Lütfen bakar mısınız ....

Aabbcc91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2016
222
65
98
34
Kadın doğum doktorum 19 haftalık bebeğimin bir ayağının içe dönük göründüğünü söyledi ancak ayağını bir yere yaslamış olabilir dedi. Ben koştur koştur detaylı ultrasona gittim. Radyoloji uzmanı özellikle baktı ayaklarina bir sorun görmedi ve raporunu da buna göre düzenledi. Hatta kendi kadin doğum doktorum detaylı ultrason video ve görsellerini sorun yokmuş gözümüz aydın şeklinde yorumladi. Ben kafamı rahatlatmak için yine kadin doum doktoruma gittim lakin bebek yine uyuyordu ve yine hareket ettiremedik. Doktorum yine ayni ayağını yine hafif içe dönük şekilde gördü.

Radyoloji uzmanının yanılma ihtimali var mı. Ultrason görüntülerini gören baska doktorlar sorun yok dedi. Ama ısrarla kendi doktorum bana böyle denk geliyor. Kesin var diyemem ama görüntü bu diyor.

Perinatolojiden randevu aldım tekrar.

İçe dönük bacağı, radyoloji uzmanı detaylı ultrasonda gözünden kaçırabilir mi :(

Kadın doğum doktorum 19 haftalık bebeğimin bir ayağının içe dönük göründüğünü söyledi ancak ayağını bir yere yaslamış olabilir dedi. Ben koştur koştur detaylı ultrasona gittim. Radyoloji uzmanı özellikle baktı ayaklarina bir sorun görmedi ve raporunu da buna göre düzenledi. Hatta kendi kadin doğum doktorum detaylı ultrason video ve görsellerini sorun yokmuş gözümüz aydın şeklinde yorumladi. Ben kafamı rahatlatmak için yine kadin doum doktoruma gittim lakin bebek yine uyuyordu ve yine hareket ettiremedik. Doktorum yine ayni ayağını yine hafif içe dönük şekilde gördü.

Radyoloji uzmanının yanılma ihtimali var mı. Ultrason görüntülerini gören baska doktorlar sorun yok dedi. Ama ısrarla kendi doktorum bana böyle denk geliyor. Kesin var diyemem ama görüntü bu diyor.

İçe dönük bacağı, radyoloji uzmanı detaylı ultrasonda gözünden kaçırabilir mi :KK43:
Kaç doktor bakmış, anladığım kadarıyla sadece bir doktor bunu görüyor.
Belki de o doktor yanılıyordur 🙃
Bence bu kadar evham yapmayın daha çok minik.
Hem kucağınıza alınca inanın bu sorular anlamsız kalıyor.

Doktorum kesin vardır da diyemem diyor ama ekranimdaki görüntü şu an bu diyor. Kafam yandı. Çok üzüldüm. Böyle bir şey yaşayan var mı. Allah dermansız dert vermesin ama pev'in tedavi süreci bebek ve anne için çok yıpratıcı. :(

Radyoloji uzmanı, pev gibi içe donuk bir ayağı ciddi bir şekil bozukluğunu gözden kaçırabilir mi... :(

Radyoloji uzmaninin pev gibi bariz bi durumu usg de kacirabilecegini pek zannetmiyorum.Doktorunuzun iki muayenesinde de ayağının bu şekilde görünmesine sebebiyet verecek bi pozisyon almış olabilir bebek. Belki çok tuhaf gelicek ama var böyle bebekler.Ben olsam bambaşka bi uzmana tekrar görünürdum..Nifty testi yaptirmis miydiniz

Doktor bakarken, yani bu kanıya varmasina sebep olan pozisyondayken İkisinde de uyuyordu. Zannedersem uyuyorken öyle yapıyor. Perinatoloji uzmanından randevu aldım bu sefer de ona gideceğim. Son noktayı güzel haberle koyar insallah

Hayır bahsettiğiniz testi yaptırmadım.

Ve özellikle ayakları için gittigimi belirttim. Çok baktı. Parmaklarını bile saydi. Ama bir şey göremediğini söyledi

Detayli ultrasonu her zaman bir perinatoloji uzmani yapmali, radyolog degil. Umarim bir sorun cikmaz 🙏🏻

Bir ayağı içe dönük olsa ne olacak, ona takıldım..
Tıbbın ne kadar ilerlediğini, ortopedik sorunların ne kadar kolay halledilebildiğini biliyoruz artık. Şu an "evet ayağı içe dönük" deseler gidip aldırmayacağınıza göre? Kendinizi boşuna üzüyorsunuz, hem onca doktor sorun görmemiş. Belki bebe ayağını oraya yaslamayı seviyor?

Süreç çok yıpratıcı, bebekken aylarca alçıda kalacak, alçı sonrası operasyon da gerekebilir. Hayati değil ama insan duyduğunda gerçekten mahvoluyor. Mantık ayağı içe dönük olan bir bebeğin detaylida normal gözlükmesini ayağını uyurken öyle tutmayı seviyor şeklinde yorumluyor. Ama mantik su an bende devre dışı. Bir doktorun suphesine saplandim kaldim

İçe dönük bacağı, radyoloji uzmanı detaylı ultrasonda gözünden kaçırabilir mi :KK43:
Merhaba bana da 2 ayağının öyle olduğunu söylediler ama yanılma payları nedir size ne dediler daha sonra

Süreç çok yıpratıcı, bebekken aylarca alçıda kalacak, alçı sonrası operasyon da gerekebilir. Hayati değil ama insan duyduğunda gerçekten mahvoluyor. Mantık ayağı içe dönük olan bir bebeğin detaylida normal gözlükmesini ayağını uyurken öyle tutmayı seviyor şeklinde yorumluyor. Ama mantik su an bende devre dışı. Bir doktorun suphesine saplandim kaldim
Merhaba daha sonra ne dediler size ayağının duruşu değişmiş mi

Elhamdülillah bir gün öncesinde kendim sancilandim, suni sancı siz doğum yaptım ikimizde iyiyiz. Rabbim bekleyenlerin yardımcısı olsun

Ne durumdasınız banada bilgi verirmisiniz

Back
X