Lütfen bakın okuyun ve bana akıl verin yalvarıyorum.......

HayaLcicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
25
5
38
Kırıkkale
merhaba bayanLar;
ben 21 yaşındayım izmirliyim,yaklaşık 3 yıldır evliyim.Her neyse eşimle evlendiğimizden beri kırıkkale'de yaşıyoruz,eşimin bütün ailesi akrabaları(babası,annesi,ablaları,abileri,amcaları vs.) hemen hemen %90'ı kırıkkale'de yaşıyor,benim ailemin hemen hemen hepsi ise izmir'de .Ben bu durumdan çok hoşnutsuz ve huzursuzum eşimin ailesi ve akrabaları (özellikle de babası) tutucu insanlar,eşim de onlar gibi değil bana karşı daha anlayışlı ama onun bütün ailesi burada etrafımızda olduğu için onlarla doğal olarak arası bozulsun istemiyor ve biz 3 yıldır sürekli benim giyim kuşamım yüzünden kavgalar ediyoruz,ben hayatta prensipleri olan ve ne yazıkki çok inatçı bir insanım iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kendimle ilgili bişeylerden alakasız insanlar için fedakarlık edip kendimi mutsuzluğa sürüklemem :50: (ama hakkımda yanlış düşünmeyin ben saçmasapan giyinen bir insan değilim gayet sınırlı giyinirim aslında daha iyi anliycaksanız bi örnek veriim mesela bir kot,bir gömlek bir babet veya topuklu ayakkabı :40: ama onlar daha fazlasını istiyorlar ) eşimin ailesi türbanlanmamı istiyor,eşimse bu baskılar yüzünden aynen türbanlı bir bayan gibi giyinmemi sadece başımı örtmememi istiyor,anliicanız ben çok sıkıntıdayım eşimin bir ablasına da bir türlü ısınamadım en başta çok sıcak gelmişti anlayışlı biri gibi duruyordu ama tanıdıkça bana sürekli laf sokuyor,çok rahatsız oluyorum o kadından hatta görmek dahi istemiyorum desem yeridir :) neyse fazla derinlere iniyorum galiba sizi sıkmayım :) işin özü eşimin önceden tayin isteme hakkı yoktu işyerinde ama şu an süresini doldurdu ve artık istersek başka bir şehire gidebiliriz....Eğer istersem eşimi ikna edebiLirim ve izmir'e taşınabiliriz.Ama eşimle bu konuyu konuştuğumda bana: -Benim ailem burada ve biliyorsun ki tutucu insanlar onlar beni hata yapmamam için frenliyorlar babamdan korktuğum için hata yapmıyorum hayatımda ya da adaha az yapıyorum ben eğer etrafımda bu şekilde çekindiğim korktuğum insanlar olmazsa çok yanlışlar yaarım mesela biz izmir'e taşınsak orada benim korktuğum çekindiğim hiçkimse olmayacak ve ben de zaten meyilli bi insan olduğum için eğlenceli günlerimizde içki içebilirim sigarayı bıraktı,tekrar başlayabilirim ramazan aylarında oruç tutmam....- Diyor bunlar da benim elimi kolumu bağlıyor ben kendime güveniyorum alah'ın izniyle orucumu da tutarım namazımı da kılarım ben..ama eşimin sözleriiiii.... :44: kafam o kadar karışık ki 3 yıldır öyle huzursuzum ki ve eşimin akrabalarından uzaklaşmadığımız sürece de sürekli huzursuz olucam biz eşimle her zaman onlar yüzünden kavga edeceğiz kendi ailemi özlemem de cabası..... n'olur bi akıL verin siz olsanız ne yapardınız .... :43:

kocanın kendi kişiliği karakteri iradesi yok mu da sadece başkaları frenlediği için düzgün bi hayat sürüyor. ona bunu sorabilirsin. seni hassas olduğun noktadan vurmak istiyor bence. izmire direk gitmeyelim demiyor da, gidersek azıtırım ona göre haaaa diyor.

Kesinlikle tayin istemesini söylerdim ama İzmire değil başka bir şehire...Sizin biraz ailelerden uzaklaşmaya ihtiyacınız var onlar olmadan bir hayat kurmalısınız...Eşiniz blöf yapıyor gibi geldi bana ayrıca. :34:

İyi de böyle nasıl sürecek? Ben de açık giyinen birisi değilim mesela. Ancak erkek arkadaşımın ailesi kapalı.. Sağolsun annesi asla karışmaz, ama bana laf gelmesin diye dikkat et diyor.. Ben ömrüm boyunca sonuçta onlarla değildim.. Usturuplu giyinmeyi bilmiyor muydum da şimdi istedikleri gibi giyineyim? Müdahale ettirmiyorum.. Mesela nişan elbisemde bolero istediler yok yaa.. ! Erkek arkadaşıma da söyledim karışmasınlar çok kötü olur senle aram bozulur diye.. Nitekim sağolsun önünü kesti bir şekilde.. Eşinin de böyle yapması gerekirdi.. Bu yaşına kadar onlar mı giydirdi seni.. Hayır.. Böyle hayat mı geçer.. Bence tayin olayını düşünmelisin.. Kendini genç yaşında neden böyle bir durumda hissedesin ki.. Ben gitmemek için bahane olduğunu düşünüyorum.. Sen engelleyemez misin öyle bir şey hissettiğinde?Alkol ve sigarayı?

bir kere başkası için giyim tarzını değiştirme.sen bir yetişkinsin ve istediğin gibi giyinebilirsin buna üçüncü şahıslar karışamaz.bunu onlara hissettir.
kimse kusura bakmasın ama çevresel faktörler insan hayatını kesinlikle etkiliyor.bazı şehirler var ki bence oralarda evlilik müessesi zor yürür.mesela benim bir komşum var,boşanmış,kıbrıstan gelmiş.kıbrıs deyince içimden kesin kocası aldatmıştır dedim (çünkü ben de orada yaşadım) nitekim tesbitim de doğru çıktı.izmiri çok severim ama orası da öyle.
şehirlerdeki hayat insanları etkilebiliyor.bu yüzden yerinizde kalmanız bence daha iyi ya da başka bir kent düşünebilirsiniz.

valla bence bıran once orayı terk et uzuldum senın ıcın ne yazıkkı bız gelınler hep ezılıyoruz

Eşin sana uygun değil,farkında mısın ?
Ailesiyle birarada olduğunuz sürece orta yolda buluşmanız mümkün görünmüyor.

Eş adayını ve ailesini,çevresini,yaşayışını iyice tanımadan evlenmek maalesef böyle sonuçlar doğuruyor.
Farklı şehirlerde olduğunuz için tam tanıyamamışsın veya evlenmeden önce ikiniz de daha ılımlı görünmüşsünüz.

İzmir'e değilse bile başka şehire taşınmaya çalış.İzmir diye ısrar etme bence.
Şehir değiştirmek istemiyorsa,bu evliliğin sürmesi,senin tahammül derecene bağlı.

öncelıkle başkasının ısteğı ıle kapanmanız çok saçma bırşey
ıçınızden gelmıyorsa yapmayın

ve mutlaka eşınızı tayın konusunda ıkna edın
ama arkadaşında dedığı gıbı ızmıre değılde
başka bı şehıre
yıne aılenıze yakın olun
ama her ıkı tarafada mesefelı
eşınızınde söyledıklerı boş bahaneler gıbı geldı bana
sıgara alkol kullanmak ısteyen adam
evının kapısını kapatır, evındede ıçer
aılesının nerden haberı olcak

bence ıkna etmeye çalışın, en azından kafanız rahat olur
baskı kuramazlar :34:

hayatımda hiç bukadar saçma bişey duymadım
ne demek beni burda frenliyorlar yoksa ben zaten meyilliyim çok hata yaparım
eşinin ya yaşı küçük yada gerçekten karakteri oturmamış

sen kendin neyi istiyorsan onu yap kardeşim içinden kapanmak geliyorsa kapan
istemiyorsan sonuna kadar diret
o senin bedenin evli olman bunu değiştirmemeli

diğer konuda da bence eşinin ailesinden de senin ailenden de uzak biyere taşının
kendi hayatınızı kendiniz kontrol edin

Benim ailem burada ve biliyorsun ki tutucu insanlar onlar beni hata yapmamam için frenliyorlar babamdan korktuğum için hata yapmıyorum hayatımda ya da adaha az yapıyorum ben eğer etrafımda bu şekilde çekindiğim korktuğum insanlar olmazsa çok yanlışlar yaarım mesela biz izmir'e taşınsak orada benim korktuğum çekindiğim hiçkimse olmayacak ve ben de zaten meyilli bi insan olduğum için eğlenceli günlerimizde içki içebilirim sigarayı bıraktı,tekrar başlayabilirim ramazan aylarında oruç tutmam....

Bu da ayrı bir hikaye zaten...Reşit bir insan,ailesinden alacağı terbiyeyi almıştır.
Ergen değil,bağımlı değil.Ne hatası yapacakmış ?

İnsanda nefis var,irade var.
Herkesin başında bekçi beklemiyor hata yapmasın diye...

Allah uzun ömür versin ama aileler baki değil.
Yarın öbürgün kendi çocuklarını kendisi yetiştirip büyütecek.Annesi-babası büyütmeyecek.

malesef böyle ailesine çok yatkın, bağları aşırı kuvvetli erkeklerle evlenmek kadını çok yoran bir evliliktir. evlenmişsin, neden demek için çok geç ve sende içinde bulduğun durumunun farkındasın. çoğugun yoksa boşan derim böyle adamla ailesiyle ömür boyu uğraşırsın. ağer ailem istemez diyorsan önünde yaşayacağın yıllarını düşün. aman sizde hep boşan diyorsunuz kolay mı der gibi olduğunu duyuyorum sanki. ama ilerde keşke dememeni çok isterim. eğer çoğugun varsa ve eşinin bu bencilce laflarına rağmen evli kalmak istiyorsan kendi aileni de al yanına eşini ikna et başka şehre gidin. ben bozulurum demesi kesinlikle blöf . içinde olan adam ne baba dinler ne soy ne sülale. inanma sakın . inşallah kardeşim huzuru bulursun. hoş bu dünyada kadına huzur HARAMDIR.

merhaba canım,
yaşında pek küçükmüş.İki ucu ...değnek gibi.Benim eşimin aileside öyle.çok yakın değilim.Ama gidip 20 gün kaldığım olur.Bulduğum çözüm şu:Baş kapatmak değil ama etek kapri göğüs blgesini kapatan tşörtler giy.çünkü kasılıyorlar.onlarıda anlıyorum.Ama fazlasını istediklerinde size uymak için zaten böyleyim ama bir yere kadar diyorum.Tavrımı tatlı sert koyuyorum.Adetlerinede uymaya çalışıyorum.Mutlu oluyorlar.Mesela her gün kurana gitcekmişim.hayır işlerim çok diyorum.Ama bazı günlerde gidip herkes susar ben okurum.Ama kafamda öfke yerine strateji olur.Her şeyi çok kişisel alırsak,egomoz kabarırsa öfkemiz büyük olur.
Bence tayin isteyin.senin memlekete.Sen özgürlüğünü istiyorsan.Eşin belki inişli çıkışlı dönemleri olur.Bu riski alacaksın.Seçim gerektiren bir noktadasın.Ama ailen eşini içine alırsa güzel olur.Birde olumlu olumsuz eş ailesiyle görüşmeli.onu rahat bırak.sende ailesiyle belli ölçüde yakınlık kur.yoksa erkek boşluğa düşer.
mutlaka tayin iste derim.Bol şans.

Madem böyle şeylere meyilliymiş ve ailesi frenliyormuş o halde babacığının dizinin dibinde otursaymış, ne diye evlenmiş, bu mudur şimdi yuva kurmak?..

Ben böyle saçma bir bahane duymadım..

Çok sinirlendim kusura bakmayın daha fazla birşey söylemek istemiyorum. :53::53:

Dikkat et canım kendine, umarım herşey iyi olur..

bir kere başkası için giyim tarzını değiştirme.sen bir yetişkinsin ve istediğin gibi giyinebilirsin buna üçüncü şahıslar karışamaz.bunu onlara hissettir.
kimse kusura bakmasın ama çevresel faktörler insan hayatını kesinlikle etkiliyor.bazı şehirler var ki bence oralarda evlilik müessesi zor yürür.mesela benim bir komşum var,boşanmış,kıbrıstan gelmiş.kıbrıs deyince içimden kesin kocası aldatmıştır dedim (çünkü ben de orada yaşadım) nitekim tesbitim de doğru çıktı.izmiri çok severim ama orası da öyle.
şehirlerdeki hayat insanları etkilebiliyor.bu yüzden yerinizde kalmanız bence daha iyi ya da başka bir kent düşünebilirsiniz.

hiç böyle düşünmemiştim,ilginç.Orda büyüyen belki bir doyumdadır.Ama dışarıdan giden sapıtabilir dimi.Ama yinede onun yerinde olsam izmire giderim.ailesi,mis gibi kendi memleketi.hem daha güzel orası yahu.

emin ol izmire taşınsan aynı şeylerden eşin dert yancak senin ailenle ilgili konularda..yine huzursuzluk çıkacak, belki de sen daha çok pişman olacaksın..keşke gelmeseydik bile diyeceksin..bence izmir dışında başka bir şehir düşünün, ailelerinize eşit uzaklıkta olursunuz hem..ayrıca eşinin söyledikleri tamamen bahane..insanın kişiliğini çevresindekiler değil kendisi belirler..eşin bence sana laf oyunu yapıyor..fikirlerim bunlar..Allah yardımcınız olsun..

o ne demek öyle yaaaa....
babası sonsuza kadar yanındamı kalacak..
er geç göçecek her insan evladı gibi...
sen o zaman dua ette babasına bişey olmasın...
ay valla uyuz oldum kusura bakma

aklıma direk şu soru geldi Allah korusunda ya ailesi ölünce ne olacak kim frenleyecek onu
bu kadar saçma birşey duymadım aslında şunu diyor ben ailemden katiyen ayrılmam eğer olasılık ya gidersek burnundan getiririm haberin olsun

sacmalaamıs bence blof yapıor aklı sıra
kimse için bakıs acınızı değiştirmeyin kimse kimsenin kıyafetine karısamaz sen onların kapalılıgına karısmıyorsan onlarda sana saygı duymalı.
ailenize ne sıklıkta gidiyorsunz sıkıntı oluyormu

21 yaşında nasıl bi cesaretle evlendiniz merak ediyorum.
Hele de böyle bir aile olduğunu bile bile ne bileyim büyük cesaretiniz var demekki herşeye göğüs gerebilecek durumdasınız. Bile laf söylemek düşmez.

Pardon üç yıldır dediğine göre en az 18 yaşında evlenmiş olmalısın :ssz:

Son düzenleme:
Back
X