merhaba bende kırıkkalede yaşıyorum 4 senedir. ailem ankarada buraya atandığım için yerleşmek zorunda kaldım. 2 sene önce de eşim atandı aynı işyerinde tanışıp evlendik. eşim muğlalı. ben bekarken ankaraya gitmeyi çok istiyordum. ama şimdi eşime böyle bir teklifte bulunamam bile. sonuçta herkes ailesinin yanında olmak istese ikiye bölünürüz. o yüzden kurduğumuz düzene razı bir şekilde yaşayıp gidiyoruz. ki kıırkkalede sosyal yaşam diye bişey yok ama kaderimize razı olduk.
ama senin için ne kadar zor olduğunuu tahmin edebiliyorum canım ne de olsa izmir gibi bir yere alışıksın ve kırıkkalede yaşamak zordur hemde eşinin ailesiyle içiçe. muğla ne kadar güzel bir yer de olsa tatile gittiğimizde ben çok sıkılıyorum çünkü hep eşimin akrabalarıyla içiçe oluyoruz. kılık kıyafet konusunda sorun yaşamasam da başka başka sorunlar karışmalar oluyor ufak tefekte olsa.
bence eşine baskı yapmadan, senin ailen benim ailem diye diretmeden, çocuğun için izmirin şartlarının çok daha iyi olacağından; okul vs. açılarından olsun, sağlık vb sebeplerden olsun izmirde yaşamın daha kolay olacağından dem vurarak yavaş yavaş ikna yoluna gitmelisin. ne de olsa kırıkkaleyle izmir bu açılardan kıyaslanamaz bile.
ayrıca eşinin sunduğu bahanelerin seni vazgeçirmek için söylediği şeyler olduğunu dşündüm ama tabi eşini en iyi sen tanırsın. umarım istediğin gibi olur..