- Konu Sahibi HayaLcicek
insan sadece kendi istediği için kapanmalı.. eğer siz bunu istemiyorsanız ve sadece eşinizin baskısıyla kapanacak olursanız, ilerde daha büyük problemler yaşayabilirsiniz bence..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eşinin ailesine sinir oldum.madem giyim tarzını beğenmiyolar onlar da kapalı gelin alsalarmış.ne karışıyolar şimdi sana yahuu?üstelik te karnın burnunda hamilesin sanırım.Allah hayırlı doğumlar nasip etsin bu arada canım.
ben de kapalıyım.ama evlenirken değildim.birden içimden geldi.kimse bana karışmadı eşim dahil.zaten karıştırmazdım.böyle şeyler zorla olmaz insanın içinden gelir.zorlamayla insanın yapacağı varsa da yapmaz bence.benim küçük kardeşim de kendiliğinden kapandı ama büyük kızkardeşim açık.bizim ailede kimse kimseye karışmaz.herkes namazının bilincindedir.yalnızca namazda bir gevşeme görürse annem,çocuklarını uyarır o kadar.o da bizim iyiliğimiz için.hiçbir zaman zorlama olmaz.erkek kardeşimin kızarkadaşı gayet açık,havalı bi hatun ve evlenirlerse annem dahil hiçbirimiz ona karışmayız.ne haddimize.ben görümcemin bana karışmasına izin vermiyorsam aynı şekilde gelinimize de karışmam,onu iğnelemem,rahatsız etmem.herşeyden önce o benim kardeşimin eşidir ve mutsuz olursa kardeşim de mutsuz olur.gelinimi de kardeşim gibi göreceğime eminim.yeterki o da karşılık versin.aynı sevgiyle ve samimiyetle karşılık vermezse de kendi inisiyatifine kalmış bişey yapamam olur biter.kimsenin beni kötü anmasını istemem keşke herkes empati yapabilse,herkes birbirine düşünceli ve hassas yaklaşsa ama nerdeee![]()
insan sadece kendi istediği için kapanmalı.. eğer siz bunu istemiyorsanız ve sadece eşinizin baskısıyla kapanacak olursanız, ilerde daha büyük problemler yaşayabilirsiniz bence..
merhaba bayanLar;
ben 21 yaşındayım izmirliyim,yaklaşık 3 yıldır evliyim.Her neyse eşimle evlendiğimizden beri kırıkkale'de yaşıyoruz,eşimin bütün ailesi akrabaları(babası,annesi,ablaları,abileri,amcaları vs.) hemen hemen %90'ı kırıkkale'de yaşıyor,benim ailemin hemen hemen hepsi ise izmir'de .Ben bu durumdan çok hoşnutsuz ve huzursuzum eşimin ailesi ve akrabaları (özellikle de babası) tutucu insanlar,eşim de onlar gibi değil bana karşı daha anlayışlı ama onun bütün ailesi burada etrafımızda olduğu için onlarla doğal olarak arası bozulsun istemiyor ve biz 3 yıldır sürekli benim giyim kuşamım yüzünden kavgalar ediyoruz,ben hayatta prensipleri olan ve ne yazıkki çok inatçı bir insanım iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kendimle ilgili bişeylerden alakasız insanlar için fedakarlık edip kendimi mutsuzluğa sürüklemem(ama hakkımda yanlış düşünmeyin ben saçmasapan giyinen bir insan değilim gayet sınırlı giyinirim aslında daha iyi anliycaksanız bi örnek veriim mesela bir kot,bir gömlek bir babet veya topuklu ayakkabı
ama onlar daha fazlasını istiyorlar ) eşimin ailesi türbanlanmamı istiyor,eşimse bu baskılar yüzünden aynen türbanlı bir bayan gibi giyinmemi sadece başımı örtmememi istiyor,anliicanız ben çok sıkıntıdayım eşimin bir ablasına da bir türlü ısınamadım en başta çok sıcak gelmişti anlayışlı biri gibi duruyordu ama tanıdıkça bana sürekli laf sokuyor,çok rahatsız oluyorum o kadından hatta görmek dahi istemiyorum desem yeridir :) neyse fazla derinlere iniyorum galiba sizi sıkmayım :) işin özü eşimin önceden tayin isteme hakkı yoktu işyerinde ama şu an süresini doldurdu ve artık istersek başka bir şehire gidebiliriz....Eğer istersem eşimi ikna edebiLirim ve izmir'e taşınabiliriz.Ama eşimle bu konuyu konuştuğumda bana: -Benim ailem burada ve biliyorsun ki tutucu insanlar onlar beni hata yapmamam için frenliyorlar babamdan korktuğum için hata yapmıyorum hayatımda ya da adaha az yapıyorum ben eğer etrafımda bu şekilde çekindiğim korktuğum insanlar olmazsa çok yanlışlar yaarım mesela biz izmir'e taşınsak orada benim korktuğum çekindiğim hiçkimse olmayacak ve ben de zaten meyilli bi insan olduğum için eğlenceli günlerimizde içki içebilirim sigarayı bıraktı,tekrar başlayabilirim ramazan aylarında oruç tutmam....- Diyor bunlar da benim elimi kolumu bağlıyor ben kendime güveniyorum alah'ın izniyle orucumu da tutarım namazımı da kılarım ben..ama eşimin sözleriiiii.... :44: kafam o kadar karışık ki 3 yıldır öyle huzursuzum ki ve eşimin akrabalarından uzaklaşmadığımız sürece de sürekli huzursuz olucam biz eşimle her zaman onlar yüzünden kavga edeceğiz kendi ailemi özlemem de cabası..... n'olur bi akıL verin siz olsanız ne yapardınız ....
![]()
Kırıkkaleyi de Kırıkkalelileri de gayet iyi tanıyorum.
burayı hiç ama hiiiiç sevmiyorum,ben de zorunlu olarak burda ikamet ediyorum ve eşimin gözüne baka baka Allah birgün kurtaracak bei burdan bak gör diyorum:))
Eşinin ailesini ciddiye alıp bir şey yapma.kendi içinden ne geliyorsa ona göre yaşa.4 senedir burda yaşıyorum.
nerdeyse çarşaflı,namazında niyazında görünen koca koca kadınlar bir düğün oldu mu yolun ortasına kurulan sazın önüne koşup(bir de sokak düğünleri var meşhur:S) kadınlı erkekli döktürürler,sen oynamak istemediğinde de yadırgarlar.akşam olur elleriyle rakı mezesi kurarlar.evet kızlarının çoğu kapalı,daracık pantolonlu,kısacık badili...(elbette doğru düzgün kapalısı da var) senin başın kapalı değil diye yargılama hakkına sahipler...hiç kusura bakmasınlar,bir tanesi bile umrumda değil.
Allah sana da bana da sabır versin,tez zamanda kurtulmak umuduyla:))))