Lütfen bakın okuyun ve bana akıl verin yalvarıyorum.......

insan sadece kendi istediği için kapanmalı.. eğer siz bunu istemiyorsanız ve sadece eşinizin baskısıyla kapanacak olursanız, ilerde daha büyük problemler yaşayabilirsiniz bence..

eşinin ailesine sinir oldum.madem giyim tarzını beğenmiyolar onlar da kapalı gelin alsalarmış.ne karışıyolar şimdi sana yahuu?üstelik te karnın burnunda hamilesin sanırım.Allah hayırlı doğumlar nasip etsin bu arada canım.
ben de kapalıyım.ama evlenirken değildim.birden içimden geldi.kimse bana karışmadı eşim dahil.zaten karıştırmazdım.böyle şeyler zorla olmaz insanın içinden gelir.zorlamayla insanın yapacağı varsa da yapmaz bence.benim küçük kardeşim de kendiliğinden kapandı ama büyük kızkardeşim açık.bizim ailede kimse kimseye karışmaz.herkes namazının bilincindedir.yalnızca namazda bir gevşeme görürse annem,çocuklarını uyarır o kadar.o da bizim iyiliğimiz için.hiçbir zaman zorlama olmaz.erkek kardeşimin kızarkadaşı gayet açık,havalı bi hatun ve evlenirlerse annem dahil hiçbirimiz ona karışmayız.ne haddimize.ben görümcemin bana karışmasına izin vermiyorsam aynı şekilde gelinimize de karışmam,onu iğnelemem,rahatsız etmem.herşeyden önce o benim kardeşimin eşidir ve mutsuz olursa kardeşim de mutsuz olur.gelinimi de kardeşim gibi göreceğime eminim.yeterki o da karşılık versin.aynı sevgiyle ve samimiyetle karşılık vermezse de kendi inisiyatifine kalmış bişey yapamam olur biter.kimsenin beni kötü anmasını istemem keşke herkes empati yapabilse,herkes birbirine düşünceli ve hassas yaklaşsa ama nerdeee:14:

----------------------------------------------------
evet herkes sizin kadar anlayışşlı ileri görüşlü olabilse keşke .................

insan sadece kendi istediği için kapanmalı.. eğer siz bunu istemiyorsanız ve sadece eşinizin baskısıyla kapanacak olursanız, ilerde daha büyük problemler yaşayabilirsiniz bence..

----------------------------
haklısınız aynı sebeplerden sorun yaşayan en büyük örnek benim kendi annem ! 20-25 yıllık evliliği %80 bu sebeplerden dolayı birkaç sene önce bitti annem ve babam !herşey gözümün önünde yaşandı...annemler aLmanyada yaşıyorlarmış dedem rahat bi insanmış annemlerin giyimine pek karışmazmış türkiyeye kesin dönüş yaptıklarında annem 16 yaşındaymış.Babamla nişanlanmışlar ve evlenmişler teyzem de babamın erkek kardeşiyle (yani amcamla evlenmiş) teyzemden kapanmasını istemişler hiç ikilemeden kabul etmiş ve kapanmış ama annem aynı benim gibi diretiyomuş istemiyomuş babamın ve ailesinin baskılarına dayanamamış tabi o zamanlar şimdiki gibi değil baskılar daha sert ! ve istemeyerek kabul etmiş kapanmayı.....aradan geçti onca sene annem hep içinde gözünde kalanları anlatır dururdu en sonunda da kavgalar tartışmalar onca yıldan sonra ayrıldılar babamla (belki doğru belki yanlış ama... )ayrılır ayrılmaz açıldı annem.......... ben de böyLe şeler yaşamak istemiyorum annem gibi böyle şeyler yüzünden yuvam dağılsın istemiyorum ama eşimmmm işteee.....bunlardan bahsettiğimde annemi örnek gösterdiğimde hep beni yanlış anlıyor tehtid ettiğimi düşünüyor.Annem yaptı ben de yaparım seni bırakırım demek istediğimi sanıyor sinirleniyor....ve tartışma kavgaya dönüşüyor kaç kez birlikte psikoloğa gitmeyi teklif ettim.Tamam gidelim diyo amaaaa faaliyet yokkk ...... :14:

Kötü şeyler yaşayacağınızı düşünüp kendinizi iyice üzmeyin...öncelikle soğukkanlı olmaya çalışın çünkü bir yuva kurmuşsunuz ve önemli olan sizin yuvanızın huzuru...eşinizle aranızın bozulmasına bu tür şeylerin sebep olabileceğini düşünmemeye çalışın..

Eşinizle oturup ciddi ciddi bu konuyu konuşmayı deneyin eğer kabul etmezse yine ortak bir çözüm yolu bulmaya çalışın en azından 5 sene yada çocuklarınızın da eğitim süresine göre oraya yerleşip tekrar dönmeyi teklif edin yada 2 sene daha burda kalıp 2 sene sonra gitmeyi teklif edin en azından kafasına yerleşmiş olur..umarım düzelirsiniz..

bence 3.bir şehre yerleşmek en iyisi.eşini tayin istemeye ve gittiğiniz yerde de iradeli bir şekilde davranıp asla hata yapmayacağınıza ikna etmelisin.

eşinizin izmire taşınmak istememesinin gerekçelerini dine dayandırması hiç hoş değil... ne yani babasından cekinipte orucunu tutuyorsa, sigarasını içkisini içmiyorsa ozaman iradeli bir insan değil, kaç yaşına gelmiş koca adam hala babasına göremi hareket edecek, e peki babası gecinden versin vefat etse nolcak... bi anda bütün alışkanlıklarınımı değiştirecek... bu kesinlikle bahane.....
sizin giyiminize karışmalarıda hiç hoş değil, zaten diyorsunuz abartılı giyinmiyorum diye. e eşinizde sizi böyle kabul edip evlenmişsse ve sizde bu şekilde giyinmeye devam edeceksiniz yapacak bişey yok, en başta kabul etmeseydi, kimse için kapanacak değilsiniz...
görümceyide ister sevin ister sevmeyin, hiç dert değil... kimse zaten görümcesiyle yağlı ballı değil. konusunu, sıkıntısını bile yaşamaya değmez, salla gitsin

İzmire gidince insanlar dinden çıkıp iradesiz mi kalıyorlarmış yani ? Eşinin bahanesi çok saçma canım...Artık izmir mi olur yoksa başka yer mi bilemem ama en iyisi eşinin ailesinden uzak bir şehire taşınmanız..Ayrıca asla taviz verme...Kapanıp kapanmamak sana kalmış..İçinden gelirse kapanırsın gelmezse kapanmazsın..Dinde zorlama yoktur..Ayrıca ben de İzmirliyim ve İzmir dışında başka bir yerde yaşamanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum..İnşallah herşey yoluna girer..Cetvelinden anladığım kadarıyla hamileymişsin de kıyamam...

Eşine olan saygısından değilde ailesine olan saygıdan kendini frenliyor öyle mi ? İlginç..Meyilliyim diyor birde utanmadan..

O zaman ailesiyle bir ömür sürüp meyilli olduğu şeylerin tadını çıkara çıkara yaşasaymış, ne saçma şey daha neler duyacağız..

Ailesine göre şekil almış eşiniz kendi cuzi iradesini kullanamayacak kadar aciz.. !

Ayrıca ben de tesettürlü bir hanım olarak sana asla başkası istiyor diye kapan demem ! Ben de önceleri ailem istedi diye kapanmıştım ne mi yaptım ? Evlenir evlenmez açtım kafamı !!

Aradan 6 yıl geçti ve kendi isteğimle kapandım..Nasipse birdaha da açmayı düşünmüyorum insanın içinden gelmeli..

Belki İzmir'e sizin ailenizin yanına gitmek istememesinin nedeni, ailesinden alacağı tepkiler.

Arkadaşların dediği gibi üçüncü bir şehre yerleşebilirsiniz.

Eşinize, meyilli bir insan olduğunu, ailesinden dolayı frenlendiğini söylemesinin size karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu söyleyin bence.

Bu cümleyi kurmasıyla size haksızlık yapıyor.

Eğer illaki orada kalacaksanız, size karışmamaları gerektiğini söyleyin.

Madem o şart sunuyor, sizde sunun..

''Ben severek birşeyleri yapmak istiyorum, böyle nedenlerden dolayı kavga edersek bende meyillenebilirim'' deyin.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kırıkkaleyi de Kırıkkalelileri de gayet iyi tanıyorum.
burayı hiç ama hiiiiç sevmiyorum,ben de zorunlu olarak burda ikamet ediyorum ve eşimin gözüne baka baka Allah birgün kurtaracak bei burdan bak gör diyorum:))
Eşinin ailesini ciddiye alıp bir şey yapma.kendi içinden ne geliyorsa ona göre yaşa.4 senedir burda yaşıyorum.
nerdeyse çarşaflı,namazında niyazında görünen koca koca kadınlar bir düğün oldu mu yolun ortasına kurulan sazın önüne koşup(bir de sokak düğünleri var meşhur:S) kadınlı erkekli döktürürler,sen oynamak istemediğinde de yadırgarlar.akşam olur elleriyle rakı mezesi kurarlar.evet kızlarının çoğu kapalı,daracık pantolonlu,kısacık badili...(elbette doğru düzgün kapalısı da var) senin başın kapalı değil diye yargılama hakkına sahipler...hiç kusura bakmasınlar,bir tanesi bile umrumda değil.
Allah sana da bana da sabır versin,tez zamanda kurtulmak umuduyla:))))

ibadetler Allah rızası için yapılır, ana baba, eş dost korkusundan değil... en çok buraya takıldım... demek anası babası ölse dağıtacak kendini herhalde...izmir gerçekten güzel bir şehir , ailen orada diye orayı istemeni de çok iyi anlıyorum ama galiba en güzeli iki tarafa da yakın olan bir yer seçmeniz ...

Birincisi insan içinden geldiği için Allah için kapanır. Eş, kaynana kayınpeder görümce için kapanmaz. Hele ki zorla güzellik olmaz.
İkincisi de anlamadığım senin kocanın iradesi yokmu? Kaç yaşında Allah aşkına kocan da, Baban olmasa hata yaparım diyor. eşin sonuçta artık koca adam olmuş ve evlenmiş. Halen neden babasının sözüne bakıyor. Onun frenlemesini istiyor. Sonuçta eşi sensin. Artık babadan anadan çeksin elini eteğini de eşine göre davransın.
İzmir'e gelirse seni ve çocuklarını da seviyorsa kendine hakim olur. Yok ben kötü alışkanlıklara başlarım, yok şunu yaparım demekle sığınmasın bazı şeylerin arkasına. Sinir olurum böyle erkeklere. Kendine güvenin yoktu madem evlenmeye nasıl güvenin oldu.

nacizane sana bir de önerim olacak,yukarda yazmayı unutmuşum.
anlattığın kadarıyla eşin kendi memleketini bırakıp da senin memleketine kesinlikle gitmez.eşinin arkasından gitti dedirtmez:)dediğim gibi,biliyorum bu zihniyeti. hiç boşuna kendini yorma,aranızı da bozma.
daha makul,başka bir yerlere gitmeyi öner.Ankara mesela.hem eşinin ailesine yakın olursunuz,hem büyük şehir.İzmiri bilemem ama Kırıkkaleyle kıyaslanamaz bile.bence bu yönde ikna daha kolay olur.
ben Ankaralıyım,bu yüzden eşim ankaraya gitmk istemiyor:))çocuk büyüyene kdar diye kandırdı bakalım,ne zaman olursa ama bir gün gideceğim mutlaka::))))

işin çok zor öncelikle eşin belliki kırıkkkalede gitmek istemiyor şimdi sana izmire gidersem azıtıyorum der....
biraz zaman geçince muhtemelen ailem burda ben bu çevreye alıştım diyecek....

sen ne zaman gidelim burdan desen eşinle aranızda hep sorun olucak...
bu hep böyle oluyor gördük dinledik okuduk farklı şehire giden bir gelin çok zor eşini yola getirmesi....
belki senin ailende eşine baskı yapsa ve sende dayanamıyorum desen belki bir nebze dinleyebilir....

AMA BANA SORARSAN NE AİLEN NEDE ONLARIN OLDUĞU YER DEĞİL BAŞKA BİR YER SEÇ MESELA İSTANBUL GİBİ BÜYÜK ŞEHİR İŞTE BULABİLİR RAHATLIKLA...

Ortada huzursuz olunacak hiç bişi göremedim ben.
Bence asıl huzursuzluk eşinin söylemlerine göre İzmire giderseniz başlayacak..
Eşin senin kötlüğünü değil iyiliğini istiyo.
Huzursuzluğu kendi kendini dolduruşa getirerek sen yapmışsın.
Problem edilecek hiç bişi yok.
Daha da sevinmelisin bence kötü bişey istemiyorlar çünkü senden..

Son düzenleme:
Ortada huzursuz olunacak hiç bişi göremedim ben.
Bence asıl huzursuzluk eşinin söylemlerine göre İzmire giderseniz başlayacak..
Eşin senin kötlüğünü değil iyiliğini istiyo.
Huzursuzluğu kendi kendini dolduruşa getirerek sen yapmışsın.
Problem edilecek hiç bişi yok.
Daha da sevinmelisin bence kötü bişey istemiyorlr çünkü senden..

merhaba bayanLar;
ben 21 yaşındayım izmirliyim,yaklaşık 3 yıldır evliyim.Her neyse eşimle evlendiğimizden beri kırıkkale'de yaşıyoruz,eşimin bütün ailesi akrabaları(babası,annesi,ablaları,abileri,amcaları vs.) hemen hemen %90'ı kırıkkale'de yaşıyor,benim ailemin hemen hemen hepsi ise izmir'de .Ben bu durumdan çok hoşnutsuz ve huzursuzum eşimin ailesi ve akrabaları (özellikle de babası) tutucu insanlar,eşim de onlar gibi değil bana karşı daha anlayışlı ama onun bütün ailesi burada etrafımızda olduğu için onlarla doğal olarak arası bozulsun istemiyor ve biz 3 yıldır sürekli benim giyim kuşamım yüzünden kavgalar ediyoruz,ben hayatta prensipleri olan ve ne yazıkki çok inatçı bir insanım iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kendimle ilgili bişeylerden alakasız insanlar için fedakarlık edip kendimi mutsuzluğa sürüklemem :50: (ama hakkımda yanlış düşünmeyin ben saçmasapan giyinen bir insan değilim gayet sınırlı giyinirim aslında daha iyi anliycaksanız bi örnek veriim mesela bir kot,bir gömlek bir babet veya topuklu ayakkabı :40: ama onlar daha fazlasını istiyorlar ) eşimin ailesi türbanlanmamı istiyor,eşimse bu baskılar yüzünden aynen türbanlı bir bayan gibi giyinmemi sadece başımı örtmememi istiyor,anliicanız ben çok sıkıntıdayım eşimin bir ablasına da bir türlü ısınamadım en başta çok sıcak gelmişti anlayışlı biri gibi duruyordu ama tanıdıkça bana sürekli laf sokuyor,çok rahatsız oluyorum o kadından hatta görmek dahi istemiyorum desem yeridir :) neyse fazla derinlere iniyorum galiba sizi sıkmayım :) işin özü eşimin önceden tayin isteme hakkı yoktu işyerinde ama şu an süresini doldurdu ve artık istersek başka bir şehire gidebiliriz....Eğer istersem eşimi ikna edebiLirim ve izmir'e taşınabiliriz.Ama eşimle bu konuyu konuştuğumda bana: -Benim ailem burada ve biliyorsun ki tutucu insanlar onlar beni hata yapmamam için frenliyorlar babamdan korktuğum için hata yapmıyorum hayatımda ya da adaha az yapıyorum ben eğer etrafımda bu şekilde çekindiğim korktuğum insanlar olmazsa çok yanlışlar yaarım mesela biz izmir'e taşınsak orada benim korktuğum çekindiğim hiçkimse olmayacak ve ben de zaten meyilli bi insan olduğum için eğlenceli günlerimizde içki içebilirim sigarayı bıraktı,tekrar başlayabilirim ramazan aylarında oruç tutmam....- Diyor bunlar da benim elimi kolumu bağlıyor ben kendime güveniyorum alah'ın izniyle orucumu da tutarım namazımı da kılarım ben..ama eşimin sözleriiiii.... :44: kafam o kadar karışık ki 3 yıldır öyle huzursuzum ki ve eşimin akrabalarından uzaklaşmadığımız sürece de sürekli huzursuz olucam biz eşimle her zaman onlar yüzünden kavga edeceğiz kendi ailemi özlemem de cabası..... n'olur bi akıL verin siz olsanız ne yapardınız .... :43:

merhaba bende buraya evlenip geldim, durumunu anlıyorumda eşin işinden memnunmu kurumdan memnunsa başka yere gitmek istemez, ailesini 2. plana atmalı ama.. bende edrtliym birazda, işte bi yerde sabrediyoruz :( çalışıyomnusun sen

Kırıkkaleyi de Kırıkkalelileri de gayet iyi tanıyorum.
burayı hiç ama hiiiiç sevmiyorum,ben de zorunlu olarak burda ikamet ediyorum ve eşimin gözüne baka baka Allah birgün kurtaracak bei burdan bak gör diyorum:))
Eşinin ailesini ciddiye alıp bir şey yapma.kendi içinden ne geliyorsa ona göre yaşa.4 senedir burda yaşıyorum.
nerdeyse çarşaflı,namazında niyazında görünen koca koca kadınlar bir düğün oldu mu yolun ortasına kurulan sazın önüne koşup(bir de sokak düğünleri var meşhur:S) kadınlı erkekli döktürürler,sen oynamak istemediğinde de yadırgarlar.akşam olur elleriyle rakı mezesi kurarlar.evet kızlarının çoğu kapalı,daracık pantolonlu,kısacık badili...(elbette doğru düzgün kapalısı da var) senin başın kapalı değil diye yargılama hakkına sahipler...hiç kusura bakmasınlar,bir tanesi bile umrumda değil.
Allah sana da bana da sabır versin,tez zamanda kurtulmak umuduyla:))))

ay evet ya.. bende yeni geldim bu şehire, evlenip geldim, inş. kurtuluruz çalışıyorum ben öyle oyalanıorum,kadrolu değilim ama napalım eşşim buraya atandı.. siz?

Back
X