Lütfen bakın okuyun ve bana akıl verin yalvarıyorum.......

İyi dee canım bu insan kaç yaşında hala daha öğrenememiş mi nasıl yaşayacağını? Babasının her dakika dizinin dibinde mi olacak Allah muhafaza babası vefat etse barlardan mı çıkmayacak? Olur mu öyle şey canım hala ergenler gibi..Gidin bence belki de bahane olarak onu öne sürüyor eşiniz, başka şehire gidince rahatlarsınız.Hiç sanmıyorum ben de eşinizin öyle şeyler yapacağını eğer yaparsa da bahanedir yani.Mantıksız çünkü koskoca adam artık kendi çizgisi olmalı mutlaka başkalarının durdurmasına kalmamalı :34:

merhaba bayanLar;
ben 21 yaşındayım izmirliyim,yaklaşık 3 yıldır evliyim.Her neyse eşimle evlendiğimizden beri kırıkkale'de yaşıyoruz,eşimin bütün ailesi akrabaları(babası,annesi,ablaları,abileri,amcaları vs.) hemen hemen %90'ı kırıkkale'de yaşıyor,benim ailemin hemen hemen hepsi ise izmir'de .Ben bu durumdan çok hoşnutsuz ve huzursuzum eşimin ailesi ve akrabaları (özellikle de babası) tutucu insanlar,eşim de onlar gibi değil bana karşı daha anlayışlı ama onun bütün ailesi burada etrafımızda olduğu için onlarla doğal olarak arası bozulsun istemiyor ve biz 3 yıldır sürekli benim giyim kuşamım yüzünden kavgalar ediyoruz,ben hayatta prensipleri olan ve ne yazıkki çok inatçı bir insanım iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kendimle ilgili bişeylerden alakasız insanlar için fedakarlık edip kendimi mutsuzluğa sürüklemem :50: (ama hakkımda yanlış düşünmeyin ben saçmasapan giyinen bir insan değilim gayet sınırlı giyinirim aslında daha iyi anliycaksanız bi örnek veriim mesela bir kot,bir gömlek bir babet veya topuklu ayakkabı :40: ama onlar daha fazlasını istiyorlar ) eşimin ailesi türbanlanmamı istiyor,eşimse bu baskılar yüzünden aynen türbanlı bir bayan gibi giyinmemi sadece başımı örtmememi istiyor,anliicanız ben çok sıkıntıdayım eşimin bir ablasına da bir türlü ısınamadım en başta çok sıcak gelmişti anlayışlı biri gibi duruyordu ama tanıdıkça bana sürekli laf sokuyor,çok rahatsız oluyorum o kadından hatta görmek dahi istemiyorum desem yeridir :) neyse fazla derinlere iniyorum galiba sizi sıkmayım :) işin özü eşimin önceden tayin isteme hakkı yoktu işyerinde ama şu an süresini doldurdu ve artık istersek başka bir şehire gidebiliriz....Eğer istersem eşimi ikna edebiLirim ve izmir'e taşınabiliriz.Ama eşimle bu konuyu konuştuğumda bana: -Benim ailem burada ve biliyorsun ki tutucu insanlar onlar beni hata yapmamam için frenliyorlar babamdan korktuğum için hata yapmıyorum hayatımda ya da adaha az yapıyorum ben eğer etrafımda bu şekilde çekindiğim korktuğum insanlar olmazsa çok yanlışlar yaarım mesela biz izmir'e taşınsak orada benim korktuğum çekindiğim hiçkimse olmayacak ve ben de zaten meyilli bi insan olduğum için eğlenceli günlerimizde içki içebilirim sigarayı bıraktı,tekrar başlayabilirim ramazan aylarında oruç tutmam....- Diyor bunlar da benim elimi kolumu bağlıyor ben kendime güveniyorum alah'ın izniyle orucumu da tutarım namazımı da kılarım ben..ama eşimin sözleriiiii.... :44: kafam o kadar karışık ki 3 yıldır öyle huzursuzum ki ve eşimin akrabalarından uzaklaşmadığımız sürece de sürekli huzursuz olucam biz eşimle her zaman onlar yüzünden kavga edeceğiz kendi ailemi özlemem de cabası..... n'olur bi akıL verin siz olsanız ne yapardınız .... :43:

Bunlar ne sacma bahaneler ya :44: Birsuru insan var anasindan babasindan ayri yasayan onlar hatami yapiyor ? Koskoca evli barkli adam kendi neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmiyomuda hata yapacak ? Kaldiki hata yapsa bile sen ne gune duruyosun esi degilmisin yol gosterirsin iste hayat arkadasi bosunami oldunuz ? Bana cok sacma geldi bu sozler valla. Hem ailesine neden laf dusuyor anlayamiyorum esin bu firsati onlara vermiski kiyafette sana karisiyolar.Eskiden nasil bir insanmis esin eglenceye duskun birimiymis peki ? Baba korkusuylami tutuyormus orucuda :34:

eşine de ki;

çevrendeki ölümlü insanlardan korktuğun kadar Allahtan korkarsan yanlış yapmazsın zaten de...

yanlış anlama eşini itham etmedim ama dedikleri çoook saçma okuyunca bu geldi aklıma..illa bi insan mı olması lazım otokontrolü yok mu eşinin?

ayrıca Allah iyiliğini versin türbanlanmak diye bir sözcük kazandırdın türkçeye :1:

merhaba bayanlar;
ben 21 yaşındayım izmirliyim,yaklaşık 3 yıldır evliyim.her neyse eşimle evlendiğimizden beri kırıkkale'de yaşıyoruz,eşimin bütün ailesi akrabaları(babası,annesi,ablaları,abileri,amcaları vs.) hemen hemen %90'ı kırıkkale'de yaşıyor,benim ailemin hemen hemen hepsi ise izmir'de .ben bu durumdan çok hoşnutsuz ve huzursuzum eşimin ailesi ve akrabaları (özellikle de babası) tutucu insanlar,eşim de onlar gibi değil bana karşı daha anlayışlı ama onun bütün ailesi burada etrafımızda olduğu için onlarla doğal olarak arası bozulsun istemiyor ve biz 3 yıldır sürekli benim giyim kuşamım yüzünden kavgalar ediyoruz,ben hayatta prensipleri olan ve ne yazıkki çok inatçı bir insanım iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kendimle ilgili bişeylerden alakasız insanlar için fedakarlık edip kendimi mutsuzluğa sürüklemem :50: (ama hakkımda yanlış düşünmeyin ben saçmasapan giyinen bir insan değilim gayet sınırlı giyinirim aslında daha iyi anliycaksanız bi örnek veriim mesela bir kot,bir gömlek bir babet veya topuklu ayakkabı :40: Ama onlar daha fazlasını istiyorlar ) eşimin ailesi türbanlanmamı istiyor,eşimse bu baskılar yüzünden aynen türbanlı bir bayan gibi giyinmemi sadece başımı örtmememi istiyor,anliicanız ben çok sıkıntıdayım eşimin bir ablasına da bir türlü ısınamadım en başta çok sıcak gelmişti anlayışlı biri gibi duruyordu ama tanıdıkça bana sürekli laf sokuyor,çok rahatsız oluyorum o kadından hatta görmek dahi istemiyorum desem yeridir :) neyse fazla derinlere iniyorum galiba sizi sıkmayım :) işin özü eşimin önceden tayin isteme hakkı yoktu işyerinde ama şu an süresini doldurdu ve artık istersek başka bir şehire gidebiliriz....eğer istersem eşimi ikna edebilirim ve izmir'e taşınabiliriz.ama eşimle bu konuyu konuştuğumda bana: -benim ailem burada ve biliyorsun ki tutucu insanlar onlar beni hata yapmamam için frenliyorlar babamdan korktuğum için hata yapmıyorum hayatımda ya da adaha az yapıyorum ben eğer etrafımda bu şekilde çekindiğim korktuğum insanlar olmazsa çok yanlışlar yaarım mesela biz izmir'e taşınsak orada benim korktuğum çekindiğim hiçkimse olmayacak ve ben de zaten meyilli bi insan olduğum için eğlenceli günlerimizde içki içebilirim sigarayı bıraktı,tekrar başlayabilirim ramazan aylarında oruç tutmam....- diyor bunlar da benim elimi kolumu bağlıyor ben kendime güveniyorum alah'ın izniyle orucumu da tutarım namazımı da kılarım ben..ama eşimin sözleriiiii.... :44: Kafam o kadar karışık ki 3 yıldır öyle huzursuzum ki ve eşimin akrabalarından uzaklaşmadığımız sürece de sürekli huzursuz olucam biz eşimle her zaman onlar yüzünden kavga edeceğiz kendi ailemi özlemem de cabası..... N'olur bi akıl verin siz olsanız ne yapardınız .... :43:

ne kadar bir fölrt döneminden sonra evlendiniz bilmiyorm ama çok küçük evlenmişsin canım sanırım en büyk hatan bu olmuş.ayrıca kusura bakma ama karakteri oturmamış bir eşe sahipsin meyilli bir insanım ne demek ya ilginçç doğrusu ömür boyu babaya bağlı mı yaşayacak sürekli birilerinin frenlemesiyle uyarmasıyla da ya da ne bileyim yönlendirmesiyle..allah göstermesin babası vefat etse napıcak yoldan mı çıkacak anlayamadım ki o zaman kim frenliycek kimden korkacak?????

insan nerde yaşarsa yaşasın, kendi aklıyle, kendi iradesiyle yaşar.
bu adam senle dalga mı geçiyor,
çok mu kurnaz, seni mi saf buldu anlamadım.
yani mazallah istanbula gitmek durumunda olsanız, kötü yola düşecek yazık..
bu yaşta neden evlendin ah be güzelim.
bence bu adamla bu hayat gitmez.
sen de anlayacaksın.
sakın çocuk yapma.

Babası olmadığında ne olacak?
İçinde olan insan her durumda yapar.
Ciddi olmadığını düşünüyorum. Bi çeşit yıldırma politikası.:ssz:
Tesettüre girip girmemek senin kararın. Kesinlikle içinden geldiğinde yap bunu. Birilerinin isteğiyle tesettüre girmek sana yada başkasına herhangi bişey kazandırmayacaktır.
Çok görülen bi durum bu. Aile yada mahalle baskısıyla kapanıp daha sonra fazlasıyla kendini aşan insanlar.
Eşin giyinmene karışmadıktan sonra sen sınırını bildikten sonra kime ne?
Hiç anlamam insanların hayatlarına müdahale etmekten ne anlarlar.:ssz:

Allahım bugün ne sinir oldum burada... bu adam seni salak mı sanıyor anlamadım ki, ne demek ben zaten meyilliyim??? babası ölünce ne olacak ya.. kendi şehrinden ayrılmamak için bahane belli ki, tamam ben senin sapıtmana razıyım yeter ki dönelim desen sanmıyorum ki tayin için başvursun.. sadece blöf yapıyor, tamam deme diyeme diye.. oruç tutmazmışmış, Allah için tutmuyor mu bu adam bu orucu, baba korkusundan tutuyorsa zaten hiç tutmasın tövbe tövbe... kaç yaşında bu kendini çok akıllı sanan kocan canım, affet beni sert yazdım sanırım ama cidden sinirlendim

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :) soranlara söylimm eşim 27 yaşında ...

elektraya

bir kere başkası için giyim tarzını değiştirme.sen bir yetişkinsin ve istediğin gibi giyinebilirsin buna üçüncü şahıslar karışamaz.bunu onlara hissettir.
kimse kusura bakmasın ama çevresel faktörler insan hayatını kesinlikle etkiliyor.bazı şehirler var ki bence oralarda evlilik müessesi zor yürür.mesela benim bir komşum var,boşanmış,kıbrıstan gelmiş.kıbrıs deyince içimden kesin kocası aldatmıştır dedim (çünkü ben de orada yaşadım) nitekim tesbitim de doğru çıktı.izmiri çok severim ama orası da öyle.
şehirlerdeki hayat insanları etkilebiliyor.bu yüzden yerinizde kalmanız bence daha iyi ya da başka bir kent düşünebilirsiniz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
başka şehirLere ikimizin de sevebileceği bir şehire gitmeyi ben de teklif ettim ama eşim olmaz diyor ya izmir ya da burası ben başka yere gitmem diyor......

insan nerde yaşarsa yaşasın, kendi aklıyle, kendi iradesiyle yaşar.
bu adam senle dalga mı geçiyor,
çok mu kurnaz, seni mi saf buldu anlamadım.
yani mazallah istanbula gitmek durumunda olsanız, kötü yola düşecek yazık..
bu yaşta neden evlendin ah be güzelim.
bence bu adamla bu hayat gitmez.
sen de anlayacaksın.
sakın çocuk yapma.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hamileyimmmm......

Son düzenleme:
ne kadar bir fölrt döneminden sonra evlendiniz bilmiyorm ama çok küçük evlenmişsin canım sanırım en büyk hatan bu olmuş.ayrıca kusura bakma ama karakteri oturmamış bir eşe sahipsin meyilli bir insanım ne demek ya ilginçç doğrusu ömür boyu babaya bağlı mı yaşayacak sürekli birilerinin frenlemesiyle uyarmasıyla da ya da ne bileyim yönlendirmesiyle..allah göstermesin babası vefat etse napıcak yoldan mı çıkacak anlayamadım ki o zaman kim frenliycek kimden korkacak?????

--------------------------------------------------------------------------
eşimle 1 yıLLık flört yaşadık,birbirimizi tanıma dönemimiz 1 yıldı yani ama uzaktan uzağa yani,1 yıl içinde yanıma 1o-15 defa gelmiiştir,onun dışında da 7-24 telefonda konuşurduk o zamanlar böyle değildi bu konularda kimse istemediğin birşeyi sana zorla yaptıramaz derdi hep...ama şimdi ailesinden çok kendisi zorluyor beni benimle sürekli bu konular yüzünden tartışıyor,aslında ailesiyle aram iyi ama kendisi ne zaman onlardan birine misafirliğe gidecek olsak ben dikkatli giyinmeye çalışğım halde yüzü düşüyor benimle tartışıyor,pantolon yerine etek giymem için beni zorluyor ......beni de soğutuyo ailesinden bu sefer de benim gidesim gelmiyo onların yanına gitmediğim için de gene ben suçlu oluyorum :(

allah gecinden versin ama babası vefat edince yada ailesini kaybedince sapıtcak abuk sabuk şeyler mi yapcak sizin ilişkinizinde sağlığı ailesine mi endeksli saçmaaaa,ne yap et kendi başına bi birey olduğunu hatırlat derim ailesi için değil kendi için ibadet etsin

Nasil yani hata yapatiz falan. Kocaman adam iradesi yok mu esinin. Cok sacm geldi bana gereksiz sebep ariyor. Bencede ikna et. Oyle omur gecer mi Allah sabir versin

Sana tesettürü düretmeleri çok saçma.
Onlar bilmiyorlarmı ki bir insanın içinden gelmedikten sonra bir anlamı olmaz olsa da uzun sürmez.Önemli olan senin kapanmayı istemen.

Eşin de gözünü korkutuyor.Annesi babası rahmetli olunca ne yapacakmış merak ettim doğrusu...

eşinin ailesine sinir oldum.madem giyim tarzını beğenmiyolar onlar da kapalı gelin alsalarmış.ne karışıyolar şimdi sana yahuu?üstelik te karnın burnunda hamilesin sanırım.Allah hayırlı doğumlar nasip etsin bu arada canım.
ben de kapalıyım.ama evlenirken değildim.birden içimden geldi.kimse bana karışmadı eşim dahil.zaten karıştırmazdım.böyle şeyler zorla olmaz insanın içinden gelir.zorlamayla insanın yapacağı varsa da yapmaz bence.benim küçük kardeşim de kendiliğinden kapandı ama büyük kızkardeşim açık.bizim ailede kimse kimseye karışmaz.herkes namazının bilincindedir.yalnızca namazda bir gevşeme görürse annem,çocuklarını uyarır o kadar.o da bizim iyiliğimiz için.hiçbir zaman zorlama olmaz.erkek kardeşimin kızarkadaşı gayet açık,havalı bi hatun ve evlenirlerse annem dahil hiçbirimiz ona karışmayız.ne haddimize.ben görümcemin bana karışmasına izin vermiyorsam aynı şekilde gelinimize de karışmam,onu iğnelemem,rahatsız etmem.herşeyden önce o benim kardeşimin eşidir ve mutsuz olursa kardeşim de mutsuz olur.gelinimi de kardeşim gibi göreceğime eminim.yeterki o da karşılık versin.aynı sevgiyle ve samimiyetle karşılık vermezse de kendi inisiyatifine kalmış bişey yapamam olur biter.kimsenin beni kötü anmasını istemem keşke herkes empati yapabilse,herkes birbirine düşünceli ve hassas yaklaşsa ama nerdeee:14:

Esimin kötü alışkanlık ve tavırlardan kaçınmasını ailesinden korktuğu icin değil de, beni sevdiği icin yapmasını isterdim...

birisiyle evlenirken sadece onunla değil ailesiylede evlendiğimizi öğrenemedik birtürlü.. En başından sonucta ailesi kapalı sizde izmirlisiniz biz izmirlilerede kapanmak cok uzaktır..ama eşinizi madem sevdiniz ailesininde birgün gelinleri kızları gibi kapalı görmek isteyeceklerini tahmin etmeniz lazımdı..eşinizin arada kalmasıda gayet doğal biryanda sizi üzmek istemiyor biryandan ailesine karsı gelemez onlarda aile kavramı anne baba sözüde çok önemlidir.. burdanda anlasıldıgı gibi sadece esinizle evlenmiyorsunuz aileler ve aile uyumları görgü,yasam tarzı,örf ve adetleride çokçok önemli evlenmek çocuk oyuncağı deil :19:

Çok benzer hayatlar yaşıyoruz.Benim ailem antlayada.Ben de eşimin ailesinin yaşadığı erzurumda yaşıyorum.4 yıl oldu.hiç mutlu değilim.kılık kıyafet ayrı dert,davranışlarına ayak uydurmak ayrı dertüztelik aile şirketi.Daha doğrusu 4 kardeş yemez içmez çalışır abimiz paraları batırır.bizim av de benim maaşla dönüyor.biz bir zaman koyduk.Ağutos 2013 te gidicez diye.Şehre karar veremedik.Amam eşim o tarihte gitmezse ben tayin isteyeceğim.ister gelir ister gelmez.Sizin iş daha kolaymış.Eşin işinde dolayı gidebilir.bizimki yeni bir ş kuracak tek başına şimdiden stresli ama ben gözümü karattım.Bence sen de kararlı ol.Eşin kendini kandırıyor.o şeytana uymayacak diye sen mahvolacaksın.Güçlü ol lütfen.Erkekler çocukça düşünürler.Eşine destek ol.Mantıklı gerekçeler sun.sık sık bu konuyu aç.Kırıkkaleyi biliyorum.berbat bir yer.Biz de izmiri düşünüyoruz.Belki komşu oluruz:)

burda iş eşinde maalesef oda sapıtmayım ben die ailesini arkasına almış yaşayıp gidiyor seni düşünmüyor.senle evlenirken seni bilmiyorlarmıydıda şimdi senden böle bişe istiyorlar.ben 11 yıldır evliyim 31 yaşındayım.eşimin ailesi çok açık.büyükleri bile açıklar.kv öle açıktır ben evlendiğim zamanlar mini etek askılı falan giyerdi banada giy falan derlerdi ama eşim istemezdi.şimdilerde giyinmiyor tabi öle.evlendikten 1 sene sonra eşim kapanmanı istiyorum ama zorla değil sen ne zaman istersen dedi.ben 2 sene kapanmadım hazır değilim die.2004 yılının ramazan ayında kapandım ben.eşimin anne ve babası çok kızıdlar eşime ama kimseye taviz vermedi laf söyletmedide.bende rahatsız olmadım bu durumdan.şimdi alıştı herkes ses eden olmuyor.eşinizde kararlı olursa kimse siz karışamaz.
bu arada eşimde izmirli.dedesi babaanneside selçukta yaşıyorlar.onlara göre gençken kapanılmaz.

Son düzenleme:
bekar ken bende saçım açıktı fakat eşim kapanmamı istedi bende kabul ettim hatta gelinliğim bile türbanlı keşke düğünümde bari açık olsaydım diyorum ama birde şu var eşim in istegini yapıp kapattığım icin bana hala minnettar 4 yıllık evliyim yeri geldimi söyler hiç unutmuyorum diye yine sen bilirsin canım:123::123:

Back
X