- 17 Temmuz 2021
- 56
- -34
- 3
- 27
- Konu Sahibi Kullaniciyff
-
Bende oyun oynarım ki bilgisayar oyunlarını severim fakat biz yeni evliyiz. Geçenlerde kendisi yine oyun oynarken YouTube videosu izliyordum bı kızın eşi ona araba kullanmayı öğretiyoruz oradan kulak vermiş o videoya o zamanda biraz mesafeleydim gel sana araba kullanmayı öğreteyim sinirlenmicem falan dedi 1 saat araba kullanmaya çıkarttı etti geri geldik eve. Fakat böyle olunca sanki çocuğun gönlünü egliyormuş gibi hissediyorum bu günlerdeYengemle abim aynı durumdaydı çok kavga sonra ediyorlardı sonra abim yengemede bulaştırdı şimdi birlikte oynuyorlar
En ufak bir ironi katmadım yoruma valla öylelerahahahahahaha bu da iyiymiş
Evet çok oynadığını düşünmüyor. Bı gün sadece bilgisayardan kalktığı vakitlerde durdurdum 6 saat gibi bi seydi ona gösterdim hiçbir şey demedi.Bu sözünü hatırlattınız mı ? İlk haftadan sonra çok oynamayacaktın iki hafta oldu şeklinde.
Bu 1 saat arabayı nerde kullanıyorsunuz onu hiç anlamıyorum. Nerde gerçekten? Beyzade evlenmeseymiş böyle yapacaksa keşke.Bende oyun oynarım ki bilgisayar oyunlarını severim fakat biz yeni evliyiz. Geçenlerde kendisi yine oyun oynarken YouTube videosu izliyordum bı kızın eşi ona araba kullanmayı öğretiyoruz oradan kulak vermiş o videoya o zamanda biraz mesafeleydim gel sana araba kullanmayı öğreteyim sinirlenmicem falan dedi 1 saat araba kullanmaya çıkarttı etti geri geldik eve. Fakat böyle olunca sanki çocuğun gönlünü egliyormuş gibi hissediyorum bu günlerde
Bu 1 saat arabayı nerde kullanıyorsunuz onu hiç anlamıyorum. Nerde gerçekten? Beyzade evlenmeseymiş böyle yapacaksa keşke.
ona göre abartı gibi gelmediğinin farkında olduğunuzu ancak aslında bağımlılık düzeyinde zaman harcadığını vb söyleyin.
tahmin etmiştim.Evet çok oynadığını düşünmüyor
Nasıl yapacağım bunu?tahmin etmiştim.
siz dediğim gibi,aşırı zaman harcadığının farkına varmasını sağlayın bence ilk olarak :)
kronometre tutun,bir gün iyice gözlemleyin,kalktığında durdurun,oturduğunda devam ettirin. sonra ona gösterin. gerçekten abartmıyorum, çok titizlikle izledim seni,bak bu bilgisayarda harcadığın vakit diyin. gösterin.Nasıl yapacağım bunu?
Bunu yaptım ki 6 saat gibi bı sure gecirdigini gösterdim bile fakat hiçbir şey demedi sadece baktı suratıma.kronometre tutun,bir gün iyice gözlemleyin,kalktığında durdurun,oturduğunda devam ettirin. sonra ona gösterin. gerçekten abartmıyorum, çok titizlikle izledim seni,bak bu bilgisayarda harcadığın vakit diyin. gösterin.
İşten gelip gece 11’e kadar bilgisayarda oturyorsa hiçbir iş yapmıyor demektir.Merhaba hepinize. 1 ay 10 günlük evliyim. Eşimle uzun yıllardır tanışıyoruz önceden de böyle oynardı bilgisayarla fakat son zamanlarda (2-3) senedir bilgisayar olmadığı için eskisi bozulduğu için oynayamaz olmustu. Evlendikten 2 hafta sonra oyun bilgisayarı aldı. Saat 3de işten geliyor akşam 11e kadar onun başında bir iki defa kavga ettim kendini düzeltiyor gibi oluyor sonra bu döngü devam ediyor. Bugün yine beraber işimiz vardı dışarıdan geldiğimizde saat en en fazla 6ydı o saatten bu saate kadar bilgisayarın başından kalkmadı, sadece söylenmeyeyim diye 5 dkligina yanıma geliyor bu kadar. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,kendimi bu denli değersiz hissetmem normal mi? Hiç konuşmadım bile,farketti tavrımı farkındayım ama bu sefer o da o şekil döndü telefonuyla oynamaya başladı. Bu tavrimi sürdürmeli miyim? Ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum ve sizlerden yardım bekliyorum
6 saat oyun çok değil miymiş.. Ayrıca iş sonrası 6 saat oyun oynuyorsa ev ile ilgili her şeyi tek başınıza siz mi yapıyorsunuz ? Yemek temizlik çamaşır ütü bulaşık..Evet çok oynadığını düşünmüyor. Bı gün sadece bilgisayardan kalktığı vakitlerde durdurdum 6 saat gibi bi seydi ona gösterdim hiçbir şey demedi.
O konuda hakkını yiyemem ev işi konusunda yardımcı oluyor. Benim sinirlendigim ve artık tahammülüm kalmadığı nokta ara ara çocuk eğler gibi yanıma geliyor duruyor ve geri gidiyorİşten gelip gece 11’e kadar bilgisayarda oturyorsa hiçbir iş yapmıyor demektir.
Yemek, bulaşık, temizlik, alışveriş, çöp, çamaşır vb. Hepsi sizde mi?
Çalışmıyor olsanız bile hepsini yüklenmekle hata etmişsiniz. Güzel bir iş bölümü yapın. Birbirinize ayıracağınız vakit de belli olsun.
Bir de kavga edip her şey eskisi gibi devam ediyorsa keyfini bozmaz. Önüne yemek geliyor, temiz kıyafetini giyiyor, sizinle de aynı yatakta yatıyorsa durumun ciddiyetini anlamaz bu adamlar.
Saat 3de geliyor mesela oturuyor oyunun başına daha sonra yemek falan derken mutfağa geliyor 15 dk 15 dk diyorum ya sanki çocuğa çikolata verip kandırıyor gibi ev işi konusunda yardım ediyor en azından bunu biliyorum bu konuda elinden geldiğini yapmaya çalışıyor6 saat oyun çok değil miymiş.. Ayrıca iş sonrası 6 saat oyun oynuyorsa ev ile ilgili her şeyi tek başınıza siz mi yapıyorsunuz ? Yemek temizlik çamaşır ütü bulaşık..
İçimden geçeni söyleyemeyeceğim banlanırımO konuda hakkını yiyemem ev işi konusunda yardımcı oluyor. Benim sinirlendigim ve artık tahammülüm kalmadığı nokta ara ara çocuk eğler gibi yanıma geliyor duruyor ve geri gidiyor
İçimden geçeni söyleyemeyeceğim banlanırımAllah ıslah etsin
Sizi üzmek istemiyorum ama 15 dk ayırması bana göre elinden geleni yapmaya çalışması anlamına gelmiyor. Sanırım tüm işi siz yapıyor, tüm sorumluluğu siz alıyorsunuz. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.Saat 3de geliyor mesela oturuyor oyunun başına daha sonra yemek falan derken mutfağa geliyor 15 dk 15 dk diyorum ya sanki çocuğa çikolata verip kandırıyor gibi ev işi konusunda yardım ediyor en azından bunu biliyorum bu konuda elinden geldiğini yapmaya çalışıyor
Bu denli ciddi konuşmadım fakat yarın bunu yapacağım. Ağlamadan başarabilirim inşallah.Sizi üzmek istemiyorum ama 15 dk ayırması bana göre elinden geleni yapmaya çalışması anlamına gelmiyor. Sanırım tüm işi siz yapıyor, tüm sorumluluğu siz alıyorsunuz. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.
Ayrıca TMK madde 185e göre bu denli oyun bağımlılığı boşanmada kusur kabul ediliyor. Aslında evliliği bu denli etkileyen bir durum bu.. Karşılıklı ciddi olarak konuşmayı denediniz mi ? Ağlamadan kızmadan. Durumun ciddiyetini, sizin için bunun bir sorun olduğunu, evlilikten beklentilerinizi falan ?
Merhaba hepinize. 1 ay 10 günlük evliyim. Eşimle uzun yıllardır tanışıyoruz önceden de böyle oynardı bilgisayarla fakat son zamanlarda (2-3) senedir bilgisayar olmadığı için eskisi bozulduğu için oynayamaz olmustu. Evlendikten 2 hafta sonra oyun bilgisayarı aldı. Saat 3de işten geliyor akşam 11e kadar onun başında bir iki defa kavga ettim kendini düzeltiyor gibi oluyor sonra bu döngü devam ediyor. Bugün yine beraber işimiz vardı dışarıdan geldiğimizde saat en en fazla 6ydı o saatten bu saate kadar bilgisayarın başından kalkmadı, sadece söylenmeyeyim diye 5 dkligina yanıma geliyor bu kadar. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,kendimi bu denli değersiz hissetmem normal mi? Hiç konuşmadım bile,farketti tavrımı farkındayım ama bu sefer o da o şekil döndü telefonuyla oynamaya başladı. Bu tavrimi sürdürmeli miyim? Ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum ve sizlerden yardım bekliyorum
Gerçekten nasıl bı bağımlılık türü anlamam mumkun değilSınır çizerek , kendin gezmelere tozmalara çıkarak nasıl olsa oyun oynuyorsun seni bekleyeceğim şekerim de git kız amaaan herifi mı bekleyeceksin anca oyun oyun çocuk gibi ya
Başarırsınız tabi ki. Kendinize güvenin. İletişim çok önemli. Ciddi konuşunca faydası olacağına inanıyorum. Eşiniz de durumun sizin açınızdan ciddiyetini anlar. Buraya da yazın olur mu sonucu.. İnşallah halledebilirsinizBu denli ciddi konuşmadım fakat yarın bunu yapacağım. Ağlamadan başarabilirim inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?