Lütfen bana bı akıl verin:(

Kullaniciyff

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2021
56
-34
3
27
Merhaba hepinize. 1 ay 10 günlük evliyim. Eşimle uzun yıllardır tanışıyoruz önceden de böyle oynardı bilgisayarla fakat son zamanlarda (2-3) senedir bilgisayar olmadığı için eskisi bozulduğu için oynayamaz olmustu. Evlendikten 2 hafta sonra oyun bilgisayarı aldı. Saat 3de işten geliyor akşam 11e kadar onun başında bir iki defa kavga ettim kendini düzeltiyor gibi oluyor sonra bu döngü devam ediyor. Bugün yine beraber işimiz vardı dışarıdan geldiğimizde saat en en fazla 6ydı o saatten bu saate kadar bilgisayarın başından kalkmadı, sadece söylenmeyeyim diye 5 dkligina yanıma geliyor bu kadar. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,kendimi bu denli değersiz hissetmem normal mi? Hiç konuşmadım bile,farketti tavrımı farkındayım ama bu sefer o da o şekil döndü telefonuyla oynamaya başladı. Bu tavrimi sürdürmeli miyim? Ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum ve sizlerden yardım bekliyorum

Güncelleme****
Konuştum fakat hiçbir şey istediğim giibi gitmedi. O kadar parayı boşa mı verdik? Oynamayacaksam niye aldım? Gibi gibi bir ton şey söyledi. Ve ısrarla çok oynamadığını söylüyor. Tamam diyorum çok oynamıyor olabilirsin kendine göre ama işten geliyorsun sadece yemeğe, göstermelik yanıma gelmen toplam 1 saat bile değildir ben böyle bir şey istemiyorum diyorum. Hiçbir şey değişmedi, sırf doğum günüm diye bana geleceğini biliyormuşum o yüzden trip atiyormuşum çok çaresiz hissediyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum.

Son düzenleme:
şimdi bu bilgisayar/oyun bağımlılığı da aslında madde-sigara bağımlılığına benziyor. yani küçümsenecek bir şey değil. bu da bildiğimiz bir bağımlılık türü ve müdahele edilmesi gerekiyor.

ciddi şekilde son kez tekrar konuşun. aynısını sana yapsam saatlerce kafamı kaldırmasam oyundan ne hissedersin diyin.

ben senin yanındayım,gel terapi alalım gerekirse,ama bu böyle olmaz, senin de bırakmayı istemen lazım. diyin.

bakalım ne diyecek.

Evde oturmayın, dışarıya çıkartın, misafirliğe götürün veya misafir gelsin. En sonunda güzel zaman gecirdiginizden bahsederek ufak ufak devam edersiniz.

bu tür bağımlılıklar oluyor evet istese bile başından kalkamıyor ama destek alabilirsiniz,biraz da kendinizi geri çekebilirsiniz davranışlarınızdan rahatsız olduğunuzu belli edebilirsiniz

Sen de gel benimle oyna ne güzel karsilikli oynariz der sanki

Bunu yarın deneyeceğim. Umarım hüsrana uğramam. Dün ise yine oyun oynuyordu küçük oda tarafında ben ise oturma odasında yine tek başıma oturuyordum müzik çaldı ve ağlamak geldi içimden ağlamaya başladım geldi gördü sarıldı öptü ne oldu neden ağlıyorsun diye üstüne de düştü o an gidip kapattı geldi yanıma fakat ben her seferinde böyle aglayacak miyim? Umarım bu sefer bu konuşmadan bir seyler çıkartır

Oyuncu bilgisayarı almak hata olmuş şimdi boşuna mı aldık bile diyebilir.
Kızıma bilgisayar almadigim halde telefondaki oyundan başını kaldırıp yanımıza gelmiyor.
Çok sinir bozucu ve bu bağımlılık kolay kay gitmiyor.
İlk eşiMle evliylen kaynım bize gelir bilgisayar başından kalkmazdı çok sinirlenirdim.bende bazen oyun oynarım ama bağımlılık çok zor ya.

Oyuncu bilgisayarı almayacaktın aslında ama çok oynamicam ilk 1 hafta çok oynarım ama sonra oynamama gerek kalmayacak gibi gibi şeyler söyledi 2 hafta geçti fakat hâlâ ilk günkü gibi

Oyuncu bilgisayarı almayacaktın aslında ama çok oynamicam ilk 1 hafta çok oynarım ama sonra oynamama gerek kalmayacak gibi gibi şeyler söyledi 2 hafta geçti fakat hâlâ ilk günkü gibi
Şimdi ki görümcem de oğluna aldı oyuncu bilgisayarı.yazik çok para verdi.
Çocuk da 19 yaşında üniversite de okuyor.anne az oynarım saatli oynarım dedi şuan yemeğe bile gelmiyor.bilgisayar başında yiyor içiyor.gecen ay banyo yapmamış hiç.
Az oynarım,hevesim geçer, söz vermekle olmuyor işte bu bağımlılık çünkü.
Umarım biraz normale döner

İşten erken geldiği hâlde suratını göremez oldum. Umarım normale döner,umarım

Benim eşim biz tatildeyken telefon elinden düşmedi . Sonra bir noktada bulusacaz diye ayrıldık . Daha sonra bebekle ben ortada kaldım gelmek bilmedi tam saatinde telefonunun şarjı bitmiş . Ben de saydım sövdüm ve hakliydım . Çok özür diledi vs ondan sonra çok bakmamaya basladi . Bazen gercekten anlasilir sert bir tepki gerekiyor .

Evde oturmayın, dışarıya çıkartın, misafirliğe götürün veya misafir gelsin. En sonunda güzel zaman gecirdiginizden bahsederek ufak ufak devam edersiniz.
Annesine bile gittiğimizde 1 saatten fazla oturmuyor. Annesi her defasında oğlum eşinle ilgilen, bilgisayarın başından kalkmamazlık yapma diye uyarıyor o da çok oynamıyorum en fazla 2 3 saat diyor gecistirip kalkıyor eve dönüyoruz

Bu sözünü hatırlattınız mı ? İlk haftadan sonra çok oynamayacaktın iki hafta oldu şeklinde.

Yengemle abim aynı durumdaydı çok kavga sonra ediyorlardı sonra abim yengemede bulaştırdı şimdi birlikte oynuyorlar

Sen de gel benimle oyna ne güzel karsilikli oynariz der sanki
ya bence demeyebilir,baksanıza alttaki yoruma,ılımlı bir insan var karşımızda bence,ben öyle düşündüm :))
haklısınız,her seferinde böyle olmaz. olmamalı.

ancak anladığım kadarıyla eşiniz bu durumun bir bağımlılığa dönüşüp sizi gerçekten üzdüğünün farkında değil. yoksa yumuşak huylu birine benziyor. yani öf be abartıyorsun falan dememiş size,bu bile iyi bir şey :)

yani iş birliği yapabilecek birine benziyor eşiniz,tatlı dille ne kadar üzüldüğünüzü,ona göre abartı gibi gelmediğinin farkında olduğunuzu ancak aslında bağımlılık düzeyinde zaman harcadığını vb söyleyin. bence dikkate alacaktır :))

Ben hemen ağlayan bı tipim. Bu konuyla ilgili konuşurken elimden geldiği kadarıyla sert bı sekilde tavrımı koymaya çalışıcam. Son kez uyarmayi deneyeceğim

Evet çok sinirli ama bi o kadarda merhametli. Umarım düşündüğünüz gibi olur. Çok çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…