lutfen bana bı akıl verin

minkm

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
498
50
18
Bursa
slm arkadaslar benm tek derdim kv napıcamı sasırmıs durumdayım pskolojm bozuldu artık nerden baslıcamı bılmıyorum ben 1 senelık ewliyim esimle severek evlendık.nişanlanırken kayınvalıdem benı yanına almak ıstedı ben ayrı oturmak ıstedıgımı soyleyınce tmm dedı ta ki eltiside oglunu nısanlayana kadar.bnm kv eltısıyle altlı ustlu oturyo eltisi gelınını yanına alıcakmıs kaynanam bunu duydu kıskanclıga basladı ıste hayatm o gun zındana dondu . bana durmadan laf sokmalar senıde alıcam yanıma fln yüz bulamayınca gitti aynı sokaktan ew buldu bna evı hıç ıstemedm ama esım cok begendı aılesıne bısey dıyemedı naptıysam olmadı o ewdeyız simdi . evliligimn ılk gününden gelın burda yemek yıyın demeler baslandı esim ıkı vardıya calısıyo 3 12 calıstıgı zaman hep orda olmamı 12 e kadar ıstediler esim sabahcıyken hep orda yedık gecen sene ramazn sahurda bıle ordaydık esim işe gittigi gibi tl calmaya baslrdı gel dıye ıkı saat gec gıdeyım arar nerdesn gel hadı demleer neyse yavas yavas cok sukur duzene otturtm en azndan esım sabahcıyken ewimdeym aksamcıykende cok gitmyrm artık gıtsemde gelıyorum fazla durmadan. ama neye yararkı bnm en güel zamanlarm gectı esime yemek yapamadm dogru dzgn basbasa kalamadk en güzel gunlerim gectı ayrıca esimde ewde yemek istıyor ama hazıra cok alıstı eve pek bişey almıyor sorumsuz degıldır ama aklından pazar market alısverısı nedir bılmz alıstı yanı hep onların vermesine deterjanımı bıle kv alır eksik varsa gtr burdan der abur cubur almak ıstemyrm esim alısmasın diye neyse bunlar yavas yavas duzene girmeye baslıyo derken hamıleyım ve kaynanam smdide oglumu sahıplenıyo dogumuma bı ay kaldı kafayı yıcem cocgumu bana yıkatmıcanı bıle soyledı gün sayıyo suan dogumum için 40 gün yanmda kalıcak sanırım ıstemyrm oglumu kıskanyrm ewlılıgmden bısey anlamadm cocugumnda heycanını elimden alıcak diye cok korkuyorum cok sınsıdır hep laf sokar ama hıc renk vermez gören melek sanar keske kırıcı bı laf soylesede resti cekebilsem ama acayıp uyanık esimde farkında tasınmak ıstyrm tasınmıyo burdan öle demek ıstememişti bole yapmak ıstememıstr dıyıp duruyo napıcam yaaa offf

Arkadaşım ne desek ki şimdi...kimi su bile vermediler bebegimi kaybettim,kürtaj için beni hastanede bırakıp gittiler,kimsesiz kaldım diye dert yanıyor -haklı da--- kimi de senin gibi nefes alamıyor...

Ortası yok mu bunun öff öfff...

Ne yapıcaksın.akıllı olucaksın.madem o sessiz sedasız yapıyor işlerini ,sende öyle davran ne diyelim.
Durduk yere eşinin gözünde kadir kıymet bilmez,ailesini asla sevememiş GELİN olmana ramak var bence...

Hamileligin ilerledi mi bilmiyorum ama evinde her gün daha fazla zaman geçir..yavaş yumuşak geçiş yap.
Eger şikayet ederse babamın yanında senin yanında rahat olamıyorum,evde yatıo uzanıyorum uyuyorum vs de...

Evinin düzenini yavaş yavaş kur.Önce KAHVALTILIK almaya başla düzenli olarak.Sonra menemen gibi fak tefek yemekleri yapmaya başla.Yagını ,şekerini,salçanı vs büyük boy al depola eve.Bir gittiginde pirinç al,öteki gittiginde bulgur mesela.

Evinin bütçesini ayır.Deterjanına varana kadar kv den alıyorsa ne anladık o işten.Siz tane beraber yaşıyorsunuz...Ev geçindirmeyi eşinde sende ögrenmeli ve davamını saglamalısınız.ORGANİK BAGINIZI kopartın artık.anne karnından çıkalı yıllar olmuş.

Bebegine muhahak bir oda yap.İçinde bir şifonyer bir beşik de olsa çocugunun kendi evinde kendi mekanı olsun.Onu oraya alıştır.
Kendi temizliginde,gelen giden düzeninde büyüsün.
Yıkama işine gelince zaten muhtemelen tek başına beceremeyeceksin.yada eşinle bile zor olacak.Bırak lohusalık gibi-bebek yıkma gibi işlerde sana büyük ölçüde yardım etsin.Öyle güzel ele al ki konuyu desteklerinden dolayı müteşekkir ol ve bunu hissettir.Ama anne bana öğret sen gözetmen ol ki ben tek kalırsam çekip çevireyim iyice öğrenip pişeyim de tatlı dille...

O TORUNU olmasının sende anne olmanın tadını çıkart.Şundan emin ol ki doğum yapınca vık vık ağlayan bebekle işine karışması için sen dua edeceksin :)

İyi yaklaş,iyi düşün iyi olsun.Kendi annesi düğünde takılan altınları isteyen kızımız var burada...Bazı şeylerin kıymetini anlamak ve ortadan bakmak bize kalıyor.Dediğim gibi tatlı dilli ol ve sende politik bir şekilde idareci ol.BİR BKARSIN ARANIZDA ANNE -KIZ İLİŞKİSİ OLUŞMUŞ.SENİN TAHAMMÜLÜN ONUN SEVGİSİ KATLANMIŞ...Ne güzel olur...

lohusa yalnız bırakılmaz zaten
birinin kalması gerekiyor, ve arkadaşında dediği gibi kendin yıkayamassın
hatta kaynanan bakarken birkaç saat uyursun, başka türlü gece gündüzde uyku yok
anneni çağır yada yakınsa dönüşümlü kalsınlar,
bende hiç sevmem yalnız kalmak isterim ama lohusalıkta gelen giden bitmiyor,
onları ağırlasa bile yeter

arkadaşlara hak verdim bencede bırak yardım etsin
hele birde sezeryan olursan biraz daha bakıma ihtiyacın olacak
bir arkadaş yazmış ya o yıkarken "anne iyice bakayım senden de her zaman sana mı dicem yanımda olur olmazsın" gibi laflar
mesela bazı yerlerini ona benzetirsin bebeğinin :)
böylelikle aranız hem daha iyi olur hem de sana da yardımı gerçekten olur canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…