lütfen bana bı fıkır verın...

evet..........

Bu kadar da ipler eline verilmemeli erkek kısmısının

Dediğim gibi babama bile vermediysem eşime hiç vermem..

Ne olur ne olmaz...

Ayrıca o benim velim değil bende ilk okul çocuğu değilim, her birey gibi kendi maaşlarımızı kendimiz çekebilmeliyiz...

Bu erkekler neden böyleeeeeeeeee.. Konu anneleri oldumu gıkları cıkmaz. aynı şeyi siz yapsanız özel bişe konuscam diye eşinizii odaya cagırsanız kendılerı ne dusunurdu acaba. Hem senden gizli saklı ne varmışki yanında konşmuyolar :44: Benm k.v ve eşimde hep ben mutfaktyken tvletteyken konusurlar sessiz sessiz yanlarına gidince hemen susarlar sanki yiorm sanki laflarına karısıyorm.. Madem idrak edemıyosun bı karı koca durumunu adı gelin diye herşei saklıosn oda insan evlendirmeseydn oğlunla bekar olsaydı yannda kalsydı hoş yıne yanındada çk doluyum çok konu açarm yakında bende dayanamam..

her biriniz ayrı ayrı yorumlarda bulunmus hepımızın fıkırlerı ayrı olabılır yalnız benım kızdıgım nokta esım ban orda kal deseydıde ben kalkar gıderdım ıstenmedıgım ortamda durmam esım benı kendı annesının yanında kuvuk dusurdu resmen o an anne ben esımden bısey saklamıyorum onunda soyısmı bızımkıyle aynı oda bu aılenın bı ferdı kalmasında bı sorun gormuyorum demelıydı... ustelık esım sureklı bana aramızda gızlı saklı bısey olmamalı herseyı anlatmalısın derken ve kendı aılemın bıle en buyuk sırelarını ona anlatmısken bana gozumun ıcıne baka baka bunu yapması arkadan vurmaktır ve bu yuzdende esıme olan guvencım sarsıldı cocuguda bu yuzden bıraz daha dusunme kararı aldım guvenınızı sarsan bı adamdan cocuk sahıbı olamk benım mantıgıma ters dusuyor ayrıca ben ondan ıc bırsey saklamıyorsam onunda benden saklama gıbı bı luksu olamazzzzzz eger oluyorsa bende dogal olarak tepkımı gosterırım hemde cok buyuk gosterırırm ayrıca madem abısıyle kavga etmıs bunu benımyanımda konusamayacak kadar özel ne olabılırkı ınanın su an ona bıle ınanmıyorummmm tepkımınde cok buyuk oldugunu sanmıyorum madem gızlı konusacaklar benı assaglarcasına 2. sınıf ınsan muamelesı yapıp dıger odaya yollayamazlar gıtsınler dısarıda bı yerde konussunlar kımse benım ewımden benı kovamaz o an tepkı vermememın sebebı esımın ve tansıyonun o an yuksek olmasından dolayıdır eger tepkı verseydımde yıne aıleme yakısır bı tepkı verırdım......

bazı durumlarda anlayışlı olmak gerek öyle değil mi ?

neticede kayınvaliden rahatsızlanmış tansiyeonu fırlamış...ne senin nede oğlunun o an tepki vermesi normal olmazdı zaten..

''hayır anne gidemez oda benim karım, ondan gizlim saklım yok '' mu deseydi....dese tabiyki hoşuna giderdi ama annesi çok gergin ve sinirliyken bunu diyememesinide normal görüyorum..

ama o an için......peki kayınvalide gitti sonra eşin seni kenarıya çekip hayatım kusura bakma annem gergindi malum bende bişey diyemedim ..annem adına özürdilerim dedimi ?

demedi..hala konuşulanı gizli tutuyor...ozaman işin rengi değişir elbette..

bu eşininde sana güvenmediğini gösterir..tamam ana oğul arasında kalır bazı şeyler ama gelin olmaz o sırada..gelinin ruhu bile duymaz..sana '' GİT BİZ ÖZEL BİŞEY KONUŞUCAZ '' deniliyorsa kovar gibi, eşinde o konuşulanı sana anlatmak zorunda..senin yanlış anlamaman için..

o yüzden doktora gitme derim ben ....nedenini sorarsada bana güvenmeyenlere ben hiç güvenmem..ve güvenmediğim halde çocuk yapamam...kimse kusuruma bakmasın de..olay senin lehine kapansın ve o şahsiyetlerede kapak olsun..

çocuk konusunu sen bilirsin ama çok sinirlenmişsin biraz daha sakin ol canım eşine benden gizli neyin olabilir biz bir aile olduk diye konuş ne kadar kırıldığını anlat bir daha böyle bir durumla karşılaşmak istemediğini söyle.umarım eşin hatasını anlar gönlünü alır

eşim zaten hatasını anlamıs gorunuyor sırnasıyor ama yuz veren yok bu saaten sonra anlatmaya kalksada ben dınlemem zaten ama bundan sonra herseyın cok daha farklı olacagın kesın aramıza resmen mesafe koydu ve olaydan sonrada bana kusura bakma falan dmedı ben bagırdım cagırdım karsısına geçip catır catır konustum ama sankı duvara soyluyorum......

Yapilan davranis hos degil gercekten ama insanlar sinir hallerinde istemedikleri seyleri soyleyip yapabiliyorlar.

Bazen gormemek duymamak lazim. Tabi bu demek degil herseye eyvallahiniz olsun.

ama cocuk gibi onemli bir karari bir anlik ofkeyle askiya almayin.

Siz esinizi daha iyi bilirsiniz bu bir aliskanlik degilse ve baska ciddi probleminiz yoksa fazla uzatmayin derim.

Ama sen çocuk konusunda fikir vererek onu resmen cezalandırmak istiyorsun.

Evet eşinden duymak istediğin ve hakkın olan kelimeleri duymamışsın , kırılman gayet normal.

Kayınpederim vefat ettiğinde de buna benzer bir olay benimnde başıma geldi. Bir aile büyüğü " odada sadece çocukları ve eşi kalsın , merhumun alacak vereceğini konuşalım " türünden kelimeler sarf edilince odadan tek çıkması gereken kişi bendim. O gün çok kızmıştım ama " amannnnn banane" demiştim içimden..

haır daha once boyle bı olayla karsılasmadım esımın annesının begenmedıgım bı davranısını gorugumde esıme soyledıgımde hemen soyle sor der bana sıcagı sıcagına sogutma der atma ıcıne der sonra buyur ıcınden cıkamazsın der esım sureklı haklı olanın yanındadır haksız olan babasıda olsa annesıde olsa catır catır konusur ama bu davranıs bende cok buyuk yaralar actı sıze gore belkı normal gelebılır ama bana esım deger wermezse emın olun hıc kımse vermez once esınız sıze degerlı oldugnuzu hıssettırecek sonra zaten dıgerlerı gelıyor..

Ben de olsam aynını yapardım,
hatta şükrederdim onun yerinde benim babamın olmadığına...

Yapilan davranis hos degil gercekten ama insanlar sinir hallerinde istemedikleri seyleri soyleyip yapabiliyorlar.

Bazen gormemek duymamak lazim. Tabi bu demek degil herseye eyvallahiniz olsun.

ama cocuk gibi onemli bir karari bir anlik ofkeyle askiya almayin.

Siz esinizi daha iyi bilirsiniz bu bir aliskanlik degilse ve baska ciddi probleminiz yoksa fazla uzatmayin derim.

Bence gidin Dr a madem kocanızı zor ikna ermişsiniz . Eğer diğer konularda anlasan bir çiftseniz , bence ertelemeyin tedaviyi.
Diğer konuya gelince, bu biraz kişilik meselesi. Ben de esime her şeyi anlatırım, ama bazen anlatmak istemediğim durumlar olur.
Ama esim anlatmaz, anlatmayı da sevmez.
Kayınvalidenizin tek hatası bunu sizin evinizde yapması. Yoksa bence söylemek istemedikleri durum olabilir. Sadece tavır yanlış.
Bazen benim annem de beni tembihler, esine söyleme diye :)

büyük konuşmayım bana yapılsa haklarından gelirdim.. hatta okadar özelse sen git yan odaya ev benim koca benim hala anlamadınmı dış kapının mandalı sensin derdim.
sonrada kocama dalardım ben senin neyinim , madem özel konuşuyorsunuz duymamam gerekli nezaman bu aileden biri olacağım diye...
hayret ya valla gerildim resmen :S

Son düzenleme:

bunda ne varki allahaşkına?ailelerinin sırlarını sizin yanınızda konuşmak istemiyorlardır...mesela eşinle senin aranda bir mesele olsa koşa koşa annesine anlatmasını ister misin?"aslaaaaa bizim ailemizin meselesi,aramızdaki mesele,bizim özelimiz" dersin değil mi?
ama eşinle abisinin meselesi de onun ailesinin özeli tabiki senin yanında rahat konuşamayacaklar...
niye bu kadar kendimize dönüğüz merak ediyorum...
hem sizin yanınızda konuşulsa ne olacak ki?
ayrıca onların fısır fısır konuştuğunu görüp de hala oraya girmeniz hoş olmamış bana göre...

kaynananın tansiyonu 22 yi falan bulmuşsa demek ki çok üzülüp sinirlendiği birşey olmuş onu da önce oğluyla paylaşmak istemiş. bazen ailelerle ilgili mevzuların sadee aile bireyleri arasında kalması gerekir. kaynanan da tansiyondan ve üzüntüden sinir yaptığı için seni odadan çıkartmak istemiş anlaşılan. bazen insanlar sinirliyken kaba davranabilir. bunun için eşinle evliliğini sorgulamana gerek yok

önce bir sakinleşin sonra karar verin ne yapacagınıza,sizde o ailenin bireyisiniz şüphesiz ama bazı şeyler aile arasında sır olarak kalmalıdır

ben de ailemle olan sıkıntılarımı eşim bilsin istemem.ben affedebilirim kardeşlerimi ama eşim uzatır olayları.hatta uzun süre olan bir şeyi geçen yıl annem sayesinde öğrendi eşim vetepki gösterdi.öğrenmese aslında daha iyiydi,ben de eşimin bana her şeyi anlatmasını istemem ailesi hakkında
konu sahibi de onlar fısır fısır konuşurken yanlarına girmese iyiymişti.belki sonra eşi anlatırdı

kızlar benım kendı ewımden bahsedıyoruz odama gırebılmem ıcın kımseden ızın alıcak degılım olaydan sonra eger esım geıp bkma boyle boyle oldu deseydı yıne canım yanmazdı lutfen bıraz kendınızı koyun yerıme resmen dıs kapının mandalı havasına buruduler benı sınırlenmekte ve tepkımı koymakta bana goree haklıyım tekrar tekrar soyluyorum bunu basta bana soyleyen esım we aılemle ılgılı herseyı ban anlattıran esım sı8mdı bızım aılemızın özel bı konusu var dıyemezzz kusura bakmayınn bende buna tepkısız kalıp tamam deyıp oturamam lutfen bıraz empatı kurmaya calısın kaynanam bana daha onceden hıc bısey yapmamıs melek gıbı bı kaynana olsa vardır bı bıldıgı der otururum ama gıttıgım her yerde kaynanan gecen gun senın hakkında bunu dedı denmesı de herseyı dusunmenıze sebep oluyor dmem okı kaynanamın o an tansıyonu cıkmamıs dahı olsaydı aynı seylerı yapacagından hıc kuskum yokkk ewe temızlıge gelen kadına bıle sızın dedıkodunuzu yapıyorsa artık yaptıgı hıcbırseyde ıyı nıyet bekleyemıyosunuz hıc suphesızkı o gunkı soylesız tarzıda iyi nıyetle soylenecek br tarz degıldı....ama herkesın dusuncesınede saygı duyuyorumn fakat ben boyle dusunuyorum..

ne varki bu kadar senden gizli hala anlatmamış eşin nasıl biyerdesin.anlatmasa bile bi açıklama yapsaydı bari kendimi senin yerine koydum ben çok kızardım eşime hani orda olmasam neyse ban çıkın denmiş neyse k.v gitmiş hala bi açıklama yok elmiyim ben diye düşünürüm.heem eşin bu olay üzerine gönlünü alması için gelip doktora gitmeyecekmiyizde diyebilir eşin pek bi rahatmış

Kesinlikle konu sahibi arkadaşa katılıyorum.Eşimiz bizim ailemiz değil mi?Ne demek herşeyi kocana anlatma yarın birgün koz olarak kullanır.Yeri geliyor ağabeyimiz annemiz babamız anlattıklarımızı koz olarak kullanmıyor mu sanki?Hangimizin kardeşi hayatında bir kerede olsa bir kabahatinizi annenize veya babanıza anlatmamıştır?Eşlerimizi böyle dışlıyorsak,aman ilerde koz olarak kullanır korkusuyla yanında rahat rahat konuşamıyorsak evliliğin ne anlamı var?Evlilikte eşler arasındaki güven nerede peki?
Benim annemde aman kızım herşeyi eşine anlatma derdi,bende anneme ''eşime anlatamayacağım şeyleri bana anlatma o zaman anne'' derdim.

Konu sahibi arkadaşım eşinize tavrınızı belli edin.Hem aramızda sır olmasın diyen kendisi hem de bunları yapan kendisi.Güveninizin sarsıldığını anlatın bence.Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…