- Konu Sahibi siyah_inci
-
Bende işsiz bir ziraat mezunu olarak şunu söyleyebilirim,tanışacağınız kişi eğer farklı alanlarda da çalışmak isterse korkmayın.Bende bir çok büyük firmada çalıştım..
Ama İstanbul'da yaşıyorsa ziraatle ilgili işler belediyeler hariç pek te iç açıcı değil..Çok isterdim işimi yapmayı..
anlamıyorum hala ne maddiyatından bahsediliyor ve ailen ne istiyor. adamın işi varmış üni. mezunuda daha ne olsun. başlıgı okurken dedim heralde askeri ücretle çalışına biriden bahsetcek :111: bence bi sorun yok. ' GÜZELLİGE GÜVENME Bİ SİVİLCE YETER... ZENGİNLİGE GÜVENME BİR KIVILCIM YETER..! ' derler. ne güzelde söylemişler agızlarına saglıkçok severim bu sözü. sadece ALLAHdan huzur işte canım
şanlıurfa'da bir firmada zirai reprezantlık yapıyormuş, sizin bilginiz vardır maaşları ne kadardır??
eğer aileniz yok diyorsa tanımadığınız biri için onları ikna etmeye çalışmayın bence.
kafam çok karışık.. :S
Bir arkadaşım beni biriyle tanıştırmak istiyor, çocuk ziraat yüksek mühendisi, zirai reprezantlık yapıyor. ailesinin maddi durumu yokmuş.. Reprezantların ne kadar aldıklarını bilmiyorum..??.. ailem ve çevrem, sen bunu kabul etsen sana iyi bir hayat sunabilecek mi diyor,kimse olumlu bakmıyor. evlenince rahat bir yaşam düşünmelisin sıkıntı çekmeden diyorlar.. birde işinin bugün var yarın yok olduğunu söylüyorlar, garantisi yokmuş yani.. Üniversite mezunu olması ve master yapmış olması benim kafama yattı, işin maddiyat kısmını düşününce bu zamanda geçinmek çok zor artık hayat pahalı.. ailesinden hiçbir destek göremeyecek olmak sizce de düşünülecek bişey mi?? sizce ne yapmalıyım
para tamamen huzur demek değildir ah tatlım herşey maddiyat demek olmadığı gibi para olmazsa birşeyde olmaz iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyo anlayacağın ama diğer yandanda annesi babası eli öpülesi insanlarmış baksana okutmuşlar en azından elinde bir mesleği var ailesinin maddi durumu olmayabilir bu okumasına engel olmadığı gibi geçiminizede engel olmaz bence. hiç kimsenin ne işte ne hayatta 1 dk sonrasının bile garantisi yok. önemli olan çalışıp kazanmak geçimini sağlamak.gerçekten geçim zor hayat pahalı paranın adı var değeri yok. evlilik çok büyük sorumluluk seni mutlu edebilir mi? gerçekten senin için doğru insanmı tüm bunların yanıtını kendinde çözdüğün zaman tanımaya çalışabilirsin onu.hakkında hayırlısı umarım bi karara varırsın.[/QUO
doğru söylüyorsunuz.. çevremdekiler kendi tecrübelerini, çektikleri sıkıntıyı anlatınca ailem de ister istemez etkileniyor..şimdilik sesizliğimi koruyorum, görüşmem iyi geçerse ikimizden de olumlu zevaplar gelirse aileme bunları söyleceğim
para tamamen huzur demek değildir ah tatlım herşey maddiyat demek olmadığı gibi para olmazsa birşeyde olmaz iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyo anlayacağın ama diğer yandanda annesi babası eli öpülesi insanlarmış baksana okutmuşlar en azından elinde bir mesleği var ailesinin maddi durumu olmayabilir bu okumasına engel olmadığı gibi geçiminizede engel olmaz bence. hiç kimsenin ne işte ne hayatta 1 dk sonrasının bile garantisi yok. önemli olan çalışıp kazanmak geçimini sağlamak.gerçekten geçim zor hayat pahalı paranın adı var değeri yok. evlilik çok büyük sorumluluk seni mutlu edebilir mi? gerçekten senin için doğru insanmı tüm bunların yanıtını kendinde çözdüğün zaman tanımaya çalışabilirsin onu.hakkında hayırlısı umarım bi karara varırsın.
aileler her zaman evlatları en ii şartlarda yaşasın isterler zengin olsun yakışıklı olsun efendi olsun saygılı olsun sorumluluk sahibi olsun olsunda olsun tabi keşke bütün bu özellikler paket halinde gelse önümüze bizde hayır demeyiz yanii ama o özelliklerin birleştii insanlar nerdelerse denk gelmio hiç:111: aşık olmuş olsaydın gözün görmezdi bunları pek ama sanrm tanışmamşsn bile kafana yatmadysa ailenn rızası olmycaksa hiç girme bu işe bence canım
firmanın büyüklüğüne göre de değişir,1500-2000 civarı alırlar genelde reprezantlar,ama değişir tabi...
ekstradan satış primleri de alıyorsa hiç fena değil derim...
para tamamen huzur demek değildir ah tatlım herşey maddiyat demek olmadığı gibi para olmazsa birşeyde olmaz iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyo anlayacağın ama diğer yandanda annesi babası eli öpülesi insanlarmış baksana okutmuşlar en azından elinde bir mesleği var ailesinin maddi durumu olmayabilir bu okumasına engel olmadığı gibi geçiminizede engel olmaz bence. hiç kimsenin ne işte ne hayatta 1 dk sonrasının bile garantisi yok. önemli olan çalışıp kazanmak geçimini sağlamak.gerçekten geçim zor hayat pahalı paranın adı var değeri yok. evlilik çok büyük sorumluluk seni mutlu edebilir mi? gerçekten senin için doğru insanmı tüm bunların yanıtını kendinde çözdüğün zaman tanımaya çalışabilirsin onu.hakkında hayırlısı umarım bi karara varırsın.[/QUO
doğru söylüyorsunuz.. çevremdekiler kendi tecrübelerini, çektikleri sıkıntıyı anlatınca ailem de ister istemez etkileniyor..şimdilik sesizliğimi koruyorum, görüşmem iyi geçerse ikimizden de olumlu zevaplar gelirse aileme bunları söyleceğim
ya canım mesela bizim ailede 1 kişi hariç herkes okudu üniversite bitirdi ama (o bir kişi abim) abim ilkokulu bitirdi okumadı sonra kebapçılık yapmaya başladı ve şuan evli 2 çocuğu var şuan kendi dükkanı var evi var arabası var yani anlatmaya çalıştığım şey ekmeğini taştan çıkarsın kimseye muhtaç etmesin yeter ama evlilik çok önemli bir kişiyle evlenmiyosun ailesiylede evleniyosun aile çok önemli ele karışıyosun kısacası herkes kendi yaşadığını bilir anlatanlara birşey diyemiceem ama iyi düşün 10 düşün bi karar ver evlilik için diyorum karşındaki kim olursa olsun sen çalışıyomusun pekii?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?