Lütfen bana fikir verin :( maddiyat önemli mi?

ciddiyeti zaten evlillik o yüzden tanışacaz.. inşallah sorunsuz atlatırız

Sakıncası Yoksa, Yaşınız Kaç ?
Neden Hemen Evlilik ?

Bence Bunu Zamana Bırakın..
Zaten Su Akar, Yatağını Bulur.. :34:

Evleneceğim Diye Tanışırsanız, Herşey Olumlu Gelir Gözünüze..
Ama Yarının Ne Getireceği Belli Olmaz..

Son düzenleme:
Sakıncası Yoksa, Yaşınız Kaç ?
Neden Hemen Evlilik ?

Bence Bunu Zamana Bırakın..
Zaten Su Akar, Yatağını Bulur.. :34:

Evleneceğim Diye Tanışırsanız, Herşey Olumlu Gelir Gözünüze..
Ama Yarının Ne Getireceği Belli Olmaz..

ben 22 o da 30 yaşında, evlilik dediysem hemen tanıştığımz gün evlenmiyorz yani evlilk amacıyla tanışacaz, tabi bir süre konuşur anlaşıp anlaşamadığmıza bakarız

bende kendi ayaklarının üstünde duran biri olmasını istiyorum baba parasına bakmayan., ama dediğiniz gibi aile de önemli evlenince onlarla da muhatap oluyorsun sonuçta..
Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?

bilemiyorum bizde aileden bir destek görmedik eşim herşeyi kendisi yaptı masraf anlamında ailelerimiz orta halli insanlar eşimin ailesi çok iyi çok seviyorum hepsini eminim ellerinde olsa herşeyi yapardılar ama madiyatta bi yere kadar üstelikte ben çalışmıyorum sen çalışıyomuşsun o yönden iyi, sevgi saygı olduktan sonra zamanla herşey olur herkes bir şansı hakeder ben olsam tanıma fırsatı verirdim. hakkında hayırlısı canım.

ben 22 o da 30 yaşında, evlilik dediysem hemen tanıştığımz gün evlenmiyorz yani evlilk amacıyla tanışacaz, tabi bir süre konuşur anlaşıp anlaşamadığmıza bakarız

Tanıştığınız Gün Evlenilmeyeceğini Biliyorum..

İsterseniz Evlenin, Hayat Sizin..
Ben Sadece İstediğiniz Fikri Sundum..

Mutluluklar..

Son düzenleme:

Tanıştığınız Gün Evlenilmeyeceğini Biliyorum..

İsterseniz Evlenin, Hayat Sizin..
Ben Sadece İstediğiniz Fikri Sundum..

Mutluluklar..

Son düzenleme:
haklısınız bende öyle dua ediyorum zaten Hakkımda Hayırlısı olması için., aslında bu seyahat işini sordum; zirai reprezantlar kalıcı şehir dışı seyahatleri yokmuş gitse bile akşamı geliyormuş, belki çalıştığı şirket öyle bilmiyorum.. ben çevreme kulağımı tıkayım kalbimden gelen sesi dinlemem gerekiyor aslında ama yanlış birşey de yapmak istemiyorum sonuçta aşık değilim..

hmm canım çalıştığı şirkette olmayabilir. Eşim belli bir bölgede olduğu için sürekli seyahat iki gün gidiyorsa üçüncü gün evde ayda toplam 1 hafta olmuyor. Bu işin fuarı var 1 aydır fuardaydı bekliyorum gelsin diye şimdi.
Ailene de kızmıyorum onlarda seni düşünüyorlar haklılarda kendilerince.. Ama olay bu değil :/ Neler olabileceğini kimse kestiremiyorum. Dediğim gibi hakkında hayırlısı neyse o olsun..

bilemiyorum bizde aileden bir destek görmedik eşim herşeyi kendisi yaptı masraf anlamında ailelerimiz orta halli insanlar eşimin ailesi çok iyi çok seviyorum hepsini eminim ellerinde olsa herşeyi yapardılar ama madiyatta bi yere kadar üstelikte ben çalışmıyorum sen çalışıyomuşsun o yönden iyi, sevgi saygı olduktan sonra zamanla herşey olur herkes bir şansı hakeder ben olsam tanıma fırsatı verirdim. hakkında hayırlısı canım.

görüşecem zaten eğer bişeyler hissedersem aileme bunu belirtirim

hmm canım çalıştığı şirkette olmayabilir. Eşim belli bir bölgede olduğu için sürekli seyahat iki gün gidiyorsa üçüncü gün evde ayda toplam 1 hafta olmuyor. Bu işin fuarı var 1 aydır fuardaydı bekliyorum gelsin diye şimdi.
Ailene de kızmıyorum onlarda seni düşünüyorlar haklılarda kendilerince.. Ama olay bu değil :/ Neler olabileceğini kimse kestiremiyorum. Dediğim gibi hakkında hayırlısı neyse o olsun..

seyahat konusu muhakkak oluyordur dediğiniz gibi fuar da kısmı da var..
herkes kendince haklı, dinle dinleme bir türlü.. amin inşallah

Bence tanıştığınızda ilk olarak ahlak durumuna bakın, ve tabi ona karşı ısınma urumunuza... Maddiyat a önemli ama ,sonuçta rızkı veren de Allah. Bugün verir yarın vermeyebilir. Hem okumuş etmişte maşallah. Varın siz karar verin.:31:

saygı duyuyorum görüşüne ama çevremdeki baskıları sende duysan buraya sığınırdın, bende o yüzden size sormayı tercih ettim bana yol gösterin diye.. ben tarafsızım bu konuda. herkes gelip, sana bakamaz seni mutlu edemez dediğinde ailem de çelişkiye düşüyor. bende bu konuda ortada kaldım. şimdiki koşulları düşünürsek maddiyatı da düşünmek gerekir hayal dünyasında yaşamıyoruz, mutlu olmanın bir yolu da paradan geçiyor malesef

bu msjından sonra sana daha fazla bişeyleri anlatmanın mümkün olmayacağını düşünüyorum..karsımda paranın kalıcı mutluluk getireceğini söyleyen biri var...
paylaşmanın,sevginin,mücadelerle bir takim zorluklara göğüs gerip,kalıcı mutluluğu sokmayı düşündünüzmü hayatınıza hiç?
sizin bu düşünce yapınız hazırcılık...
karsınıza bol maaşlı kariye hazırda biri gelsin öylemi?
peki sizin maaşınız nedir?
yada mevkiniz kademeniz?
insanlar hangi alanda olurlarsa olsunlar inançlı,hırslı basarlı olduktan sonra eşini ailsini hiç kimseye muhtaç etmez...
daha detay istersen kendi ailemden örnek gösterebilrm...
yokluguda tattım hayatımda...varlıgıda...o yuzden neyin mutluluk neyin mutsuzluk getireceğini çok iyi ayırt ediyorum ve son olarak şunu söyleyeyım..
para sadece geçici mutluluk,huzur verir insana...
eğer buraya 'yeni biriyle tanıstım,iyi temiz biri,alanında yukselmeye çalışıyor,ailesinin maddi durumu pek yok,benim ailemde bu yuzden istemiyor ama ben onunla herseyi basarbileceğizime inanaıyorum,nasıl yoldan gitmelıyım'
diye bi konu açsaydınız bambaşka yorumlar yapılırdı size..
bu durumda kusura bakmayın ama kendi ailemle kıyaslıyorum aileniz bu akdar hazırcı olmamalı...
hayatta ask var,sevgi var,fedakarlık var,sabır var,inanamak var,paylaşmak var....
bu terimlerden bi haberseniz malesef...

Son düzenleme:
ailesinin maddiyatı sizi pek bağlamaz evlendikten sonra kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız ,

cocuk üniversite mezunu , mesleğide güzel ,özel sektör olmazsa kpssye girer belediye sınavlarına girer yerleşir bir yere, sizde çalışırsınız.

ben anlamadım ailenizin maddiyattan beklentisi nedir,

bence cocuğu tanımadan bu endişeye kapılmanız anlamsız, bi bakın bakalım yüzü gözü nasıl :) huyu husu nasıl,
azimli ve çalışkan biriyse sorun yok

canım elbette maddıyat da onemlıdır ama ,cok da yukseklerde gezmeye gerek yok
tanısacagınız kısı ünv. mezunu ustelık master yapmıs .guzel bır meslegı de var.
iş kapıları her zaman acık olur ona .
evını gecındıre bıldıkten karnını doyura bıldıkten sonra fazlasına gerek yok zaten .
ama sız şaşalı bır hayat ıstıyorsanız ,bır fabrıkator oglu bulun derım.

Son düzenleme:
Bence burada şöyle bir durum söz konusu. Arkadaşımız sevseydi birini bence düşünmezdi zaten bunları. Ama daha çocukla tanışmamış bile. O yüzden direk mantık evliliği üzerinden düşünüyor kendisi ve ailesi.
Ben yinede arkadaşımızın maddiyatçı biri olduğunu düşünmüyorum. Sadece görmediği, sevmediği biri olduğundan aklına önce bunlar geliyor. Gördüğünde ısınırsa bence bunları düşünmeyecektir. Tabi burda aile zihniyeti de önemli. Etkileniyor çocuklar ister istemez. Benim ailem olsa önce nasıl biri, kötü alışkanlıkları filan var mı diye sorardı. Sadece iyi niyetli bir tavsiye de bulunmak istiyorum. Yaşınız daha 22 imiş. Acele etmeyin evlilik için. Aşk çalar belki kapınızı...

Back
X