Lütfen bana yardımcı olun lütfen :(

Elpyks

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
16
1
16
Ablalarım ben kız meslek 10. sınıf öğrencisiyim bilişim teknolojileri okuyorum. Anadolu lisesine geçme gibi bir şansım var ancak aşırı derece de kararsız kaldım ben. Kendime güvenemiyorum açıkcası. Ortaokul hayatım boyunca taktir aldım hep ama 8.sınıfta yaşadığım bazı ailevi nedenlerden dolayı sınavlarıma hazırlanmadım okula dahi gitmedim. Şimdi burada kız meslekte olmam gururuma çok dokunuyor.Lütfen ban yardımcı olun.

Anlamadim ben ayak uyduramam diye mi korkuyorsun
Aynen öyle. Ortama alışamam belki derslerim daha kötü olur diye korkuyorum. Gerçi ortaokulda 3 tane okul değiştirdim çevrem birazcık geniş okulun yarısından çoğunu tanıyorum samimi olduğum bir kaç kişi var ama insan gene de korkmadan edemiyor.

Anadolu lisesine geçme şansın varsa tabiki geçmelisin sevmediğin gururuna dokunacak kadar eziyet veren bir okulda okuma zaten.okuyacağın lise senin geleceğini belirleyecek sakın hata yapma ilerde nerede olmak istiyorsan şimdiden ona şartlanman gerek...

Meslek liseleri anadolu liselerine gore daha avantajli. And. Lisesinden mezun olunca ygs lys derdi cok baska. Direk gecis yapma hakkin var su anda. Zaten ygs lysde basarili olursan istedigin bolume gidebilirsin.

Ben ne istediğimi inanın bilmiyorum. Geleceğe dair planlarım çok farklıydı bu kız meslek çıkınca hepsi gitti değişti. Kafam öyle karışık ki.Derslere dahi motive olamıyorum.

Korkma canim en basta biraz uyum sorunu cekebilirsin tabi ama zaman gectikce kaynasirsin arkadaslarinla.Peki universite icin hayalin nedir hangi bolumu istiyorsun mesela

Meslek liseleri anadolu liselerine gore daha avantajli. And. Lisesinden mezun olunca ygs lys derdi cok baska. Direk gecis yapma hakkin var su anda. Zaten ygs lysde basarili olursan istedigin bolume gidebilirsin.
Ancak bölüm dersleri çok ağır. Çok ezber var ayrıyetten sayısal zeka da gerektiriyor. Ben 9. sınıfta çok zorlanmıştım sınavlara çalışırken. Günler saatler yetmiyordu ki gecenin 3 üne kadar ağlaya ağlaya kimya çalıştığımı biliyorum. Şimdi birde bölüm dersleri gelince çok tereddütte kaldım. Üstelik kültür derslerinin saati düştü anadolu liselerine göre baya gerideyiz

Korkma canim en basta biraz uyum sorunu cekebilirsin tabi ama zaman gectikce kaynasirsin arkadaslarinla.Peki universite icin hayalin nedir hangi bolumu istiyorsun mesela
Küçüklüğümden beri psikoloji istiyordum ben. O olmasa bile insanlarla içli dışlı olabileceğim bir meslek istiyorum. Konuşma kabiliyetimin bayağı iyi olduğunu söylüyor herkes. Hayırlısı ya. Biraz daha didikleyeceğim olayı. Umarım pişman olmam sonrasında.

Bana gore her zaman meslek lisesi karlidir.
Zaten butun duz liselerin adi Anadolu Lisesi olmamis miydi?
Karlı olmasına karlı. Ancak dediğim gibi kültür derslerinin saati bayağı düşüyor sınıf atladıkça. 12. sınıfta özellikle sınava çalışmam gerekirken 3 gün staj göreceğim. Haliyle yorgunluktu şuydu buydu derslere adam akıllı çalışamayacağım işin bu kısmı da var.

Onlarin ortamina alismaktan cok dersler konusunda acigi kapatmak da zor olabilir. Kapatabileceksen tabi ki gecmek istiyorsan gec :)

Insallah hayirlisi olur canim.Tabi herkes istedigi bolume gidemiyor hayal ettigimiz gibi olmuyor bazen uni.konusu .Ustesinden gelebilecegini dusunuyorsan ve gercekten gitmek istiyorsan git bence.

Anadolu lisesine taban puanlara gore tercih yaparak gecis yapabilirsin. Teog puanın düşükse tercih bile yapamazsin. Meslek liselerinde sinavsiz gecis var fakat kontenjan %60'a düşürüldü. Cok iyi öğrencilerimiz istedikleri ildeki alanlardan farkli yerlere yerlestirildiler ve cok sasirdilar. Bir meslek ogretmeni olarak tavsiyem, bir an once karar vermen ve derslerine asilman, notlarini yukseltmen olur...

Onlarin ortamina alismaktan cok dersler konusunda acigi kapatmak da zor olabilir. Kapatabileceksen tabi ki gecmek istiyorsan gec :)
İşte bu konuda da kendime güvenemiyorum ben. Tüm güvenimi geçen sene kaybettim maalesef.Ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum. Bu gidişle zaten dışarıdan okurum ben.Çünkü şuan bulunduğum okul ciddi anlamda felaket. Kız mesleklerin ortamı belli felaket insanlar var :/

Hocam öncelikle çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Siz beni az çok anlarsınız. Kafam öyle karışık ki. Puanım 300 küsür ve gideceğim Anadolu lisesinin müdürü ile konuştum. Kararını ver ve istediğin zaman başla dedi bana bir kaç görüşmeden sonra. Eski sınıf öğretmenimle ve müdürümüz ile görüştü sanıyorum. Başarılı bir öğrenci olduğumu düşünüyorum az çok. 2 dönemde taktiri sadece 2 puanla kaçırdım saolsun öğretmenlerimiz de hiç yardımcı olmadı. Sizin fikrinizi ciddi anlamda önemsiyorum şuanda. Hangisi benim için daha iyi olur. Geleceğim söz konusu sonuçta burada hocam.

Ama universite oldu da okumasan bile elinde meslegin olacak.

Estağfurullah canim. Ayni yollardan gectim, ben de meslek lisesi mezunuyum. Meslek lisesinde kültür dersleri acigi kapatmak cok zor. Ben dersaneyle kapatmistim acigi. Simdi dersaneler kapandi,teşvikten dolayi ozel okullar revaçta. Fen ve Anadolu liselerinden kayış var ozellere. O yuzden puanlar düştü ve bu şansı degerlendir derim. Sozel ve sayisal temelini anadolu lisesinde olusturup matematikten ozel ders alirsan istedigin bolumu kazanirsin diye düşünüyorum. Hersey gonlunce olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…