- Konu Sahibi sessizgemiler
-
canlarımmm bugün ögrendimki hamileyimm.3aylık ewliyiz ve istiyorduk. yanlız ben biraz bilgisizim ne zaman dktor kontrollerine vitaminlere folik asitlere felan baslanacakk beni yönlendirin nolur.. birde kilo almak istemiyorum nelere dikkat etmeliyim
cok cok sağolun kızlarr. evet şimdi hastane ve doktor arastırmasındayız. ben sezeryan olurum buyuk ıhtımalle cunku vajınısmusu tam yenmiş değilim
düşünme nolur, hiç bir şey için şartlandırma kendini. duygu bakımında oldukça yoğun bir dönemin olacak. ben ki hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan itibaren, hatta çocuk düşünmeye başladığımdan itibaren hep normal doğum istedim,kendimi hep ona şartlandırdım. sezeryan olmam gerektiğini öğrenince dünyam yıkıldı sanki. şimdi meleğime baktıkça elimde olmayan şeyler için kendimi ne kadar yıprattığımı görüyorum. en başta stresten sonrada fazla hamur işinden ve tuzdan elinden geldiğince uzak durmaya çalış. hamur işi fos kiloya, fazla tuz ise 6-7. aylarında vücudunun özellikle el ve ayaklarının şişmesine neden olur. bide şimdiden cilt yapına uygun olan nemlendirici krem kullanmaya başla karın kasık ve bacaklarının üst bölümlerine hamilelik çatlaklarını engellemek ya da en aza indirgemek için.
değerli bilgilerin için cok sagol bitanem. tuzu cok severım ama keserim tabiki. birde canm önerebilecegin bir yag krem varmı karın için çatlasın istemiyorummcildimede krem hiç sürmedim cnku yaglı cildim acaba gerek varmı ki
değerli bilgilerin için cok sagol bitanem. tuzu cok severım ama keserim tabiki. birde canm önerebilecegin bir yag krem varmı karın için çatlasın istemiyorummcildimede krem hiç sürmedim cnku yaglı cildim acaba gerek varmı ki
üzülerek söylüyorum ki gerek var canımbenimde cildim yağlıdır. hamile olduğumu öğrendiğimde bebeğim henüz 5 haftalıktı. o zamandan kullanmaya başladım ama işe yaramadı. badem yağını önerenler oldu, kakao yağlarını önerenler oldu, vazelini önerenler oldu...vs. cilt tipine bağlı olduğu kadar vücut yapısı da çok önemli olsa gerek ki hiç biri bir işe yaramadı bende. şuan karnım harita gibi ama içim rahat, çünkü elimden gelen her şeyi yaptım, her şeyi denedim. demek ki vücut tipim müsait değilmiş bu yüzden çatlakların önünü alamadım. sen engelleye bilir misin bilemem ama en azından benim gibi için rahat eder
ben sadece yememen gereken şeyleri söyledim. (bu arada tuzu da tamamen kesme, sıfır tuz olmasın yani, vücudunun ona da ihtiyacı var) faydalı olduğuna inandığın, bildiğin her şeyi kararında yiyebilirsin. şunu ye bunu ye diyemiyorum, çünkü ben denedim ye dediklerini yedim ama kimisine iyi gelen şeyler beni kabız yaptı. misal süt iç iyi gelir derler. ben ilk 7 ay süt içemedim midemi mahvediyordu. ama son 3 ay su gibi süt içtim, mide yanmamı geçiriyordu. tam tersi olan şeyler halbuki ama direncin ve besinlerin seni etkilemesi oldukça değişik hal alıyor. hala aklımın almadığı bir şey var, ben normalde cola içemem, kabız yapar hemen. ama 4. ve 5. ayımda colaya aşerdim resmen. meyve suyu yerine cola içtim ve hiç kabızlık sorunu yaşamadım. 6. ayıma girdiğimde yine cola kabızlık yaptı. demek ki iznim bu kadarmış dedimo yüzden deneye deneye kendine be bebeğine faydalı olan şeyleri ye. başkasına iyi geldi diye sana da iyi gelecek diye bir şey yok.
Canim ben the body shop ta satilan kakao yaglarindan kullandim ilk gunden beri. Sivi degil krem gibi olanlardan.su ana kadar hic catlagim olmadi. Bundan sonra da olmaz sanirim
Aklima gelmisken gunde 1 tane muz yemeni öneririm. Ve iki adet ceviz, 5-6 adet findik ve badem..bagisiklik sistemini guclendiriyor. Hamur isini azaltmalisin. Ben tam 25 kilo aldim maalesefbol su icmelisin 4-5 lt.. aklima bunlar geliyor.geldikce yazarim..
canımm bende alıyım ozaman hemen suan ilk ayımdayımm hemen baslayımmı yoksa ilerleyen zamanlardamıı? canım bide sanırım sen sezeryan olacaksın bende sezeryan istiyorumda devlet hastaneleri kabul ediyormu bunu kaldırıldı diyorlar
Canim ben kreme hemen baslamistim.. sezeryanolayini devlette bilmiyorum nasil oluyor. Doktoruna da bagli diye tahmin ediyorum. Simdiden sor istersen bi doktoruna. Ona gore yolunuzu cizmis olursunuz.gerci daha coookk yolun var. Allah onceliklesaglik sihhat versin..
henuz yeni baslayacagım canım hastaneye doktorun özelmi senin?
Evet canim özel. Herhangi bir hastaneye bagli calismiyor..
devlet hastaneside sezeryanı kabul edermiki. peki klinikte olmayacagına göre dogum nerede gerceklesecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?