Lütfen bana yol gösterin. Sinir olmaktan uyuyamiyorum

Öncelikle gecmiş olsun inşallah bebeğiniz en kısa zamanda en iyi şekilde iyileşir.
Etrafta komşu yada yakın akrabalardan bakıcı tutabileceğiniz biri yok mu. Yarım güne 500 lira falan halledersiniz. Kv ye de gönlümüz sizin bakmanızı isterdi ama ileridede olacak masraflar için paramızı daha iktisatlı harcamamız gerekiyor. Bizim vereceğimiz para size yermiyorsa siz kendinize uygun bi iş bulun en iyisi deyin. İki yengem de kuzenlerimin çocuklarını tek kuruş almadan büyüttü de bizimkiler mi salakmış bunlar mı çok fena bilemem

bak ne güzel söylemişsin ileride ola
Benim fikrim kimse bakmak zorunda degil. Kendi annen bile. Ha icinden gelerek bakar orasi ayri ama kvnin icinden gelmemis iste. Baktirmak zorundaysan bakici tutarsin. Kv bakiyosa da kadin sana zamanini veriyo sende parasini verirsin. Cunku o cocugunu buyutmus bakmis zaten yillarca kadin tam rahat etcek hop kucagina torun, al hadi bak. Bende istemem sahsen.

zaten bir şey vermeyelim demiyorum ki ben . o istemese de veririm zaten onun bu şekilde diretmesi işi ticarete dökmesine üzülüyorum ben.
Neticede herkes üzerine düşeni yapmalı o da evladının evladı canından can değil mi?
Tabiki zorla hiçbir şey yaptıramaz kimse kimseye. Ama kucağına alınca öyle seviyor ki
Ben bu tezatı anlamıyorum

Gelirinizi ne yapıyorsunuz diye sorunca ne diyorsunuz?Küçük oğlunun taksitleri,senin aldığın altınlara güvenip girdiğimiz borçlar,evin giderleri,çocuğumun tedavisi diye çataçat saymadınız mı?Yahut "sahi siz maaşınızı ne yapıyorsunuz anne hasta çocuğunuz da yok" diyin.
Vermeyin kayınvalideye hiçbirşey,gerekirse her şeyden kısın bir süre,tahmin ediyorum tedavi zaten ciddi maliyetler getiriyordur.Dişinizi sıkın ama bu kadının hepinizin gelirini giderini ortak bir cüzdan sayıp oradan bencillik yapmasına son verin.Asıl bu anlayış devam ederse bugünkü sorunlar biter hep yenileri başlar.Umarım ben abartıyorumdur ama yarın öbür gün çocuklarınızın yanında "gelin işteyken çocuklar okuldan gelince bize geliyorlar şunu şunu yediler içtiler" bile diyebilir.Veya şu okula vermeyin ne gerek var,bunu almayın çok pahalı,şu kursa göndermeyin kaç paraymış diye karışabilir.
Kısacası siz gerekirse bir süre zorluk çekin ama kayınvalidenizin bu anlayışını yıkmaya bakın.

demez olur muyum hiç
iki küçük yavru olan evimizden fazlaymış giderleri (hiçbir şeye para harcamazsan aşırı tututmludurlar )
sen ne biliyorsun ya dedim bnm ödediğim hastane yol ilaç paralarından haberin yok senin öyle konuşuyorsun dedim
benm yavrum iyi olsun kendi ihtiyaçlarını görsün bir kuruşunu bile istemiyorum yeter ki kendini kurtarsın evladım dedim

Çalışmamanız daha mantıklı görünüyor sanki
Allah yardımcınız olsun

devlet memururum işi bırakmak gibi bir imkanım yok
en geç bir sene sonra yine ona kalacağım
sağolun inşallah her şey yoluna girer
Anlayışsız insanlarla uğraşmak gerçekten çooook zor

Rest çekmeden önce oturup sakince konusun.
Eşiniz farkindaysa zaten size hak verir. Destekte olur belki.
Baktin kararsız kalıyor, yanaşmıyor o zaman rest çek.

Rabbim şifa versin yavrunuza.

Konuşmak sıkıntı değil konuşuyorum ama durum değişmiyor bir ilerleme katedemiyoruz.
İnsan evladının iyi olmasını ister gurur durur . Ne bilim bunlar ne kadar az kazansa o kadar mutlu olacak gibiler.

AMİN.kimin duasının makbul olacağını Allah bilir
İnşallah iyi olacak dualarla

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin yavrunuza.
Ev kayınvalidenin evi mi? Eğer öyleyse kira vermiyorsunuz sanırım?
Kaynınız da özel lisedeymiş, yani daha eğitimini tamamlamamış belki özel üniversitede okuyacak bir genç de var ortada. Kayınvalide gayet birikim yapmak isteyebilir imkanı varken, ona da para lazım. Hani çocuklarını evlendirmiş, köşesine çekilmiş işsiz güçsüz biri olsa neden bakmıyor denir ama şu durumda bir şey demek, alınmak yanlış olur.
Ücretsiz izin 1 sene almışsınız, neden 2 sene almadınız? En azından 1 sene daha kafanız rahat ederdi ve belki sorunlarınız çözülürdü. Siz nasıl maddi imkanlar için çocuklarınızı bırakıp işe başlıyorsanız kayınvalideniz de kendi ailesi için çalışabilir. Bence bu açıdan bakın ve madem yarım günse bir bakıcıyla anlaşabilirsiniz, kayınvalidewnin istediğinden daha uyguna gelir diye düşünüyorum.

Evladına acil şifalar
Onlar çekinmeden para istiyorsa,sizde çekinmeden musluğu kapacaksin , gençsiniz küçük 2 çocuk çocuğun var önce can sonra canan, oda yetiştiremiyorsa özel göndermesin oğlunu

onlara onlar gibi davranacaksın da işte ne bilim anne baba bir yerde diyorum ama
arada kaldım
mevzu temelde para değil aslında elbet birşeyler vereceğim tabi
ama böyle diretilmesi zorundaymışız gibi davranılmasına kızıyorum

Bİr de en önemlisi hasta torununu düşünmemesine tabi

ben olsam demeyeceğim ,ben öyle yaptım çünkü:)
bakıcı bulun.büyük olanı eylülde yarım gün kreşe verin,devlet anaokulları var,hem güzel hem ücreti az.küçük olana da bakıcı baksın.anladığım kadarıyla işiniz de çok yakın evinize..siz de sıkça gelir gider kontrol edersiniz..
vicdanı varsa azıcık babaannelerinin o da aşağıya inip kontrol eder bakıcıyı.

Kaynınız da özel lisedeymiş, yani daha eğitimini tamamlamamış belki özel üniversitede okuyacak bir genç de var ortada. Kayınvalide gayet birikim yapmak isteyebilir imkanı varken, ona da para lazım. Hani çocuklarını evlendirmiş, köşesine çekilmiş işsiz güçsüz biri olsa neden bakmıyor denir ama şu durumda bir şey demek, alınmak yanlış olur.
Ücretsiz izin 1 sene almışsınız, neden 2 sene almadınız? En azından 1 sene daha kafanız rahat ederdi ve belki sorunlarınız çözülürdü. Siz nasıl maddi imkanlar için çocuklarınızı bırakıp işe başlıyorsanız kayınvalideniz de kendi ailesi için çalışabilir. Bence bu açıdan bakın ve madem yarım günse bir bakıcıyla anlaşabilirsiniz, kayınvalidewnin istediğinden daha uyguna gelir diye düşünüyorum.

Ev kayınkalidemin
Kp emekli ve çalışıyor zaten
Kaynımı da özel lise bitsin gerisini başının çaresine baksın evlenecekse de çalışsın kendi evlensin ben artık karışmam diyor kv m şimdiden (Öyle okutma derdinle insanlar değiller iyi bir mesleği olsun diye eşim yönlendirdi zaten .Çalıştığım süre boyunca yarı taksitini de hep ben ödedim.Yine ödemeyi teklif ettim ama kv göre az gelmiş para ).

anneniz gelip siz de kalsın.
kendi annenizde fedakarlık yapmalı ama.
ya da siz kvnin isteklerine cevap vereceksiniz. başka çare yok. zira bakmak zorunda değil. ha insani olarak annende, kvde de bakmalı. herkes yardımcı olmalı sana o ayrı. ama yapmak istemiyorlarsa yavrun için sen katlanacaksın.

ben olsam demeyeceğim ,ben öyle yaptım çünkü:)
bakıcı bulun.büyük olanı eylülde yarım gün kreşe verin,devlet anaokulları var,hem güzel hem ücreti az.küçük olana da bakıcı baksın.anladığım kadarıyla işiniz de çok yakın evinize..siz de sıkça gelir gider kontrol edersiniz..
vicdanı varsa azıcık babaannelerinin o da aşağıya inip kontrol eder bakıcıyı.

Çok mantıklı
Büyük oğlum 2,5 yaşında en azından bir sene daha idare etmeyi düşünüyorum o da küçük daha :(
Aman ya bnm derdim bana yetmezmiş gibi bi de bunlarla uğraşıyorum işteeee

çocuğuna iyi baksınlar da ver parasını, en azından gözün arkada kalmaz, zaten 2,5 sene vereceksin, sonra okula başlıcak, yapacak bişi yok
ya da kendi anneni çağıracaksın,
ya da bellibir büyüklüğe geldikten sonra tamgün kreşe vereceksin

anneniz gelip siz de kalsın.
kendi annenizde fedakarlık yapmalı ama.
ya da siz kvnin isteklerine cevap vereceksiniz. başka çare yok. zira bakmak zorunda değil. ha insani olarak annende, kvde de bakmalı. herkes yardımcı olmalı sana o ayrı. ama yapmak istemiyorlarsa yavrun için sen katlanacaksın.

annem yardımcı oluyor ama bnm daha 4 tane kardeşim var bir elinin devamlı evinde olması gerekiyor.
Tabiki benim herkesin yarımına ihtiyacım var
Çalışsam da çalışmasam da

Benim işe başlamamın sebebi annem ters oturuyor fizik tedaviye doktora gittiğimde büyük oğlumu anneme bırakıyorum ve düzeni alt üst oluyor.Daha düzenli bir hayatımız olur en azından bana destek olur diye düşünmüştüm

Ev kayınkalidemin
Kp emekli ve çalışıyor zaten
Kaynımı da özel lise bitsin gerisini başının çaresine baksın evlenecekse de çalışsın kendi evlensin ben artık karışmam diyor kv m şimdiden (Öyle okutma derdinle insanlar değiller iyi bir mesleği olsun diye eşim yönlendirdi zaten .Çalıştığım süre boyunca yarı taksitini de hep ben ödedim.Yine ödemeyi teklif ettim ama kv göre az gelmiş para ).
Yani bakınca aslında yapacaklarını yapmışlar, siz de boş durmamışsınız. Hala para derdindelerse yapacak bir şey yok.. Ne kadar maaş alıyosunuz sorması ayıp? Yani yarım gün 2 çocuğu bakıcıya vermekle işten çıkmak arasında bir fark olur mu diye soruyorum.

annem yardımcı oluyor ama bnm daha 4 tane kardeşim var bir elinin devamlı evinde olması gerekiyor.
Tabiki benim herkesin yarımına ihtiyacım var
Çalışsam da çalışmasam da

neyse siz boşverin kvyi anneyi falan filan.
yavrunuza odaklanın. Allah'ın izniyle o sağlığına kavuşsun bunların hepsi unutulur gider.
ev kirası gibi düşünün verin kvye istediğini. kesinlikle bakıcıdan daha iyi bakar. en azından sever. ikisi de küçük. derdini de anlatamazlar. ben oğlumu eltime verdim düşün. hani elti gemisi yürümez derler ama napayım en azından güvendiğim birisi bakıyor.

bu vicdansızlıkla kazandığınız yarım günlük paradan fazlasını isterler s.ktir et kv.ni
eğer annen bakarsa annenden yardım et
kimsenin yüreğine vicdan aşılayamazsınız

Çok mantıklı
Büyük oğlum 2,5 yaşında en azından bir sene daha idare etmeyi düşünüyorum o da küçük daha :KK43:
Aman ya bnm derdim bana yetmezmiş gibi bi de bunlarla uğraşıyorum işteeee
benim tek çocuğum var.tüm gün çok sevdiğim güvendiğim bir bakıcısı olmasına karşın,3 yaşında verdim yarım gün anaokuluna.sabah 9 gibi gitti,12 gibi geldi.oyun oynuyor çok güzel şeyler öğreniyor.bakıcıyla (veya babaanneyle) evde duracağına okulda olması daha iyi bence.yarım gün hem de.okuldan gelip yemeğini yiyip uyur zaten:)yani çocuk için çok faydalı demek istiyorum.ziyan etmiyorsunuz veya çaresizlikten değil.
benim annem de kv de yürüme mesafesi 5 dk oturuyorlar.ona rağmen bakmadılar oğluma.ama hergün gelip gittiler en azından.napalım yaşlanınca böyle oluyor demek ki..üzülmek yersiz,bi yerde onlarınki torun babane ilişkisi.
üzmeyin kendinizi.
küçükte sadece fiziksel problem mi var,fizik tedavisi devam ediyor mu ? Allah şifa versin en kısa zamanda inşallah.

Takma kafana tokadan baska diyecegim havada sallanan bir laf gibi duracak...
Ama gercek ne yazikki bu... Tum bu olanlar senden ve hayatindan calacak sadece .... zaman gececek ve yoluna girecek elbet her sey... Bende kucukken ayni sorun yasanmis... Annecigim bir guzel paralari vermis ... Buyudum ve rahmetli bana her sizi ben buyuttum dediginde sustum bir sure... Lakin bir gun tatlilikla dedimki ya Anneanne buyutmussun sagolasinda baya iyi de kazanmissin dedim... Sok oldu... yok falan dedi yapar miyim hic oyle sey dedi ama ortamda bulunanlar hatirlatinca gercekleri o zamanki aklimiz nasi di bilmem diyip gecistirdi konuyu... Cok uzuldu aslinda ve ben soyledigime pisman oldum... demem o ki kendini uzme... Bak karsinda prematüre dogmus yasamaz bu cocuk teshisi doktorlar tarafindan konmus , annesi gunlerce aglamis ögretmen oldugu icin mecburen akrabalara paralar dokulmus bir cocugun buyumus hali var.... Her sey geciyor ve uzuldgumuze kaliyoruz... Zaman...

neyse siz boşverin kvyi anneyi falan filan.
yavrunuza odaklanın. Allah'ın izniyle o sağlığına kavuşsun bunların hepsi unutulur gider.
ev kirası gibi düşünün verin kvye istediğini. kesinlikle bakıcıdan daha iyi bakar. en azından sever. ikisi de küçük. derdini de anlatamazlar. ben oğlumu eltime verdim düşün. hani elti gemisi yürümez derler ama napayım en azından güvendiğim birisi bakıyor.
bu önyargıya karşıyım.ne de olsa canı,bakıcıdan iyi bakar anneanne ya da babaanne diyorsunuz ya...ben çok bakıcı değiştirdim zamanında.kimi 2 gün kimi 3 ay çalıştı.sonunda öyle iyi bir bakıcımız oldu ki 3 sene oğluma misler gibi baktı.inanın anane veya babaneden daha iyi baktı oğluma;)
geçen 15 tatilde 1 gün ortada kaldım ikisi de bi şekilde istemedi o gün oğlumu,işyerinde toplantım var mecburum gitmeye,sağolsun ablamız aldı oğlumu.
şimdi başka şehirde keşke yanımda olsa diyorum bazen:cry:

Back
X