Lütfen bana yol gösterin. Sinir olmaktan uyuyamiyorum

bu önyargıya karşıyım.ne de olsa canı,bakıcıdan iyi bakar anneanne ya da babaanne diyorsunuz ya...ben çok bakıcı değiştirdim zamanında.kimi 2 gün kimi 3 ay çalıştı.sonunda öyle iyi bir bakıcımız oldu ki 3 sene oğluma misler gibi baktı.inanın anane veya babaneden daha iyi baktı oğluma:KK66:
geçen 15 tatilde 1 gün ortada kaldım ikisi de bi şekilde istemedi o gün oğlumu,işyerinde toplantım var mecburum gitmeye,sağolsun ablamız aldı oğlumu.
şimdi başka şehirde keşke yanımda olsa diyorum bazen:cry:

tamamen önyargı değil benim ki işte. yaşanmışlıklardan dolayı diyelim. ben de mecbur kalıp kreşe verdim. üstelik çok da güvendim ama güvenimi kırdılar. elbette iyi olanı da vardır ama çocuk konuşana kadar en emin olduğunu yapmak mantıklı geliyor bana. ha ben de bulamasaydım akraba, mecbur kreş ya da bakıcı düşünürdüm. sizin adınıza da sevindim. Allah tüm çocukları iyi insanlarla karşılaştırsın. hepsi melek gibi

neyse siz boşverin kvyi anneyi falan filan.
yavrunuza odaklanın. Allah'ın izniyle o sağlığına kavuşsun bunların hepsi unutulur gider.
ev kirası gibi düşünün verin kvye istediğini. kesinlikle bakıcıdan daha iyi bakar. en azından sever. ikisi de küçük. derdini de anlatamazlar. ben oğlumu eltime verdim düşün. hani elti gemisi yürümez derler ama napayım en azından güvendiğim birisi bakıyor.

Doğru söylüyorsun
Tabiki bebeğimin sağlığı bütün bunlardan önemli
Ben onlardan manevi destek bekledigm için aslında bu kadar kızıyorum.
Destek olmak bi yana kostek oluyorlar.
Neticede daha güvenilir mecburum bir yerde ona

benim tek çocuğum var.tüm gün çok sevdiğim güvendiğim bir bakıcısı olmasına karşın,3 yaşında verdim yarım gün anaokuluna.sabah 9 gibi gitti,12 gibi geldi.oyun oynuyor çok güzel şeyler öğreniyor.bakıcıyla (veya babaanneyle) evde duracağına okulda olması daha iyi bence.yarım gün hem de.okuldan gelip yemeğini yiyip uyur zaten:)yani çocuk için çok faydalı demek istiyorum.ziyan etmiyorsunuz veya çaresizlikten değil.
benim annem de kv de yürüme mesafesi 5 dk oturuyorlar.ona rağmen bakmadılar oğluma.ama hergün gelip gittiler en azından.napalım yaşlanınca böyle oluyor demek ki..üzülmek yersiz,bi yerde onlarınki torun babane ilişkisi.
üzmeyin kendinizi.
küçükte sadece fiziksel problem mi var,fizik tedavisi devam ediyor mu ? Allah şifa versin en kısa zamanda inşallah.

Hem zihinsel hem bedensel gerilik var bir sürü şey söylüyor Dr lar şifa Rabbim den

Selam değerli Kk üyeleri
Benim derdim kv (her zaman anne diye hitap ederim)
Kv alt katimda oturuyor
2 çocuğum var.biri 2.5 yaşında diğeri 1
Küçük oğlum rahatsiZ hala desteksiz oturamiyor devamlı fizik tedaviye gidiyoruz (karnimda bir şekilde oksijensiz kalmış:KK43:(((((bu süreçte çok üzüldüm.tarif edilemez duygular yaşadım anne olanlar bni anlayacaktır).
Ücretsiz izin aldım çocuklarım annelerin doysun daha iyi olsunlar diye.
Bn izne cıkınca işe girdi kv .

2 çocukla ikisi de küçük tek başıma 1sene geçti çok şükür .fizik tedaviye başlayınca büyük oğlumu(aslında o da çok küçük ) anneme bırakıyorum annem yakın oturmuyor çocuğun düzeni alt üst oluyordu.

Bnde ise başlayalım dedim zaten yarım gün çalışacagim devlet memuruyum. kv evde olursa hanı bir destek olur daha iyi ilgilenirim yavrularmla diye düşündüm.

Bir hafta önce ise başladım . Kaynim özel lisede okuyor 750 tl taksiti var.bnde yarısını veririm demistim önceden.Kp emekli hemde çalışıyor borçlar dışında 2000 tl para kalıyor evde kv m çalışmasa bile.

Şimdi kv.dem parayı az görüyormuş eşime okulu da odeyeceksiniz bnm mutfak masraflarımi da odeyeceksiniz diyor .

Ben anne bizim bebeğimiz hasta el birliği ile ayağa kaldıralım elimizden geleni yapalım diyorum bu özel çocuklara çok para lazım diyorum. Yüzüme birşey demiyorlar arkamdan eşini her fırsatta para para diye annesi ve babası sıkıştıriyor.
Bu nasıl babaannelik
Nasıl bir vicdan
Bizim derdimiz bize yetmezmiş gibi bir de onlar dert veriyorlar
Ben üzüntüden hasta oldum çok zor günler atlattım

Bu davranışlari bni çok uzuyor
Nasıl bir yol izlenmeliyim bu insanlara karşı ?

Yardımcı olmaya çalışan. Herkese simdiden tesekkur ediyorum
sen onların aldıgı parayı git bir bakıcıya ver

yavrunuza acil şifalar diliyorum.

komşularınız ya da akrabalarınız arasında işe ihtiyacı olan, güvenebileceğiniz birileri yok mu ?
tanıdık birini bulsanız o baksa çocuklarınıza kayınvalidenizle de bu kadar yüz göz olmazsınız diye düşünüyorum. o da çalışmak istiyorsa çalışır en azından.

Selam değerli Kk üyeleri
Kv alt katimda oturuyor
Küçük oğlum rahatsiZ hala desteksiz oturamiyor devamlı fizik tedaviye gidiyoruz (karnimda bir şekilde oksijensiz kalmış:KK43:(((((bu süreçte çok üzüldüm.tarif edilemez duygular yaşadım anne olanlar bni anlayacaktır).

2 çocukla ikisi de küçük tek başıma 1sene geçti çok şükür .fizik tedaviye başlayınca büyük oğlumu(aslında o da çok küçük ) anneme bırakıyorum annem yakın oturmuyor çocuğun düzeni alt üst oluyordu.

Bnde ise başlayalım dedim zaten yarım gün çalışacagim devlet memuruyum. kv evde olursa hanı bir destek olur daha iyi ilgilenirim yavrularmla diye düşündüm.

Bir hafta önce ise başladım . Kaynim özel lisede okuyor 750 tl taksiti var.bnde yarısını veririm demistim önceden.Kp emekli hemde çalışıyor borçlar dışında 2000 tl para kalıyor evde kv m çalışmasa bile.

Şimdi kv.dem parayı az görüyormuş eşime okulu da odeyeceksiniz bnm mutfak masraflarımi da odeyeceksiniz diyor .

Ben anne bizim bebeğimiz hasta el birliği ile ayağa kaldıralım elimizden geleni yapalım diyorum bu özel çocuklara çok para lazım diyorum. Yüzüme birşey demiyorlar arkamdan eşini her fırsatta para para diye annesi ve babası sıkıştıriyor.
Bu nasıl babaannelik
Nasıl bir vicdan

o insanlara karşı bir yol izlemene gerek yok.Özel durumu olduğu için evladının herkes bakmamalı zaten.Doktoruyla ve pedagogla konuşup,gelişimini sağlayacak bir kuruma yazdırıp ya da bu işin eğitimini almış bir bakıcıyla anlaşabilirsin.

Takma kafana tokadan baska diyecegim havada sallanan bir laf gibi duracak...
Ama gercek ne yazikki bu... Tum bu olanlar senden ve hayatindan calacak sadece .... zaman gececek ve yoluna girecek elbet her sey... Bende kucukken ayni sorun yasanmis... Annecigim bir guzel paralari vermis ... Buyudum ve rahmetli bana her sizi ben buyuttum dediginde sustum bir sure... Lakin bir gun tatlilikla dedimki ya Anneanne buyutmussun sagolasinda baya iyi de kazanmissin dedim... Sok oldu... yok falan dedi yapar miyim hic oyle sey dedi ama ortamda bulunanlar hatirlatinca gercekleri o zamanki aklimiz nasi di bilmem diyip gecistirdi konuyu... Cok uzuldu aslinda ve ben soyledigime pisman oldum... demem o ki kendini uzme... Bak karsinda prematüre dogmus yasamaz bu cocuk teshisi doktorlar tarafindan konmus , annesi gunlerce aglamis ögretmen oldugu icin mecburen akrabalara paralar dokulmus bir cocugun buyumus hali var.... Her sey geciyor ve uzuldgumuze kaliyoruz... Zaman...

benmde bebeğimin devamlı ilgi ve tedavi görmesi gerekiyor
O para bir yerde verilir mecbur.
Aslında sorun para değil
hasta ve tedaviye ihtiyacı olan çok güleç tatlı bir bebeğim var

Daha dün tekrar soyledim kv ve kp e
Ya aman yavrum siz şu çocuğu ayağa kaldırın da nefesinizi bile istemiyorum sonrasında elbet bize birşeyler yaparsınız .. deyin bize dedim.Hiç mi düşünmüyorsunuz dedim.

Ben anlayışlı olunmasını destek verilmesini istiyorum
Bunu göremediğim için kızıyor ve üzülüyorum

Aslında sorun para değil

Ya aman yavrum siz şu çocuğu ayağa kaldırın da nefesinizi bile istemiyorum sonrasında elbet bize birşeyler yaparsınız .. deyin bize dedim.Hiç mi düşünmüyorsunuz dedim.

Sorunun para olmadiginin farkindayim zaten... belkide anlatmak istediklerimi iyi aktaramadim... Sorun su senin en cok yardima muhtac oldugun donemde en yakinim dediklerinin destek vermek yerine bunu bir cikar haline donusturmesi...Belki sana acimasizca gelecek ama ne yazikki hayat bu tip olaylarla dolu ve insan gun gectikce acimasizlligi ogrenecek... Be daha ogrenemedim... Ne kadar desemde alismak lazim kabullenmek ve dik durmak kendi yoluna bakmak lazim diye kendime ve cevremdekilere bu tip olaylarda bende uzulup hep neden boyle insanlar diye kendime soruyorum... Dik dursam da sorunlarimi bir sekilde halletsemde sorunlar geride kaliyor asiyorum ama incinmisligim yanima kar kaliyor cogu zaman... zaman ve gucle asiyorsun engelleri... sorun geciyor zaman icinde hallediyorsun en agirlarini bile... gecmeyen tek sey incinmislik duygusu oluyor... O nedenle sana bu sekilde yazdim... moralini yuksek tut... Gun gelecek bitecek bu sikintilarda... Benim annem asmis sende asacaksin... Ki hemen hemen ayni durumdasiniz... tek fark sana kaynanan yapiyor bunu benim anneme kendi ailesi ypmis... Asla pes etme... Beklentini bitir... Sana demicekler arkandayiz vs diye... Sende paralarini ver cocuklarla ilgilensinler... iliski boyle ise kabullenmekten baska yol yok... cunku ne yazikki bu tip mantalitedelerse eger daha karsilacagin bir dolu durum olacak ... o nedenle simdiden dik dur... hyat ne yazikki zor...

Aslında sorun para değil

bebeklerinizin size ihtiyacı var gibi görünüyor, özellikle anne sevgisine şu durumda muhtaçlar. normalde çalışmaktan yanayımdır ama çok sevgi dolu bir babanne gibi gelmedi bana. üstelik 3 saat bakmak için sizin kazandığınız paranın büyük bir kısmını almak isticek. bir süre daha evde olsanız daha huzurlu olursunuz bence. hasta bir çocuğunuz var zaten allah şifa versin en zorunu yaşıyorsunuz burnu kanasa anne için zordur, bir de bu insanlarla uğraşmayın. kafanız rahat olsun.

Benim işe başlamamın sebebi annem ters oturuyor fizik tedaviye doktora gittiğimde büyük oğlumu anneme bırakıyorum ve düzeni alt üst oluyor.Daha düzenli bir hayatımız olur en azından bana destek olur diye düşünmüştüm
Şimdi fizik tedvaiye gittinizde oglunuzu gene annenızın ıdare ettıgını yazmıssınız bu durumda ne degıstı calısmanızın sıze maddı olarak getırısınden baska anlamadım yazdın belkı ama

Ben sizin neden çalışmaya başladığınızı anlamadım.Bebeğiniz hasta ve onun size ihtiyacı var sonuçta .Kayınvalidenize çokta kızmadım. Siz çalışacaksınız diye o işten çıkmış. 2000 lira ile geçinip geçinemeyeceğine siz karar veremezsiniz ki.
Büyük çocuğum perişan oldu diyorsunuz ordan oraya.E şimdi de aynı koşullar geçerli. Mantıklı olanı sizin evinizde çocuklarınızla ilgilenmeniz, kayınvalidenizin işine dönmesi . Siz fizik tedaviye giderkende arada annaneye, arada da annanenin size gelmesi.
Birde yarım gün çalışırken kayınvalidenizin daha önce çocuğunuza baktığını ve size bir çorba bile yapmadığını, evinize hiç yardım etmediğini yazmışsınız. Neden yapsın ki?
Yarım gününüz boş üstelik sizin. Biraz bencil yaklaşıyorsunuz bence olaylara.

Selam değerli Kk üyeleri
Kv alt katimda oturuyor

Bu nasıl babaannelik
Nasıl bir vicdan

Çok ama çok çok geçmiş olsun
Bu nasıl vicdan !! nasıl merhamet anlamıyorum
Yavrunuzun zaten bukadar öze bir durumu varken bunu nasıl ticarete dökebiliyor anlam vermiyorum
Eşiniz ne diyor bu durumda peki ?
Sizin durumunuzu anlayabiliyorum çünkü eltimin oğluda 5 yaşına yeni girdi.Oda dedğiniz rahatsızlığın aynısını yaşıyor .
2 yıldırda fizik tedavi görüyor.Yavrum bu melekleri bir an evvel yürütsün inşallah.
rabbim size sabırlar versin .
Aklıma annenizin oraya taşınamazmısınız fikri geldi ?böyle bir imkan yok mu ?

Ben sizin neden çalışmaya başladığınızı anlamadım.Bebeğiniz hasta ve onun size ihtiyacı var sonuçta .Kayınvalidenize çokta kızmadım. Siz çalışacaksınız diye o işten çıkmış. 2000 lira ile geçinip geçinemeyeceğine siz karar veremezsiniz ki.
Büyük çocuğum perişan oldu diyorsunuz ordan oraya.E şimdi de aynı koşullar geçerli. Mantıklı olanı sizin evinizde çocuklarınızla ilgilenmeniz, kayınvalidenizin işine dönmesi . Siz fizik tedaviye giderkende arada annaneye, arada da annanenin size gelmesi.
Birde yarım gün çalışırken kayınvalidenizin daha önce çocuğunuza baktığını ve size bir çorba bile yapmadığını, evinize hiç yardım etmediğini yazmışsınız. Neden yapsın ki?
Yarım gününüz boş üstelik sizin. Biraz bencil yaklaşıyorsunuz bence olaylara.

Çalışmak istedimçünkü bn haftada 4 kere fizik tedaviye gidiyorum artı devamlı hastanelerdeyim.Büyük oglum bir orda bir burda düzeni bozuluyor bu yüzden.
Kv m alt katımda oturuyor çocuğuma bnm evimde bakıyor
Bu şekilde çocukların düzeni bozulmuyor en azından.Hem istediğim saate randevu alıp bebeğimi muayene ettirebiliyorum.

Bir tabak çorba yapmıyor meselesine gelince de bn 2. çocuğuma hamileyken karnı burda çalışıp bütün gün kucağımdan düşmeyen oğlumda uğraşırken beni düşünmemesinden dolayı söyledim.

Dediğim gibi yarım gün çalışıyorum ve diğer yarım günüm hastanelerde geçiyor

Sorunun para olmadiginin farkindayim zaten... belkide anlatmak istediklerimi iyi aktaramadim... Sorun su senin en cok yardima muhtac oldugun donemde en yakinim dediklerinin destek vermek yerine bunu bir cikar haline donusturmesi...Belki sana acimasizca gelecek ama ne yazikki hayat bu tip olaylarla dolu ve insan gun gectikce acimasizlligi ogrenecek... Be daha ogrenemedim... Ne kadar desemde alismak lazim kabullenmek ve dik durmak kendi yoluna bakmak lazim diye kendime ve cevremdekilere bu tip olaylarda bende uzulup hep neden boyle insanlar diye kendime soruyorum... Dik dursam da sorunlarimi bir sekilde halletsemde sorunlar geride kaliyor asiyorum ama incinmisligim yanima kar kaliyor cogu zaman... zaman ve gucle asiyorsun engelleri... sorun geciyor zaman icinde hallediyorsun en agirlarini bile... gecmeyen tek sey incinmislik duygusu oluyor... O nedenle sana bu sekilde yazdim... moralini yuksek tut... Gun gelecek bitecek bu sikintilarda... Benim annem asmis sende asacaksin... Ki hemen hemen ayni durumdasiniz... tek fark sana kaynanan yapiyor bunu benim anneme kendi ailesi ypmis... Asla pes etme... Beklentini bitir... Sana demicekler arkandayiz vs diye... Sende paralarini ver cocuklarla ilgilensinler... iliski boyle ise kabullenmekten baska yol yok... cunku ne yazikki bu tip mantalitedelerse eger daha karsilacagin bir dolu durum olacak ... o nedenle simdiden dik dur... hyat ne yazikki zor...

Ne güzel söyledin öyle aynen öyle incinmişlik duygusu asla geçmiyor..
Dediğin gibi parasını verip yoluma devam edeceğim .. etmeliyimmm.
Ama bunları unutma diyorum kendime..
Unutmayacağım da ...

Bni çok iyi anlamışsın teşkkr ederm

YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN İYİ DİLEKLERDE BULUNAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERM.
İŞE BAŞLADIM
BAKALIM BU AY VERECEĞİZ PARAYI BUNU DA BEĞENMEYİP LAF YAPACAK BELKİ
ÖNÜMDE DAHA ÇOK PARA SORUNLARI OLACAK ASLINDA BUNUN DA FARKINDAYIM
AMA TEDAVİYE DR LARA DA PARA LAZIM
MECBUR BİR ŞEKİLDE İDARE EDECEĞİM
KUL PLAN YAPAR ALLAH GÜLERMİŞ
BAKALIM HAYAT BİZE NELER GÖSTERECEK

EVLADIM İYİ OLSUN DA GERİSİ ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL BU SAATTEN SONRA ...

RABBİM KİMSEYİ EVLADIYLA SINAMASIN.TÜM HASTALARA ŞİFA VERSİN.

Bakmaktan kaçıyor bncede ama görünce de yere göğe koyamiyo numara mi yapıyor anlamıyorum hala

Uzak muzak demeyin, annenize götürün. Taşınabiliyorsanız annenize yakın bir yere taşının. Torunu hasta, insanın ciğeri parçalanır, kadın para derdinde. Bence uzaklaşın.

Sen okulda bugün arkadaşlar konuşuyordu. Arkadaşımın eltisi kv ye bakıyormuş. Ama kp den aylık bakım parası alıyormuş. Nasıl aileler var. Falan anlat bakalım. Ne tepki verecek:sopa:

Back
X