Lütfen Beş Dakikamızı Ayırıp Bu Yanlışa Dur Diyelim!

kolonoskopi endoskopi de bu tarz bir işlem değil mi onlarda gayet rahat anestezi yapılıyor bunda niye böyle demişler
anestezi her kosulda tehlikeli ee o zaman kimseyi ameliyata da akmasin lar bu personeller hastane değiştiriniz mi hiç hepsi mi aynı
şikayeti yolladim

Daha geçen hafta devlette anestezili endoskopi çektirdim...hem de ben teklif etmeden...

Bende beş ay kadar önce yaptırdım...Öncesinde çok kötü yorumlar okudum dolayısı ile de çok korktum..

Ama ben de çekilirken hiç bir şey hissetmedim...
Ne bir acı nede başka bir şey sonrasında çok rahat çıktım geldim eve...
Hani tamam Benim de canım çok tatlı değildir çok çabuk yatak döşek yatmam ama ben hiç acı hissetmedim yani...

Hatta çekilirken çok gergindim okudum yorumlardan dolayı...dedim işte o bahsedilen acı şimdi gelecek ve çok acı çekecegim...birde baktım bitmiş bile ne olduğunu bile anlamadım..

Bazıları bu kadar kötü olurken bazıları neden hiç bir şey hissetmiyorum bilmiyorum...

Ama benim tüplerin açıktı...Belki o yüzden ben hiç bir şey hissetmedim...

Edit...Benden önce cekinenlerde oldu oda da ama ben onlarda da herhangi bir bağırdı çağırdı duymadım yada giyinikken bir rahatsızlık görmedim...

Çekilen yerde önemli olabilir..Ben 500 tl cekilmistim

eğitim araştırma hastanesine başvurdun mu ? oralarda belki anestezi ile yapıyorlardır

Konu sahibi çok güzel bir noktaya değinmiş ,ben hiç hsg çektirmedim ama bir arkadaşım bayılmıştı ondan biliyorum, Anestezisiz yaptırmayı asla düşünmem ben.Muhakkak devlet hastanelerinde de bu şekilde uygulamaya geçilmeli. Ben dayanırım acıya demenin mantığı yok, zaten çoğumuz hassas bir dönemden geçen, gebelik bekleyen insanlarız, birde bu acıya , sıkıntıya ne gerek var. Madem acısız uygulaması var niye acı çekilsin ki.

Halamin kizi ve dayimin kizi yaptirdilar. Ikisi de cani tatli degil. Biri cekilirken bayilmis yarida kesmisler anesteziyle devam etmisler. Digeri 5 sene olmus hala der ki ruyalarima giriyor acisinin etkisinden kurtulamadim. Mesela sizi "gik"latacak kadar agri vermemis ama digerleri belki tupler kapaliydi belki yara vardi. Kendini gazladigi icin aci cekmek degil ki bu. Acidigi zaman da iskenceden farksiz. Niye iskence cekilsin ki? Eskiden dis cekilirken anestezi mi varmis demek gibi bisey bu.

Arkadaşlar en başta da dediğim gibi acı ağrı olayı kişiden kişiye değişiyor ancak sadece beş dakikalık bir anestezi işlemi ile belli koşulları taşıyan hastalara yapılması imkansız birşey değil. Kendi durumum hassas evet ama orada çok daha ciddi durumda olan insanlar da var. Ben kurul sonrasında 3 prof ile görüştüm ve hepsi de anestezisiz sana yapılamaz dedi. Benim gibi bir çok insan var. Parası olmayan adam nasıl gitsin özelde yapsın

Ben gideceğim özelde yapacağım evet ama bu geri kalandan banane demek değil. Sadece farkındalık adına bundan şikayetçi olmamız lazım. Ben de sağlık personeliyim. Anestezi işleminin ne tip tehlikeler doğurabileceğini ve bir teçhizatın oraya ne kadar mal olabileceğini biliyorum. İnanın zor birşey değil. Sadece bir çok hastanede bunu ekstra külfet olarak görüldüğü için yapılmıyor. Yapan tek tük hastaneler var ama mesela Kırıkkale Tıp Fakültesi gibi. Oraya gitmek de zor.

Anlatmaya çalıştığım işlemin acılı ya da acısız olması değil. Sizlerin de dediği gibi zaten acı çeken de var hiç bişey hissetmeyen de. Ancak bayılana kadar bir kadını bağırtmak ortaçağ kafasıdır. Bundan bahsediyorum. Binbir emek aldığımz maaşlardan o işi çok gören sağlık personelinin maaşını ödüyoruz. O hastanelere teçhizat sağlıyoruz. Daha çok alsınlar gözüm yok ama insani muamele görmek istemek absürt değil.

Ben dayanamayacağım dediğimde ikinci bir seçeneğim olmalı.

Herkes anestezi alsın demiyorum. İhtiyacı olan ihtiyacına ulaşsın diyorum.

Hanımlar,
konular doğru bölümlere açılmalı, konuların içine siyaset, din karıştırılmamalı ve rica ediyorum bu tip şikayetleri duyurmak istediğinizde önce bir site yönetimiyle görüşün.

Geçmiş olsun canım, durumunu o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de geçen hafta özel hastanede hsg ve polip alınması işlemlerini birlikte yaptırdım. Polipi doktorum ultrasonda gördü. ağrı eşiğim de briaz düşük galiba, hsg çekilmen şart dedi, polipi de almamız lazım anestezi ile uyutup canını yakmadan ikisini de halledicem dedi. Devlette anestezisiz yaptıklarını ben de okumuştum ve inanılmaz korkmuştum. Eşim sağolsun hiç devleti düşünmedi bile. HSG işleminin videosunu izledik ve sinirlendi böyle insanlık dışı uygulama mı olur, anestezi olmadan yapılacak bir işlem değil dedi doktorum zaten özelde, ben ameliyatımı oldum polip de alındı hsg de çekildi çok şükür hepsi temiz çıktı. Birşey hissetmedim. Uyandığımda 2 saat boyunca şiddetli adet krampları yaşadım, ağrı kesiciler ile hallettik. Fakat kanamam yoğun oldu ve beni tekrar o masaya yatırıp mecburen bu kez anestezisiz demir aletle tekrar açılıp kanama durduruldu. sadece 4-5 dk sürmüştür ama canımdan can gitti. dünyaya lanet ettim. bu şekilde bile bu kadar acı çektiysem emin ol devlette benimki de senin gibi başarısızlıkla sonuçlanırdı. Ben çok araştırmıştım. Acı çektiğinde kasılmadan dolayı tüpler kapalı çıkabiliyormuş. Bu yüzden tüpleri kapalı olmadığı halde film sonucu kapalı çıkıp boşu boşuna tüp açma ameliyatı olanlar varmış. gayet ciddi bir durum yani. Ben iki işlem için 1300 TL para ödedim canım sadece hsg için 950 tl. istersen bir araştır devlet hastanelerinde belki anestezi kullananlar vardır. Yoksa imza ile gelecek iş değil. Yılları bulur senin işine yaramaz yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, noktasıyla virgülüyle çok haklısın. ama bizim ülkemiz böyle bir ülke, kendi başımızın çaresine bakmak zorundayız, para biriktirip anestezi almanı tavsiye ederim, yoksa 2.denemende travmatik sonuçlara yol açabilir ve bu kez sana daha pahalıya patlar. İnş bir an önce çektirip iyi sonucunu alır kurtulursun.

Devlet hastanesinde doktorun yönlendirmesiyle özel bir tıp merkezinde yaptırdım ve ücret ödemedim.Ben bu durumda sizin gibi sorun yaşamadım ama yaşayanlar için tabi ki yardımcı olmak isterim!

Hanımlar,
konular doğru bölümlere açılmalı, konuların içine siyaset, din karıştırılmamalı ve rica ediyorum bu tip şikayetleri duyurmak istediğinizde önce bir site yönetimiyle görüşün.

Merhabalar size özel mesaj yazdım. Öncesinde yazmam gerektiğini düşünemmiştim benzeri bir çok konuyu BDV'de daha öncesinde gördüm. Prosedürle ilgili bilgim yoktu. Konu ile ilgili desteğinizi rica edeceğim. En azından bir kaç günlüğüne de olsa dikkat çekmesi açısından BDV'de kalabilir mi?

Ayrıca konu HSG olabilir ama benim derdim bambaşka. Ben yapılan muamelenin kötülüğü ile ilgili dert paylaşıyorum. Siyasi ve dini konularla ilgili de arkadaşlar daha hassas davranacaktır eminim.

Hsg kolonoskopi endoskopi vb gibi durumlarda anesteziyi kabul edecek işlemi anestezi altında yapacak hastane bulmak neredeyse imkansızdır

Doktorlar bunu uygun bulmuyorlar
Cevabıda bu şekilde vermek yerine etrafında dolanıyorlar

Ben de 2 sene önce çektirdim 400 dü şimdi 450 olmuş orda. 700 gerçekten çok uçuk bir fiyat. İstanbul da echormar da çektirdim. Anestezisiz , hiçbir ağrı olmadı. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbul ise dediğim yerde çektir 5 dk da oldu bitti ve hiç bir Ağrı sızı olmadı. Ben de işleme girmeden eşime çıkışta bayılabilirim çok ağrılı oluyormuş diyerek girdim hoplaya zıplaya çıktım. Devlette cihaz mı farklı artık onu çözemedim ama devlette çektirip 1 hafta boyunca çok feci karın ağrısı yaşayanları duydum , bünye meselesi değil bence cihaz meselesi galiba.

Ben olsam techizatım yetersiz diyen bir yerde ille de yapın diye ısrar etmezdim. Maddi durum nasıl bilmiyorum ama anestezi sırasında hayatını kaybeden insanlar var, biz yapamayız diyen bir yere ısrar etmek hiç doğru değil. Eğer durumun uygunsa bikaç günlük izin ayarlayıp gezmeye İstanbul'a gidip gitmişken de hsg çektirebilirsin ben öyle yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…