- 23 Ağustos 2012
- 51.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.505
- 898
Devlet hastanelerinin hangi uygulaması şikayet konusu değil ki, hsg, rahimden parça alımı hatta kürtaj uyuşturucusuz yapılıyor hanımlar, şikayet bunları çözer mi meçhul...
Kürtaj olmasınlar tecavüz bebeği bile olsa doğursunlar mantık bu.Anestesisiz kürtaj???? Maddi gücü olmayanlar bu ülkede ölsün arkadaş!
konu bu degil evet ama ben de anestezisiz yaptirdim ve cani bi tatli bi insan olmama ragmen gik demeden ciktim. baskasina cok zor gelebilir. sadece herkes cok zorlanicak diye korkutmak gereksiz. ancak ķonu sahibi şikâyetinde hakli. bu ayri bi durum.
Geçmiş olsun canım, durumunu o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de geçen hafta özel hastanede hsg ve polip alınması işlemlerini birlikte yaptırdım. Polipi doktorum ultrasonda gördü. ağrı eşiğim de briaz düşük galiba, hsg çekilmen şart dedi, polipi de almamız lazım anestezi ile uyutup canını yakmadan ikisini de halledicem dedi. Devlette anestezisiz yaptıklarını ben de okumuştum ve inanılmaz korkmuştum. Eşim sağolsun hiç devleti düşünmedi bile. HSG işleminin videosunu izledik ve sinirlendi böyle insanlık dışı uygulama mı olur, anestezi olmadan yapılacak bir işlem değil dediSayın forum yönetiminden öncelikli ricam lütfen bu konuyu buradan taşımayın. Çünkü benim de derdim bu!
Arkadaşlar malumunuz HSG çekiminin ne kadar stresli bir konu olduğunu defalarca buralarda konuştuk. Bir sürü başlıkta bir sürü şey yazılıp çizildi. Bu hafta ben de kimseyi korkutmak için demiyorum ama benim için "korkunç" geçen ve maalesef başarısızlık ile sonuçlanan bir HSG girişiminde bulundum.
İçeride bağıranlar çığlık atanlar ve hatta acıdan bayılanlar hiç eksik olmadı. Bende de denendi ancak sonuç fiyasko.. Sonrasında ise bana özel bir hastaneye başvurmam söylendi. Ancak özel hastane fiyatları malumunuz 700 TL'den başlıyor beş dakikalık çekim ücretleri. Ben de bulunduğum hastanenin sağlık kuruluna başvurdum ve gerekçelerimi de sıralayarak bir dosya oluşturdum. Kurula çağırıldım yüzyüze de derdimi anlattım. Kesinlikle bu işlemi anestezisiz olarak bana uygulayamayacaklarına karar verdiler.
ANCAK!!
Bana verdikleri cevap bu çekimi orada yapamayacaklarını çünkü anestezi altında gelişebilecek olası komplikasyonları engellemek için yeterli tezçhizatın hastanelerinde bulunmadığını söylediler. Elimde de karar dosyası mevcut. Başhekimliğe bununla ilgilenilmesi için şikayette bulundum. Ancak anladığım kadarıyla hiç bir anestezi uzmanı tabir-i caizse bu "iş yükü"nün altına girmek istemiyor.
Birden fazla devlet hastanesi ile görüşmeler yaptım şu iki üç gün arasında. Hepsinden de gelen ortak cevap "yeterli teçhizatımız yok" oldu.
Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Hepimizin ama kendisi ama eşleri her ay aldığı maaştan SGK prim gideri sağlık sigortası gideri gibi giderleri ödüyor. Böyle bir durumda daha "İNSANİ" bir muamele görmek istemekten daha doğal hiç birşey olamaz.
Sizlerden ricam lütfen LÜTFEN! Sadece beş dakikanızı alacak bir işlem. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bir şikayet oluşturun. Bizlerin bu işlemi anestezisiz yaparak hem psikolojik hem fiziksel olarak ne kadar zorlandığımızı en azından belli şartları sağlayan hastaların bu işlemi anestezi altında almalarına olanak tanınmasını ve devlet hastanelerinde bu işlemin yapılmasını rica edelim.
Teşekkür ederim.
Hanımlar,
konular doğru bölümlere açılmalı, konuların içine siyaset, din karıştırılmamalı ve rica ediyorum bu tip şikayetleri duyurmak istediğinizde önce bir site yönetimiyle görüşün.
Devlet hastanesinde doktorun yönlendirmesiyle özel bir tıp merkezinde yaptırdım ve ücret ödemedim.Ben bu durumda sizin gibi sorun yaşamadım ama yaşayanlar için tabi ki yardımcı olmak isterim!
Hsg kolonoskopi endoskopi vb gibi durumlarda anesteziyi kabul edecek işlemi anestezi altında yapacak hastane bulmak neredeyse imkansızdırSayın forum yönetiminden öncelikli ricam lütfen bu konuyu buradan taşımayın. Çünkü benim de derdim bu!
Arkadaşlar malumunuz HSG çekiminin ne kadar stresli bir konu olduğunu defalarca buralarda konuştuk. Bir sürü başlıkta bir sürü şey yazılıp çizildi. Bu hafta ben de kimseyi korkutmak için demiyorum ama benim için "korkunç" geçen ve maalesef başarısızlık ile sonuçlanan bir HSG girişiminde bulundum.
İçeride bağıranlar çığlık atanlar ve hatta acıdan bayılanlar hiç eksik olmadı. Bende de denendi ancak sonuç fiyasko.. Sonrasında ise bana özel bir hastaneye başvurmam söylendi. Ancak özel hastane fiyatları malumunuz 700 TL'den başlıyor beş dakikalık çekim ücretleri. Ben de bulunduğum hastanenin sağlık kuruluna başvurdum ve gerekçelerimi de sıralayarak bir dosya oluşturdum. Kurula çağırıldım yüzyüze de derdimi anlattım. Kesinlikle bu işlemi anestezisiz olarak bana uygulayamayacaklarına karar verdiler.
ANCAK!!
Bana verdikleri cevap bu çekimi orada yapamayacaklarını çünkü anestezi altında gelişebilecek olası komplikasyonları engellemek için yeterli tezçhizatın hastanelerinde bulunmadığını söylediler. Elimde de karar dosyası mevcut. Başhekimliğe bununla ilgilenilmesi için şikayette bulundum. Ancak anladığım kadarıyla hiç bir anestezi uzmanı tabir-i caizse bu "iş yükü"nün altına girmek istemiyor.
Birden fazla devlet hastanesi ile görüşmeler yaptım şu iki üç gün arasında. Hepsinden de gelen ortak cevap "yeterli teçhizatımız yok" oldu.
Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Hepimizin ama kendisi ama eşleri her ay aldığı maaştan SGK prim gideri sağlık sigortası gideri gibi giderleri ödüyor. Böyle bir durumda daha "İNSANİ" bir muamele görmek istemekten daha doğal hiç birşey olamaz.
Sizlerden ricam lütfen LÜTFEN! Sadece beş dakikanızı alacak bir işlem. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bir şikayet oluşturun. Bizlerin bu işlemi anestezisiz yaparak hem psikolojik hem fiziksel olarak ne kadar zorlandığımızı en azından belli şartları sağlayan hastaların bu işlemi anestezi altında almalarına olanak tanınmasını ve devlet hastanelerinde bu işlemin yapılmasını rica edelim.
Teşekkür ederim.
Kadın doğumcum Hsg istedi ve bilgi işleme yönlendirdi,bilgi işlem anlaştıkları kurumu arayıp randevu aldı tahmini adet günü bitimi gittim ve yaptırdım.Çok şükür sorunsuz bir şekilde geçmişti.Bilgi alabilir miyiz tam olarak ne yaptınız?
hastane bilgisi alabilir myizKadın doğumcum Hsg istedi ve bilgi işleme yönlendirdi,bilgi işlem anlaştıkları kurumu arayıp randevu aldı tahmini adet günü bitimi gittim ve yaptırdım.Çok şükür sorunsuz bir şekilde geçmişti.
Tabi ki, Başakşehir Devlet Hastanesi.iSTANBUL.hastane bilgisi alabilir myiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?