• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bi akıl verin ben bu adama nasıl davranmalıyım?

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Merhaba arkadaşlar sabırla okuyup derman olmaya çalışırsanız çok mutlu olurum çünkü buna çok ihtiyacım var..

Dün akşam eşimle şöyle bir tartışmamız oldu; Bundan 3-4 hafta öncesine kadar yılbaşında annemin bulunduğu şehre gidebiliriz gibi konuşmalar yapıyorduk ama netleşmiş bi şey yoktu hatta gitmeme ihtimalimiz daha yüksekti.

Ama bundan öte şunu paylşamak istiyorum sizinle;evlendiğimizden bu yana iki bayramımız oldu ve birinde anneme gitmedik annem bulunduğumuz şehire 11 saat uzaklıkta onun ailesi 5 saat, ancak annemin şehrine gitmek için kvmin şehrinden geçmek gerekiyor yani yol üzeri. oradansa 6 saat uzaklıkta oluyor.. İlk bayramda iki aileye de gittik ikincisinde ise yol para hesabı yapmaya başladı annemin oraya gitmek şu kadar km bu kadar tutuyor ama seninkine gitmek çok külfetli oluyor diye.. Ben de buna anlama veremedim ve eğer paramız yetişmiyorsa senin ailene gidecek parayı da bulamıyor olman lazım yani gidilecekse her iki tarafa da gidilmeli gidilmeyecekse hiçbirine gidilmemeli dedim annesine gitmek için borç harç buluyor yine gidiyordu ayrıca nikahtan sonra akraba eş dosta ayıp olmasın karşılarına çıkalım diyerek yine gitmiştik annesinin bulunduğu şehre... Ama konu benim ailem olunca para yok oluyor..

Neyse geleyim dün akşam ki konuya: annem daha önce evimize 1 defa geldi ve kız kardeşimi de 3 defa yolladı bu yılbaşı da gelmeye karar verdi ancak 2 gün önce rahatsızlandı ve kızım biz gelmesek de siz gelseniz olmaz mı diye sordu, ben de eşime bir sorayım anne dedim. Akşam eşim geldiğinde konuyu açtım aldığım cevapsa şuydu: "Bizim daha öncce böyle bir planımız yoktu benim işlerim var gidemeyiz" Ben de anlayışla karşıladım ama eşimin işlerinin yılbaşından 3-4 gün önce biteceğini ve yaklaşık 1 hafta tatil yapacağını bildiğimden ama emin olmak istediğimden ona işlerinin ne zaman biteceğini soracaktım. Tam söze girdim peki bi şey sorucam dedim sözümü yarıda kesip "hah kavga ettirceksin bizi belli oldu, yine arıza çıkaracaksın" dedi sinirlenmeden "ne diyeceğimi bilmeden neden hemen sinir bozuyosun" dedim "bi dinle eğer kavga çıkarsa o zaman söylersin" dedim pes etmedi ve bu şekilde konuşmaya devam etti en sonunda eşimin de körüklemeriyle olay tartışmaya döndü ben de neden benim aileme gitmek söz konusu olduğunda hep tartışma yaşandığını sordum bunun benim suçum olduğunu söyledi... Sen gideceksen git ben hiçbiryere gitmiyorum salak salak konuşma dedi... Daha 4 gün önce bana bir daha hakaret etmeyeceğine dair söz vermişti... Ben de "benimle bu şekilde konuşma!" diye uyardım ama "sen kimsin ki?" şeklinde bir cevap aldım... Bi an kendimi tutamadım ve sofradaki tabağı masaya vurdum sinirimden çünkü artık hakaret işitmek çok ağrıma gidiyor defalarca uyarmama rağmen bunu hep yapıyor... Ama en çok kafama takılan durduk yere sırf sinirlendi diye sen kimsin ki demesi oldu...

Bir de şunu ekleyeyim eğer o kadar gitmek istiyorsan gider çalışır para kazanırsın ondan sonra karşıma çıkıp hadi annemlere gidiyoruz dersin dedi.. Ama o kadar tezat ki, ben zaten çalışmak istiyorum özel ders haricinde kesinlikle izin vermiyor üstüne utanmadan bunu diyor...

Gerçekten içinden çıkılmaz bir haldeyim o kadar çok sorunumuz var ki bu buz dağının görünen yüzü diyebilirim...

Sanırım bu adamla olmayacak... Daha 7 aylık evliyim ama geleceğimizi göremiyorum

Şimdi de sanki ben suçluymuşum gibi surat yapıyor konuşmuyor ben de konuşmuyorum sizce haksız mıyım? Kendimi çok aciz hissediyorum...

Ne yapmalıyım hanımlar bana bir akıl verin :KK43:(

Son düzenleme:
hakaret küfür bunlar insanın içindeki aşk leylayla mecnunun ki gibi bile olsa bitiriyor.vallaha işin zor.çalışmıyor musun?

Bence tavizi bastan siz vermissiniz ne demek istemeye gelmemek yaa. Bi de maddiyati ileri sürerek. Bu kadar vazgecilmez bi adammiydi ki esiniz bunu kabul ettiniz. Maddi imkani yoksa da beklerdi sizi cok seven insan. Esinizin tavirlari cok yanlış ama siz de hata yapmissiniz. Peki ailenizin esinize karsi ters bi davranisi oldu mu?

Daha 7 aylikken insan esine boyle davranir mi? Cok cirkin, bir an once kararini ver, ozel dersler ver evden para biriktirmeye bak. Bu adamada soyleme, duzelirse kalirsin,mduzelmezse ayrilirsin... Hayatini mahvetme sakin...

Bence tavizi bastan siz vermissiniz ne demek istemeye gelmemek yaa. Bi de maddiyati ileri sürerek. Bu kadar vazgecilmez bi adammiydi ki esiniz bunu kabul ettiniz. Maddi imkani yoksa da beklerdi sizi cok seven insan. Esinizin tavirlari cok yanlış ama siz de hata yapmissiniz. Peki ailenizin esinize karsi ters bi davranisi oldu mu?

Asla olmadı bi tek annem var zaten babam yok. Annem de çok ılıman sevecen yaklaştı herşeye eyvallah dedi kadın asla kötü söz etmedi ama eşim bunu da kıymetini bilemedi maleseff ve hata yaptığım konusunda çok haklısınız hayatımın hatasını yaptım...

yani ailen yanında destekse çekme derim.sonunu göremediğinide söylüyorsun bu adama ilerde çocukta doğuracaksın bunlarıda düşün.

2.5 yıllık evliyim ben babamlara hep yalnız gittim.yeni yeni benle gelmeye başladı biryerlere.anlamı var mı yok.olmasa daha iyi.kafanda soru işaretleri varsa iyi düşün.sakın çocuk yapayım deme asla ilişki kurtarmıyor çocuk.benim eşim şuanda o politikayla ilerliyor aslında bizim tek eksiğimiz çocuk diye ama olmaz.

Daha 7 aylikken insan esine boyle davranir mi? Cok cirkin, bir an once kararini ver, ozel dersler ver evden para biriktirmeye bak. Bu adamada soyleme, duzelirse kalirsin,mduzelmezse ayrilirsin... Hayatini mahvetme sakin...

Aynen öyle yapmayı düşünüyorum da ne kadar beklemeliyim ve nasıl sabır gösterebilirim? Beni kesinlikle haketmediğini biliyorum da yinede sonradan keşke dememek için bi süre daha denemeye devam...

yani ailen yanında destekse çekme derim.sonunu göremediğinide söylüyorsun bu adama ilerde çocukta doğuracaksın bunlarıda düşün.

2.5 yıllık evliyim ben babamlara hep yalnız gittim.yeni yeni benle gelmeye başladı biryerlere.anlamı var mı yok.olmasa daha iyi.kafanda soru işaretleri varsa iyi düşün.sakın çocuk yapayım deme asla ilişki kurtarmıyor çocuk.benim eşim şuanda o politikayla ilerliyor aslında bizim tek eksiğimiz çocuk diye ama olmaz.

Ayrılabilmek için güçlenmeyi bekliyorum arkadaşım belki de düzelir ayılmamız gerekmez bilemiyorum Allah yardım etsin...

zaten istemeye gelmeyerk seni ve aileni istemediklerini en başta belli etmişler böyle olması çok normal

inanın çok taviz vermişsiniz baştan beri ve eşinizde siz verdikçe daha da fazlasını istemeye başlamış...

eşiniz iler ki zamanlarda değişir mi değişmez mi bilemiyorum fakat karşısında çok güçlü durmalısınız yoksa sizi ezdikçe ezecektir.

Eşiniz kim ki size yasak koyuyor
bunlar daha bişey değil görünen köy klavuz istemiyor

Eminim ki insanin basina gelmeyince bilemez. Ama canim bak dusun
Esin bulunmaz hint kumasimiydi da seni istemeden dugun etmeden evlenmeye razi oldun? Sanki sana baska koca yokmuydu? Ayrica madem sen bu kadar fedakarlik yaptin onun senin calisip calismamana nasil karistiriyorsun? Bu kadar da insan herseyi tutup vermezki karsisindaki insana. Asil o kimmis?

Resmen ailende erkek olmamasini kendisi icin kullaniyor. Asla bosan veya bosanma diyemem, cunku butun sartlarini bilmiyorum, ama sunu soyliyim ne yap ne et git calis. Seni annene goturmeyen bir adam yada gondermeyen bir adamdan bir beklenti icine girme, seni yarin bir gun ortada koyup gitmiyecegi ne malum.

Resmen seni mal gibi gormus bu adam, afedersin kirilma ama sanki seni copten mi buldu bu adam ?

Kusura bakma ama cok sinirlendim kocana.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar sabırla okuyup derman olmaya çalışırsanız çok mutlu olurum çünkü buna çok ihtiyacım var..

Dün akşam eşimle şöyle bir tartışmamız oldu; Bundan 3-4 hafta öncesine kadar yılbaşında annemin bulunduğu şehre gidebiliriz gibi konuşmalar yapıyorduk ama netleşmiş bi şey yoktu hatta gitmeme ihtimalimiz daha yüksekti.

Ama bundan öte şunu paylşamak istiyorum sizinle; biz eşimle madii imkansızlıklar yüzünden düğün yapmadan evlendik isteme bile olmadı. Bu sene yaza kadar bir isteme olacağına dair söz vermişti ama sözünü tutmadı yine maddiyatı öne sürdü halbuki bi istemeye gitmenin onu o kadar da sarsacak bir durum olmadığını söylemeliyim çünkü ıvır zıvır şeylere gayet para dökebilen bir insan. Neyse ben bu istememe olayını da yuttum fakat evlendiğimizden bu yana iki bayramımız oldu ve birinde anneme gitmedik annem bulunduğumuz şehire 11 saat uzaklıkta onun ailesi 5 saat, ancak annemin şehrine gitmek için kvmin şehrinden geçmek gerekiyor yani yol üzeri. oradansa 6 saat uzaklıkta oluyor.. İlk bayramda iki aileye de gittik ikincisinde ise yol para hesabı yapmaya başladı annemin oraya gitmek şu kadar km bu kadar tutuyor ama seninkine gitmek çok külfetli oluyor diye.. Ben de buna anlama veremedim ve eğer paramız yetişmiyorsa senin ailene gidecek parayı da bulamıyor olman lazım yani gidilecekse her iki tarafa da gidilmeli gidilmeyecekse hiçbirine gidilmemeli dedim annesine gitmek için borç harç buluyor yine gidiyordu ayrıca nikahtan sonra akraba eş dosta ayıp olmasın karşılarına çıkalım diyerek yine gitmiştik annesinin bulunduğu şehre... Ama konu benim ailem olunca para yok oluyor..

Neyse geleyim dün akşam ki konuya: annem daha önce evimize 1 defa geldi ve kız kardeşimi de 3 defa yolladı bu yılbaşı da gelmeye karar verdi ancak 2 gün önce rahatsızlandı ve kızım biz gelmesek de siz gelseniz olmaz mı diye sordu, ben de eşime bir sorayım anne dedim. Akşam eşim geldiğinde konuyu açtım aldığım cevapsa şuydu: "Bizim daha öncce böyle bir planımız yoktu benim işlerim var gidemeyiz" Ben de anlayışla karşıladım ama eşimin işlerinin yılbaşından 3-4 gün önce biteceğini ve yaklaşık 1 hafta tatil yapacağını bildiğimden ama emin olmak istediğimden ona işlerinin ne zaman biteceğini soracaktım. Tam söze girdim peki bi şey sorucam dedim sözümü yarıda kesip "hah kavga ettirceksin bizi belli oldu, yine arıza çıkaracaksın" dedi sinirlenmeden "ne diyeceğimi bilmeden neden hemen sinir bozuyosun" dedim "bi dinle eğer kavga çıkarsa o zaman söylersin" dedim pes etmedi ve bu şekilde konuşmaya devam etti en sonunda eşimin de körüklemeriyle olay tartışmaya döndü ben de neden benim aileme gitmek söz konusu olduğunda hep tartışma yaşandığını sordum bunun benim suçum olduğunu söyledi... Sen gideceksen git ben hiçbiryere gitmiyorum salak salak konuşma dedi... Daha 4 gün önce bana bir daha hakaret etmeyeceğine dair söz vermişti... Ben de "benimle bu şekilde konuşma!" diye uyardım ama "sen kimsin ki?" şeklinde bir cevap aldım... Bi an kendimi tutamadım ve sofradaki tabağı masaya vurdum sinirimden çünkü artık hakaret işitmek çok ağrıma gidiyor defalarca uyarmama rağmen bunu hep yapıyor... Ama en çok kafama takılan durduk yere sırf sinirlendi diye sen kimsin ki demesi oldu...

Bir de şunu ekleyeyim eğer o kadar gitmek istiyorsan gider çalışır para kazanırsın ondan sonra karşıma çıkıp hadi annemlere gidiyoruz dersin dedi.. Ama o kadar tezat ki, ben zaten çalışmak istiyorum özel ders haricinde kesinlikle izin vermiyor üstüne utanmadan bunu diyor...

Gerçekten içinden çıkılmaz bir haldeyim o kadar çok sorunumuz var ki bu buz dağının görünen yüzü diyebilirim...

Sanırım bu adamla olmayacak... Daha 7 aylık evliyim ama geleceğimizi göremiyorum

Şimdi de sanki ben suçluymuşum gibi surat yapıyor konuşmuyor ben de konuşmuyorum sizce haksız mıyım? Kendimi çok aciz hissediyorum...

Ne yapmalıyım hanımlar bana bir akıl verin :((

işte tam bunu söyledikten sonra tamam en yakın zamanda çalışmaya başlıyorum ozaman deseydin.

Evliliğinizi özetleyen tek bir cümle var eşinizin söylediği

- Sen kimsin ki ? sözü.

Kusura bakmayın ama erkekler ne yapıyorsa buna genellikle sizler sebeb oluyorsunuz en azından zemin hazırlıyorsunuz.

Ne demek istemeye bile gelmeden evlenmek ? maddi sorunlarmış mış mış.. bir çiçek bir çikolatanın maddi yükü olmaz,insan istedikten sonra. Eşiniz sizi kolay lokma olarak görmüş ve öylede kalmışsınız onun gözünde..

Erkeklerin aslında bırakın erkekleri , insanların her istediği yapılmamalı, kaybetme duygusunu her daim taşımalılar..
yoksa insanoğlu çok açgözlü taviz her zaman tavizi doğurur yıpranan hep siz olursunuz böyle ..

Ben sizin yerinizde olsaydım hemen iş başvuruları yapmaya başlardım, ve işe girerdim.
İtiraz ettiği zaman da

- Sen kimsin ki ? der eklerdim : bu maaş özgürce ailemi görmemin bedelidir diye..

Allah yardımcınız olsun. İnsanlar değişmez.. hakkınızda da hayrlısını versin Rabbim.

Eminim ki insanin basina gelmeyince bilemez. Ama canim bak dusun
Esin bulunmaz hint kumasimiydi da seni istemeden dugun etmeden evlenmeye razi oldun? Sanki sana baska koca yokmuydu? Ayrica madem sen bu kadar fedakarlik yaptin onun senin calisip calismamana nasil karistiriyorsun? Bu kadar da insan herseyi tutup vermezki karsisindaki insana. Asil o kimmis?

Resmen ailende erkek olmamasini kendisi icin kullaniyor. Asla bosan veya bosanma diyemem, cunku butun sartlarini bilmiyorum, ama sunu soyliyim ne yap ne et git calis. Seni annene goturmeyen bir adam yada gondermeyen bir adamdan bir beklenti icine girme, seni yarin bir gun ortada koyup gitmiyecegi ne malum.

Resmen seni mal gibi gormus bu adam, afedersin kirilma ama sanki seni copten mi buldu bu adam ?

Kusura bakma ama cok sinirlendim kocana.

Konuyu açtığım gün bi konuşayım dedim güzellikle konuşmaya rahatsızlıklarımı dile getirmeye çalıştım ama olay yine tartışmaya döndü ne yapayım nasıl konuşayım bilmiyorum bi şey sorsam bile kavgaya çeviriyo hemen istiyo ki onun kaba hallerini hiç takmayayım umursamıyayım... Biz yılbaşında yüzük takmıştık ona bunu hatırlattım "o günün bi önemi yok benim için" dedi nedeni olarak da defalarca yüzüğü çıkarıp atmamı öne sürdü ben de "çıkarana değil çıkarttırana bak" dedim "o kadar hakaretlerden şiddetten sonra önüne kırmızı halı serip seni tebrik etmemi mi bekliyordun? boğmaya kalkıyosun oramı buramı morartıyosun sonra da bu şiddet mi diyosun, sen kimsin ki deyip sonra hakaret mi bu diyosun.. Kızınca Allah'a bile küfrediyorsun.. tamam ben seninle her güçlüğü bilerek evlendim ama bunların yanında bi beklentim vardı o da tatlı dilin ve güler yüzün bunlar da olmazsa ben neden devam edeyim ki" dedim. O günün benim için önemi yok sözü en çok ağrıma gitti "madem öyle tamam" dedim "sen gidersen git ben karışmıyorum" dedi ona da "tamam" dedim gittim kendime bilet aldım ondan sonra baktı ki iş ciddiye biniyo bi şey olmamış gibi yanaşmaya çalıştı tavrımı sürdürdüm kızı geldi ilgilendim sarıldık öpüştük birbirimize sarılarak film izledik ona hiçbişey belli etmedim arada gelip sordu ne yaptın diye aldım biletimi dedim suratı asıldı sonra bi ara kardeşimle konuşmak için odaya geçtim bi süre sonra peşimden geldi ve bana "sen vallahi cahilsin" dedi (bunu çok ima eder çünkü ben ünv mezunuyum oysa ilkokul hep benden üstün olduğunu belirtmek ihtiyacı hisseder yani) "Benim seni göndermeyeceğimi bilmiyomusun kendi kendine bi hallere giriyosun ben sana sinirle gidersen git dediğimde gitmiyorum lan diyeceksin bana" dedi.... Hey Allahım artık ne söylesem bilmiyorum bi öyle diyo bi böyle sonra ben cahil oluyorum neyse sonuç olarak ben tavrıma biraz daha yumuşamış bi şekilde devam ediyorum ve bundan sonra öyle içimden geldiği gibi az da olsa kalan sevgimi göstermemeye karar verdim çok yanlış bir evlilik yaptığımın farkındayım bunun da sebepleri var.. bundan sonrasına bakıcam artık...

Taviz tavizi doğurur. Asla taviz verme. O özel derse izin veriyo sadece diye hep onun dediğini yapma. Önüne geçemezsin sonra. Hayat senin hayatın. o nasıl bazı şeylerden taviz vermiyorsa sen de öyle yap.

Back
X