• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen bi bakin

keskelerveben

bittercikolatam
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.074
954
53
Kizlar buraya evimdeki kuf yuzunden bircok konu actim .. Oncelikle sunu soyleyeyim bu eve tasinali daha 1 sene bile olmadi bnden onceki kiracilarda boyle bir kuf sorunu hic yasanmamis evimn ust kati ve alt kati insaat halindeydi ve bu yaz ev sahipleri iki evide yaptiriyir alt katimn insaati bitti tasinacaklar ev sahipleri ust katinda sivasi bitmis onumzdeki kis gelmeden eylul ayinda ust katimada gelicek evin sahibi ustalar benm katimn sicak yukarilarnn soguk oldgu icin isi farkindan kuf oldgnu soylediler ev sahipleri tasinnca boyle bsey bir dha tekrarlanmayacakms evim cok genis ve bu eve 360 lira kira veriyorum kisin kalorifere verdgmz yakit parasi birde bulundugum yerde boyle bir evi bu fiyata tutmam imkansz evimi ev sahibine soyleyip boyattim polisan elegansla fakat rutubet kokusu gitmedi hic gitmez mi acaba cok sknti yapiyor bu konu bana dha 15 gun olmadi evi boyatali kedi kumu dediler rutubet kokusu icin bir ise yariyor mu yada farkli birsey deneyeyim mi lutfen bir bilgisi olan varsa paylassin benmle iki yasnda kizim var onun icin endiseleniyorum

Evden her çıktığında kapıyi pencereyi açık bıraksan kurur bence rutubet.ama hirsiz olayını bilemem tabi.

Bak şunu bir dene. Sabah ezaniyla aç camları. Sadece küçük kızın odayı açma usumesin. Hergün 1 saat yap bunu. Bence fayda göreceksin.

Rutubetli duvarları çamaşır suyuyla silinmesi önerilir genelde ama kokusu için yapabileceğiniz tek şey havalandırmak.

Oda spreyi alın febrezenin güzel kokuları var.

Rutubetli duvarları çamaşır suyuyla silinmesi önerilir genelde ama kokusu için yapabileceğiniz tek şey havalandırmak.

Oda spreyi alın febrezenin güzel kokuları var.
Tesekkur ederim kedi kumu nemi ve kokuyu cekiyormus dogru mu bu kedi kumu aldim bn ama koysam mi koymasam mi tereddut ediyrum

Bak şunu bir dene. Sabah ezaniyla aç camları. Sadece küçük kızın odayı açma usumesin. Hergün 1 saat yap bunu. Bence fayda göreceksin.
Tavsiyen icin cok tesekkur ederim canm deniycem bnu.. Bide kedi kumu nemi ve kokuyu hapsediyorms evdeki duydun mu hic .. Cok bunalttim biliyorum kusura bakma

Tesekkur ederim kedi kumu nemi ve kokuyu cekiyormus dogru mu bu kedi kumu aldim bn ama koysam mi koymasam mi tereddut ediyrum

Hic duymadım. Kum, nem çeker mi?Cekebilir :)
Google amcaya bir sorun elbet cevaplar çıkacaktır.

1 saat ile falan olmaz o iş bence sürekli minikte olsa kapı açık olmalı zaten şurda bir aya bütün apartman kurur sıcaktan biraz daha dayanın bence ;) bide havalar iyice güzelleştiğinde üst katın penceresini açtırtın ev sahibine veya havalandırma gibi biyerini açık bıraksın

1 saat ile falan olmaz o iş bence sürekli minikte olsa kapı açık olmalı zaten şurda bir aya bütün apartman kurur sıcaktan biraz daha dayanın bence ;) bide havalar iyice güzelleştiğinde üst katın penceresini açtırtın ev sahibine veya havalandırma gibi biyerini açık bıraksın
Ev sahibimz cok anlayisli da karisi cok anlayissiz evimz kuften boceklendi duvarlarda bocekler geziyordu tavan komple yemyesil siyah boyle cok degisikti goren herkes ölursnz bu evde diyordu kadina soyledim bz evi boyaticagz diye boceklendi kokuyo ev diye hala bna mayista boyatrsin diyr bide ogretmen kadin iki kiradan dusmustu boyaci parasyla boya parasni bn boyaticam abla gel sen dur bu evdedurabiliyorsan dedm bsey demedi bencilll ... Tavsiyen icn sagol ev sahibimzn kendsne soyler esim

Benimde kedim var kedi kumu nemi kokuyu hapsediyor ama küfe ne kadar etki eder bilemiyorum ;)
İnsallah etkisi olur kuf yok su an boyattik evi polisan elegans kuf onleyici boyayla ama koku sanirim eve sindi bilmiyorum kis basindan beri ev kokuyor galiba ondan benm aldgim kedi kumu trendline crystal cat litter nasil bir kum markasi iyi mi sizce ben evimde hayvan beslemiyorum kizimn saglgi icin astimi var o yuzden bu knuda da hic bir bilgim yok petshop bnu verdi

İnsallah etkisi olur kuf yok su an boyattik evi polisan elegans kuf onleyici boyayla ama koku sanirim eve sindi bilmiyorum kis basindan beri ev kokuyor galiba ondan benm aldgim kedi kumu trendline crystal cat litter nasil bir kum markasi iyi mi sizce ben evimde hayvan beslemiyorum kizimn saglgi icin astimi var o yuzden bu knuda da hic bir bilgim yok petshop bnu verdi

En iyisi cristal kumlar diyorlar ama ben normal kireç gibi olanlardan kullanıyorum o yüzden tam bir şey söyliyemicem size ama denemekte fayda var tabiki dediğim gibi biraz daha dayanırsanız bahar geldi kurutursunuz rahatlıkla ;)

Tavsiyen icin cok tesekkur ederim canm deniycem bnu.. Bide kedi kumu nemi ve kokuyu hapsediyorms evdeki duydun mu hic .. Cok bunalttim biliyorum kusura bakma
Bizde kedi var. Ama kumun böyle bir etkisini hiç gozlemlemedim. Belki pudrali kumlar var güzel kokulu onu deneyebilirsin. Ama koca evde o Kum nemi kurumaya yetmez. Şimdi sabah ezanı vakti havanın yoğunluğu biraz daha farklı ve kuru oluyor. O havayı sok içeri etkili olacak.

Çok can sıkıcı:( Annemlerdede bu sorun vardı hatta oyle ki yerler bile rutubetten kışın ıslak oluyordu bir odanın içeri su girmiş gibi.Neler denemedik o duvarlara camasır sularımı sıkmadık spreyle, boya badanamı yapmadık günlerce havalandırırdık o karda kışda ama nafile..Heryer küf kokardı eşyalar bile.Halı bile seremezdik.Bunun tek çözümü olarak dış cephe kaplama dediler biz evde bunu tartısırken odanın penceresini degistirme kararı aldık pimapen degildi.Pencere değiştirildigi sene ne rutubet kaldı ne nem ne küf nede haliyle koku.Bunun ne baglantısı var bilmiyorum ama belki fikir olabilir diye paylasmak istedim.Dıs cephe kaplama olmadan bu sıkıntıdan kurtulmus olduk.

Back
X