• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bi fikir verin nasıl davranacağımı bilmiyorum

almeda1982

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
70
0
96
İstanbul
Slm bi süredir kayınvalidemle yaşıyorum evim yapım aşamasında bitmesine bir iki ay kaldı bu süre bu süre zarfında 15 gün kendi annemde 15 gün kayınvalidemde kaldım 10 aylık bi kızım var.Kayınvalidemin kızı yani görümcem yan apartmanda oturuyo onunda 5 yaşında oğlu var biz buraya taşınana kadar hep iç içeydi kızıyla annesi bizim geldiğimiz günlerde daha az gelmeye başladı görüncemin oğlu kızımı aşırı kıskanıy ve zarar veriyo vuruyo ağlatıyo sürekli onu istenediğini dile getiriyo bu hırçın hareketlerine annesi ve diğer görmcemler tepki göstermiyo zaten bu zamana kadat aşırı şımartılmış 2 evide o yönetiyo yine bugün kızımı 2 kez ağlattı ve kızım hasta doktordan yeni geldik bende oğluna senin kardeşn ağlatıp durma dedim o anda evde misafirde vardı çocuğun annesi ağlamaya başladı bi daha beni buraya çağırmayın oğlumuda çağırmayın diyerek gitti diğer görümcede arkasından zaten benim kızımla ilgilenmezler pek öyle moralim çok bozuk

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Slm bi süredir kayınvalidemle yaşıyorum evim yapım aşamasında bitmesine bir iki ay kaldı bu süre bu süre zarfında 15 gün kendi annemde 15 gün kayınvalidemde kaldım 10 aylık bi kızım var.Kayınvalidemin kızı yani görümcem yan apartmanda oturuyo onunda 5 yaşında oğlu var biz buraya taşınana kadar hep iç içeydi kızıyla annesi bizim geldiğimiz günlerde daha az gelmeye başladı görüncemin oğlu kızımı aşırı kıskanıy ve zarar veriyo vuruyo ağlatıyo sürekli onu istenediğini dile getiriyo bu hırçın hareketlerine annesi ve diğer görmcemler tepki göstermiyo zaten bu zamana kadat aşırı şımartılmış 2 evide o yönetiyo yine bugün kızımı 2 kez ağlattı ve kızım hasta doktordan yeni geldik bende oğluna senin kardeşn ağlatıp durma dedim o anda evde misafirde vardı çocuğun annesi ağlamaya başladı bi daha beni buraya çağırmayın oğlumuda çağırmayın diyerek gitti diğer görümcede arkasından zaten benim kızımla ilgilenmezler pek öyle moralim çok bozuk

Zaten bu olay aile arasında patlak verir nasılsa.O zaman size gösterilen tepkilere göre bir yön çizersiniz davranışınıza .Hatta biraz da duygu sömürüsü yapın bence.Burada kalmak zorundayız diye beni ve çocuğumu ezmeye mi çalışıyorsunuz,isterseniz biz rahatınızı bozmayalım falan deyin bakalım.Bakarsınız sorun çıkmadan kapanır konu .Haa bu arada görümcenizgibi ağlamayı daihmal etmeyin:9:

zaten daha az gelmeye başladı demişsiniz ... olabilecek şeyi yapmışlar ....anneyiz evladımıza kıyamıyoruz ama çocuk içinde kavgaya lüzum yok sizin yerinizde ben olsam hiç belli etmezdim nihayetinde karsı tarafta çocuk kontrollü bir şekilde takip ederdim bence isöylememeliydiniz çünkü oda çocuk ve nihayetinde sizde orada misafirsiniz ....

siz oraya kısmen taşındıktan sonra zaten gelip gitmelerini azaltışmışlar daha ne yapsın? sonucta annesi elbet gelip gidecekler çocuk konusunda her anne mutlaka hassas davranır ama bu olayı aile sorununa dönüştürmeyin derim sonra üzülmeyin

Arkadaşlar neden konu sahibine yüklendiniz anlamadım 5 yaşında bir çocuğa başkalarına zarar vermemesi gerektiği çoktan öğretilmiş olmalıydı öyle değil mi kaldı ki ben çocuklarıma bunu çok çok erken öğretim yani zor bir şey değil ki sonuçta 10 aylık ve hasta bir bebek söz konusu 5 yaşındaki şımartılmış çocuğu haklı göremeyiz kaldı ki oonu sahîbi onu dövmemiş azarlamamış görümcenin ağlamasını gerektirecek bir durum yok biraz empati lütfen

ağlayarak gitmeleri çok abartılı olmuş oğlunun kime çektiği belli :D
benim görümcemin oğluda çok kıskanç hiçbirşeyini oğluma vermez bağırır vurur ona hatta yanımda bunları yapınca kızarım ona bazende güzellikle söylerim kimsenin ses ettiği yok bana...
hatta daha bu sabah dövmicen dimi oğlumu dedim tamam dedi koptum :D
:16::16::16::16:

Arkadaşlar neden konu sahibine yüklendiniz anlamadım 5 yaşında bir çocuğa başkalarına zarar vermemesi gerektiği çoktan öğretilmiş olmalıydı öyle değil mi kaldı ki ben çocuklarıma bunu çok çok erken öğretim yani zor bir şey değil ki sonuçta 10 aylık ve hasta bir bebek söz konusu 5 yaşındaki şımartılmış çocuğu haklı göremeyiz kaldı ki oonu sahîbi onu dövmemiş azarlamamış görümcenin ağlamasını gerektirecek bir durum yok biraz empati lütfen

işin özünde 5. yaşındaki çocuktan bahsediyoruz yani adı üstünde çocuk,şımartılmış çocugun hiç bir sucu yok tek suçlu o çoçuğu yetiştiren ebeveynler ki cocugunun huyunu biliyor ki konu sahibi tasındıktan sonra az gelip gitmeye başlamış konu sahibi çocuga kızmak yerine annesini uyarabilirdi

Konu sahibi haklı ,boşuna yüklenmeyin kadıncağıza

sonuçta onunkide evlat ,görümceninkide evlat ,herkesin çocuğu canıdır ....

çocuğu sadece azarlamış,uyarmış zarar vermemesi için

keşke önceden görümceyle konuşsaydı ,zarar veriyor biraz dikkat eder misin yada üzülüyorum onlar kardeş çocuğu birbirnin canını yakmasın tarzı ....

ama görümcenin ağlayarak gitmesi çok abartı belli ki oda pek normal değil

siz gelince rahatları bozulmuş olabilir pek ala ,istedikleri gibi girp çıkamadıkları için ...

canım boşuna kasma kendini sen iyi yapmışsın bence ,
bağırmadan uyardınsa tabii,
kötü bişey dememişsin,
sonuçta senin çocuğun küçük kendini savunamaz,
oda çocuk bir zarar verse nolucak kızına!
orada görümcene bak senin çocuğun kızıma vuruyo desen bu seferde bozulurdu bence
görümcen ağlamaya yer aramış olabilir,belki kıskanıyodur içten içe böyle bellı etti
,benim yeğenlerim bende kızarım 5dakka sonrada severim,hep birarada bağrışırlar
yengeleride bağırır,ama yine 5dakka sonra severler,
aşırı tepki vermiş gibi geldi bana...

5 yaş ufak bir yaş değil gayet ahlaki değerleri bilip uygulayabilecek yaşta. Aşağı yukarı bu yaşta okumayı yazmayı öğrendiler bu sene.
10 aylık, daha dünyanın farkında olmayan bu bebeğin korkutup ağlatılarak ruh dünyasında ne gibi sorunlara yol açabileceğinin bilincinde mi acaba bu anne?
Farkında olsaydı çocuğuna yaptığının yanlış olduğunu ve nedenlerini açıklardı, hala devam ediyorsa gerekli yaptırımları uygulardı.

bencede 5yaş küçük değil benim büyük kızımda 5 yaşında bırak 10 aylık çocuğa vurmayı
kucağıma verinde sevim diye deli oluyo beşikte olunca sallıyo ağlamasın diye neler yapıyo,
yetişme tarzından kaynaklanıyo galıba birde kıskanmıştır canım üzülme eviniz yapılınca rahat edersin inşALLAH
sabret canım sabırlı ol,bebeğinle ilgilen tatlım bakma üzülmüş darılmış herşey normal gibi davran
onda bişey yok diğerleride böyle düşünüp görümcenle konuşurlarsa zaten oda bişey yokmuş gibi davranıcaktır muhtemelen

İnanın hepinizin fikirler e saygı duyuyorum çünkü kendi aklım şuan muhasebe yapmıyo ben annesinide teyzelerinide sürekli uyarıyorum çocuğuda aynı şekilde ama çocuk inanılmaz kıskanç eşime bile müsade etmiyo kızını sevmesine aslında kimseye izin vermiyo sürekli bi dikkat çekme hali vurma kırma annesi zaten oğlunun öyle olduğunun farkında bide bizim burda kaldığımız zamanlarda özellikle akşamlar kendisi gelmeyip çocuğu yollsr işte o zaman evdeki kavga gürültüyü siz tahmin edin huzurum kalmadı evdeki görümcemde sürekli çocuğun yanında bebeği sevmeyin diyip duruyo bi gün dayanamadım dedimki benim kızımında ilgiye ihtiyacı var ozanan kalakaldı zaten bügün anneme geçiyorum

İnanın hepinizin fikirler e saygı duyuyorum çünkü kendi aklım şuan muhasebe yapmıyo ben annesinide teyzelerinide sürekli uyarıyorum çocuğuda aynı şekilde ama çocuk inanılmaz kıskanç eşime bile müsade etmiyo kızını sevmesine aslında kimseye izin vermiyo sürekli bi dikkat çekme hali vurma kırma annesi zaten oğlunun öyle olduğunun farkında bide bizim burda kaldığımız zamanlarda özellikle akşamlar kendisi gelmeyip çocuğu yollsr işte o zaman evdeki kavga gürültüyü siz tahmin edin huzurum kalmadı evdeki görümcemde sürekli çocuğun yanında bebeği sevmeyin diyip duruyo bi gün dayanamadım dedimki benim kızımında ilgiye ihtiyacı var ozanan kalakaldı zaten bügün anneme geçiyorum

bencede cnm en doğru karar annene geçmen
neticede o çocuksa
canı yananda senın çocugun...

konu sahibine neden kızıyosunuz anlamadım..
annesi çocuğunun huyunu bilip sürekli tetikte olmalı o zaman..
hem konu sahibi abartılı bişi sölememiş..
kardeşin o senin canını yakma demiş..
gayet yerinde bir yaklaşım..

sabretmek başka yapabileceğin birşey arkadaşım..
zaten az kalmış biraz daha dayan..

bencede annene gecmen daha dogru olacak canım.ayrıca karsı tarafın tepkisi cok sacma geldi bana.
çocuklarına sahip cıkmalılar.ben zaten cocuga degil ebeveynlerine kızarım hep.
cocuksa seninde cocugun.canı yanınca senin canın yanıyor.uyarman cok normal canım.

Bence çok iyi yapmışsın bunda bir şey yok.
Güzelce o senin kardeşin böyle yapma demişsin
ağlayacak ne var anlamadım, çok saçma ya.

Belki bu olay vesile olur oğlunu uyarır.
Annelik de cidden sanat yani.
Sinir oluyorum çocuklarını şımartan annelere.
Şımarık çocuk terbiyesiz oluyor ve tahammül edemiyorum..

Geçen dolmuşta bir çocuk vardı aynen 5- 6 yaşlarında, annesinin kucağında.
Dolmuş dopdolu ayaktayım önündeki direkten tutunuyorum mecburen.
Çocuk şımarıkça çeeeeekkkk çek elini diyorummm çeeekkkkkkk yapıyor.
Anası da hiç çıt çıkarmıyor şaştım kaldım.
Neyse duymazdan geldim hatta sinir oldum yerimi değiştirdim.
Tabi uyuz oldum gözlemliyorum.
Bir zaman sonra çocuk nasıl bağrıyor avazı çıktığı kadar!
Burda dursana otobüssss dur diyorum sana durrrrrrrrrrr diye şoföre bağrıyor
halbuki inecekleri yer o değil.
Anneciği nihayet yok oğlum burda inmiycez sus oğlum dedi ( zahmet etti)
Babaanne mi anneanne mi bilemiycem o da yan tarafta
Nasıl gülüyor kıkır kıkır aklı sıra komik buluyor çocuğun o efelenmesini.
Böyle böyle şımarıklık pekiştiriliyor işte.

Benim çocuğum yok ama olsa var ya öyle hareket yapsa valla bakışım yeter onu
susturmaya. Toplu taşıma aracında yapılan saygısızlık, terbiyesizlik.
Çok değerli çocuğun madem kış diyemiyorsun.
Git özel aracınla seyahat et, kimse çekmez senin çocuğunun saçmalıklarını..

görümcenizin aglayip gitmesi cok abarti geldi bana,
sanki siz suclanin diye yapmis gibi,
siz oyle diyince cocugunu uyarmaliydi,
aglayipta gitmek ne ?
daha kendisi cocuk heralde...

Anne de 5 yaşında gibi davranmış boşver iyi demişsin oyuncak mı o çocuk bi dur denir yapma denir onunki çocuksa seninki de çocuk.
Böyle abartan insanlar çok fesat olur resmi olmaya bak.

Allahım ne insanlar var ya..
O oğluysa diğeri de yeğeni.
Zarar verdiğine tepki göstermediği gibi, bişi söylendiğinde de şımarıkça ağlıyor.
Çok komik, çocuğun kime çektiği belli.

Back
X