Lütfen Bilqisi oLanlar yardımcı olsun..

yaqmurat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2011
8
0
36
Aydın
Herkese hayırlı qünler..Birşey sormak istiorum bayanlara..
Ben 14 haftalık hamileyim ultrasona 8 haftalıkken qirdim tek fetus qözüktü dakikada 153 kalp atışı mevcuttu ama ben baştan beri ikiz hissediorum rüyamda falan da qördüm (hamilelikte qörülen bebekle ilqili rüyalara önem werilmeliymiş doktorum söyledi bunu) buna dayanarak ikiz bebek taşıdıqımı düşünüorum cok arastırdım ikiz bebek ultrasonda 13 haftalıktan önce qözükmeyebilirmiş.vee herşeyden önemlisi ben iki tarafımdan kalp atışı hissediorum eşim,annem de dinledi iki taraftan kalp atısı war sizce cok taktıqımdan mı yoksa ihtimal var mı?

benim bebeklerim ikiz ve 5 haftalıkken belliydi ikiz oldukları..belki dediğiniz doğru olabilir 13.haftaya kadar görülemeyebilir ama şu kalp atşı olayını anlamadım.kalp atşını gösteren alet mi aldınız ki bunun için bile çok erken,yoksa nasıl anneniz ve eşiniz duyuyor çözemedim.hani bu kalp atşı kulağı göbeğe dayayınca duyulacak birşey değil.bu mümkün değil yani.doktorunuzunda rüyalar konusundaki yorumu bir bilim insanı olarak ilginçmiş.neyse gönlünüzden geçen olur İnşallah.

Kalp atısı ultrasonda belli oldu 8 haftalıkken bana biraz fazlaymıs qibi qeldi ilk qebeliqim ve yaşım daha 21 cok bilinçsizim bu konuda ewt göbeqime kulaqını dayayınca duydular annemde eşimde hem nie mümkün olmasın ki duyulması ben qayet ii hissediorum :44:

canım tıbbi açıdan MÜMKÜN DEĞİL...umarım anlatabilmişimdir.Allah aşkına göbeğe kulak dayayınca kalp atışı duyulur mu?lütfen arkadaşım ya,bunun hissetmeyle değil tıpla, olabilirlikle ilgisi var.evet çok gençsin ve dediğin gibi tecrübesizsin ama bak burda sana anlatmaya çalışıyorum.ikiz olduğunu da düşünmüyorum.iki ayrı kese ya da iki ayrı bebek 8 haftalıkken görülürdü muhtemelen ve kalp atışının güçlü olmasının bununla ilgisi yok.sen anlamasan bile kalp atışından doktorun ikiz olduğunu anlardı.

Off benim kuzenim de hamile o da 8 haftalıkken qörülmedi bidaha doktor kontrolunde ikiz oqlu olduqnu öqrendii nerede yaşıosunuz bilmiorum ama bizim burası küçük bi ilçe we o kadar ilgi olmuo neyse kalp atısı duyan hiç hi olmaz içinden pıt pıt pıt die sesler ben bunu 9 haftadan beri duyuorum ewt tıbbi açıdan belli olasalıqı düşüktür ama biraz araştırısan bebk hareketlerinin cok 13 ila 16.haftalar başladıqnı bilirsin ama ben ciddi diorum cok önce hissettim neyse.. teşekkür ederim yorumların için önem werip yazmıssın cok saol..

arkadasim,
insan kendi kalp atisini zor duyuyo bebeginki nasil duyulsun?
belki bagirsaklarindan geliyodur o pit pit sesler
aksam aksam iyi güldüm yahu

peki sen bildiğin yolda devam et:)..bebek hareketi dediğin kalp atışı değildir!bunları ayır önce.üstelik hamilelik yaşamış biri olarak senden daha deneyimliyimdir sanırım.ve o hissettiklerin kalp atışı değil bundam emin ol.unut.9.haftada hissettiğin senin gaz hareketlerindi,şimdi ise yavaş yavaş bebeğinin hareketlerini hissediyorsun.o pıt pıtlar tekme falan..ancak 7.ayda karnına kulağını dayayınca kalp atışlarını belki duyabilirsin.öncesi olası değil..bana araştır diyorsun ama sen araştır istersen.gebelik konusunda emin ol çok araştırmışımdır zamanında ve yeterince bilgim vardır.

Son düzenleme:
Valla ben de ilk kez duyuyorum,karına dayayıp kalp atışı duyulduğunu,2 doğum yaptım hiç böyle birşey duymadım...

arkadasım suan kalp atısını duyman ımkansız makına ıle seslerı kac volumee ancak duyuluyor :96::96::96:

aklında cok suphen varsa bırkez daha doktora gıt ultrasona gır merakın gıtmıs olur

burda yazmakla olmazkı kımse bılemz bebegın ıkızmı degılmı

annen ve esın duyuyorsa kalp atıslarını dra gıtme sen bırdaha onlar cocougun gelısımı hakkındada bılgı verırler sana:))
tyanı tecrübesızım dıyorsun ama arkadasım ıddıada etme barı öyle kalp atısı fln duyulma zkulak dayamayla pıt pıt atan bısey hıssedebılırler duyma degılde oda bagırsak hareketlerıdır oda ılk zamanlar bebgın hareketı sanılır genelde 20.haftalarda gercek bebek harerketlerını duymaya baslayıncada aradakı farkı anlamıs olursun bebegınde ıkız olsa sanmama görünürdü ama zaten gebelıgın ılerlıyor tekrar gıdeceksın dra ultrasonda bakılır tekrar

Arkadaşım o senin duyduğun pıtptılar kendi kap atışın.Yatır hamile olmayan birini koy kulağını karnına bak gör onda da atıyor mu?Doktorunada sorabilirsin ben 14. haftada kulağımı dayayıp kalp atışını duyabilir miyim diye.Birde birşey daha söyliyim; zaruriyetten dolayı 27.haftamda nstye bağlanmıştım.Bebeğin kalp atışlarını duymak için bir 10 dakika uğraştılar.İkiz meselesine birşey diyemiyeceğim.İnşallah gönlüne göre olur.

bende iki doğum yaptım ilk hamileliğmde 6 haftalıkken ikizdi göründü doktor bana dagösterdi biri gelişmemiş dedi düşebilir dedi ve oldu . ikncidede aynı hiç kalp atışı duymadım hayter yani

arkadaşım senin duyduğun kendi kalp sesin. sırt üstü yatıp 2 elini 2 kasığına koy bakalım. pıt pıtları duyacaksın ve onlar senin nabzın!

Bebeğinin kalp atışlarını karnına kulak dayayarak duymalarına imkan ihtimal yok.Son 1.5 ayını hastanede yatarak geçirmiş ve günde 3 kere nst ye bağlanan biri olarak (nst:bebeğin kalp atışlarının dinlendiği ve kasılmaların takip edildiği alet) söyleyebilirim ki o aletin kalp atışını dinlemek için koydukları ucu azıcık yer değiştirsin kalp atışı duyulmuyodu yani tam bebeğin üstüne denk gelerek ancak duyuluy kadar profesyonel bir alet de bile duymak çok zor oluyodu bazen özellikle bebek sırtını dönmüşse.Boşuna heveslenme kalp atışını duyman imkansız.Arkadaşın dediği gibi kasığından kendi nabzını duyabilirsin ancak.Sağlıkla kucağına almanı dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…