lütfen bir akıl verin bana...

Pink_Women

Hoppalaaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
3.973
3.452
36
merhaba arkadaşlar ben 26 yaşında 9 aylık evliyim ama mutsuzum.eşimle 3 yıllık beraberliğimizden sonra evlendik ama şimdi çok pişmanım. ben onun için çok fedakarlık yaptım ama değmedi. maddi özgürlüğüm var ama boşanmak istemiyorum. 9 aydır ilk haftadan beri 9 kez evden kovdu. en ufak tartışmada küfürle hakaretle evden kovuyor beni. evliliğimizin ilk ayında 2 görümcem bizi güya ziyarete geldi ama evliliğimizi sarstılar abilerine benim onları sürekli evden kovduğumu felan söylemişler. ben öyle bişey yapmama ragmen eşimi inandıramadım. eşim geçen gün yine tartışırken sinirlendi saçımdan tutup beni yere itti. ben napacağım çok kötüyüm dayanamıyorum artık??

Çocuğun yoksa hamile falanda degilsen ekonomik özgürlüğünde varmış ne duruosun ki? Ne sacimdan cekti ne demek sürekli kovuyor ? Bu ne siddet?

bende anlamadım aslında çok iyi bir insan, insandı..ama ne oldu bilmiyorum. ben onu çok sevdim o yüzden hemen boşanmayı göze alamıyorum çünkü onunla evlenebilmek için herşeyi göze aldım. annemden babamdan utanıyorum.

çocuğum yok, uzun bi sürede düşünmüyorum..
bende anlamadım aslında çok iyi bir insan, insandı..ama ne oldu bilmiyorum. ben onu çok sevdim o yüzden hemen boşanmayı göze alamıyorum çünkü onunla evlenebilmek için herşeyi göze aldım. annemden babamdan utanıyorum.

Arkadaşım ben hic bi zaman yıkıcı tavirda olmam hic bi konuya fakat seninki cidden başka bi durum evden kovulmak bunu koy kenara ama sacindan tutup çekmek ne demek ya?Başını alamazsin ya ciddi anlamda kararli bi sekilde otur konus böyle olmaz vs vb.ve sonrasinda git degismeye karar verirsen gelip beni al de. Ailenede kafa dinlemeye geldim de. Ama bi yerde dur demelisin ne demek ya sacini cekmek acayip sinirlendim cidden

aynı bu konuyu baska yere yazmıstınız sinirimden oraya yorum yapamadım ...
oyle uyeler varki emınım hergun kocalarından dayak yıyorlar ,size oyle yorumlar yapmıslar kı tam supersonik !
bende ınsan gıbı buraya yorum yapılmıs buraya yazım dedım,
senı cok ıyı anladım zor sartlarda zorlukları gogusleyerek evlendın, kısa surede baba evıne donmek sankı senın sucunmus gıbı kendını kotu hıssedıyorsun, akrabalarından bı kısının bıle degdımı evlendıgıne demesı bıle sana buyuk yıkım yaratcak hale gelmıssın.
ınsan ne umutlarla evlenıyor boyle seyler yasaması cok uzucu cok kotu allah yardımcınız olsun...
bız erkeklerle parası ıcın evlenmedıgımız ıcın ! maddı gucumuz var dıye hemen ne cekıcen bosan demıyoruz... yada hemen bosanmayı dusunmuyoruz,
bunca seye ragmen yuvanızı hala toparlamak ıcın ugrasmanız zamane kızlarından sızı farklı kılıyor emınım sız gercekden mutlu olcaksınız ve hakedıyorsunuz :)
tam yuvayı dişi kuş yapar meselesı...
bence esınız bunalımda. bazı erkekler evlenınce anında degısıyor esını sindırıyor en bastan nasıl baslarsa da omur boyu oyle gıdıyor
sızın ıcın gec degıl daha yenı evlısınız bıraz sabır gosterın , kavga cıkarmak ıstedıgınde ona pirim vermeyın derhal yalnız bırakın derım.
kendı halıne kalsın , sızın onu yalnız bırakacagını bılsın.
zamanla duzelecektır ınsallah öyle ümit edıyorum.

aynı bu konuyu baska yere yazmıstınız sinirimden oraya yorum yapamadım ...
oyle uyeler varki emınım hergun kocalarından dayak yıyorlar ,size oyle yorumlar yapmıslar kı tam supersonik !
bende ınsan gıbı buraya yorum yapılmıs buraya yazım dedım,
senı cok ıyı anladım zor sartlarda zorlukları gogusleyerek evlendın, kısa surede baba evıne donmek sankı senın sucunmus gıbı kendını kotu hıssedıyorsun, akrabalarından bı kısının bıle degdımı evlendıgıne demesı bıle sana buyuk yıkım yaratcak hale gelmıssın.
ınsan ne umutlarla evlenıyor boyle seyler yasaması cok uzucu cok kotu allah yardımcınız olsun...
bız erkeklerle parası ıcın evlenmedıgımız ıcın ! maddı gucumuz var dıye hemen ne cekıcen bosan demıyoruz... yada hemen bosanmayı dusunmuyoruz,
bunca seye ragmen yuvanızı hala toparlamak ıcın ugrasmanız zamane kızlarından sızı farklı kılıyor emınım sız gercekden mutlu olcaksınız ve hakedıyorsunuz :)
tam yuvayı dişi kuş yapar meselesı...
bence esınız bunalımda. bazı erkekler evlenınce anında degısıyor esını sindırıyor en bastan nasıl baslarsa da omur boyu oyle gıdıyor
sızın ıcın gec degıl daha yenı evlısınız bıraz sabır gosterın , kavga cıkarmak ıstedıgınde ona pirim vermeyın derhal yalnız bırakın derım.
kendı halıne kalsın , sızın onu yalnız bırakacagını bılsın.
zamanla duzelecektır ınsallah öyle ümit edıyorum.
çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Erkek dediğin çeker gider karısıni sokağa bırakmak da neyin nesi?
Sakin zamanda bunu ona söylemelisin.

herkes tartışıyor kimse dört dörtlük değil ama hemen çek git demek mi gerek?

Tartışma anında onu çok kızdıracak onuruna dokunacak şeylermi söylüyorsun? Neden değişti kendini de biraz sorgulamalisin..

Bu arada evliligin ilk yıllarında tartısmalar olur birbirinizi evin içinde kabullenme asamasindasiniz. Ama bu tartismalar şiddete varirsa durum daha da zorlaşır. O aşamaya getirmememeye çalışın.

Ablam da eşinden bir kac kez tokat yetişti ayrilirsam ne kadar mutlu olurum diye ölçtu tartti ve ayrılmadı. Çok sikintilar yaşadı ve cok dua etti. Şimdi gayet mutlular.

Madem ayrılmak istemiyorsun huyuna gideceksin. Duzelmesi icin bolca dua etmelisin. Tabi uygin zamanda sorunlarınizi guzel bir dille konuşmalisiniz.

Erkek dediğin çeker gider karısıni sokağa bırakmak da neyin nesi?
Sakin zamanda bunu ona söylemelisin.

herkes tartışıyor kimse dört dörtlük değil ama hemen çek git demek mi gerek?

Tartışma anında onu çok kızdıracak onuruna dokunacak şeylermi söylüyorsun? Neden değişti kendini de biraz sorgulamalisin..

Bu arada evliligin ilk yıllarında tartısmalar olur birbirinizi evin içinde kabullenme asamasindasiniz. Ama bu tartismalar şiddete varirsa durum daha da zorlaşır. O aşamaya getirmememeye çalışın.

Ablam da eşinden bir kac kez tokat yetişti ayrilirsam ne kadar mutlu olurum diye ölçtu tartti ve ayrılmadı. Çok sikintilar yaşadı ve cok dua etti. Şimdi gayet mutlular.

Madem ayrılmak istemiyorsun huyuna gideceksin. Duzelmesi icin bolca dua etmelisin. Tabi uygin zamanda sorunlarınizi guzel bir dille konuşmalisiniz.
teşekkür ederim Allah razı olsun..İnşaallah oda bende düzelirim. çünkü hatlara tek taraflı değil. büyük çoğunluğu onda olsa bile..

teşekkür ederim Allah razı olsun..İnşaallah oda bende düzelirim. çünkü hatlara tek taraflı değil. büyük çoğunluğu onda olsa bile..
Sagol canim senden de razi olsun.
Dua ederken Allahın Vedud ismini çokça zikrederek dua et. Aranizdaki muhabbeti sevgiyi arttırmak için bu zikri hergün okumakta fayda var.

Tabi hali dua da önemli. Esinlr tartıştığıniz vakiy susan taraf sen olmalısın. Bu kendini ezdirdigin ablamina gelmez. Kendini saydirmayi sakin zamanlarda güzel bir dille başarırsin. Asabiyet halinde zaten kimse karso tarafi haklo görmez. Vakti geldiginde o ani gündeme getirip aslinda isin aslı şuydu ama sen öfkeli olduğun icin seni daha da kirmamak icin açıklama yapmak istemedim. Gibi onun da enaniyetini oksayip seni dinlemesi sağlayarak izahta bulunabilirsin.

Evlilik siyaset gibi bir şey bunu zamanla anlayacaksın.

Ha bir de tavsiyem internetten psikologlarin evlilikle ilgili
konusmalirini dinle. Onlar bize yanlışlarimizi gösteriyor az çok.

Umarım huzurlu mutlu bir yuvan olur

Sagol canim senden de razi olsun.
Dua ederken Allahın Vedud ismini çokça zikrederek dua et. Aranizdaki muhabbeti sevgiyi arttırmak için bu zikri hergün okumakta fayda var.

Tabi hali dua da önemli. Esinlr tartıştığıniz vakiy susan taraf sen olmalısın. Bu kendini ezdirdigin ablamina gelmez. Kendini saydirmayi sakin zamanlarda güzel bir dille başarırsin. Asabiyet halinde zaten kimse karso tarafi haklo görmez. Vakti geldiginde o ani gündeme getirip aslinda isin aslı şuydu ama sen öfkeli olduğun icin seni daha da kirmamak icin açıklama yapmak istemedim. Gibi onun da enaniyetini oksayip seni dinlemesi sağlayarak izahta bulunabilirsin.

Evlilik siyaset gibi bir şey bunu zamanla anlayacaksın.

Ha bir de tavsiyem internetten psikologlarin evlilikle ilgili
konusmalirini dinle. Onlar bize yanlışlarimizi gösteriyor az çok.

Umarım huzurlu mutlu bir yuvan olur
amin inşallah. teşekkür ederim

Uzun süreli ilişkilerden sonraki evlilik dönemi biraz sıkıntılı olur.
Ben eşinizin yaptığı darp olayını kesinlikle onaylamıyorum .
Ama dediğim gibi ilk zamanlar evliliğin adapte zamanlarıdır.
Alışma sürecidir.
Bir de maddi özgürlüğü olan , evinde anne babası tarafından her ihtiyacı karşılanan ve güzel aile ilişkisi olan kadınlar ,
evliliğin ilk zamanları daha çok zorlanıyor.
Evliliklerin çoğu ilk 1 sene içinde bitiyor .
Bu zamanlar da dua çok önemli .
Sabır herşeyin başı.
Allah size bu günleri aşıp , evliliğinizin tadını çıkarmayı nasib etsin .

Uzun süreli ilişkilerden sonraki evlilik dönemi biraz sıkıntılı olur.
Ben eşinizin yaptığı darp olayını kesinlikle onaylamıyorum .
Ama dediğim gibi ilk zamanlar evliliğin adapte zamanlarıdır.
Alışma sürecidir.
Bir de maddi özgürlüğü olan , evinde anne babası tarafından her ihtiyacı karşılanan ve güzel aile ilişkisi olan kadınlar ,
evliliğin ilk zamanları daha çok zorlanıyor.
Evliliklerin çoğu ilk 1 sene içinde bitiyor .
Bu zamanlar da dua çok önemli .
Sabır herşeyin başı.
Allah size bu günleri aşıp , evliliğinizin tadını çıkarmayı nasib etsin .
aminn. inşaallah tez zamanda gelsin gelecekse güzel günler. çünkü çok ihtiyacım var ve gücüm kalmadı..

Çocuğunda yokmuş maddi özgürlüğünde var boşan kendi ayaklarının üstünde hayatını yaşa

Merhaba arkadaşlar beni eski konularımdan bilenler vardır. 11 aylık evliyim ve eşimin ailesi yüzünden pekte sağlıklı bir evliliğim yok. Biz baş başa iken hiç problemimiz yok sürekli arayıp aile olmamıza izin vermeselerde.
Eşimin erkek kardeşleri bizdeydi yaklaşık 2 hafta önce gittiler ve bir aya yakın bizde kaldılar. Kayınlarım bize gelirken eşimin tüm ailesine de teklif etmiştik gelin diye. Görümcem son ana kadar gelecekti son dakika vazgeçti. Doktora gidecekti burada, elinde güneş lekesi çıkmışta...
Dün gece eşime diğer kız kardeşi watsaptan ablamla, erkek kardeşim size gelecek yazmış eşimde madem bize gelecekler neden benim haberim yok demiş. Bana söyledi bende eşim benim ailemi el üstünde tuttuğu için evet gelsinler dedim. Doktora gidecekmiş burada. Anlaşamadığım bir insan, zor günler bekliyor beni... kusura bakmayın belki sizleri de sıkıyorum konularımla ama sizden başka kimsem yok paylaşacak...

Son düzenleme: 34 dakika önce

Az once actiginiz konuya yaziyordum ki kapanmis. Buradan devam edecekmisiz.

Siz kac kardessiniz? Sizinkiler de sık sık gelir mi?
biz 4 kardeşiz benim ailem yakın olduğu halde evlendik evleneli 2 kez geldiler oda 3,5 günlüğüne. ilkinde ziyaret amaçlı ikincisinde ramazanlıkta ben dayanamayınca annem yemek yapmaya ve temizliğe geldi

X