lütfen bir akıl verin..çıkmazdayım

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
merhaba arkadaşlar..lohusa döneminde yaşananlar yüzünden çok büyük sıkıntıar çekmiştim..burda paylaşmıştım sizlerle..şimdilerdeki yeni bir sorunum var..Eşim yaşadığmız şehirden taşınmaya karar verdi..daha önce yaza taşınırız falan dediği için onu oyalıyordum hep..Ama şimdilerde ''ocak sonunda gidiyoruz işimi ayarladım'' demelere başladı..gitmek istemiyorum..onu da kesinlikle ikna edemiyorum..kalırsam boşanacaz ki zaten boşanmayı düşünüyorm ama hala cesaret edemiyorum ..gidersem orda yapayalnz olacam..doğdugum büyüdüğüm şehirde bile evlendimv evleneli eski çevremle görüşemiyorm..sadece 1-2 arkadaşm ve annem var görüştüğüm..bilmediğim bir şehirde küçücük bebeğimle bir başıma çok sıkıntı çekicem farkındayım..nolur bana akıl verin..Napmalıyım..annemi de yalnzbırakmak istemiyorum..Vertigo hastalığı var üzüntüye gelemiyor ..rahatsızlanıyor hemen..

fikirlerinize ihtiyacım var..

Eşiniz nasıl kendi başına karar verebiliyor ?
Siz ise sadece şehir değiştireceğiniz mi ayrılmayı düşünüyorsunuz ?

eşinize yaz için onay vermişsiniz zaten bu zaman zarfında onu vazgeçirmeye mi çalışacaktınız ki şimdi istemiyorsunuz....
eşinden ayrılmak istiyorsan al çocugunu git annenin evine beraberce yaşayın bırak eşinde ne yapmak istiyorsa yapsın....
eşim nereye ben orayadır olay kusura bakma sen şuan ben orda naparım diye kendini düşünüyorsun bencillik yapıyorsun....

Eşiniz nasıl kendi başına karar verebiliyor ?
Siz ise sadece şehir değiştireceğiniz mi ayrılmayı düşünüyorsunuz ?

veriyor işte vermiş..işini falan ayarlamış..hayır 3 aydır problemlrimiz var zaten düşünüyordum ama şimdi gitmeyi kabul etmeyeceğim için boşanmaktan başka yol yok

eşinize yaz için onay vermişsiniz zaten bu zaman zarfında onu vazgeçirmeye mi çalışacaktınız ki şimdi istemiyorsunuz....
eşinden ayrılmak istiyorsan al çocugunu git annenin evine beraberce yaşayın bırak eşinde ne yapmak istiyorsa yapsın....
eşim nereye ben orayadır olay kusura bakma sen şuan ben orda naparım diye kendini düşünüyorsun bencillik yapıyorsun....

evet ben orda naparım diye düşünüyorum çünkü beni benden başka düşünen kimse yok...eşim bana destek olacak biri değil..orda yalnz kalcam..burda bu kadar üstüme geliyor orda kimsem yok diye daha çok ezmeye çalışcak beni..3 aydır hergün kavga ediyoruz ailesi yüzünden...beni ailemden uzaklaştırıp kendi istekleri olsun diye uğraşıyor...daha önce ikna ederim diye geçiştiriyordum ama 3 aylk bebeğimle kısın ortasında naparız diye düşünmeden peşinden sürüklemeye çalışıyor bizi.

..gidersem orda yapayalnz olacam..doğdugum büyüdüğüm şehirde bile evlendimv evleneli eski çevremle görüşemiyorm..sadece 1-2 arkadaşm ve annem var görüştüğüm..bilmediğim bir şehirde küçücük bebeğimle bir başıma çok sıkıntı çekicem farkındayım..

Önce aile meselelerini bir kenara koyup,eşini eş olarak değerlendir.
Seviyor musun,onunla bir gelecek düşünebiliyor musun,yaşlandığında yanında olsun istiyor musun,baba olarak,eş olarak iyi midir...
Eğer cevaplar evetse,başka şehirde denemeye değer.Hatta belki sizin için yeni bir başlangıç olur.
Vertigo hakkında çok bilgim yok.Annen yalnız mı yaşıyor ? Vertigo,sürekli sorun çıkaran bir hastalık mı ?

Şu an lohusa sayılırsın ve doğumdan sonra kayınvalidenle epey sorunlar yaşamışsın.
Eğer yeni bir başlangıç yapmak istiyorsan,biraz ılımlı olman gerekecek.
Eşin,ailesini silmeyeceğine göre,bir derece kabul etmek durumundasın.
Sonuçta,başka şehre taşınınca,2 tarafı da ziyaret etmeniz gerekecek.
Sen kayınvalidene gitmezsen,eşin de annenlere gitme diyebilir.

Alıntı yaptığım bölümle ilgili sormayı unuttum :)

Kendi şehrinde yaşadığın halde,neden çevrenle görüşemiyorsun ?
Eşin mi engel oluyor ?

Eski konularını bilmiyorum yargısız infaz yapmak istemiyorum ama iki aileye de uzak olmak en güzelidir diye düşünüyorum. İnsan bazen bencillik yaptığının farkına varmayabilir, bizim de tam tersi benim ailem uzakta eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz.Her insan mutlu olmak amacıyla eşiyle birlikte yaşayacağı hayatın hayalini kurarak evleniyor ama evlenince hayatın odak merkezine eşinin ailesi yerleşiyorsa sıkıntı oluyor.O yüzden aynı şehirde yaşayan ailelerin anlayışlı olması gerekiyor, kızının veya oğlunun hayatına müdahale eden, sürekli onların hayatında olan aileler çocuklarının evliliğini bozuyor.Tabi ki görüşülecek, kimin ihtiyacı varsa yardım edilecek ailelerden kopuk bir hayat yaşamak doğru değil ama çok iç içe yaşamak ta karşı tarafı rahatsız eder.Bence eşinizle gidin, gitmezseniz hata edersiniz, bir de iki aileden de uzaktayken deneyin derim, 3 aylık bebekle taşınmak inanın o çocuğu babasız bırakmaktan daha iyidir. Ayrıca bir de eşinizin penceresinden bakın olaya, onun o şehirde kaç arkadaşı/yakını var görüştüğü.Anneniz de siz başka bir şehre taşındınız diye üzelecek değildir.Benim annem siz mutlu olun uzakta olun önemli değil der. Sizin mutsuz olmanız annenizi daha çok üzecektir.

Önce aile meselelerini bir kenara koyup,eşini eş olarak değerlendir.
Seviyor musun,onunla bir gelecek düşünebiliyor musun,yaşlandığında yanında olsun istiyor musun,baba olarak,eş olarak iyi midir...
Eğer cevaplar evetse,başka şehirde denemeye değer.Hatta belki sizin için yeni bir başlangıç olur.
Vertigo hakkında çok bilgim yok.Annen yalnız mı yaşıyor ? Vertigo,sürekli sorun çıkaran bir hastalık mı ?

Şu an lohusa sayılırsın ve doğumdan sonra kayınvalidenle epey sorunlar yaşamışsın.
Eğer yeni bir başlangıç yapmak istiyorsan,biraz ılımlı olman gerekecek.
Eşin,ailesini silmeyeceğine göre,bir derece kabul etmek durumundasın.
Sonuçta,başka şehre taşınınca,2 tarafı da ziyaret etmeniz gerekecek.
Sen kayınvalidene gitmezsen,eşin de annenlere gitme diyebilir.

hamileliğimde çok iyiydi..o zamanlar gidelim deseydi gözü kapalı giderdim..ama şimdi aynı evde iki yabancı gibiyiz..hergün ağlıyorum hergün...yalnz kalmak istemiyorum evde duvarlar üstüme üstüme geliyor..zaman geliyor bebeğimle bile ilgilenmek gelmiyor içimden..eşim destek olmuyor bana...nasıl eridiğimi görmüyor..hergün kavga ediyoruz..birazcık güvenim olsa denerim ama içimden gelmiyor..annemlerde kalıyorum bazen o gelmiyor çünkü eve gelirken asmaya götürüyorlar sanki ağlaya ağlaya geliyorum.arkadaşlarımla görüşmemi istemiyor..evde oturuyorm bütün gün..anneme gitsem dediğimde mutlaka kavga çıkyor.ben 1 günlüğüne gidiyorum kavga ediyor orda bırakıyor beni istdiğinde getiriyor eve..geldiğimizde de kaldıgımız yerden kavgaya devam ediyoruz...görenler ne olmuş sana diyorlar o derece çöktüm ..
annemle dertleşiyorm ama dediğim gibi o da rahatsız ..üzülüyor bana sonra bayılıyor 1 hafta 10 gün hafta oluyor...yalnz değil babam var ama yalnz gibi o da..bekarlığmdan beri annem benim en yakın arkadaşımdı..

sanırım eşiniz kendi ailesinin olduğu şehrede götürmüyor farklı bir şehir birşeylere sıfırdan başlamak belki sizinde sıfırdan başlamanıza neden olur hemen karamsar düşünmeyin insanlar evleniyor yeri geliyor ülke değiştiriyor denemeden boşanmayı düşünmeyin bence bu hassasiyetiniz ve tartışmalarınız lohusalığın verdiği hassasiyetten de kaynaklanıyor olabilir mi, eşinizle problemlerinizi bilmiyorum ama aşılmayacak değilse sorunlar denemeye değer bence

hayır iki aileden de uzak bi yere..

neden ikinize bir şans vermiyorsun.belki başka yerde daha mutlu olacaksınız.eşin sana daha yakın olacak.dene yapamazsan zaten kafanda boşanma var.o zaman kesin karar veririsin:34:

ben 20 günlük bebekle 23 yaşımda küçük bir ilçeden kalkıp istanbula gittim eşimle.eşim sabah 7'de çıkıp akşam 8'de eve geliyordu.bize fazla vakit ayıramıyordu ama hiç mutsuz değildim.komşularım bana hep destek oldu.komşu,arkadaş edinmek senin elinde:34:

Eski konularını bilmiyorum yargısız infaz yapmak istemiyorum ama iki aileye de uzak olmak en güzelidir diye düşünüyorum. İnsan bazen bencillik yaptığının farkına varmayabilir, bizim de tam tersi benim ailem uzakta eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz.Her insan mutlu olmak amacıyla eşiyle birlikte yaşayacağı hayatın hayalini kurarak evleniyor ama evlenince hayatın odak merkezine eşinin ailesi yerleşiyorsa sıkıntı oluyor.O yüzden aynı şehirde yaşayan ailelerin anlayışlı olması gerekiyor, kızının veya oğlunun hayatına müdahale eden, sürekli onların hayatında olan aileler çocuklarının evliliğini bozuyor.Tabi ki görüşülecek, kimin ihtiyacı varsa yardım edilecek ailelerden kopuk bir hayat yaşamak doğru değil ama çok iç içe yaşamak ta karşı tarafı rahatsız eder.Bence eşinizle gidin, gitmezseniz hata edersiniz, bir de iki aileden de uzaktayken deneyin derim, 3 aylık bebekle taşınmak inanın o çocuğu babasız bırakmaktan daha iyidir. Ayrıca bir de eşinizin penceresinden bakın olaya, onun o şehirde kaç arkadaşı/yakını var görüştüğü.Anneniz de siz başka bir şehre taşındınız diye üzelecek değildir.Benim annem siz mutlu olun uzakta olun önemli değil der. Sizin mutsuz olmanız annenizi daha çok üzecektir.

mutlu olacagımı bilsem giderim ama değilim...orda da olacagımı sanmıyorum çünkü eşim aynı eşim..orda değişmiyecek ki..aynı olacak herşey..sorunu annemle zaten..annemle de muhattap etmiyorum onu...annem gündüz geliyor eşim geleceğine yakın gidiyor..böyle olmasını da eşim istedi kabul ettik..hala niye fazlasını istiyor..

neden ikinize bir şans vermiyorsun.belki başka yerde daha mutlu olacaksınız.eşin sana daha yakın olacak.dene yapamazsan zaten kafanda boşanma var.o zaman kesin karar veririsin:34:

ben 20 günlük bebekle 23 yaşımda küçük bir ilçeden kalkıp istanbula gittim eşimle.eşim sabah 7'de çıkıp akşam 8'de eve geliyordu.bize fazla vakit ayıramıyordu ama hiç mutsuz değildim.komşularım bana hep destek oldu.komşu,arkadaş edinmek senin elinde:34:

peki sen 20 günlük lohusayken eşin sana küfür hakaret ettimi ? evden kovdumu ? 1 aylık bebeğinle evi terketmek zorunda kaldın mı ? ben bunları yaşamasaydım zaten eşimle heryere gitmeye razıydım..ben daha 2 aylık evliyken eşimden şiddet gördüm onda bile boşanmayı düşünmedim çünkü seviyordum..ama şimdi içimdeki herşey bitti...yaşama hevesimle birlikte..

br ınat uğruna şehir değiştirilir mi. ne hakkı var sıze sormadan bunu yapmaya. ALLAHım buyuk konuşturmasın ama ben olsam hele kı annemde vertıgo varsa asla gıtmezdım gıtsın başının çaresıne baksın o halde tek başına. annenızın yanında olmalısınız pis bir illet bu ihtiyacı olduğunda gidebılecek mesafede olmalısınız

Back
X