Lütfen bir bakin, biktim

Siz yüz göz olmuşsunuz. Bırakın hakaret etmek ses yükseltilmesi bile kabul edilebilir bir şey değil benim için. Birbirine değer veren insanlar birbirlerine hakaret edemezler zaten. Egonuz mu yüksek çift olarak?

Siz yüz göz olmuşsunuz. Bırakın hakaret etmek ses yükseltilmesi bile kabul edilebilir bir şey değil benim için. Birbirine değer veren insanlar birbirlerine hakaret edemezler zaten. Egonuz mu yüksek çift olarak?
Ses yükseltmeden bizimki. Birbirimize laf cambazligi yapiyoruz. Altta kalmamak icin her seyin cevabini hemen veriyoruz. Hakaret dedigimden gerizekali aptal gibi kelimeler degil. Dolayli yoldan insani yetersiz hissettircek cümleler. Mesela dünkü kavgamizin sebebi beni baska biriyle karsilastirmasi. Benim icin bu hakarettir. Ben de ona madem beni baska biriyle karsilastiriyorsun o zaman böyle iyi erkeklerde var sen neden öyle degilsin dedim. Karsiliklu kirdik yani birbirimizi.

Herkese merhaba, eslerinizle veya sevgililerinizle sorunlarinizi kavga etmeden nasil cözüyorsunuz? Biz nerdeyse birbirimizi öldürcez; karsilikli suclamalar, hakarete varan sözler, kimsenin sucunu kabul etmemesi, alttan almamasi ve sonucta birbirine kirilmis küsmüs ilk adimi digerinden bekleyen iki kisi. Ben bundan biktim cok yiprandim. Sorunlar seviyeli bir sekilde nasil cözülür? bir kadin olarak nasil davranmaliyim? önerileriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim.
Kadın olmak size belli bir davranış kalıbı çizemez, erkek olmak ta ona. Önce iki kişide insan olmayı öğrenecek. Öküz erkeklerimizle bu çok zor

Ne kadar kötü kavga edersek edelim ( çok nadir olur, eşim çok sabırlı ve sakin bir adam) 10 dk sonra gidip sarılırım , gerçekten aramızda sevgi var aşktan da önemli ve ikimizde egosuz olabiliyoruz birbirimize karşı o yüzden genelde karşılıklı özür dileriz. Neredeyse 10 yıldır beraberiz hiç ayrı küs yatmadık.

Elimde degil duyuyorum ve hemen kirilip tepki veriyorum o da ayni sekilde ve ikimizde cok inatciyiz.
Eşimle kendimi gördüm sizde :KK70: zamanla düzeliyor arkadaşlara katılıyorum bazen görmemezlikten duymamazlıktan gelmek iyidir bacım ben yengeç eşim ikizler tamamen zıtız :rolleyes:

Ses yükseltmeden bizimki. Birbirimize laf cambazligi yapiyoruz. Altta kalmamak icin her seyin cevabini hemen veriyoruz. Hakaret dedigimden gerizekali aptal gibi kelimeler degil. Dolayli yoldan insani yetersiz hissettircek cümleler. Mesela dünkü kavgamizin sebebi beni baska biriyle karsilastirmasi. Benim icin bu hakarettir. Ben de ona madem beni baska biriyle karsilastiriyorsun o zaman böyle iyi erkeklerde var sen neden öyle degilsin dedim. Karsiliklu kirdik yani birbirimizi.
Bu anlattığınıza istinaden söylüyorum burada sizde de hata var. İlişkilerde kısasa kısas mantığı çok yanlış. Neden sizi başka biriyle kıyasladığını güzel bir şekilde sorabilir, bunun sizi incittiğini güzelce anlatabilirdiniz. Amabanladığım kadarıyla siz en yüksek skoru ben yapmalıyım mantığındasınız.

Bu anlattığınıza istinaden söylüyorum burada sizde de hata var. İlişkilerde kısasa kısas mantığı çok yanlış. Neden sizi başka biriyle kıyasladığını güzel bir şekilde sorabilir, bunun sizi incittiğini güzelce anlatabilirdiniz. Amabanladığım kadarıyla siz en yüksek skoru ben yapmalıyım mantığındasınız.
Bana yaptigi seyin ne kadar sinir bozucu oldugunu anlamasi icin ben de onu baskasiyla karsilatirdim ama her sey daha kötü oldu.

Aynı şeyi yaşasam ne yapardım diye düşündüm. He he evet der güler geçerim herhalde. Kimseyle kıyaslanamayacak biri olduğuma ilk once kendim inanıyorum çünkü. Ama diyelim ki bozuldunuz empati kurmasını daha uygun bir şekilde sağlayabilirdiniz. Karşınizdaki ne kadar kontrolsüzse sizin de o kadar kontrolsüz olduğunuzu düşündüm.

Herkese merhaba, eslerinizle veya sevgililerinizle sorunlarinizi kavga etmeden nasil cözüyorsunuz? Biz nerdeyse birbirimizi öldürcez; karsilikli suclamalar, hakarete varan sözler, kimsenin sucunu kabul etmemesi, alttan almamasi ve sonucta birbirine kirilmis küsmüs ilk adimi digerinden bekleyen iki kisi. Ben bundan biktim cok yiprandim. Sorunlar seviyeli bir sekilde nasil cözülür? bir kadin olarak nasil davranmaliyim? önerileriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim.
Bi söz okumuştum biyerde "yüksek sesle konuştuğunuz zaman haklı olsanızda karşıdaki kişinin o an algıları kapalı olduğu için sizi anlamakta zorlanır yumuşak ve sakin bi ses tonuyla konuşup derdinizi anlatırsanız sizi anlamayacak ve ikna edemeyeceğimiz kimse yoktur" yazıyordu..Aylardır bunu uyguluyorum ben yumuşak ve sakin konuştukca eşimde bana uyumlu bi şekilde davranıyor çünkü karşısında ona bağıran bi kadın yok bence bide bu yolu deneyin ben bu taktikle eşimi susturduktan sonra sizinki hayli hayli susar ve sorunları sessiz sakin kırıcı olmadan halledebilirsiniz..benim eşim ipe sapa gelmez dediğim dedik bi tip ikimizde koç burcu ve baskın karakterleriz buna istinaden diyorum benim ki sakinleştiyse sizin ki melek olabilir..

İyi de karşınızdaki insanda rahatsız olduğunuz şeylerin aynısını siz yapıyorsunuz. Ne farkınız kaldı birbirinizden? Böyle nasıl düzelmeyi bekliyorsunuz? Sırf cevap vermiş olmak için cevap vererek ancak kavgayı tırmandırırsınız. İletişiminiz sıkıntılı. Bir taraf yükseldiğinde öteki alttan almalı. İki tarafta sakinleşir konuşulur, orta yol bulunur. Sizin yaşadığınız şey ilişki değil ego savaşı

Kavga, dövüş olmayan evlilikler de her iki eş de sakindir ve karşısındakine saygılıdır. Biz mesela evliliğin ilk yıllarında çok nadir olmakla beraber uzun süredir birbirimize sesimizi bile yükseltmemişizdir. Eşim zaten sorumlu bir aile babası. Ben de ilk başlar trip atardım ama artık o yanımı törpüledim. Sinirlendiğim de fevri davranmak yerine öncelikle biraz bekliyorum. Biraz bekleyince zaten daha mantıklı düşünüyorsun ve tepkilerin daha mantıklı oluyor.

Tabi eşim de böyle davranıyor. Yoksa eşim bu kadar anlayışlı olmasa, ben de bu kadar anlayışlı olmazdım.

Bence sinir anlarında hemen tepki vermek yerine biraz derin nefes alın ve bekleyin. Ama bu süreçte tabi eşinizin de üstünüze gelmemesi gerekli.

Amacım seni kirmak değil ama seviyeli çözen insanlar genel anlamda seviyeli oluyorlar. Yani kavga esnasinda çirkefe bağlayan, bağıran, hakaret eden,saygisizlaşan insanin seviyesi fazla yükselmez.
Can catlasin hafif diline ayar verir ama bicak kemiğe dayanınca eski haline geri döner.

Benim nişanlım mesela aşırı seviyelidir. Ağzından asla kötü bir kelime cikmaz, sesi yükselmez.
Ben cirkefligin dibini yaşarım. Küfürlü bile konuşurum (nişanlıma karşı değil, ortaya...)

Seviyeli değilim yani. Kendime ceki düzen versemde ayni tas ayni hamam. Adam karlaniyor benim kadirgali tavirlarima

Hemen her seyi silip atalim zaten hic bir sey icin cözüm üretmeyelim. Biriyle olmazsa onu silelim baskasini bulalim. Bu mudur?
Budur aynen. Surekli kavga ettigin,karsilikli saygisizlastigin seviyesizlestigin adamla baska ne yapmayi planliyorsunuz ki? Birbirinize yaptiginiz seyin telafisi yok,terbiye sinirlari coktan asilmis

Bence iki kişi arasında sevgi varsa yoktan yere olayları tırmandırmaz ego yarışına girmez veya altta kalanın canı çıksın mantığı ile de hareket etmez. Gerçek sevgi bunlara engel olur. Yok ben fevriyim yok benim yapım böyle gibi bahanelere girilmez. Çünkü insan sevdiği kişi için kendini törpüler. Can yakmak istemez, telafisi olamayabileceğini de hesaplar. İlişkisine zarar verdiğini hissediyorsa değişir, değişmekten de gocunmaz. Bunlar yapılamıyor bir şeyler aşılamıyorsa orada gerçek sevgi yoktur bana göre.

Back
X