Lütfen bir bakin, biktim

20 yıldır evliyim, karşılıklı diyologlarimizda sorunumuzu sidik yarışına girmeden çözüyoruz. Çünkü önemli olan haklı olmak değil, sorunu çözmek. Arada kanamalarımin olduğu dönemde çok yükselirsem ceketimi alıp dışarı çıkarım, sakinleşeseye kadar yürürüm. Eşim gidip Antreman yapar. Çocuklar olunca daha bir kontrollü oluyor hatta insan.

Karşılıklı isteme ile oluyor. Ben neredeyse adamı dövecek hale geliyordum. Sonra dedimki bak peri yapma sinir hastası mısın sen manyak mısın. Böyle telkinlerde bulunuyorum kendime

Bunun kadını erkeği yok, ikinizin yapması gereken şey aynı. Hakaret etmeden tartışabiliyor olmalıydınız.
O eşik bir defa geçilirse olay bitiyor. O saatten sonra saygılı bir ilişki kurmak çok zor.
İki kişi aynı tavırdaysa daha da zor.

Mesela ben hakaret etmem ama biraz fevri bir insanım, çabuk sinirlenirim. Sevgilim çok sakindir, ne olursa olsun beyefendiliğini bozmaz, sesini yükseltmez.
O bana hakaret etseydi ben de ona dümdüz giderdim ve ilişkimiz biterdi. Ama o sakin olduğu için ben de ona göre, hak ettiği şekilde davranmaya çalışıyorum.

İki kişi de patlamaya yer arıyorsa biri düzelse diğeri düzelmez. Zaten o kadar hakaretten sonra yüz yüze bakmak zor.

Herkese merhaba, eslerinizle veya sevgililerinizle sorunlarinizi kavga etmeden nasil cözüyorsunuz? Biz nerdeyse birbirimizi öldürcez; karsilikli suclamalar, hakarete varan sözler, kimsenin sucunu kabul etmemesi, alttan almamasi ve sonucta birbirine kirilmis küsmüs ilk adimi digerinden bekleyen iki kisi. Ben bundan biktim cok yiprandim. Sorunlar seviyeli bir sekilde nasil cözülür? bir kadin olarak nasil davranmaliyim? önerileriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim.
Maalesef biz de kedi köpek gibi kavga ediyoruz kavga edince. Ama bizde eşim hep alttan alır. Ne hikmetse ben öfkemi dindiremem hıncımı alamam. Nefret ediyorum bu huyumdan. Belki biraz uzaklaşmalısınjz kavga anlarında

Herkese merhaba, eslerinizle veya sevgililerinizle sorunlarinizi kavga etmeden nasil cözüyorsunuz? Biz nerdeyse birbirimizi öldürcez; karsilikli suclamalar, hakarete varan sözler, kimsenin sucunu kabul etmemesi, alttan almamasi ve sonucta birbirine kirilmis küsmüs ilk adimi digerinden bekleyen iki kisi. Ben bundan biktim cok yiprandim. Sorunlar seviyeli bir sekilde nasil cözülür? bir kadin olarak nasil davranmaliyim? önerileriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim.
birbirinize saygili olarak 🙄

Canım ben başından beri geri çekilen baskın tarafım. Bir suçu olduğunda nasıl kızacağımı çok iyi biliyor kendisine. Kedi gibi gelip mırıldanıyor sonra özür diliyor. Hiç alttan almam yüz vermem. Severim ama bir yanlışı olduğu zamanda parçalarım. Eşim yay burcu bu arada. Ama kızsam bile gerizekalı aptal filan kötü söz söylemem ona da söylerse kızarım. Saygı çerçevesi içinde bazen karşıma alır konuşurum ama hala devam ederse yapmaya döverim yüzüne yüzüne vururum. Tabi dövülecek kadar olması için çok mühim birşey olması lazım. Sinirli taraf ben olduğum için o hata yapmamaya beni sinir etmemeye çalışır genelde. Birbirimize kızarsak da küseriz. Ben hıh derim arkamı dönerim bazen o gelir sarılır. Bazen de o döner arkasını ben ona sarılırım. Kim suçluysa o her zaman alttan alan olmalı

Ses yükseltmeden bizimki. Birbirimize laf cambazligi yapiyoruz. Altta kalmamak icin her seyin cevabini hemen veriyoruz. Hakaret dedigimden gerizekali aptal gibi kelimeler degil. Dolayli yoldan insani yetersiz hissettircek cümleler. Mesela dünkü kavgamizin sebebi beni baska biriyle karsilastirmasi. Benim icin bu hakarettir. Ben de ona madem beni baska biriyle karsilastiriyorsun o zaman böyle iyi erkeklerde var sen neden öyle degilsin dedim. Karsiliklu kirdik yani birbirimizi.

Dediğiniz gibi başka erkek de var kadın da.
Anlaşamıyorsanız insan gibi bitirin.
Nikahlı koca değil, çocuklarınızın babası değil.
Öyle olsa şartları zorlamak adına başka yazardım yorumu.
Artık gerçekten sevgili için şartları zorlamayı bile yük sayıyorum.
Ne çok yükümüz var hayatta.
İlişki yükü eksik kalsın.

Mutlaka birimiz ofkeli iken digerimiz susuyoruz alttan alıyoruz yada sakinlesene kadar ayri odalara geciyoruz yarim saat sonra bisi yokmus gibi davraniyoruz unutuyoruz yataga ayri girmiyoruz ve kavga yasadigimiz konuyu tekrar dile getirmiyoruz

Birbirnizii değiştirmeye çalışmayın. Karşınızdaki bağımsız akıllı özgür bir birey. Boynuna tasma geçirip gezdirmelik değil. O da siz de. Sinirliyken anında çıkın nefes alın sakinleşince oturup iki medeni insan gibi konuşun. Hakaret neymis ya

Bir kadin/erkek hayatina neden birini alir?
Mutlu olmak icin.

Siz surekli tartisma yasiyorsaniz deger yargilariniz , dogrulariniz, hayata bakis aciniz, egitim duzeyiniz, yetistiginiz cevre , ait oldugunuz kultur v.s farklidir.

Birini fiziksel olarak begenmek yetmiyor. Her insanin parmak izi farklidir. Tum erkekler de ayni tornadan cikmis degil. Iyisi de kotusu de anlasabileceginiz birileri de vardir muhakkak.

Tum yollar denendikten sonra eger sonuc alinamiyorsa ayrilik vakti gelmistir. 3 gunluk dunya icin deger mi ? Genclik guzellik enerji geri gelmiyor iste.

Evden kovarak.valla sesler yükselmeye başlasın çık git evden diyorum. Sakinleşince dönüyor 🤣🤣🤣 küs kalıyoruz Bi kaç gün sonra hobaaaa barışmışız.

Evlenince herşey dışardan toz pembe görünse de evlendikten sonra anlayış sevgi herşey azaliyormus eğer evli değilseniz ve ciddi problemler yaşıyorsanız ilişkinizi tekrar gözden geçirin derim çünkü bazı şeyler evlendikten sonra düzelmiyor dahada sinir bozucu hâle geliyor ve inan daha fazla yipraniyosun...

Eğer o kişi ile tekrar yüzyüze bakışacaksanız, hakaret ve pişman olacağınız sözler ASLA söylemeyin. Kavgalarınıza gelince eğer ikiniz de bu durumdan rahatsızsanız ve kavga etmek istemiyorsanız baktınız sesler yükseliyor hemen bir 5 dakika (veya 3 veya 10 dakika neyse) sessizlik ilan edin. Saate bakın vakit dolmadan ikiniz de hiç ses çıkarmayın. Sonra isterseniz konuşmaya sakince kaldığınız yerden devam edersiniz. Bu işe yarıyor, insan yumuşuyor ve sakinleşiyor.

Hakaret asla olmaz biz kavga bile pek etmeyiz çünkü benle kavga edemez susarım cevap vermem kendi daha cok sinir olur oda susar :27: bağırırsa ki nadirdir dönüp çok normal bir şekilde ne bağıriyorsun derim sesi kesilir :70:

Çözümü ayrılmak sen alttan alırsın daha çok tepene çıkar %100haklı olsan bile gelipte gönlünü almaz aksine seni suçlar ben öyle Bi şey demedim kafandan uyduruyorsun der yine hakaret eder sana çok gec olmadan uzaklaş

Tartismalarin altin kurali sudur; daha az sinirli olan sessiz kalmali ve mumkunse ortami terk etmeli. Iyi bir aninizda bu konuda anlasma yapin bence

Back
X