Lütfen bir fikir...

Turnbackthehandsoftime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
1.832
2.513
358
Hanimlar Merhaba
5 yasina yakinda girecek bir oglum var. Hala geceleri alt islatma sorunumuz devam ediyor. Oyle ki; gunduz oyun oynarken bile minik minik kaciyor. Oyundan basini kaldirip tuvalete gitmek istemiyor. Uzmanlar 5 yasini doldursun devam ederse o zaman gelin diyorlar. Cok buyuk sorunlarinolan bir aile degiliz. Onunla esim de ben de mutlaka oyunlar oynar uzun uzun vakit geciririz. Bu konu cok canimi sikiyor. Donem donem toparliyor, sonra yine...
Artik ne yapacagimi bilmiyorum. Ona tuvalete git hatirlatmasini cok yapiyorum galiba ki; yok cisim diyor ama bir bakiyorum minik islakliklar var yine kilotta. Tecrubelerinizi nolur paylasin benimle.

Gündüz her altına kaçırdığında ona uzun uzun bunun yanlış olduğunu, tuvaleti geldiğinde size söylemesi gerektiğini anlatırsanız belki zamanla söylemeye başlar. uzun uzun nasihat dinlememek için.

Bu konuda uzman birinden destek almalisiniz .Eger siz surekli wc yi hatirlatir ,altina yapmasin diye oyun oynarken surekli hatirlatmalar yaparsaniz her sey tersine doner .Bu tutum çocukta baska problemlere yol acabilir .Kavgaci olma ,ice kapanma ,kendini degersiz hissetme vs vs .
Can sıkıcı bir durum olabilir bu ama çocuğunuzun psikolojisi de cok onemli .

Eger bunun yanlis olduğunu uzun uzun anlatirsa dediginiz gibi bir sonuc almasi mucize olur .Cunku gece de kaçırıyormuş. Bu bir problem olduğunun göstergesi .Fizyolojik olabilir psikolojik olabilir. Boyle baskici bir tutum çocuğun kişilik gelisimini olumsuz etkiler .Bakiniz Freud un anal dönem tuvalet egitimi görüşlerine
Gündüz her altına kaçırdığında ona uzun uzun bunun yanlış olduğunu, tuvaleti geldiğinde size söylemesi gerektiğini anlatırsanız belki zamanla söylemeye başlar. uzun uzun nasihat dinlememek için.

Caniim gece değil ama gündüz oyun başından ayrılmak istemediğini için oğlumda böyleydi kaçırmak bir yana hepsini altına isiyiveriyodu naptiysam olmadı anaokuluna başladı bıçak gibi kesildi bu ıslatma olayı

Acaba mesanesi tam boşalmıyor da farkına varmadan kaçırıyor olabilir mi? Önce bir çocuk doktoruna danışın böbrek fonksiyonlarına da bakılabilir, eğer herşey yolundaysa bir pedaogdan destek alınabilir yani illa psikolojik diye bir şey yok belki fizyolojiktir

Eger bunun yanlis olduğunu uzun uzun anlatirsa dediginiz gibi bir sonuc almasi mucize olur .Cunku gece de kaçırıyormuş. Bu bir problem olduğunun göstergesi .Fizyolojik olabilir psikolojik olabilir. Boyle baskici bir tutum çocuğun kişilik gelisimini olumsuz etkiler .Bakiniz Freud un anal dönem tuvalet egitimi görüşlerine

Baskıcı bir tutumdan söz etmedim. Oyun gibi, iletişim kurarak, çocuğun anlayacağı bir biçimde... Günümüzde Freud bilimsel açıdan geçerliliğini yitirmiştir. Onunla ilgili bir çok kaynak okudum.

Baskıcı bir tutumdan söz etmedim. Oyun gibi, iletişim kurarak, çocuğun anlayacağı bir biçimde... Günümüzde Freud bilimsel açıdan geçerliliğini yitirmiştir. Onunla ilgili bir çok kaynak okudum.
Uzun uzun yanlis olduğunu anlatin demissiniz .Size gore baski olmayabilir o yastaki bir cocuk icin baskidir .Oyundan bahsetmiyorsunuz ilk mesajınızda .Eger oyundan bahsetseydiniz hatta ben alinti yapar görüşünüze katilirdim .4 yıl çocuk psikolojisi ile ilgili farkli dersler almis bir öğretmen olarak yaziyorum ;)

Uzun uzun yanlis olduğunu anlatin demissiniz .Size gore baski olmayabilir o yastaki bir cocuk icin baskidir .Oyundan bahsetmiyorsunuz ilk mesajınızda .Eger oyundan bahsetseydiniz hatta ben alinti yapar görüşünüze katilirdim .4 yıl çocuk psikolojisi ile ilgili farkli dersler almis bir öğretmen olarak yaziyorum :KK66:

Öğretmensiniz ve hala Freud'dan besleniyorsunuz? :işsiz: Bana kalırsa bilgilerinizi tazeleyin.

Öğretmensiniz ve hala Freud'dan besleniyorsunuz? :işsiz: Bana kalırsa bilgilerinizi tazeleyin.
Burda yanlis yonlendirmeler yapmak yerine bilginiz olmayan konulara sirf yorum yazmak icin yazmazsaniz konu sahibine daha cok yardiminiz dokunabilir ;) Yapilan arastirmalari incelersen gunumuzde gecerli mi degil mi ogrenirsin .

İncelersen değil, incelerseniz. Ben de diyorum ki Freud ile ilgili çok fazla kaynak okudum ve araştırdım. Freud ile ilgili yapılan araştırmalar ve tezler günümüzde bilimsel olarak Freud'un tezlerinin geçerliliğini yitirdiğinin altını çiziyor. Bu konuda siz biraz araştırma yapın. Çocuklarla ilgili bir mesleğim yok, burada sadece yorum yaptım. Konu sahibi de aa fragmannn'ı dinleyeyim de söylediklerini uygulayayım diyecek kadar cahil değil. Ancak sizin çocuklarla ilgili bir mesleğiniz var. Bu konuda daha tecrübeli olmanız gerekirken bilimsel geçerliliğini yitirmiş kuramlara sığınıyorsunuz. :işsiz:

Afilim92 Afilim92 Böyle bir yorum yapmışsınız: "Evlenmeden once adamlara istediği her seyi verirseniz evlenince bir albenisi olmaz .Ben oyle değerlendiriyorum. Simdi zaten yaninda cantada kekliksin ona gore " :KK66:

Bu zihniyete sahip biri ile tartışmaya asla girmem.

Benim oğlan 7yaşında hala kaçırıyor çişi gelir kıvranır resmen ama hala oyunu bırakıp gitmek istemez en son tutamaz olur kaçmaya başlayınca koşarak gider

Freud u ben de okudum tatlim. Gelisim ve egitim bilimleri de okudum ama is ogluma gelince tikandim. Babasi da ben de defalarca sakin sakin konustuk, oyun sirasinda bazen, bazen koca adam gibi karsimiza alarak...
Sonuc ne yaptigini cok iyi bildigi halde bir turlu vazgecmeyen bir oglan cocugu.

Back
X