Lütfen bir fikir...

Bu konuda uzman birinden destek almalisiniz .Eger siz surekli wc yi hatirlatir ,altina yapmasin diye oyun oynarken surekli hatirlatmalar yaparsaniz her sey tersine doner .Bu tutum çocukta baska problemlere yol acabilir .Kavgaci olma ,ice kapanma ,kendini degersiz hissetme vs vs .
Can sıkıcı bir durum olabilir bu ama çocuğunuzun psikolojisi de cok onemli .

Zaten galiba biraz bunaldi bu cis mevzusundan. Ama inan sakinligini korumak da cok zor oluyor. Dua ediyorum artik

Başıma gelmişti aynisi. Tek basina cis yapmayi da ogrenmisti ama oyunu bırakmiyordu bir turlu. Kıvranıp duruyordu :) ben artık kivrandigini görünce oglum hadi gel çişini yap rahatla oyuna yine devam edersin diye diye üstesinden gelmiştim

Freud u ben de okudum tatlim. Gelisim ve egitim bilimleri de okudum ama is ogluma gelince tikandim. Babasi da ben de defalarca sakin sakin konustuk, oyun sirasinda bazen, bazen koca adam gibi karsimiza alarak...
Sonuc ne yaptigini cok iyi bildigi halde bir turlu vazgecmeyen bir oglan cocugu.

Bakın bir doktor böyle bir şey yazmış:

"idrar kaçırma
idrar kaçırmanın patolojik olarak kabul edilmesi ve tedavi edilmesi için 3,5 yaş daha erken, 5 yaşına kadar gelişim sürecinin devam etmesi nedeniyle normal olarak kabul edilebilir. Ancak gece idrarını tutabilmesi ve gece altını ıslatmaması iyiye işaret ve mesane kontrolünün geliştiği anlamına geliyor. Gündüz kaçırmanın olması ise gündüz sıvı alımının fazla olmasına bağlı olabilir. Bununla birlikte çocuğun oyuna yada çizgi filme dalması ve idrarı geldiği halde ertelemesine de bağlı olabilir. Bunun için çocuğun gündüz en fazla 2 saatte bir , idrarının olmadığını söylese bile tuvalete götürülmesi ve bunun alışkanlık haline getirilmesi önerilebilir. Eğer bunlara rağmen gündüz kaçırma 5 yaşından sonra da devam ederse daha ileri ürolojik değerlendirme yapılmalıdır..."

Bakın bir doktor böyle bir şey yazmış:

"idrar kaçırma
idrar kaçırmanın patolojik olarak kabul edilmesi ve tedavi edilmesi için 3,5 yaş daha erken, 5 yaşına kadar gelişim sürecinin devam etmesi nedeniyle normal olarak kabul edilebilir. Ancak gece idrarını tutabilmesi ve gece altını ıslatmaması iyiye işaret ve mesane kontrolünün geliştiği anlamına geliyor. Gündüz kaçırmanın olması ise gündüz sıvı alımının fazla olmasına bağlı olabilir. Bununla birlikte çocuğun oyuna yada çizgi filme dalması ve idrarı geldiği halde ertelemesine de bağlı olabilir. Bunun için çocuğun gündüz en fazla 2 saatte bir , idrarının olmadığını söylese bile tuvalete götürülmesi ve bunun alışkanlık haline getirilmesi önerilebilir. Eğer bunlara rağmen gündüz kaçırma 5 yaşından sonra da devam ederse daha ileri ürolojik değerlendirme yapılmalıdır..."

Aa bu yaziyi gormemistim canim
Cok tesekkur ederim. Sivi alimi gercekten cok fazla. Demekki henuz cok buyuk tehlike teskil etmiyor (insallah).
Yine de en kisa zamanda bir pedagog gorusmesi daha ayarlamamiz iyi olacak heralde.

Back
X