lütfen bir öneri.....lütfen....

niyaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
61
0
16
Ankara
selamlar,kısa bir süredir yaklaşık 1 aydır uzatan yanımıza tatil amaçlı annem ve babam geldi,2.5 yaşındaki oğlum tam bir anneanne ve dede ye aşık,öyleki altını bile dedesine aldırıyor,ali baba alacak ali babası yedirecek( babam yanı) o uyutacak vs..vs.. 2 gun sonra artık geri dönecekler ,mesafa oldukça uzun zaten,oğlumda baya alıştı,ilk defa kendini tanımaya ve yası gereği annesi babası dışında ebeveyne bağlandıgı için onun kaygı yaşamasını istemiyorum neler yapmalıyım,önerileriniz nelerdir acaba? muhtemelen pazartesi uyandıgında ali baba annannee diye odalarına geldiğinde üzülcek garipseyecek,bunu atlatması için önerileriniz nelerdir,babamız yoğun mesaide bu arada,,bu aşamada kısıtlı zamanlarda öğle yemeği yada akşam mesaiden geldiğinde işte.. okadar.. arabayla gezdirsemm,yada ne bilim kolay atlatması için başka ne yapabilirim..

Madem iki gün sonra gidecekler, öyleyse iki gün boyunca herseyi ile kendiniz ilgilenin. Bu süre içerisinde biraz sertde davrana bilirsiniz. Tabi, önce ailenize bildirinde yanlış anlamasınlar. Bu arada onlar gittikden sonra, 2 gün icinde atlatir merak etmeyin

Bence akşamdan anneanesiyle dedesi konuşsun gideceklerini söylesinler yine gelicez desinler 2,5 yaşındaymış anlar güzelce anlatılırsa . Sabah kalktığında bulamzsa daha kötü olur onun için her zaman bırakıp gidiliceğini zanneder.

selamlar,kısa bir süredir yaklaşık 1 aydır uzatan yanımıza tatil amaçlı annem ve babam geldi,2.5 yaşındaki oğlum tam bir anneanne ve dede ye aşık,öyleki altını bile dedesine aldırıyor,ali baba alacak ali babası yedirecek( babam yanı) o uyutacak vs..vs.. 2 gun sonra artık geri dönecekler ,mesafa oldukça uzun zaten,oğlumda baya alıştı,ilk defa kendini tanımaya ve yası gereği annesi babası dışında ebeveyne bağlandıgı için onun kaygı yaşamasını istemiyorum neler yapmalıyım,önerileriniz nelerdir acaba? muhtemelen pazartesi uyandıgında ali baba annannee diye odalarına geldiğinde üzülcek garipseyecek,bunu atlatması için önerileriniz nelerdir,babamız yoğun mesaide bu arada,,bu aşamada kısıtlı zamanlarda öğle yemeği yada akşam mesaiden geldiğinde işte.. okadar.. arabayla gezdirsemm,yada ne bilim kolay atlatması için başka ne yapabilirim..

sabah boş odayla karşılaşmamasını sağlamalısın önce
çocuğa anlasın anlamasın güzelce gidecekleri daha sonra yine göreceği anlatılmalı

Sakın sert ya da başka türlü davranmayın. Ben bir anneyim bana lütfen güvenin. Derin yaralar açılır, soğutursunuz ailenizden. Dede, anneanne ve siz birlikte anlayabileceği dilde konuşun, yine üzülecektir ama sabah kalktığında yaşayacağı terkedilmişlik duygusu bambaşka. Dedenin de bir evi olduğu şimdi gitmesi gerektiği ama gidince seni arayacağım, sen de annen ve babanla bizim eve gelirsin dersiniz. Zaten 2.5 yaşında bir iki gün ne zaman gideceğiz diye soracak, bunun için işte zaman neyse boyun şuraya gelince, vb. dersiniz.

Bencede anlatmalısınız hatta bunu ali baba yapabilir bence yine geleceklerini , tlfonla görüşeceklerini, çocuğunuzun yanlarına gidip oyunlar, parkalr gezeceğini anlatsın.
Sabah boş oda görmesi travma yaşatabilir çok bağlanmış hatta ali baba ona birşey versin sakla ggelince alacağım desin.
Allah kolaylık versin...

Bencede anlatmalısınız hatta bunu ali baba yapabilir bence yine geleceklerini , tlfonla görüşeceklerini, çocuğunuzun yanlarına gidip oyunlar, parkalr gezeceğini anlatsın.
Sabah boş oda görmesi travma yaşatabilir çok bağlanmış hatta ali baba ona birşey versin sakla ggelince alacağım desin.
Allah kolaylık versin...

hepinize çok teşekkür ederim..gözlerim doldu resmen.... annemle konuştuk yorumlarınızı okudu,hepinize teşekkür etti, kızım biz uçaktan iner inmez eve gittiğimizde hemen bilgisayarı açar msn den görüşürüzz,, dedi, bende hazırlarım tabiki,ama muhtemelen ali baba annenne adda yok yok diycek bende efecim üüüddddiiiiiiiiii (uçak) yapıp ssenin bi araban kalmış onu almaya gidcekler dicem ,,ali baba gizli gizli ağlıyo bu arada ;/ annannede belli etmesede dolu gözler... tek çocugum oda tek torunn...biraz fazla düşülüyo haliyle... şimdide sıpaa ya bismillahı öğrettiler,, su içmeden önce miya diyor(bismillah) en komiği gece su içmeye kalktıgında o uyku haliyle biberonunu aldı miya dedi içti koptum resmen:) bide ezan duyasıya başlıyo hemen abaa allahh ali baba annanne agi( kendine agi diyo) baslıyo onlarla namaz kılmaya,bide tabi abdest alma çıktı heryerimiz suu oluyo;) benim küçük agim ;)

Bence akşamdan anneanesiyle dedesi konuşsun gideceklerini söylesinler yine gelicez desinler 2,5 yaşındaymış anlar güzelce anlatılırsa . Sabah kalktığında bulamzsa daha kötü olur onun için her zaman bırakıp gidiliceğini zanneder.

$Fotoğraf0118.webp$396858_3706577106667_109341674_n.webp$Fotoğraf0227.webp$Fotoğraf0197.webp$545412_3762866593869_332054279_n.webp$Fotoğraf0045.webp ali babayla çekmece tamirleri iyice şımardıı ;))

Son düzenleme:
Merhabalar, naçizane benim de tavsiyem oğlunuzun anneannesi ve dedesinin gidişini görmesidir. Sabah uyandığında onları görmezse terk edilmiş duygusuna kapılabilir. Ve toparlanması zaman alır. Anneniz de çok güzel düşünmüş gider gitmez hemen telefonla konuşsunlar ve msn açsınlar. Sevgiler.

Evli değilim çocuğumda yok ama arkadaşlara katılıyorum.gideceklerini söylesinler ve bencede sabah giderken görsün onları.böylelikle uyanınca hani nerdeler kaygısını yaşamaz.

Oyy maşallah ne güzel gülüyor öyle ufaklık, çok neşeli belli ki. Sizde yakın zamanda doğum yapmış bir anne için çok fitsiniz. Konu hakkında bir bilgim yok ama fotorafları görmüşken söyleyeyim dedim.

Oyy maşallah ne güzel gülüyor öyle ufaklık, çok neşeli belli ki. Sizde yakın zamanda doğum yapmış bir anne için çok fitsiniz. Konu hakkında bir bilgim yok ama fotorafları görmüşken söyleyeyim dedim.

teşekkür ederim,2. yaş gününde birlikte çekindiğimiz resim 7 temmuzda idi..

Back
X