Lütfen biri bana yardım etsin...

Anlamadığım şey sen akşam işten eve gelince de mi çocuğunu sana vermiyor kadın?Ama tekrar ediyorum bak senin tek başına doktora gitmen çare değil senin eşinle iletişiminde çok problem var. Yani kaynana eşinden yüz buluyor hala anlamadın mı bunu?Eşinle beraber evlilik terapisine falan psikoloğa gitmeniz lazım bu sorunları çözmek için. Ayrıca eşinle ilk evlendiğinde onun karakterini anlamadın mı seni korumadığını anlamadın mı?Mutlu değilsen neden bir de çocuk yaptın?Kayınvalideyi günah keçisi yapmışsın ama asıl problem eşinle ilişkinde.

ramazanda oğlumunun kırkı çıkmak üzereydi dedimki anne ramazan mubarek günler uzun açlık değil ama susuzluk ağır geliyor zaten yeni başlamışsın oruç tutmaya başkada kimse tutmuyor evde ben bakar idare ederim çocuğu ramazandan sonra yine senin istediğin gibi yapalım dedim demez olaydım sen çocuğa benim bakmamı istemiyosun diye hışımla bi kalkışı kapıyı çarpıp bağırması vardıki anlatamam yine yerlere attı kendini. halbuki onun iyiyliği için söylemiştim şimdi ise ben bakarım demeye bile korkuyorum geceleri. eşime hak veriyorum bazı zamanlar babam çok uğraşmış annemi değiştirememiş çok sorunlar yaşamışlar en sonunda evden erken çıkıp geç gelerek bulmuş çaresini diyor ki hakikatende öyle kayınpederim kayınvalideme laf söyletmiyor ama gerçektende sabah yedide dükkanda oluyo gece on-onbir gibi geliyor ama yinede eşimin bana yaptıklarını haklı göstermiyor. ben hepsiyle konuştum kayınvalidem pohpohlanmaktan hoşlanır ona dokunmaktan tiksindim ama sarıldım hediyeler aldım her yolu denedim ve susmaktan haklıyken haksız olmaktan yoruldum. ve söyledikleriniz çok doğru psikolojim bozuldu doktorada gittim. ama doktor ben ve eşimle konuştuktan sonra oda bana hak verdi ve bi çözüm yolu göstermedi hepsini denedim çünkü. beni arayın çocuk iyimi diye dedim aramadılar ben telefon ettim açmadılar bıraktığımda üşütmüştü çok hastaydı nefes alamıyordu gizli numaradan aradım anne sanırım unuttunuz aramayı bi ihtiyacınız varmı gelirken getireyim dedim eve gittim oğlumla zaman geçirmek isterken dur sen yorulmuşsundur bi kahve yapayım biraz dinlenirsin hem dedimki aslında benim ayakta duracak halim yoktu. onun suyuna gittim ve halada gidiyorum eve gidince eren seni üzdümü anne bişey yapmadı değilmi sende çok yoruluyorsun kusura bakma vs.vs. anlatsam sanırım günlerce sürecek öyle doluyumki. eşime gelince bişey konuşulmuyor onunla. buda başka bir konu işte ben ağlarım karşımda o bana güler bunun içinde tartıştık ama kendi derdinde günlerce konuşmaz.bi derdimi söylerim yaparsa bir yorum ki oda yaparsa dediği tek şey boşver aşkım bu kadar. yanlızlık çok zor. ben yanlız kalmak istemedim tek isteğim bi yuva kurmaktı sevdiğim ve sevileceğim biriyle bi yuva kurmak. annem 70 yaşında babamda 75 hala birbirlerine hala aşıklar öyle bir evliliğim olsun istedim ama olmadı olmayacakta sanırım derdime ortak olduğunuz ve çözüm bulmaya çalıştığınız için verdiğiniz fikirler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizin söylediklerini bıkmadan deniycem tekrar tekrar deniycem çok teşekkürler hepinize allah gönlünüzden geçen ne varsa onu versin çok teşekkürler

Bazen yasadiklarimiz öyle agir geliyorki, altinda ezilecek gibi oluyoruz arkadasim, lüften yinede umudunu kaybetme....az kaldi cocugun biraz daha büyüdükten sonra bunlarin hepsini unutacaksin insallah.:teselli:

Evet bosver sallama kayinvaldeni demek kolay, yasayan bilir ama suan icin baska ne yapabilirsinki...?:hulya:

Hadi onunla zitlas, hadi göz göze dis dise yap, eline ne gececek?
Daha cok huzursuz olmicakmisin?:1no2:

Cocugna suan icin gözü gibi bakiyormu? Ise gittigin zaman gözünde arkada kalmiyormu?
Birazda aman cokta tinn deyip kayinvalidenin sözlerini ve hareketlerini umursamadigin vakit hersey bir zaman sonra yoluna girecek insallah.:teselli:

Ve sakin sanmaki oglun senden cok Babaannesine düskün olacak....:delphin:

Ben 5 yil Anneannem yaninda kaldim, kirkim daha cikmamistiki rahmetli Annem beni ve
1 yasindaki ablami ona birakmak zorunda kaldi, Almanyaya dönmek calismasi gerekiyordu.....Ana her zaman baskadir güzelim...a.s

Anneannemi cok severim, hakki cok üzerimizde, lakin rahmetli Annemin yerini hicbir zaman tutamaz.

canım yaşadıların gerçekten çok ağır şeyler Allah sana kolaylık versin... arkadaşlar sağ olsunlar gayet mantıklı önerilerde bulunmuşlar... ben sana sadece bir örnek vereceğim. annem yılar önce bir komşumuzun oğluna bakardı. benim de baba emekli abim ablam var ev kalabalık çocuğun hoşuna giderdi. annesi eve gelince arka odalara kaçardı eve gitmemek için. anneme anne babama baba demeye başladı çocuk. tabii bütün bunlar çocuğun çok iyi bakıldığını gösteriyordu. inan kadın bundan önceki bebğini kaybetmişti, bu çocuk da sorunluydu özellikle yemek konusu çok sorunluydu ama biz ailecek bakardık çocuğa. netice ne mi? bir çocuk asla annesini unutmaz. şimdi liseye gidiyor koca çocuk oldu. maaşallah annesi ile de gayet iyi ilişkileri var. anneme de cici anne diyor, rahmetli babama da dede derdi. yani üzülme sen onu 9 ay karnında taşıdın o seni sevmemezlik eder mi hiç annesi?

tekrar merhaba aslında bikaç senenin birikimi belkide bu verdiğim tepkiler yada psikolojim. birde çocukla herşey daha farklılaştı annelik çok başka bişeymiş. büyükler derlerya anne baba olunca anlarsınız diye haklılar gerçekten.
eşimle gittim psikoloğa yazmıştım çözüm bende değil her yolu denedim
eşimle iletişim sorunumuz var yada beni ANLAMIYOR veya işine geldği gibi ANLIYOR.
evet akşam gidincede bikaç saat bırakıyor bizi gece geliyor yine ve yazmıştım ramazanda anne ben bakarım dedim başladı bağırmaya yerlere attı yine kendini bunun üstüne nasıl derim.
yanlız kalmak öyle zorki hele insanın eşi tarafından yanlız bırakılması üç kişinin insanın üstüne gelmesi.
çocuk yapmama konusuna gelince onuda yazmıştım olmayacak dediler belki Allah böyle uygun gördü bilmiyorum çünkü üç kardeşiminde ya olmadı yada tedaviyle oldu çocukları. bende öyleyim sandımolmayacak dediler doktorlar çünkü.
sadece son bişey daha sormak istiyorum oğlum için herşeyi çekmeye hazırım. çünkü her yolu denedim inanın bana tatlı dille davrandım konuştum tartıştım taştım bağırdım ama hiç bişey değişmedi umudumda yok kalmadı artık. sadece oğlum kaldı. o benden uzaklaşırmı günde bi kaç saat gördüğü biriyle diyoloğu nasıl olur oğlum o kadın gibi olurmu sorunlu bi insan olurmu ona yapabildiğim tek şey şuan sabah çıkarken yiyeceklerni hazırlamak akşam gittiğimde ise altını değiştirmek hepsi bu. henüz çok küçük altı aylık daha ve bu endişelerden kurtulamıyorum. kafam çok karışık. dedimya üç yaşında bi çocuk gelse karşıma şunu yap dese onu bile yapıcam artık inanın bana herşeyi denedim ve tüm kalbimle umuyorum bütün bunları bi gün atlatıp nelere üzülmüşüm ben hepsi geçti diyeceğim inşallah. beni anlıyorsunuz değilmi anne olan varmı bilmiyorum aranızda ama hepiniz kadınsınız anlıyorsunuz beni değilmi

Psikoloğa gittim eşimle yazmışsın psikolog ne dedi? Eşinle ilişkin hakkında ne dedi ki çözüm bende değil diyorsun. Gitmeye devam etseydiniz beraber.

Tabiki anlıyoruz hayatım..Abarttıgını falan düşünmüyorum açıkcası..Çocuk çok farklı bi şey..We konu bu olunca akan sular durur benim için..Ben çalışmıyorum nadiren bi yere gidip 1-2 saat işim oldugunda k.walideme bırakırım..Döndüğümde bazen 'seni hiç aramıyo' laflarıyla karşılastıgımda o an ki duygularımı tarif etmem imkansız..

Ama ne olursa olsun ne kadar bakarsa baksın çocuk içinde anne bambaşka bişeydir..Aklı ermeye başldaıgında durumun çok fazla değişeceğini düşünüyorum..

Yeri geldi kızdım diosun ama ben senin çok fazla alttan aldıgını düşünüyorum..Ne kadar iyi olursan ol kimseye yaranamazsın..Baze deliden daha deli olmak gerekiyo..

Sana söylemek istediğim bi kaç şey var.
Öncelikle unutma ki hiç kimse anne gibi olamaz.Biz yengem çalışıyor diye yeğenime 1200 km uzakta aylarca baktık.Üstelikte bebek 10 aylıktan itibaren bizdeydi.Ama annesini görür görmez tanıyordu kokusunu hiç unutmadı.Hemde bana ve anneme çok düşkün olmasına rağmen annesini görünce bizi hiç umursamıyordu.O derece yani.
senin içinden geçenleri de çok iyi anlıyorum.Bi komşumuz vardı oğlu babaannesine alışıktı ve çocuk 18 yaşına gelmesine rağmen babaannesiyle biraraya geldiklerinde kadının eli ayağı titriyor, stresten sesi kısılıyordu.
Bir de arkadaşların dediği gibi bazı konularda ipleri eline al.Yumuşak başlılıktan kimseye hayır gelmemiştir üzülen hep sen olursun.Çocuğunu işten gelince hemen al kendi çocuğunu görmek için izin alacak halin yok.Benim çocuğum de ağırlığını koy.Nezaketten anlamıyorsa kabaca söyle.
Vicdanının rahat olması için de kadına laf söyleyecek koz verme.O yine laf ediyorsa etsin ama senin için hep rahat olsun.Böylelikle kadını umursamamaman kolaylaşır.
Ayrıca sakın işten çıkma.Dünyanın bin türlü hali var unutma.

canım benim sakın canını sıkma böyle şeylerle. hepsi geçicek. o çocuk seni asla unutmazzz.
önemli olan çocukla çok zaman geçirmek değil kaliteli zaman geçirmekdir. b ütün gün evde çocuguna bakarak kalitesiz zaman geçiren anneler çok. ama günde 4 saat görüp çok kaliteli zaman geçiren annelerde var. doktorlar hep söyler ne kadar zaman geçirdiğniz değil nasıl zaman geçirdiğiniz önemli.

allah yardımcın olsun öncelikle ...çekmeyen anlamaz....ben cok ıyı bılırım o günleri allah yasatmasın bır daha..

benımkı ilk torundu...butun aılesı gece gunduz tepemızdeydı kızımın nasıl buyudugunu hıc anlamadım...cok istediler onlarda kalsın onlar buyutsun....gece yanına almak ıstedıler...daha neler neler...

ben cok karşı cıktım eşim cok arada kaldı....ama inan anne baska oluyor....2 yasına kadar hergun babannedeydı ki ben 20 günlük bırakmak zorunda kaldım...işime döndum ...şimdi Allah uzun ömur versın 4 yasına gırıyor....ve artık babanne hıcbırseyıne yetısemıyor....artık kendısı zorunlu olarak kreşe gönder dıyor cunku eve sıgmıyor dıyor....

bebekken bakması cok kolay ama zaman gectıkce sımdıkı cocuklar cok akıllı....aksam uykuları degısecek...hafta sonları işini gücünü bırak gez oglunla....oyuncaklar al aksamları otur oyna.....kaliteli zaman geçir....gecelerıde koynuna al....sımsıkı sarıl ve onu ne kadar cok sevdıgını söyle....

ben böyle buyuttum...ne ev ne aile hıcbırseyle ılgılenmedım herseyım kızım oldu....allaha cok sukur bana aşırı duskun tıpatıp bana benzeyen bır kızım var...babanne onun ıcın sadece bır bakıcı oldu...tabıkı bakmaları bızım ıcın çok buyuk bır lüks ama savaşıcaksın eger pes eder evde oturursan kafayı yersın...

Back
X