lütfen birisi yardim etsin böyle evlilik olur mu

Vurmanın her türlüsü sorun bunuz azı çoğu olmazki ah cnm sen sanırım beni yanlış anladın yada benmi ifade edemedim ama sana vurmasına izin verme polise şikayet ediceğini söyle ama bu durumu önce konuşmalısın devam ederse bi çare bul yada ayrılman en iyisi acı ama annenler istememekte haklıymış büyükler gerçekten bizim görmediklerimizi görüp sezebiliyorlar
Ben normali anlaşamamanızdan kastetmiştim tartışmak falan yani ilk günler anlaşamamanız( sık tartışmanız )normal

Önceleri psikolojik bir şiddetli ağzına geleni düşüren söylüyordu şimdi sinirlerine hakim olamyr hirpaliyr her hafta mutlaka bir yerim morarms oluyr ki kendisi bi de öğretmen vallaha ben anlayamyrm
Canım öyle şey olurmu ya.Al darp raporunu boşa o adamı,ne hakla sana şiddet uygulayabilir.Kabullenirsen daha ileri gider.

Resmen rezalet çocuğumuzu okula göndermemek de bir seçenek olmalı ben çocuğuma el yazısı falan öğretilsin istemiyorum mesela

Sadece merak ettim el yazısı hakkında neden böyle düşünüyorsun acaba? :)

Konu sahibi kavga sebepleriniz ne tam olarak anlamadım ama.
Şiddet tek başına kötü huyların anasıdır bana göre.. :KK14:

Tabi sizi bu sona taşıyan sebep ve senin tavırların ne o esnada bunlar da önemli bence.

Sadece merak ettim el yazısı hakkında neden böyle düşünüyorsun acaba? :)

Konu sahibi kavga sebepleriniz ne tam olarak anlamadım ama.
Şiddet tek başına kötü huyların anasıdır bana göre.. :KK14:

Tabi sizi bu sona taşıyan sebep ve senin tavırların ne o esnada bunlar da önemli bence.

Okunmuyo yazıları, beceremiyolar öğretmenleri bile zor okuyomuş, günlük hayatta nerde görecek, gereksiz bizdeki gibi ayrıca güzel yazı dersi olup öğretilmesi daha akla yatkın geliyo, yapılan hiçbir düzenlemenin eğitimi ileriye götürmek amacı taşıdığını düşünmüyorum

Okunmuyo yazıları, beceremiyolar öğretmenleri bile zor okuyomuş, günlük hayatta nerde görecek, gereksiz bizdeki gibi ayrıca güzel yazı dersi olup öğretilmesi daha akla yatkın geliyo, yapılan hiçbir düzenlemenin eğitimi ileriye götürmek amacı taşıdığını düşünmüyorum

Eğitimdeki sözde yeniliklerin çoğu gerçekten düşüncesizce yapılmış değişiklikler oluyor bu bir gerçek. ;)

Ama düz yazı sisteminin de farklı eksileri vardı, el yazısı sisteminin de bazı artıları var.
Her çocuğun beceremediği bir gerçek ama gerçekten inci gibi el yazısı yazan öğrencilerim de var..

Düz yazı ile okuma yazma öğrenmiş çocuğa el yazısını da ayrıca öğretmek gerekiyor sonra.
Ama el yazısı ile okuma yazma öğrenmiş bir çocuk düz yazıyı kendi kendine kavrıyor bu bir artı bence.

Ben doğru zamanda, doğru yaşta, gerekli ilgi olduğu takdirde el yazısının
sıkıntı yarattığını düşünmüyorum mesela.

Tabi eğitimini almamış öğretmenlerin o branşta çalışması konusundaki yorum gözüme çarptı
o büyük bir problem. Velilerin ve herkesin buna gösterdiği tepki çok haklı...

Eğitimdeki sözde yeniliklerin çoğu gerçekten düşüncesizce yapılmış değişiklikler oluyor bu bir gerçek. :KK66:

Ama düz yazı sisteminin de farklı eksileri vardı, el yazısı sisteminin de bazı artıları var.
Her çocuğun beceremediği bir gerçek ama gerçekten inci gibi el yazısı yazan öğrencilerim de var..

Düz yazı ile okuma yazma öğrenmiş çocuğa el yazısını da ayrıca öğretmek gerekiyor sonra.
Ama el yazısı ile okuma yazma öğrenmiş bir çocuk düz yazıyı kendi kendine kavrıyor bu bir artı bence.

Ben doğru zamanda, doğru yaşta, gerekli ilgi olduğu takdirde el yazısının
sıkıntı yarattığını düşünmüyorum mesela.

Tabi eğitimini almamış öğretmenlerin o branşta çalışması konusundaki yorum gözüme çarptı
o büyük bir problem. Velilerin ve herkesin buna gösterdiği tepki çok haklı...

Yetişkinler zor yazıyo ben 30 yaşındayım hiçbir yerde lazım olmadı bana, 4.sınıfa kadar el yazısı sonra baştan düz yazı, hızlı yazacaklar dendi gördüğüm duyduğum öyle olmadı, hatta geçen öğretmen bir arkadaşla konuştuk önceden 1 saatte okuduğum sınavlar şimdi 3 saat oku okuyabilirsen diyo, sınıfta okuyomus ki sorsun çocuğum ne yazdın burda diye, soruyomus cevap yok, bunu teyzemin kızlarından arkadaşlarımın çocuklarından da biliyorum

Ben doğru yaşın 6 7 olduğunu düşünmüyorum işte, eskisi gibi haftada 2 3 saat güzel yazı dersi verilsin oldu bitti işte, nerde kullanacak

Yetişkinler zor yazıyo ben 30 yaşındayım hiçbir yerde lazım olmadı bana, 4.sınıfa kadar el yazısı sonra baştan düz yazı, hızlı yazacaklar dendi gördüğüm duyduğum öyle olmadı, hatta geçen öğretmen bir arkadaşla konuştuk önceden 1 saatte okuduğum sınavlar şimdi 3 saat oku okuyabilirsen diyo, sınıfta okuyomus ki sorsun çocuğum ne yazdın burda diye, soruyomus cevap yok, bunu teyzemin kızlarından arkadaşlarımın çocuklarından da biliyorum

El yazısı ile en hızlı yazan bile düz yazıdan daha hızlı yazamaz bence.
Ben çok güzel yazarım mesela ama yine de oyalıyor mutlaka.

4. sınıftan sonra aslında düz yazı yazılacak denmiyor.
Bazı branş öğretmenleri hız açısından düz yazı istiyor, kendileri de böyle model oluyor.
Çocukların içinde de heves oluyor zaten kendi kendilerine bırakıyorlar.
Uygulamada süreklilik olmadığı için bozuluyor ve anlamsızlaşıyor.

Aslında el yazının gelme sebeplerinden biri hızlı yazmaları değil çocukların ellerinin
keskin, sivri çizgiler yerine yuvarlak çizgilere yatkın olduğunun düşünülmesi..

Hani bu kalemi ilk eline aldıklarında daire çizimleri ve yuvarlamalı karalamalar yapıyorlar ya.
Ona dayanarak bu çıkarıma varılmış.

Bu konuda öğretmenler bile ortak noktada buluşamıyor zaten. :)

Ama ben şuna yürekten inanıyorum eğitim sisteminin içinde el yazısına gelene kadar
el atılması gereken neler var neler..

El yazısı ile en hızlı yazan bile düz yazıdan daha hızlı yazamaz bence.
Ben çok güzel yazarım mesela ama yine de oyalıyor mutlaka.

4. sınıftan sonra aslında düz yazı yazılacak denmiyor.
Bazı branş öğretmenleri hız açısından düz yazı istiyor, kendileri de böyle model oluyor.
Çocukların içinde de heves oluyor zaten kendi kendilerine bırakıyorlar.
Uygulamada süreklilik olmadığı için bozuluyor ve anlamsızlaşıyor.

Aslında el yazının gelme sebeplerinden biri hızlı yazmaları değil çocukların ellerinin
keskin, sivri çizgiler yerine yuvarlak çizgilere yatkın olduğunun düşünülmesi..

Hani bu kalemi ilk eline aldıklarında daire çizimleri ve yuvarlamalı karalamalar yapıyorlar ya.
Ona dayanarak bu çıkarıma varılmış.

Bu konuda öğretmenler bile ortak noktada buluşamıyor zaten. :)

Ama ben şuna yürekten inanıyorum eğitim sisteminin içinde el yazısına gelene kadar
el atılması gereken neler var neler..

Evde eğitim mümkün olmalı bi kere imkanı olan kendisi eğitmeli ya da hoca tutmalı Erkin Koray kızına böyle yapmıştı bildiğim, herseyden az az ezbere bilgi değil hayatta kullanacağı kadarını bilse yeter, sadece yapmak istediği işte uzman olsun yeter, atıyorum gitarist olmak isteyen adam sinüs kosinüs integral bilmesin biz bildik ne oldu nerde işime yaradı, Fizikte mesela vay efendim vidalar dişliler şunlar bunlar, gereksiz saçma anlamsız, o işi yapmak isteyen için anlamlı sadece

Ve ben çoğu acıyı yaşama biriyim daha yaşım bu kadar gençken en sevdiğinin açısıyla senelerce bogustm ailemin yanimda olmadığını yalnız kaldığını gördüm hayatımda evlenince kendi evim eşim huzurm olur mutlu olurum dedim ama olmadı boşanmak öyle kolay olmuyor benim kendi ailemden varörnekleri he böyle cekerekte bbir yere varilmiyor evet hep zaman diyoruz ama...vardır illa ki benim gibi

bence kocan piskopat bir herif.
sen simdi avcundasin diye sana iskence yapiyor, zalim cocuklarin, yavru hayvanlara yaptigi iskence gibi.
esinin deyisecegini dusunmuyorum.

normal deyil esinin yaptiklari kesinlikle.
cocuk olmadan bosan, baska birini bulursun yuva kurarsin.
daha gencsin.

Canım ilk aylarda ilk senelerde böle seyler birçok evlilikte yaşanabiliyor. Yeterki birbirinize olan sevgi SAYGI kaybolmasın. Eminim o iki madde var oldukça herşey düzelir.

Şiddetin sonu yok. Gittikçe de dozu artar. Eşinle sakince konuş çözüm yolu bulun. Bu şekilde çok üzülürsünüz.

ya her günümüz zehir zaten sürekli evdeyim etrafta kimsem yok evde iki yabancı gibiyiz güzel konuşmaya calışym olmuyr valla kafayı yiyecm yaa

ilk senelerde bu tartışma uyumsuzluk normalde birbirimizi hırpalamamız normal mi ya bilmiyorm düzelir sanydm en fazla bir ay sürdü o beklentim

ilk senelerde bu tartışma uyumsuzluk normalde birbirimizi hırpalamamız normal mi ya bilmiyorm düzelir sanydm en fazla bir ay sürdü o beklentim
Gercekten normal değil niye hala orada takılı kaldınız
Bakın önce tartışmaları normal olarak gormussunuz kabullenmissiniz
Adam şiddete başvurmuş eğer bunu da normal sayar kabullenirseniz Allah Korusun daha ilerisi nolur düşünebiliyor musunuz
Gecen gun bir konu vardı burada kocam beni kesmeye kalktı diye Böyle mi olmasını istiyorsunuz
Siz bu adamdan dayak yemek için mi geldiniz dünyaya Kendi degerinizin farkına varın

Evlilikte misilleme olmaz. İnatlaşma, diklenme, dayılanma olmaz.

Karşındaki insan senin dostun, yandaşın. Sorunlarınızı güzellikle çözmelisiniz.

Adam sinirliyse üstüne gitmeyeceksin. O erkek senden güçlü. Zaten gergin evlenmişsiniz belliki içindede bir manyak var. İnatlaşıp üstüne saldırtma.

Boşanmayacağım diyorsan yumuşak geçişler yapacaksın.

Bir dahada sana vurmasına izin verme, o noktaya gelmemek için elinden geleni yap.

Hiç bir kötü alışkanlığı yok ama şiddet var hakaret var eee ne güzel...
daha ne olsun iyiki kötü alışkanlığı yok...

Back
X