lütfen boşanma konusunda yardım...

elif_love

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
60
0
286
Ankara
merhabalar bir sey sormak istiyorum boşanmalarda erkek cocuklrı anneye kız cocukları da babayamı veriliyor acaba?bir arkadasım esinden ayrılma durumunda ancak böyle bişey duymus bilgisi olan varmı acaba kzı henüz 2 yasında.boşanırsa babamı alır kızını biln varsa acil cvp lütfen...

Öncelikle arkadaşınıza geçmiş olsun.. Böyle bir kural yok canım.. Çocuğun velayetinin kime verileceğini hakim takdir ediyor, sosyal hizmet uzmanından görüş soruyor.. Çocuğun kişisel gelişimi için hangi tarafın yanında kalması daha uygun ise ona veriliyor.. Velayet bir tarafa verildikten sonra, diğer tarafın yasadaki gerekçelerle velateyin kaldırılarak kendisine verilmesi hususunda dava açma hakkı da var.. Sevgiler....

Son düzenleme:
ela_ela
sana birşey sormak istiyorum
işveren çalışanın işe gelmediği günler için tutanak tutmamışsa ve haksız yere hemde 25. maddeye dayanarak kişiyi işten çıkarmışsa ama ortada belge falan yoksa ve noterden işçiye gelen ihtarname falan da yoksa çalışan dava ettiği zaman işverenin bu durumu ispatlaması gerekmezmi?işveren mi devamsızlığı kanıtlamalı yoksa işçi devam ettiğini mi?

Öncelikle arkadaşınıza geçmiş olsun.. Böyle bir kural yok canım.. Çocuğun velayetinin kime verileceğini hakim takdir ediyor, sosyal hizmet uzmanından görüş soruyor.. Çocuğun kişisel gelişimi için hangi tarafın yanında kalması daha uygun ise ona veriliyor.. Velayet bir tarafa verildikten sonra, diğer tarafın yasadaki gerekçelerle velateyin kaldırılarak kendisine verilmesi hususunda dava açma hakkı da var.. Sevgiler....

yani 7 yasına kadar anneye verilmesi gibi bir durum yok öyle mi?

çocuğun cinsiyeti önemli değildir,2 yaşında bir çocuk annenin bakımına ve şevkatine muhtaç olduğu için tabiiki anneye verilir.bunun istisnası çok azdır.daha süt kuzusuymuş o,baba ona nasıl bakacak?

ela_ela
sana birşey sormak istiyorum
işveren çalışanın işe gelmediği günler için tutanak tutmamışsa ve haksız yere hemde 25. maddeye dayanarak kişiyi işten çıkarmışsa ama ortada belge falan yoksa ve noterden işçiye gelen ihtarname falan da yoksa çalışan dava ettiği zaman işverenin bu durumu ispatlaması gerekmezmi?işveren mi devamsızlığı kanıtlamalı yoksa işçi devam ettiğini mi?

Canım burada ispat yükü işverendedir.. Çünkü haklı nedene dayanarak işçiyi işten çıkardığını ispat etmesi gerekir.. İş kanununun 20. maddesine göre, "feshin geçerli bir sebebe dayandığını ispat yükümlülüğü işverene aittir" düzenlemesi mevcut.. Ancak işverenin 25. maddeyi gerekçe göstererek iş akdini feshedebilmesi için, bu durumu gerekçeleriyle birlikte işçiye yazılı olarak bildirmesi gereklidir.. Anladığım kadarıyla burada yazılı bildirim yok, bu durumda usulüne uygun iş akdinin feshi yok, şekli aykırılık var yani.. işe iade davası açılabilir, süresi tebliğden itibaren bir ay.. Ama bir aylık süre, feshin yazılı bildiriminden başlar, burada bildirim yok, süre işlemeye başlamaz..

Back
X