Lütfen ellerinizi yıkayın!

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Çok büyük bir dert olduğu için yazmıyorum. Ama dışarıda umumi tuvaletlerde, tuvaletten çıkıp da ellerini yıkamadan çekip giden kadınları görünce gerçekten hayattan soğuyorum. İçerde hiç bir şey yapmasanız bile, tuvalet orası yaa, hiç değilse bin çeşit insanın tuttuğu kapı kolunu tutmanız bile yeter. Sonra çıkıp o ellerle yemek yemeyi, çocuğunuza dokunmayı nasıl içinize sindiriyorsunuz? Sonra gidip belki benim alacağım kitabı elliyorsunuz mikroplu mikroplu, belki asansörde düğmeye basıyorsunuz, otobüste koltuğu tutuyorsunuz. Bir yere dokunmaya çekinir oldum. Yıkayın şu ellerinizi, sadece iki dakikanızı alır.

Katılıyorum ben muslukları kapıları peceyeyle tutarım yıkamasam ölurum ya
Bıde umumı yafa baska bı eve gıttıysem ılk işim duş almak
Ama millet pis

Bu yüzden kapı kolundan tutun,musluğa kadar peçeteyle tutup,kullanıyorum ..

Bu durumların pisliği konusunda fazla derine inince benim mide fena oluyor

Temiz tutmaya özen gösterelim

Bende çok görüyorum avm lerde ellerini yıkamadan çıkan kadınları hatta çıktığı tuvalete su dökmeden çıkan bile varGörüpte çok sinirlenip uyardığım birisi olmuştu ne yapayım acelem var dedi yaa

Artık neyse ki avmlerde falan musluklar bile fotoselli. ben de kapı kollarını falan peçeteyle tutarım ama o mikroplu eller her yere dokunuyor sonrasında da. bazen eldivenle gezmek istiyorum.

ya ben o tuvaletlerdeki çeşmelerden ve sabunlardan tiksiniyorum. genelde sabun taşırım ama yanımda sabunum olmadığı zamanlar ıslak mendille hallediyorum açıkcası

katılıyorum,
çok şahit oldum ellerini yıkamadan çekip giidene,
bir ara bende tik olmuştu,
çıkanı takip ediyordum ellerini yıkayacakmı diye

kesinlikle haklısın

ben çok mecbur kalmadıkça umumi wc yada başkasının evindeki tuvaleti kullanmıyorum
kulanmak zorunda kalırsam kesinlikle kapı koluna ve musluğa asla dokunmam peçeteyle tutarım
otobüste, asansörde, marketlerde bilmediğim yerlere dokunmak zorunda kaldığım için ellerimi yıkayana kadar asla yüzüme bile değdirmem ve yıkamadan elimi sürdüğüm hiç bir şeyi yemem dışarda. bence bi çok hastalığı böyle kapıyoruz.
geçen gün ayakkabıcıda kadın ayakkabısını çıkardı yenisini denedi hep ellerin ayakkabılardaydı. sonra yanındaki çocuğuna çikolata kırıp ağzına koydu görünce uyardım elleriniz ayakkabılardaydı ama siz yıkamadan çocuğunuzun ağzına sürdünüz hasta olur dedim. ''amaaaann bişey olmaz mikropta lazım'' dedi. böyle diye diye hastalıklardan kurtulamıyoruz toplum olarak malesef..

bizi azarlayacağına,
tuvalette elini yıkamayan o kadınlara söylesen bunları.

ay ilahi arkadaşım, sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün. beni seni niye azarlıyım. o kadınlara hitaben yazdım, içimden geldiği gibi. elbette ki onlardan da okuyup alınan ve kendine çeki düzen veren olur diye düşünüyorum. tuvalette kadınların karşısına geçip de bunları söyleyemem, sonuçta 'herkes ellerini yıkamak zorundadır'' diye bir kanun yok, herkesin kişisel problemi. ben bir rahatsızlığımı paylaştım sadece

Sormayın ya...Okulda suya sabuna dokunmadan tuvaletten çıktığı gibi rujunu tazeleyen öğretmen arkadaşlara rastlamışlığım var.Yani arkadaş,öğretmen de bu konuda uyarılmaz ki!
Hal böyle olunca okuldan eve koşarak dönüyorum çoğu zaman.

Ne iyi yapmışsın da açmışsın konuyu.

Ama bu, böyle sözle söylenerek olacak bir şey degil.
Davranışla, kişilikle alakalı.

Kişisel temizlik adı üstünde kişisel,
ammavekalin ucu herkese dokunan bir kişisellik...

Son düzenleme:
haklısın..
ben de senin gibiyim. hiçbir yere dokunamam. eve gelince montumu bile çıkartmadan direk lavobaya ellerimi yıkarım. öğle napcaksam yaparım.
dışardan gelince dokunamam hiç bir şeye..

yalnız olmadığıma sevindim. bu titizliğim yoksa bende mi bir sorunmu var diyordum.
hepsine akıl fikir versin rabbim.
birde şimdi herşey öğle basit değilki televizyonlar basbas bağırıyor. bilmiyorsan bile duy öğren uygula.

yok pis pis dolaşıyorlar bizimde sağlığımızla oynuyorlar insan müsvetteleri.

Son düzenleme:

evet cudanacım, vatandaş, herkesin tuvalet işlemini yapıp dokunduğu yerlere dokunduktan sonra ellerini yıkamadan hayatına devam etmekten hiç bir rahatsızlık duymuyorsa, sen ne desen boş..

disarda veya evde tuvalete girmeden önce ellerimi yikarim,disarda musluk ve sivi sabunu kullanirken peceteyle acarim..

özellikle disarda pek girmemeye calisiyorum ama mecbur kalirsam
yurt disinda yasiyorum malum taharet aliskanligi yok,ama cikincada insan elini yikiyor.

fakat burdakilerde sabun kullanmadan suyun altina parmak uclarini tutuyor..

burda bir ara tokalasmaktan kaciniyordum..

cok pis birsey,sanirim yikamayan dedigniz kisiler disarda girdikleri icin birsey yapmiyorlar,pislik yok diye düsünüyorlar

ama cok yanlis o kapi kolu,musluk baslari nasil mikrop kayniyor

of of bu konuda çok dertliyim çok

bunları okuyup hala suya sabuna dokunmayan hanımlar

Lütfen suya sabuna dokunalım dokunmayanları uyaralım

valla bu temizlik mevzusuna kafayı takınca insan başka şey düşünemez oluyor.
bi ara otobüslerde herkesin ellediği yerlere ellemekten tiksiniyordum.eldiven aldım,bir süre denedim baktım olmuyor.
artık otobüsten iner inmez işyerinde odama girmeden önce elimi yıkayıp öyle giriyorum.
eve gidince de ,elimi yıkamadan hiçbiryere dokunmuyorum.napıyım.
millet öyle pis ki adam otobüse bir biniyor koca otobüsü kokutuyor mübarek.

Yarama parmak bastınız bu konuyla..
Ben de o kadar çok görüyorum ki bunlardan
Hayır çevreyle de alakalı değil
Bakıyorsun gayet elit, şık giyimli bi'hatun tuvaletten çıktığı gibi saçına başına elliyor, makyajını tazeliyor..
Makyajına,saçına saatler ayırıyor, el yıkamaya gelince acelem var..
Sözde bakımlı.. Hijyenden bi'haber..
Kendine saygısı olan yapmaz bunu bence.
Ben bugüne kadar avmde vs. tuvalete girmiş insan değilim
Çok başarılıyım çiş tutma konusunda
Neyine övünüyorsam ilerde böbrekler error verecek halbuki
Ama tik işte giremiyorum ama o kapı kolunu tuttum ya ipler kopuyor
Aklımdan binbir düşünce geçiyor istemsiz, hemen ellerimi yıkıyorum
Musluklar genelde sensörlü oluyor olmasa da peçeteyle açıp kapatıyorum..
Metroda dolmuşta vs. illa ki tutunuyoruz ama elimi yıkamadan mümkün mertebe telefonuma bile dokunmuyorum..
Eve gelince zaten direk el yüz yıkama makyajımı bile anında çıkarıyorum..
Bazen diyorum keşke bu kadar takıntılı olmasam diye
Bazen de şanslı buluyorum kendimi bunların farkındayım diye..

Şu zamana kadar hiçbir yerde (okulda,avmde,yolculukta...) umumi tuvalet kullanmadım en iğrendiğim yerlerdir umumi tuvaletler.
Nasıl ellerini yıkamadan çıkabilirler çok duyuyorum bunu.
Biz de onların dokunduğu yerlere dokunmak zorunda kalıyoruz.
Kolonya,ıslak mendil gibi şeyleri çantadan eksik etmiyorum kapı kolları,tutunacak yerler vs çok rahatsız ediyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…