Lütfen fikir verin kafayı yemek üzereyim

Ne yapacağımı bilemiyorum ne olur fikir verin sağlıklı düşünemiyorum. Kızım 3.5 yaşında bugun bana öyle birşey söyledıki beynımden vuruldum. Kardeşimin kocasının poposuna dokundugunu söyledı o özel bölgesıne popo der anladım ben nereden bahsettiğini göster dedım özel bölgesini gösterdı ben ne yapacagımı bılmıyorum ne olur yardım edın kafayı yemek üzereyim kardeşimle mi konuşmalıyım? Sizce küçük bir çocuk bu konuda yalan söyluyor olabılır mi ki hiç sanmıyorum. O pislikle konussam kardesıme söylemesem hergun onunla aynı ortamda nasıl dayanırım akıl fikir verin ne olur.

Bu yaslarda bazen cocuklar uydurabiliyor da. Sizinle cocugunuz tam olarak ne konustu ki? Bence cok hassas bi konu. Ölcüp bicmeden ortalik ayaga kaldirmak buyuk hasarlar verebilir ama evet bi yandan da, boyle bi olay gercekten varsa da ortalik ayaga kalkmali.
Bence de bi pedagogtan yardim alin.

nasıl, ne zaman dokunmuş

sadece kızınız ve enişteniz olan bir yerde (niye eniştenizle çocuk tek kalıyor ki? sık mı görüşürsünüz yakın mı oturursunuz? enişenizle kalıyor mu çocuk tek?) özellikle mi gelmiş çocuğa dokunmuş?
yoksa kucaklarken olabilir aracına iner binerken, bisiklete filan bindirken vb. olabilir ne şekilde olmuş, hiç bir şeyi bilmeden bu konuda ne diyelim ki fazla hassas bir konu.

Yalan bile söylüyor olsa o adamın ağzına s.çarım bi daha çocuğumla aynı ortamda nefes alamaz.
Kardeşinizle de aranız bozulacaksa bozulsun yani, bu kadar saçma düşünmenizin sebebini olayın şokunda olmanıza bağlıyorum sadece.
Pedagogdan muhakkak yardım alın. Çocuk oyun olarak anlatmış size üstelik, bunun altından mutlaka birşey çıkar.

Her yönüyle zor bir durum, anlıyorum. Ama öncelikle sakin kalıp, en iyi çözümü bulmak zorundasınız. Öncelikle, böyle durumlarda çocuğun beyanı doğru kabul edilir, çünkü genellikle gerçek dışı bir söylem değildir. (Kaldı ki, gerçek dışı olan o küçük kısımda da sebep önemli, çünkü bazen de başkasının yaşadığı durumu kendi yaşanmışlıkları gibi sahiplenebilirler.) Çocuğunuza belli ki özel bölge ve beden mahremiyeti konularında belli bilgiler vermişsiniz. Sanıyorum özel bölgelere dokunulmayacağı, böyle bu durumda sizinle paylaşması gerektiğini de anlatmışsınız.
Bir yerde çocuğunuzun bunu bir oyun gibi anlattığını söylemişsiniz. Buradaki "oyunun" da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuz mu kullandı oyun kelimesini, yoksa siz mi bu şekilde yorumladınız?
Lütfen emin olucam, daha çok detay öğrenicem diye çocuğunıza durmadan bu konuyu sormayın, tekrar konuşursanız ve söylediklerinde farklılıklar olursa, "ama böyle demiştin" gibi ifadeler kullanmayın. Çok fazla tepki vermeden, mimiklerinizi de kontrol ederek sakince dinleyin. Sormanız gereken bir şey olursa da, yönlendirici ve hata yaptığını düşündürecek şekilde olmayan sorular yöneltin.
Anlattığınız kadarıyla, kanıtlanması mümkün olan bir durum değil. Bazı üyeler şikayet edin falan demiş ama, ben hiçbir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
En zor kısım konuyu eşinizle paylaşma kısmı olacak gibi, hem onun da çocuğu hem de vereceği tepkiyi az çok paylaşmışsınız. Ama bu onun da bilmesi gereken bir konu. Sakin ve çok yükseltmeyecek şekilde paylaşmayı deneyin. Çocuğunuzun sizlere güvenip yaşadığı sorunları paylaşabilmesi için sakin kalmanız ve akılcı bir şekilde çözmeniz gerektiği üzerinden giderek yatıştırabilirsiniz belki.
Kardeşinize gelince; olduğu gibi anlatıp, çocuğunuzun bu paylaşımına kulak vereceğinizi, risk alamayacağınızı ve bir anne olarak onu korumanın göreviniz olduğunu gayet de paylaşabilirsiniz, paylaşmalısınız da. Gönül koymak ya da farklı aksiyonlar almayı tercih etmek de ona kalmış.

Ciddi bir konu. Çocuğunuza güvenin ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğiyle ilgili uzman yardımı alın. Burda herkesin bir fikri var ancak hangisinin doğru olduğu tartışılır çünkü hiçbirimiz uzman değiliz.

Yazmayı unuttum, lütfen çocuğunuzun davranışlarını takip edin. Herhangi bir değişiklik var mı? Yeme alışkanlığında değişiklik, altına kaçırma, uyku sorunları, ağlama krizleri, agresyon artışı, regresyon dediğimiz yaşından daha küçük gibi davranma vb tepkiler gözlemliyor musunuz? (Burada dikkatli olmak önemli, çünkü gelişimsel olarak da gözlemleyebileceğiniz durumlarla karıştırmamak önemli.)
Oyunlarını takip edin. Oyun temalarında değişiklik var mı, cinselliğe yönelik ya da yaşadığı olaya yönelik oyunlar var mı?
Ve genel bir değerlendirme açısından, bir çocuk psikoloğu ile görüşme sağlamak sizin de kafanızın rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Ne yapacağımı bilemiyorum ne olur fikir verin sağlıklı düşünemiyorum. Kızım 3.5 yaşında bugun bana öyle birşey söyledıki beynımden vuruldum. Kardeşimin kocasının poposuna dokundugunu söyledı o özel bölgesıne popo der anladım ben nereden bahsettiğini göster dedım özel bölgesini gösterdı ben ne yapacagımı bılmıyorum ne olur yardım edın kafayı yemek üzereyim kardeşimle mi konuşmalıyım? Sizce küçük bir çocuk bu konuda yalan söyluyor olabılır mi ki hiç sanmıyorum. O pislikle konussam kardesıme söylemesem hergun onunla aynı ortamda nasıl dayanırım akıl fikir verin ne olur.
Vakit kaybetmeden ilgili uzmandan yardım alın.

Cok kotu bir durum. 🤬 Sanirim ben olsam soyle yapardim. Cocugunuzu cocuk psikologuna goturun. Zaten onlar cocugun dogru soyleyip soylemedigini anliyor. Dogrularsa zaten psikologun adli makamlara bildirme zorunlulugu var diye biliyorum. Yanlissam birisi duzeltsin. Boylece hem siz durumdan emin olursunuz. Hem de dogruysa o pislik cezasini ceker.

Benim çocuğum enistesiyle yanlız kalmadı hiç hep birileri olur yaninda ben hiç kimseye güvenmem hep kızımın yanında bir adım ötesindeyim gözünüzün hep üstünde olması gerekir küçük çünkü

Emin olmadan bence olay çıkarmayın.kimseye bişey demeyin.ne yapılır düşünün karar verin.
Ne demek emin olmak? 3.5 yaşında çocuk böyle bir yalan uyduracak seviyede değildir. Çocuğun söylediği şüphe götürmez bir gerçek bence burada. Sorun karşı tarafı ikna edip edememek ki edemez de.
Arkadaşımın 3.5 yaşındaki oğlu kreşte öğretmen bana bugün vurdu dedi.kamera görüntüleri izlendi burun gün.kadin hep sevmiş kucağında oynamis arkadaşım arada yalan söylüyor dedi.yani 3.5 yaşındaki çocuk gayet te yanlış şeyler anlatır ki benimde oğlum 3 yaşında geçen dudagimdan öpmeye çalıştı sokakta görme şansı yok hep yanındayız TV de gormustur heralde diye düşündüm emin olunmadan olay çıkarmayın derken bunu kast ettim

Her yönüyle zor bir durum, anlıyorum. Ama öncelikle sakin kalıp, en iyi çözümü bulmak zorundasınız. Öncelikle, böyle durumlarda çocuğun beyanı doğru kabul edilir, çünkü genellikle gerçek dışı bir söylem değildir. (Kaldı ki, gerçek dışı olan o küçük kısımda da sebep önemli, çünkü bazen de başkasının yaşadığı durumu kendi yaşanmışlıkları gibi sahiplenebilirler.) Çocuğunuza belli ki özel bölge ve beden mahremiyeti konularında belli bilgiler vermişsiniz. Sanıyorum özel bölgelere dokunulmayacağı, böyle bu durumda sizinle paylaşması gerektiğini de anlatmışsınız.
Bir yerde çocuğunuzun bunu bir oyun gibi anlattığını söylemişsiniz. Buradaki "oyunun" da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuz mu kullandı oyun kelimesini, yoksa siz mi bu şekilde yorumladınız?
Lütfen emin olucam, daha çok detay öğrenicem diye çocuğunıza durmadan bu konuyu sormayın, tekrar konuşursanız ve söylediklerinde farklılıklar olursa, "ama böyle demiştin" gibi ifadeler kullanmayın. Çok fazla tepki vermeden, mimiklerinizi de kontrol ederek sakince dinleyin. Sormanız gereken bir şey olursa da, yönlendirici ve hata yaptığını düşündürecek şekilde olmayan sorular yöneltin.
Anlattığınız kadarıyla, kanıtlanması mümkün olan bir durum değil. Bazı üyeler şikayet edin falan demiş ama, ben hiçbir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
En zor kısım konuyu eşinizle paylaşma kısmı olacak gibi, hem onun da çocuğu hem de vereceği tepkiyi az çok paylaşmışsınız. Ama bu onun da bilmesi gereken bir konu. Sakin ve çok yükseltmeyecek şekilde paylaşmayı deneyin. Çocuğunuzun sizlere güvenip yaşadığı sorunları paylaşabilmesi için sakin kalmanız ve akılcı bir şekilde çözmeniz gerektiği üzerinden giderek yatıştırabilirsiniz belki.
Kardeşinize gelince; olduğu gibi anlatıp, çocuğunuzun bu paylaşımına kulak vereceğinizi, risk alamayacağınızı ve bir anne olarak onu korumanın göreviniz olduğunu gayet de paylaşabilirsiniz, paylaşmalısınız da. Gönül koymak ya da farklı aksiyonlar almayı tercih etmek de ona kalmış.
bence bu mesajı kesinlikle dikkate alın.

o yaşta bir çocuk böyle bir yalan söyleyemez. ya da yanlış anlayamaz bence. hiç sanmıyorum ama velev ki yanlış anladı, yine de bu saatten sonra insan nasıl rahat edebilir böyle bir şüpheyle? kardeşinizle paylaşmaktan başka çareniz yok. ister kocasını savunur, ister size mesafe koyar. kendi bileceği iş. sizin önceliğiniz çocuğunuzun güvenliği. o yüzden hiç vakit kaybetmeden uzman yardımı almalısınız.

hiç kimseye bir şey söylemeden ortalığı ayağa kaldırmadan tabi ki çocuğunuzu o ortama tekrar sokmadan burdaki kimsenin de dediğine uymadan oyun terapisi olan bir psikiyatrist psikolog artık kimi bulursanız ona gidin
çocuklar yalan söylemez ancak yanlışlıkla mı oldu taciz mi ilk kez mi nedir ne değildir oyun terapisinde ortaya çıkar
ona göre hemen aksiyon alırsınız
bir an bile kaybetmeyin

Kizim 3 yasinda ve buyukler sacma sapan poposuna saka icin pat yapar ya yapilmasina bile izin vermez hemen uyarir kimsenin poposuna dokunmuyoruz diye ve bana soyler. Ben yalan soyledigini dusunmuyorum mutlaka pedagoga goturun oyun terapisti ile netlestirin o adaminda gozunu oyun

Emin olmadan bence olay çıkarmayın.kimseye bişey demeyin.ne yapılır düşünün karar verin.
Arkadaşımın 3.5 yaşındaki oğlu kreşte öğretmen bana bugün vurdu dedi.kamera görüntüleri izlendi burun gün.kadin hep sevmiş kucağında oynamis arkadaşım arada yalan söylüyor dedi.yani 3.5 yaşındaki çocuk gayet te yanlış şeyler anlatır ki benimde oğlum 3 yaşında geçen dudagimdan öpmeye çalıştı sokakta görme şansı yok hep yanındayız TV de gormustur heralde diye düşündüm emin olunmadan olay çıkarmayın derken bunu kast ettim

Suçsuz birinin, yapmadığı bir şeyle itham edilmesi hiç kimsenin istemeyeceği bir şey elbette. Ama verdiğiniz örnekle konu sahibinin durumu birbirinden çok farklı. Anaokuluna giden çocuk bahsettiğiniz gerçek dışı beyanlarda bulunabilir. Belki okula gitmemek için bir bahane sunmaya çalıştı, belki arkadaşlar arasında gerçekleşebilen davranışın, öğretmen boyutunu öğrenmek istedi belki de bambaşka bir sebeple, hayal gücüyle yaptı.
İstismar çok farklı bir konu ve çocuğun söylemlerinin ciddiye alınması son derece önemli.

3,5 yaşındaki oğlum kafasında kurduğu şeyleri gerçekmiş gibi anlatıyor. Geçen yıl kreşin güvenliğinden çıkıp avm ye gidip alışveriş yaptığını sonra tekrar okula geldiğini anlatmıştı. Başka bir gün de çok basit ama öğretmenin ona soruları bildiği için çikolata verdiğini söylemişti halbuki böyle bir durum da yaşanmamış öğretmeni çocuklara asla çikolata vermediğini söyledi. Tamamen oğlumun hayal dünyasının ürünleri idi anlattıkları
Evladınızın durumu yaşandı mı yaşanmadı bilemiyorum ama 3,5 yaş çocuğu yalan söylemez diye bir durum yok onu biliyorum. Gerçek oyun terapisi ile psikolog tarafından öğrenilebilir ama ben o enişte ile bir daha aynı ortama sokmazdım evladımı

3.5 yaşindaki çocuk evet bazı konularda yalan söylese bile bu konu onun "hayal dünyası " nın çok dışında şeker çikolata istemesi gibi bir şey değil ki.Böyle bir durumu yaşamamış olsa uydurabilecek yaş ve bilgiye sahip değildir.
Kesinlikle çocuğun söylemini dikkate almalı ve pedagog yardımı almalısınız.

Oyun terapisi ile psikolog cocugu çözer ilk is ona gidin. Sonraki mevzu ise yalan soyler mi soylemez mi mevzusu bu cocuktan cocuga gore değişebilen bir durumdur. Bir gun kizim geldi ve dedi ki kreste kresten olmayan bir cocugun kendi ozel bolgesine dokundugunu soyledi kizim 5 yasindaydi. Isim de verdi. Ertesi gun okula gidecegiz ama aklimda sorular hem kresten degil diyor hem adini soyluyor fln ama kiziminda yalan soylemeyecginden de eminim. Neyse gittik ki kresten olmayan cocuk sinif ogretmeninin ogluymis 8 yasinda ders cikisi gelmis. Ozel bolgesine dokunma muhabbeti de uzeri pullu değişen tshirtlerden giymisti siniftaki arkadaslari pullari ters yuz ederken o cocukta gelip pullarin yonune degistirmis uzerinde. Degistirdigi pullarda tshirtun uzerinde meme kismina geldigi icin ve cocukta sınıftan olmadigi icin sanirim tedirgin olmus ve ozel bolgeme dokundu diye aktardi. Tabiki de siniftaj olmayan birinin yanlarinda olmamasi gerekiyordu ama karsi taraftaki cocugunda cocuk niyetiyle yaklastigi barizdi. Yani kızımın anlatimi dogru ama olayin seyredisi farkliydi. Siz de bunlari goz onunde bulundurun

Back
X