Her yönüyle zor bir durum, anlıyorum. Ama öncelikle sakin kalıp, en iyi çözümü bulmak zorundasınız. Öncelikle, böyle durumlarda çocuğun beyanı doğru kabul edilir, çünkü genellikle gerçek dışı bir söylem değildir. (Kaldı ki, gerçek dışı olan o küçük kısımda da sebep önemli, çünkü bazen de başkasının yaşadığı durumu kendi yaşanmışlıkları gibi sahiplenebilirler.) Çocuğunuza belli ki özel bölge ve beden mahremiyeti konularında belli bilgiler vermişsiniz. Sanıyorum özel bölgelere dokunulmayacağı, böyle bu durumda sizinle paylaşması gerektiğini de anlatmışsınız.
Bir yerde çocuğunuzun bunu bir oyun gibi anlattığını söylemişsiniz. Buradaki "oyunun" da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuz mu kullandı oyun kelimesini, yoksa siz mi bu şekilde yorumladınız?
Lütfen emin olucam, daha çok detay öğrenicem diye çocuğunıza durmadan bu konuyu sormayın, tekrar konuşursanız ve söylediklerinde farklılıklar olursa, "ama böyle demiştin" gibi ifadeler kullanmayın. Çok fazla tepki vermeden, mimiklerinizi de kontrol ederek sakince dinleyin. Sormanız gereken bir şey olursa da, yönlendirici ve hata yaptığını düşündürecek şekilde olmayan sorular yöneltin.
Anlattığınız kadarıyla, kanıtlanması mümkün olan bir durum değil. Bazı üyeler şikayet edin falan demiş ama, ben hiçbir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
En zor kısım konuyu eşinizle paylaşma kısmı olacak gibi, hem onun da çocuğu hem de vereceği tepkiyi az çok paylaşmışsınız. Ama bu onun da bilmesi gereken bir konu. Sakin ve çok yükseltmeyecek şekilde paylaşmayı deneyin. Çocuğunuzun sizlere güvenip yaşadığı sorunları paylaşabilmesi için sakin kalmanız ve akılcı bir şekilde çözmeniz gerektiği üzerinden giderek yatıştırabilirsiniz belki.
Kardeşinize gelince; olduğu gibi anlatıp, çocuğunuzun bu paylaşımına kulak vereceğinizi, risk alamayacağınızı ve bir anne olarak onu korumanın göreviniz olduğunu gayet de paylaşabilirsiniz, paylaşmalısınız da. Gönül koymak ya da farklı aksiyonlar almayı tercih etmek de ona kalmış.