Lütfen fikir verin

What goes around

Kalpler Allah'ın elindedir..
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
123
-9
48
Merhabalar sevgili kk, öncelikle sağlıklı günler dilerim,en çok ihtiyacımız olan zamanlardayız malum..

Konuya geçmek istiyorum.. Çok yakın bir aile ferdinin bipolar olduğundan şüphe ediyorum. Bu aralar öfke patlaması vs geçiriyor. Şunu bunu bahane edip son ses bağırıyor. Aşırı dalgın, her şeyi unutuyor..
Yani demem o ki çok zorlanıyoruz.
Çok doktorlara danıştık ama hasta olduğunu kabul etmiyor, tedavi de mümkün olmuyor bu yüzden..
Sizden tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. Çevresinde bunları yaşayan kişiler varsa paylaşırsanız sevinirim

Öfke patlaması bipoların karakteristik belirtilerinden değildir.dolayısıyla böyle bir çıkarımda bulunmak zor,daha fazla veriye sahip olmak ve gözlem yapmak gerekiyor

gereksiz,ani öfke krizlerinin genellikle altında yatan sebebi kendini ifade edememektir, ve olduğu gibi kendini ortaya koyamamaktır.duygularını ve isteklerini açıkça ifade edemeyen birey bu stresi,patlamayı öfkeyle boşaltır.

Nasıl yardım edelim mesela? Teşhis koyup tedavi mi önerelim?
Şu günler geçtikten sonra alıp bir doktora götüreceksiniz. Başka çaresi yok bu işin.

Nasıl yardım edelim mesela? Teşhis koyup tedavi mi önerelim?
Şu günler geçtikten sonra alıp bir doktora götüreceksiniz. Başka çaresi yok bu işin.
Yani bu aralar durumlardan dolayı hastaneye gidemiyoruz. Ama benzer durumları yaşamış kişilerden fikir almak istedim hepsi bu. Belki benzeri durumlar varsa bize hangi yolu takip edelim fikir olur diye düşündüm

Bunu teşhisini siz koyamazsınız. Bir psikiyatristin incelemesi ve tanı koyması gerekir.
İnternetten araştırdım bazı davranışları örtüşüyor. Elbette hekim değilim teşhis koyamam ama çevremizde psikiyatr tanıdıkla da telefonla görüştüğümüz kadarıyla o da bipolardan şüphelendi.

İnternetten araştırdım bazı davranışları örtüşüyor. Elbette hekim değilim teşhis koyamam ama çevremizde psikiyatr tanıdıkla da telefonla görüştüğümüz kadarıyla o da bipolardan şüphelendi.
Bipolar tanıdığım yok ama bipolar olanlar bile teshis koymanda yardımcı olamaz. Teshis yapildiktan sonra sıkıntılarını paylasman daha iyi. Bu sekil hem kafan karışır hem de temiz bilgiye ulaşamazsın.

Bipolar tanıdığım yok ama bipolar olanlar bile teshis koymanda yardımcı olamaz. Teshis yapildiktan sonra sıkıntılarını paylasman daha iyi. Bu sekil hem kafan karışır hem de temiz bilgiye ulaşamazsın.
Evet haklısınız, insan bazen zorda kalınca çare arıyor her yerden

Üzerine gitmeyin kendi haline bırakın. Bu şekilde denediniz mi ? Durup dururken mi sorun çıkartıyor? Şunu bunu bahane ediyor demissiniz ama belki onun için büyük şeylerdir

Üzerine gitmeyin kendi haline bırakın. Bu şekilde denediniz mi ? Durup dururken mi sorun çıkartıyor? Şunu bunu bahane ediyor demissiniz ama belki onun için büyük şeylerdir
Öyle yapıyoruz tepki vermiyoruz ama artırıyor. Bi anda yüz ifadesi değişiyor. Kandi kandine sorun ettiği şeyler oluyor. Mesela en basitinden bu program iyi değil dersek inadına ben seviyorum diyor. Başka fikirleri asla kabul etmiyor.

Kronik bir durumla değilse sadece davranış bozukluğu olabilir gözleminiz (Bu aralar diye belirtmişsiniz) ve hemen hepimizin zaman zaman olduğu gibi. Biraz acımasız olmuşsunuz sanki kişiye karşı. Kaygısı yüksek olan kişilerde de belirttiğiniz durumlar gözlemlenebiliyor ve insanların yaşadığı en yaygın sorunlardan biri de kaygı bozukluğu.

Bunun tanısını biz koyamayız buradan.
Kendi halinden memnun mu? Mutsuz olduğunu, hayatında bir şeylerin yanlış gittiğini kabul ediyor mu?

Kronik bir durumla değilse sadece davranış bozukluğu olabilir gözleminiz (Bu aralar diye belirtmişsiniz) ve hemen hepimizin zaman zaman olduğu gibi. Biraz acımasız olmuşsunuz sanki kişiye karşı. Kaygısı yüksek olan kişilerde de belirttiğiniz durumlar gözlemlenebiliyor ve insanların yaşadığı en yaygın sorunlardan biri de kaygı bozukluğu.
Bu aralar dediğim artış gösterdi. Aslında geçen sene aynı tarihte tekrarlamıştı. Zaten takıntıları var. Mesela mutlaka her yemekte bi lokma tabakta kalacak,bitirmiyor.

Back
X