- 14 Haziran 2010
- 1.271
- 398
- 363
Ustler beyaz parlak olacak.. alt dolaplar bu desenden olursa bu mat bir desen.. ama ahsap ve bordo arasi kararsizim. Bu desen dolapta nasil durur canlandiramiyorum..
Daha geçen gün arkadaşlarla bu parmak izi olayını konuştuk. Lake kaplamalarda çok belli oluyor, tabi ışıkta çok önemli. ışık yetersizse alacalı görünüyor izler. aydınlıksa ve açık renkse sorun yaşanmıyor. benim alt-üst dolaplarım lake kaplı beyaz çok sıkıntı yaşamadım diyebilirim. yeni eviminki de kırmızı- beyaz ama orda sorun olacak gibi hissediyorum bakalım. ayrıca mutfağın küçükse bordo tercih etme derim ben. mutfağını daha da küçük gösterir. açık renklerle daha aydınlık daha ferah oluyor mutfak.
zaten komple krem yaptırıyorum.. mutfağım ışık alıyor, problem yaşamam umarım :26:
mutfakçım akrikor yaptırıyor, bir de çimstone daha pahalı sanırım, bütçemi de çoktan aştım(tabi insan yaptırınca en iyisi olsun isitiyor ama)
ama ben yine de bir araştırıcam... bu arada benden kararsızı da varmış:) beni her sabah arar oldular artık karar değişti mi diye:)
zaten şu an çok ihtiyacım olan şey tavsiye ve tecrübeler:) bu yüzden gerçekten çok teşekkür ederim.
çimstone ile ilgili fiyat bekliyorum, çok fazla fark etmeyecekse çimstone yaptırıcam, ya da öyle görünüyor ki artık çimstone olacak :)
ama alın için karar vermedim daha... cam mozaiklerle ilgili çok şikayet ediyorlar etrafımda kullananlar da.. biri çatladı diyor, biri başka bişi söylüyor.
ben biraz renkli olsun istiyorum alın, ocağı arkasını da o renklerin içinden birini seçip o tonda sade yapıcam. yani şimdilik kafamda böyle birşey tasarladım..
bir de cam kapaklar davlumbazın iki yanına olduğu için buhar falan olur diye düşündüm
zaten şu an çok ihtiyacım olan şey tavsiye ve tecrübeler:) bu yüzden gerçekten çok teşekkür ederim.
çimstone ile ilgili fiyat bekliyorum, çok fazla fark etmeyecekse çimstone yaptırıcam, ya da öyle görünüyor ki artık çimstone olacak :)
ama alın için karar vermedim daha... cam mozaiklerle ilgili çok şikayet ediyorlar etrafımda kullananlar da.. biri çatladı diyor, biri başka bişi söylüyor.
ben biraz renkli olsun istiyorum alın, ocağı arkasını da o renklerin içinden birini seçip o tonda sade yapıcam. yani şimdilik kafamda böyle birşey tasarladım..
Evet, ocağa yakın yerlerlerde cam kapak zor olur bence de.
Alın için "ne kadar az derz, o kadar az dert" diye bir özdeyiş yaratmış bulunuyorum şu an itibariyle. Bence bulabildiğiniz en büyük karolardan tercih edin. Derz aralığı normal seramiklerden daha az olan rektifiye denen seramikler var mesela, onları da bir araştırın isterseniz. Normal derz aralığı 3 milimse bunlarınki 1 milim falan oluyor. Bir de derzi beyaz değil de seçtiğiniz seramiğin içindeki bir renkten de yaptırtabilirsiniz.
Benim eski mutfağımda yegane hoşuma giden şey 60 x 60 lık karolardan oluşan tezgah alnı idi. O mutfağımın klasik kargaşa anlarından birinde çekilmiş bir resmini ekliyorum. Sanırım derz aralıklarının ne kadar dar olduğu belli oluyordur.
Eki Görüntüle 645506
Bir şey daha geldi aklıma. Bir ara köşe eviye olacağından bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Dolaplar yapıldı mı bilmiyorum ama, eviye dolabi 90 derece köşeli yerine diagonal olursa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
Evet, ocağa yakın yerlerlerde cam kapak zor olur bence de.
Alın için "ne kadar az derz, o kadar az dert" diye bir özdeyiş yaratmış bulunuyorum şu an itibariyle. Bence bulabildiğiniz en büyük karolardan tercih edin. Derz aralığı normal seramiklerden daha az olan rektifiye denen seramikler var mesela, onları da bir araştırın isterseniz. Normal derz aralığı 3 milimse bunlarınki 1 milim falan oluyor. Bir de derzi beyaz değil de seçtiğiniz seramiğin içindeki bir renkten de yaptırtabilirsiniz.
Benim eski mutfağımda yegane hoşuma giden şey 60 x 60 lık karolardan oluşan tezgah alnı idi. O mutfağımın klasik kargaşa anlarından birinde çekilmiş bir resmini ekliyorum. Sanırım derz aralıklarının ne kadar dar olduğu belli oluyordur.
Eki Görüntüle 645506
Bir şey daha geldi aklıma. Bir ara köşe eviye olacağından bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Dolaplar yapıldı mı bilmiyorum ama, eviye dolabi 90 derece köşeli yerine diagonal olursa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
sena01 inanın yarama tuz bastınızbende yerler için vitranın rektefiyeli pompeisini aldım labbato denilenlerden normal seramikler granitler 20 tl civarı iken bunun merte karesi 84 tl idi sonra nemi oldu derzsiz yada 1 milimle döşenmesi gereken ebatlı seramiği akıl yoksunu usta derzli döşemiş üstelik diğer seramiklerden bile kötü döşenmiş.adama dedim sen ne yaptın niye bunları 3 milimle döşedin dedim siz bir şey söylemediniz ki dedi.kısacası ,insanın parasıyla rezil olması bu oluyormuş (tesadüf mağazada vitranın pazarlama uzmanını gördük adama anlattım bana ben olsaydım o seramikleri onun kafasında kırardım bir usta nasıl anlamaz döşediği seramiği dedi ama iş işten geçmişti. ev yaptıranlara ,inşaat yaptıranlara bilgi olsun diye paylaştım ustalara güvenmeyin her usta maalesef işinde iyi olmuyor herşeyi belirtmeniz gerekiyor.sizin tezgah alnınızda çok güzel ve akıllıca olmuş güle güle kullanın.
gerçekten talihsizlik olmuşben yerleri parke yapıcam.. hazır tadilat varken parkeleri de yenileyecektim zaten.. her tarafı parke yapmaya karar verdim. tabi parke de ayrı bir konu.. o mu bu mu biraz zorlanıyorum. ama en azında istediğim şeyi biliyorum parkede. balterio nun ahşap görüntülü parkesinden olacak sanırım
evet köşe 90 derece değil.. altında dolap var sanırım diagonal o oluyor... tam köşe kullanması zor olurdu.. e bulaşık makinası da var yanında.. resimdeki gibi.. bu son hali değil ama köşe bu şekilde... yan duvarda da 2 adet dar pencerelerim var. gördüğünüz gibi çok büyük bir mutfak değil.. fırın ve ocak da ortaya alındı
Eki Görüntüle 645722 Eki Görüntüle 645723
mutfağım yapılıyor, bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. fotoları da paylaşıcam mutlaka.. parkede balterio 328 karar verdik.
yalnız istediğim yeşil çimstonu bulamadım. koyu yeşil yokmuş çimstonda.. ben de sanırım bordo yaptırıcam. alnı da büyük fayanslardan yaptırıcam ama daha seçmedim. ege seramiğin çok güzel 30x60 büyüklükteki banyo fayanslarından kullanmayı düşünüyorum. tuhaf gelebilirim ama sanki çok güzel olacak :) kullanan var mı onlardan.. bi örnek paylaşayım..Eki Görüntüle 653363
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?