Mutfak Dekorasyonu lütfen fikirlerinizi esirgemeyin... :)

evet küçükse daha iyi olmuş ayrı ayrı olmaması.. güle güle kullanın..
tezgah arası için bi ara inceleyip fikir edinebilirsiniz Goccia Mosaico

aa süper çok teşekkürler.. bu camlar tek tek mi yapıştırılıyor? merak ediyorum...

Ustler beyaz parlak olacak.. alt dolaplar bu desenden olursa bu mat bir desen.. ama ahsap ve bordo arasi kararsizim. Bu desen dolapta nasil durur canlandiramiyorum..

Daha geçen gün arkadaşlarla bu parmak izi olayını konuştuk. Lake kaplamalarda çok belli oluyor, tabi ışıkta çok önemli. ışık yetersizse alacalı görünüyor izler. aydınlıksa ve açık renkse sorun yaşanmıyor. benim alt-üst dolaplarım lake kaplı beyaz çok sıkıntı yaşamadım diyebilirim. yeni eviminki de kırmızı- beyaz ama orda sorun olacak gibi hissediyorum bakalım. ayrıca mutfağın küçükse bordo tercih etme derim ben. mutfağını daha da küçük gösterir. açık renklerle daha aydınlık daha ferah oluyor mutfak.

zaten komple krem yaptırıyorum.. mutfağım ışık alıyor, problem yaşamam umarım :26:

]
aa süper çok teşekkürler.. bu camlar tek tek mi yapıştırılıyor? merak ediyorum...

plaka plaka yapıştırılıyor kare kare.. file gibi bi şeye yapışık oluyor, onlar yapıştırılıp arasına derz dolgu yapılıyor.. mesel bunun gibi ölçüleri

Son düzenleme:

en güzeli içine sinmesi çünkü bu tür yerler enaz 15 yıl kullanılıyor.bir kıyafete dünya para veriyoruz :) cam mozaik için hemen karar verme özelikle o beğendiğin çok derzli olucak iyi döşenmezse o derzler yarın öbürgün kirlenince sana derz değil dert olucak hem cam mozaikte çok ucuz bir şey değil tahminim çimstone ile kafa kafaya gelir.internetten fotolara bak bakalım hangisi şık duruyor cam mozaiklermi çimstonmu.bu arada eşim bana laf yetiştiriyor,çimstone ortağımısın diyor :))) neyse çok ısrarcı oldum niyetim sadece senin adına hoş bir şeyin ortaya çıkması.sevgiler...sonucu yazmayı unutma :)

zaten şu an çok ihtiyacım olan şey tavsiye ve tecrübeler:) bu yüzden gerçekten çok teşekkür ederim.
çimstone ile ilgili fiyat bekliyorum, çok fazla fark etmeyecekse çimstone yaptırıcam, ya da öyle görünüyor ki artık çimstone olacak :)
ama alın için karar vermedim daha... cam mozaiklerle ilgili çok şikayet ediyorlar etrafımda kullananlar da.. biri çatladı diyor, biri başka bişi söylüyor.
ben biraz renkli olsun istiyorum alın, ocağı arkasını da o renklerin içinden birini seçip o tonda sade yapıcam. yani şimdilik kafamda böyle birşey tasarladım..

inşallah gönlüne göre olur ve seve seve kullanırsın :)

bir de cam kapaklar davlumbazın iki yanına olduğu için buhar falan olur diye düşündüm

Evet, ocağa yakın yerlerlerde cam kapak zor olur bence de.

Alın için "ne kadar az derz, o kadar az dert" diye bir özdeyiş yaratmış bulunuyorum şu an itibariyle . Bence bulabildiğiniz en büyük karolardan tercih edin. Derz aralığı normal seramiklerden daha az olan rektifiye denen seramikler var mesela, onları da bir araştırın isterseniz. Normal derz aralığı 3 milimse bunlarınki 1 milim falan oluyor. Bir de derzi beyaz değil de seçtiğiniz seramiğin içindeki bir renkten de yaptırtabilirsiniz.

Benim eski mutfağımda yegane hoşuma giden şey 60 x 60 lık karolardan oluşan tezgah alnı idi. O mutfağımın klasik kargaşa anlarından birinde çekilmiş bir resmini ekliyorum. Sanırım derz aralıklarının ne kadar dar olduğu belli oluyordur.

Bir şey daha geldi aklıma. Bir ara köşe eviye olacağından bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Dolaplar yapıldı mı bilmiyorum ama, eviye dolabi 90 derece köşeli yerine diagonal olursa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

sena01 inanın yarama tuz bastınız bende yerler için vitranın rektefiyeli pompeisini aldım labbato denilenlerden normal seramikler granitler 20 tl civarı iken bunun merte karesi 84 tl idi sonra nemi oldu derzsiz yada 1 milimle döşenmesi gereken ebatlı seramiği akıl yoksunu usta derzli döşemiş üstelik diğer seramiklerden bile kötü döşenmiş.adama dedim sen ne yaptın niye bunları 3 milimle döşedin dedim siz bir şey söylemediniz ki dedi.kısacası ,insanın parasıyla rezil olması bu oluyormuş (tesadüf mağazada vitranın pazarlama uzmanını gördük adama anlattım bana ben olsaydım o seramikleri onun kafasında kırardım bir usta nasıl anlamaz döşediği seramiği dedi ama iş işten geçmişti. ev yaptıranlara ,inşaat yaptıranlara bilgi olsun diye paylaştım ustalara güvenmeyin her usta maalesef işinde iyi olmuyor herşeyi belirtmeniz gerekiyor.sizin tezgah alnınızda çok güzel ve akıllıca olmuş güle güle kullanın.

Son düzenleme:

evet köşe 90 derece değil.. altında dolap var sanırım diagonal o oluyor... tam köşe kullanması zor olurdu.. e bulaşık makinası da var yanında.. resimdeki gibi.. bu son hali değil ama köşe bu şekilde... yan duvarda da 2 adet dar pencerelerim var. gördüğünüz gibi çok büyük bir mutfak değil.. fırın ve ocak da ortaya alındı

gerçekten talihsizlik olmuş ben yerleri parke yapıcam.. hazır tadilat varken parkeleri de yenileyecektim zaten.. her tarafı parke yapmaya karar verdim. tabi parke de ayrı bir konu.. o mu bu mu biraz zorlanıyorum. ama en azında istediğim şeyi biliyorum parkede. balterio nun ahşap görüntülü parkesinden olacak sanırım

Son düzenleme:
en güzel ve kullanışlı dolap mabren dolaplar ve beyaz silindiği zaman ne iz kalıyor ne başka birşey:) beyaz ilede her renk uyum sağladığı için her renk yapabilirsiniz:)

parke konusunda isabetli bir karar olmuş dün evde temizlik yapıyorum boş evde ayağımı parkeye basıyorum sıcacık seramiğe basıyorum buzzz eşime seramik olan yerleride keşke parke yaptırsaydık dedim benim evin parkesi eşime sordum vario markasının elma deseni ve rengi griye çalan bir renk beyaz ve gri karışımı gibi parke seçmeye eşim tek başına gitti ben gidememiştim ama iyiki o seçmiş şimdi çok hoşuma gidiyor ben gitsem daha koyu bir renk seçerdim iyiki gitmemişim :) balterio markasına baktım harika renkleri var bayıldımmm inşallah gönlüne göre seçersin ama açık renk seçmeni tavsiye ederim ben şimdiden memnun kaldım açık renkten.kolay gelsin...

ya aksine ben de açık renk parke sevmiyorum.. bana soğuk geliyor, daha ahşap tonlarında düşünüyorum. imkanım olsa gerçek ahşap yaptırırım ama o da çok pahalı

Evet, diagonalden onu kastetmiştim.
Çok hoş ve kullanışlı bir mutfak olacağa benziyor. U mutfak çalışılması en rahat mutfak bana kalırsa. Büyüklük de gayet ideal bence. Ocak eviye arası mesafe çok fazla olursa boyuna sağa sola koşuşmak zorunda kalır insan.

mutfağım yapılıyor, bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. fotoları da paylaşıcam mutlaka.. parkede balterio 328 karar verdik.
yalnız istediğim yeşil çimstonu bulamadım. koyu yeşil yokmuş çimstonda.. ben de sanırım bordo yaptırıcam. alnı da büyük fayanslardan yaptırıcam ama daha seçmedim. ege seramiğin çok güzel 30x60 büyüklükteki banyo fayanslarından kullanmayı düşünüyorum. tuhaf gelebilirim ama sanki çok güzel olacak :) kullanan var mı onlardan.. bi örnek paylaşayım..

vitranın 4d denilen iç bükey dış bükey seramikleri var ben çok beğeniyorum birde vitranın starlight modeli var onun krem dekorunu kullanabilirsin hem sade ve şık hemde kullanışlı olur diye düşündüm ben çimstone yaptırmasaydım 4d lerden düşünüyordum.hatta Bornova ikeada bir mutfakta uyugulamışlardı gerçi onlar tam bir döşeme yapamamış aralar açık duruyordu.sen çiçekli böcekli bişey düşünüyorsan sana uymaz bu dediklerim.bir uyarıda bulunayım o egeseramiğin ürünü eğer vetrozalı altın sırmalı falansa ilerde problem yaşarsın.ben banyoya döşettim döşerken çizildi daha hiç kullanmadım.çok şık oluyor ama kullanması problem diye düşünüyorum.vitranınki çiziliyorsa egeseramiği düşünemiyorum bile yurtbay seramikte doğal taş desenli seramikler görmüştüm onlarda çok hoş duruyor.eltimin mutfağına öyle yapmışlar buharlı mobun ucunu tutuyor sonra bezle siliyor işlem tamam :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…