Mutfak Dekorasyonu lütfen fikirlerinizi esirgemeyin... :)

e

akrilik lake yi sorarım marangozuma, mantıklı .. aslında beyaz da düşünmedim değil... ama biraz renk olsun dedim, dediğin gibi çok sıkılırsam yedek kapak yaptırır değiştire değiştire kullanırım fotoyu mutlaka paylaşıcam.. alttaki mesajında da belirttiğin noktalara dikkat etmeye çalışıcam.. çok teşekkür ederim. kafama takıldı yalnız, dolap altlarını sabit kapatırsam ilerde problem olmazmı kiii

Dolap altına konan bazaların madeni görünümlü bir çeşitinden kullanıldı benim mutfağımda. Sabit degil, süpürge yaparken de hafif esnedikleri için tangırtı ya da oynama yapmıyor, yerinden de çıkmıyorlar. Mutfağımın resimlerinden http://www.kadinlarkulubu.com/mutfa...sonunda-mutfagimi-yaptirdim.html#post23861864 pek belli olmuyor ama bir araştırın isterseniz. Benim beyaz eşyalarım inoks olduğu için uyumlu oldu, ayrıca süpürgelikleri de aynı tip bir şeyden yaptılar. Metre ile satılıyormuş bunlar, belki farklı renkleri de vardır.

Bir arkadaş kulpsuz dolap kapağı olursa push-open olacağından bahsetmiş, ama bazı kulpsuz modellerde kapağın iç kısmına 3-4 parmak girecek bir boşluk yapıyorlar, push-open olmadan da açmak mümkün oluyor (Nolte mutfakta görmüştüm) Push open da parmak izi çok kalır tahminimce. Kulp kullanılacaksa yuvarlak hatlı bir model seçme konusuna katılıyorum, benimkiler eşimin israrı ile köşeli oldu. Silerken falan parmaklarımı kanattığım bile oldu, hele ufak çocuk varsa köşeliler çok tehlikeli. Benim kulpların tutma yeri mat, dolaba monte edilen parçaları parlak. Parlak kısımların tozunu almaktan usandım, mat yerler, toz açısından da parmak izi kalmama bakımından da gayet iyi.

Ayrıca kapaklarda ve çekmecelerde frenli sistem kullanılırsa çok iyi oluyor. Bende Blum diye bir marka kullanıldı. Yeğenim mutfak sektöründe çalışıyor, Blum'un en iyi markalardan biri olduğunu söyledi, bir de Nolte mutfağın kullandığı bir marka varmış (adını hatırlayamadım) o en iyisi imiş. Maddiyat olarak sizi fazla zorlamayacaksa bu fren sisteminin markası konusunda marangozunuzla bir konuşun derim.

Ben de dolap altlarında metalik renk seçtim, ama ahşap mı olacak onu bilemiyorum..
Mutfagınız çok hoş ferah olmuş, güle güle kullanın :)
altlar çekmece olacağı için fren sistemlerinin kaliteli olması gerektiğini marangozum zaten belirtti, hangi marka kullanıyor bilemiyorum ama, sorucam bakalım, ben de merak ettim... Kulpları daha seçmedim, mat ve parlak arasında çok kararsız kaldım açıkçası... parlaç çok şık duruyor, tabi kullanım açısından sizlerin fikirleri de benim için önemli...

benim dolap altlarınada aynı malzemeyi kullandılar metal renkte çok şık duruyor hele parlak kulplarla çok hoş oldu.benimkiler sabit sadece ankastre bulaşık makinasının ki seyyar oldu.sabit derken hiç çıkarılamaz değil tabi problem olduğunda sökülebilir şekilde ama öyle bir durum olursa biz sökeriz siz ellemeyin dediler.benim mutfağı yapan kişi buranın en iyi mutfakçısı aşır mobilya yaptı burda üstüne mobilyacı yok nereye gidersem gideyim aşır mobilya dedimmi diğer mobilyacılar saygıyla eğildiler :) ben çok güveniyorum inşallah sorun çıkmaz.bahsettiğiniz kapak modelini biliyorum eltimin mutfağında vardı ben zor kullandım ve zorlandım ama o alışmış bana rahat geliyor demişti.mutfakçıma sordum o tavsiye etmedi en iyisi yuvarlak hatlı parlak dedi bende mat istedim ama dolaplar parlak olduğu için parlaklar daha bir güzel gösterdi.kulplar nasılsa en son takılcağı için mat ve parlak al evde dolapların üstünde dene.biz 3 boy kulp aldık hepsini denedik orta boy en ideali durdu.köşeli konusunda haklısın özelilkle küçük çocuk varsa çok fena.çekmecelerin frenli olması konuusna katılıyorum diğer sistemlerden sonra acaip kullanışlı.blum en iyi marka birde samet diye bir marka var ama benim mutfakçı hepsini blum kullandı,kendine şart koymuş blumdan başka kullanmıyor ben samet kullan dedim olmaz dedi.blum dışındakiler tozlanınca tıkanıp sorun yapıyormuş.ama samette sorun çıkarmaz bence.blum sameti fiyat konusunda ikiye katlıyor ama.hepsinin tek tek fiyatını almıştım gerekirse yazarım.push open mutfakta nasıl olur tam kestiremiyorum ,ben mutfakçıya gittiğimde bayanın biri yaptırıyordu ama frenli çekmece gibi itemiyorsun onu tekrar yerine bastırman gerekiyor.ben push open sistemini yatak odası şifonyer ve komidinleri için düşünüyorum hem şık duruyor hem düz olduğu için siler geçerim diyorum :)

marangozuna sorarken Egepres markasını söylemeyi unutma hatta internet sitesine girip inceleyebilirsin.ordaki renkler sınırlı konulmuş kartelasını görme şansın varsa incele derim.senin kapağın markası neymiş? agt uygundu ben yatak odasına agt kapaktan yaptırıyorum sonuçta herzaman silinen yer değil yani en azından mutfak gibi değil.ama mutfak kapağı olarak egepres en dayanıklısı ve çizilmezi diyor gittiğim mutfakçılar.egepresin çok hoş bir deseni vardı görntüsü güderi gibi duruyor hiçbir markada onu görmedim.karşı komşum yaptırdı ya süper duruyor.hatta bizim mutfakçı o desenden kardeşine tv ünitesi yaptı harika olmuş.sana yazarken aklıma geldi bende portmantoyu ondan yaptırayım en iyisi :))

Son düzenleme:

hangi desen ki acaba? kodunu yazman mümkün müü :)

bir de bu çizilmez akrilik ile normal akrilik arasındaki fiyat farkı çok mu acaba?

bir de bu çizilmez akrilik ile normal akrilik arasındaki fiyat farkı çok mu acaba?

bizim mutfakta yanlış hatırlamıyorsam 800 tl fark oldu çok büyük değil mutfağım ama yer gök dolap oldu az yere çok dolap sığdırdık,tezgah takılsa foto koyucam.akrilikler çok farklı kendi aralarında bile farkediyor.kalınlıkları var,bunlar yaprak şeklinde oluyor milimetreleri var kalın olanlar pahalı.ben yatak odasına en uygunu agt olduğu için ondan yaptırdım bir üstü daha kalındı 900 tl farketti birde çiizlmez yaptırsam bir o kadar daha farkederdi.dolap genişliği 4,40 yatak odamın 2 komiidn birde şifonyer var.şuan kodunu hatırlamıyorum sen mutfakçına yada başka bir marangoza sor bakalım egepresin renk karteleasına bakıcam de yakından görürüsn hem.kolay gelsin.

söylediğin egepress lakeyi gördüm. marangozum getirdi.. bütün desenlerini bugün görücem.. aslında bu da çiziliyor.. siyahında denedik, ama diğer renklerinde gerçekten hiç belli olmuyor. renkte o kadar kararsızım ki anlatamam. keşke mutfağının fotosunu koyabilsen.. sonunda beyaz yaptırıcam sanırım ben de.. tezgah ve mozaiklerle mi renklendirsem demiyor değilim

ya o deneme testini bizde yaptık anahtarla tuttuk çizik :)) evet çiziliyor ama eşim vargücüyle bastırdı da öyle çizildi ama hiç kalkma olmadı.zaten evde kasıtlı çizmedikten sora çiizlmiyor sonuçta evde toz bezine dayanıklı olsun yeter.benim görümce alt sınıf bir malzeme yaptrdı yine akrilik. bu mikrofiber bezle siliyorum yine çiizlid dedi,gerçektende dikkatli balmadan bile gözüküyor ve çok çirkin duruyor.şimdiki oturduğum evde karşı komşum egepresin kapağını yaptırdı heryere mutfak,portmanto,banyo çok memnunum diyor.yeni evde karşı komşum altları siyah üstleri beyaz yaptırmış bana söylediği ilk kelime siyaha bulaşma dedi daha 8 ay oldu bıktım diyor.hatta o tezgahı çimstone elvas yaptırış bende onun mutfağını görmeden önce öyle düşünüyordum ona da yaptırma sil sil hep tozlu gibi duruyor dedi.en güzeli beyaz bence de.sana bri tavsiyem de mozaik yaptırma tezgahıda alnınıda yani tezgah arasınıda çimstone yaptır.mozaikle temizlikle uğraşırsın ama çimstone sil geç.ben evye bekliyorum evye gelse hemen tezgah takılıcak bende foto koyucam.dolaplarım beyaz tezgah çimstone arcadia evye tekanın 86 cm siyah granit 1,5 gözlüsü fiyatıda liste 564 lira biz 500 aldık sadece sirkeli suyla silseniz bile kireç lekeis çıkar dediler.ocağım siyah cam.ben tek renk yani beyaz yaptırmanı isterim çift renk yaptıran komşularım benimkini görünce pişman oldular alt kapaklarını değiştirceğini söyleyen oldu.özellikle siyah alt kapaklarda çok kullanışsız diyorlar.bembeyaz yaptır halınla perdenle renklendir.ben pembe çiçekli zebra yaptırdım,cam masa alıcam işlallah ayakları metal olanlardan.halıyıda ortama göre bakıcam artık.dinarsunun yamalı halıları hoşuma gitti özellikle pembesi :) beyazı renklendirmen kolay zaten mutfak eşyalarını renkli oluyor,hiç renk olmasa kulplar metal o bile renk oluyor.1,2 renkli önlük,masa örtüsü tutacak koysan al sana renk :)) kesinlikle beyaz diyorum daha öncede yazdım galiba arkadaşım beni dinledi ne zaman konuşsak Allah razı olsun diyor iyiki seni dinlemişim diyor.o çalışıyor haftasonu camsillle bile siliyorum pırıl pırıl diyor.onun apartmanda sıfırdı hep komşular 2 renk yaptırmış benimkini görünce bayılıyorlar dedi.ayyy ne çok konuştum :))) internetten beyaz mutfaklar diye arat bak bakalım fotolar hoşuna gidecekmi.beni beyaza aşık eden bir foto olmuştu bembeyaz bir mutfak sadece duvarda pembe bir çiçek tablosu vardı.beyaz huzur ve temizlik göstergesi benim için.hoşçakal sonucu yaz.bekliyorum :)

Kesinlikle katılıyorum, tezgahta koyu renkten kaçınmakta yarar var. Hem gözü yorabilir mutfakta çalışırken, hem de temizliği zor. Benim mutfakta, tezgahalnı ve tezgah çimstone lapland, çok, çok memnunum. Banyoda ise çimstone savana var, sil, kurula, bir daha sil, bir daha kurula adamı sinir ediyor, ki banyo ile mutfak kiri kıyas kabul etmez.

evet lapland çok güzel aynalı pırıl pırıl parlıyor ben çok beğendim ama onun metre tül ve metrekare fiyatı arcadiadn pahalıydı 460 tı sanırım ben 400 tl lik olnaı yaptırdım çok değil gibi geliyor ama 500 tl fark oluyor toplamda barents diye bir renk vardı o da 480 tl oda beyaz dı hatta en beyazı oymuş.birde samsung radianz var aynı malzeme bunlar sadece iismleri değişik ikiside kuvartz hatta onda renkler daha da güzel ama parası daha pahalı 15 yıl garanti veriyor.ben çok istedim ama yapan ustanın işçiliğini beğnmedim o yüzden çimstonu iyi yapan ustaya verdim.işçilik çok önemli gerek mutfak gerekse tezgah için yapan kişinin işçiliğini görmeden yaptırma.daha önceki yaptığı işleri git gör.sulu yerler alçak diğer tezgahı yüksek yapıyorlar ben hiç beğenmedim ona göre araştır.kolay gelsin

evet... mutfak siparişim verilmiştir sonunda.. egepress in düz krem rengini seçtik eşimle.. eşim beyaz istemedi
ama krem de çok güzel, beğendim ben... tezgah akrikor olacak.. sanırım diğerlerine göre daha uygun ve bakteri de barındırmıyormuş, ayrıca ek yerleri de pek belli olmuyormuş. ocağımı siyah cam aldım, tezgahı renkli vermek istiyorum daha rengini seçmedim... bakalım...
cam mozaik istiyorum aslında ama kullanmı konusunda çok tereddütlüyüm.. ona da sıra bi gelsin de bakarız artık :) ohh rahatladım yaa.. ne zor işler bunlar.
bu arada yönlendirmeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim :)

Hadi gözünüz aydın.

Akrikoru hiç duymamıştım, güzel bir malzemeye benziyor. Çizilmeye karşı dikkatli olunacakmış, ama çizikleri de onarılabiliyormuş. Sanırım Corian tipi birşey.

Eviye için tezgahaltı birşey seçmenizi öneririm. Ankastre denen üstten takılan eviyelerde çeşit bol ve oldukça iyi fiyata bulmak mümkün, ama son derece kullanışsız olduklarını düşünüyorum.

kararına çok sevindim ayrıca kremide çok tatlı bir krem parlıyor kendini gösteriyor yani.sadece tezgah için çimstone yada radianz seçseydin.diğer bri arkadaşın dediği gibi sanırım o dupont corian tipi bişey yani ana maddesi akrilik.ben burda corian satan kişiye gittim sordum bana aynen şunu söyledi."yaptıranlar memnun değil,eğer mutfağı az kullanıyorsan daha çok süs için yaptıracaksan yaptır ama ben mesuliyet kabul etmiyorum yaparım ama asla bana şikayete gelmezsen" dedi.çiziliyormuş ve o çizikler gideriliyormuş ama eve gelip onlar yapıyorlarmış burası küçük bir şehir herzaman servisi olmuyormuş beklemek gerekiyormuş.sen bence dolap rengine uygun bir çimstone yaptır örneğin sahara ya da daha renkli bişey ama çimstone kartelasının gerçeğini gör internette renkler çok farklı çıkmış.çimstone da bakteri barındırmıyor ve ek yerleri belli olmuyor.seramikçimden cam mozaik istedim cam mozaik alırsan renkli olsun şeffafların altından duvar hoş gözükmüyor dedi herlade mala izi belli oluyor sanırım.sen eğer seni çok zorlamayacksa tezgahıda tezgah alnınıda çimstone yaptır çok rahat edersin.şu bana teşekkür eden arkadaşım seramik yatırdı arasını modern seramik olmasına rağmen oda şimdi alnınıda çimstone yaptırıcak.burda 8 ayda mutfak siparişini zor vermiş biri konuşuyor :)) benim kadar kararsız insan olmaz.bak 8 ayın tecrübesi var :))))))

tezgah altı eviye yaptırırsan sıfır montaj olanlardan yaptır.tezgah altı eviye koyduklarında evye kenarında 1 cm kadar bir pay kalıyor o kısım dikkat etmezsen her bulaşık sonrası evyeyi temizleyip süngeri ordan geçirmezsen zamanla orda yağ ve pislik birikiyor. ben o yüzden evyeyi üstten takılandan aldım.üssten takılanlarda da kenarda su falan birikirse bezle silmek zorundasın.karar senin :)

mutfakçım akrikor yaptırıyor, bir de çimstone daha pahalı sanırım, bütçemi de çoktan aştım (tabi insan yaptırınca en iyisi olsun isitiyor ama)
ama ben yine de bir araştırıcam... bu arada benden kararsızı da varmış:) beni her sabah arar oldular artık karar değişti mi diye:)

hayırlı olsun.. eğer dolaplarınız arasında cam kapaklı olan varsa buzlu değil kumlu cam yaptırmanızı tavsiye ederim..

hayırlı olsun.. eğer dolaplarınız arasında cam kapaklı olan varsa buzlu değil kumlu cam yaptırmanızı tavsiye ederim..

teşekkürler .. cam kapak yaptırıcaktım ama iptal ettirdim, çünkü mutfağım çok büyük değil ve çok karmaşık bir görüntü olurdu.. böyle daha kendini gösterir diye düşünüyorum dolaplar.

bir de cam kapaklar davlumbazın iki yanına olduğu için buhar falan olur diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…