Mutfak Dekorasyonu lütfen fikirlerinizi esirgemeyin... :)

merhaba kardelenk bu koyduğun seramiği dolap tezgah arasına mı döşeteceksin? biliyorum bu seramiği bende bakmıştım kabartmalı gibi dokunuşu var. özellikle büyük boy istememin sebebini merak ettim?
ayrıca mutfağının montajı ne zman yapılacak? fotograf ekleyip bizide aydınlatacaksın dimiii?? lütfennnnn!

merhaba.. bu fayansı sadece örnek olarak koymuştum.. bu tarz büyük fayans düşünüyorum, kullanım açısından daha rahan olur diye düşündüm. ancak dolaplarım krem rengi olduğu için tezgahı kırmızı ve ya bordo düşünüyorum, ona uygun bulabilirmiyim bilemiyorum.. bakalım.. tabii ki son halini paylaşıcam.. ancak herhalde 1 hafta 10 gün ancak biter

canım bugün dolapların üzerindeki mavi jelatinleri çıkarttım bana çıkarttığınız gün silmeyin ertesi gün silin dediler.sende sonraki gün silersin ilk çıktığında silersen zarar görebiliyormuş.içleri farketmez ama üzerlerini nemli bezle silmen yeterli dediler.senin mutfak ne durumda yapılıyormu?

İlk sefer için mi dediler bu nemli bezle silmeyi, yoksa hep mi sadece nemli bezle silin diyorlar?

Eğer her zaman öyle yapın diyorlarsa işiniz zor. Benim marangoz da sırf nemli bez demişti, ama kesinlikle o şekilde başa çıkılmıyor. Belki sizinkiler (yanılmıyorsam) parlak olduğu için yeterli gelebilir, ama benim mat PVCler (her yerde kullandığım gibi) beyaz sabunla silmezssem kısa zamanda sapsarı oluyorlar.

Bu arada güle güle, iyi günlerde kullanın mutfağınızı :))

evet ilk sefer için dediler zaten üstü kaplı olduğu için temiz kapaklar ve ilk seferde nemli bez yeterli dediler sonrasındada içinde alkol olmayan temizleyici kullanın dediler.camsil olurmu dedim olur dediler.aynısı arkadaşımda var oda camsille siliyormuş haftada bir defa pırıl pırıl oluyor dedi.1,5 yıldır kullanıyor sorun yok dedi.hiç kullanmadım ama arap sabunu burda çok okudum onu kullansam nasıl olur acaba ? güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) 15 yıldır tıkış tıkış bir evde oturdum evim büyük ama dolaplarım çok azdı şuan 2 eve yetecek dolap yaptırdım şimdi de gözüm korktu sil sil bitmiyor :)

evet bunu daha önce okumuştum bi yerde.. hemen silmemek gerekiyormuş. benim de dolaplar geldi, yarın tezgahım takılacak.. bu arada en son belenco nun bordo gibi bişey onan karar verdim, çimstone pahalı gelirken bu ondan da pahalı. eee boşuna dememişler evdeki hesap çarşıya uymaz diye :) sonra ara yapılacak.. offf 2 haftadır göçebe hayatı yaşıyoruz

Biidiğimiz eski tip, katı arap sabunu, beyaz sabuna göre daha geç arındığından dolap kapaklarına kullanmıyorum ben. Sıvı arap sabunları da pek bir işe yaramıyor bana kalırsa. Arap sabununu davlumbazın filtrelerini, ya da ocağı silerken kullanıyorum, onlarda iyi sonuç veriyor.

Vallahi silmesi zor da olsa bol dolap olması çok iyi bir şey. Benim de büyücek, ama dolabı ve tezgahı az olan bir mutfağım vardı bu mutfaktan önce. O zaman dolaplara sığdıramadığım için açıkta duran elektrikli aletleri, baharat kavanozlarını, kupa, vs.leri temiz tutmak için sık sık siliyor/yıkıyordum, şimdi hiç değilse düz dolap kapaklarını silmek yeterli oluyor (yüksek yerler için araba camlarını silmek için kullanılan süngerli silecekleri tavsiye ederim).

aynen evdeki hesap çarşıya uymuyor :) biz de sıfırdan ev döşüyoruz çok zor hem iyi olsun istiyoruz hem uygun olsun istiyoruz ucuzu beğenmiyoruz neyse ki içimize sinen oluyor ya ben o yüzden çok takmıyorum artık.evet belencoyada bakmıştım onunda renkleri güzel güle güle kullan inşallah.önce arayı yaptırman gerekmiyormuydu ? sen arayı ne yaptırıyorsun cam mı? eğer cam bordürse ben önce aranın yapılması gerektiğini bliyorum.ama cam tezfah arasıysa bilemem.en güzlei aynı belencoyu arayada yapırsaydın en güzeliydi.ben de şuan çok acele etmiyorum yavaş yavaş siliyorum ama senin yaşadığın yerdeyse mutfak Allah kolaylık versin :) inşaat işi zor.bende banyo dolabı yaptırmayı düşünüyorum yerler antrasit duvarlar beyaz ve gümüş rengi sence ne renk dolap gider.siyah ya da beyaz haricinde...

ben dolaplarda amway kullanıyorum, ocaklarda da işe yarıyor tavsiye ederim..

Yaşanan evde mutfak yaptırtmak korkunç bir şey. Ama çoğu bitti, azı kaldı sanırım, ondan sonra keyfini süreceksiniz inşallah.

sormayın benimde aynısıydı ne kadar toplarsam toplayayım sürekli bir dağınık görüntü vardı.buzdolabı üstünün bile dolu olması çok sinir bozucuydu mutfak aletleri dediğiniz gibi hep toz oluyor her kullanımdan önce yıkıyordum.Allaha şükür bundan sonra sorun yaşamam inşallah.rabbim olmayanlarada versin mutfak bir kadın için en önemli yer. kardelenk amway kullanıyormuş hiç denemedim ama görümcemde görmüştüm alkol yoksa bizde onu kullanalım sena hanım ne dersiniz?

banyo dolabım hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum hatta seramiklerim vitranın timeless modeli foto koyamadım çünkü nasıl yapıldığını bilmiyorum ben çıkmak zorundayım oğullarım öğlen yemeğine gelicekler.hoşçakalın

ya evet, 2 haftadır annemlerde kalıyoruz, çocuk olunca mecburen... araya tezgah arası kompozit cam yaptırıcam, bu yüzden tezgahın takılmasını bekliyorum. aynen ben de battı balık yan gider misali bari beğendiğim olsun deyip yaptırıyorum walla :)
dolaplarını buzlu cam kapaklı düşünebilirsin bence, ablam kullanıyor, şık da duruyor.. gövdesini de koyu renklerden birini seçebilirsin..
umarım gönlüne göre olur :9

fotoğraflar pek net değil ama.. paylaşmak istedim.. daha tezgah arası yapılacak

Eki Görüntüle 677244 Eki Görüntüle 677243

rengi krem gibi durmuyor sanki beyaz gibi olmuş.benimki beyazdı ama yapılınca kırık beyaz oldu.portmantoyu agt kapaktan yaptırdım (agt hiç güzel değil egepresin yanında solda sıfır üstü çizgi çizgi sanki dokusu pürüzsüz değil,egepres yaptırmadığıma çok pişman oldum )neyse olan oldu en azından mutfağım egepres :) şuan bile çok temiz duruyor mutfağın kulplara ne karar verdin.arası cammı oldu.mesajı 5 nisanda yazmışsın artık bittiyse yeni foto koyarsın ben bakamıyor fazla nete.güle güle kullan iyi günlerde inşallah.

teşekkür ederim :) renk krem aslında ama fotodan açık gözüküyor olabilir. arayı cam karar verdim. daha bugün desenimi seçtim herhalde haftaya cuma falan anca biter. şimdilik bu haliyle kullanıyorum, yapacak birşey yok. bitince foto koycam tekrar ben de sabırsızlanıyorum artık. benim portmantom beyz membran kapak içi abanoz. memnunum ama çizikler var tabi, yakından bakınca belli oluyor. ama genel olarak güzel, o zamanlar egepress i bilmiyordum sayende öğrendim... :)

Eki Görüntüle 677244 Eki Görüntüle 677243

Merhaba,
Güle güle kullanın mutfağınızı inşallah içinize siner tamamen bittiğindede.
Mutfağınız ile ilgili yapılan bütün yorumları baştan sona kadar okudum.
İsimlerini bilmiyorum ama just64
Ve sena nickli arkadaşlar sağolsunlar size olduğu gibi banada çok fikir verdiler..

Benim açtığım konuyada yazdığınız gibi gercekten başlarken düşündüğünüz hiç bir şeyi yaptırmamışsınız :))

Mutfağınızın tezgahı bordomu oldu tam anlaşılmıyor resimden ?
Koyu rengi kinse tavsiye etmiyor siz bitmemiş bile olsa kullanıyorsunuz sanırım mutfağınızı
Nasıl memnunmusunuz??
Bir şikayetiniz varmı?

Kapaklar çok el izi belli ediyormu?

Tezgah alnıda yapılmıştır inşallah merakla bekliyorum bende henüz karar vermiş değilim

Ya tezgahımı savana yaptırmaktan vazgeçip açık bir renk tezgahla alnını da bir yaptırıcam( bunun için yorumunuzu merakla bekliyorum koyü renk tezgah kullanan biri olarak yazarsanız çok memnun olurum)
Yada savanadan vazgeçmeyip tezgahı savana alnınıda can seramik yaptıracağım aralarına gri simli derz kullanıyorlarmış o yüzden kit leke göstermiyormuş...
Merakla bekliyorum yeni resimleri ve yorumunuzu..

evet saolsunlar çok yardımcı oldular.. sorularınıza cevap bulabilmek çok güzel gerçekten burda :)
dolaplar parmak izi yapıyor evet, ama ışık yönünden herhalde hiç belli olmuyor benim. bir de kulplar kullanılınca zaten iz yapmıyor. ben dolap rengimden de tezgah rengimden de çok mmnunum. tezgahım bordo, evet.. değişik oldu. daha önce kimsede görmemiştim. risk alıp bordoyu seçtim. krem dolaplarla çok uyumlu oldu ve kullanışında da bir problem yaşamadım henüz. tabi daha 1-2 haftadır kullanıyorum. tezgah arasını arası dijital baskı fotolu cam yaptırıyorum. biraz uzun sürüyor yapımı daha yeni başlandı. sanırım haftaya cuma falan ancak bitmiş olur. ben de merakla bekliyorum :) bittiği gibi de buraya koyarım fotoları. kullanan bir arkadaşa rastladım en sonunda ve içimi rahatlattı doğrusu. hem temizlik hem de şıklık açısından şiddetle tavsiye etti. kendisi senelerdir kullanıyormuş. sizin mutfağınız daha büyük olduğu için renk kullanabilirsiniz. benim ki fotolarda da görüldüğü üzre pek ufak bir mutfak. ama bu şekilde çok kullanışlı oldu. dolaplar az gibi gözükse de herşeyi aldı. ben çok fazla ıvır zıvır da sevmiyorum. kullanmadığım şeyleri evde tutmaktan pek hoşlanmam, bu yüzden herhalde :)
umarım gönlünüzce olur sizin de:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…