Lütfen objektif değerlendirin

Ben de bir idareciyim. Ve seminerde bunu ben de dile getirdim. Erteleyince cok daha zor oluyor. Ben onlara yardimci olmak adina soyledim. Okulumuz bir anaokulu. 8 tane zumreler. Birbirinizle catismayin ayni etkinlikleriniz olmasin ne gibi calismalar yapacaginizi paylasin birbirinizle dedim. Planinizi programinizi ayarlayin sadece tatilinizin 1 haftasini alir en fazla dedim. Neticede sene boyu 10 ay rahat etmek var. Ben yardimci olmak istemistim. Bence mudurunuzde kotu niyetle dememistir. Acaba benim ogretmenlerimde boyle mi dusundu ki arkamdan? :63:

Kızlar seminer dönemindeyiz, müdür dediki şimdiden 23 Nisan vs bayram çalışmalarını yazın ayarlayın ben tatile mi giriyorum çalışmaya mı Allah aşkına ya. Kafamı boşalmazsam nasıl işime odaklanıcam okul başlayınca. Sürekli okulla ilgili şeyleri hazırlayın dedi bir de
bu konu tartışma çıkarır birazdan. 3 ay tatil... yatıyorsunuz mevzuları başlar. ben sorunuza cevaben söyleyeyim: evet hazırlık yapabilirsiniz. şimdilik öğrenci sayısına falan gerek yok sadece neler yapabileceğinizi araştırabilirsiniz kafanızda bir plan kurarsınız.okul başlayınca da uygulamaya geçersiniz.2017/2018 eğitim öğretim yılında tiyatro ve dinleti yapmak istiyordum.geçen yaz bunlarla ilgili araştırmalar yaptım tiyatrolar dinletiler baktım bir sürü. okul zamanı da hazırlıklara başladım planladıklarım gerçekleşti.bu yaz yine bazı programlarla ilgili araştırma yapacağım.ve bazı kitapları okumam gerek. diyeceğim şu: tatil diye okulla ilgili bir şey düşünmeyeceğiz yapmayacağız diye bir şey yok en azından kafanızda birşeyler oluşturabilirsiniz okul zamanı da daha rahat oluyor böylece.yoksa kara kara düşünüyor insan.

23 nisan hazırlıklarını nasıl yapacaksınız ki öğrenci yok bir şey yok. Ayrıca Haziran dan sonra gelmenizi istiyorsa bunu yazılı olarak bildirmesini ve ek ders karşılığı bu görevi yapacağınızı belirtin.

hem üç ay tatiliniz var hem de.. ehehe şaka şaka, mesele çocukla uğraşmak olunca aslında 3 ay olsa bile az ki değil.. bütün tatil işi düşünemezsiniz, haklısınız.. ama artık internet var ve yarım gününüzü ayırsanız 10 günlük bir program çıkartırsınız.. çalışma şartları zor ve işsizlik çok arttı maalesef, he he deyin geçin..

Ögretmenler kadar mesleginden sikayet eden baska bir meslek grubu gormedim duymadim.
Öğretmenler mesleğinden şikayetçi değil herkesin kendileriyle uğraşmasından yaptığı işle ilgili ahkam kesmesinden şikayetçi... siyasetci çıkar öğretmene laf atar, velisi öğrencisi ders vermeye kalkar, idareciler öğretmenlerle uğraşır vs vs... Siz bir hastanin doktora işini öğretmeye kalktığını gördünüz mü? Ya da hasta böyle bir şey yapmaya kalksa doktorun tepkisini düşünebiliyor musunuz? Fakat kendi çocuğunu yetistiremeyen veliler bize gelip ahkam kesiyor ve biz o çocuk gibi yüzlercesiyle ilgilenirken... sizce saygıyı, anlayışı, iki ay tatili hak etmiyor muyuz?

Öğretmenler mesleğinden şikayetçi değil herkesin kendileriyle uğraşmasından yaptığı işle ilgili ahkam kesmesinden şikayetçi... siyasetci çıkar öğretmene laf atar, velisi öğrencisi ders vermeye kalkar, idareciler öğretmenlerle uğraşır vs vs... Siz bir hastanin doktora işini öğretmeye kalktığını gördünüz mü? Ya da hasta böyle bir şey yapmaya kalksa doktorun tepkisini düşünebiliyor musunuz? Fakat kendi çocuğunu yetistiremeyen veliler bize gelip ahkam kesiyor ve biz o çocuk gibi yüzlercesiyle ilgilenirken... sizce saygıyı, anlayışı, iki ay tatili hak etmiyor muyuz?

var aslında ya.. mesela bana antibiyotik yaz diye doktoru taciz eden, yazmayınca da kapısını kıran bir hasta görmüştüm :27:

Ben de bir idareciyim. Ve seminerde bunu ben de dile getirdim. Erteleyince cok daha zor oluyor. Ben onlara yardimci olmak adina soyledim. Okulumuz bir anaokulu. 8 tane zumreler. Birbirinizle catismayin ayni etkinlikleriniz olmasin ne gibi calismalar yapacaginizi paylasin birbirinizle dedim. Planinizi programinizi ayarlayin sadece tatilinizin 1 haftasini alir en fazla dedim. Neticede sene boyu 10 ay rahat etmek var. Ben yardimci olmak istemistim. Bence mudurunuzde kotu niyetle dememistir. Acaba benim ogretmenlerimde boyle mi dusundu ki arkamdan? :63:
Iyi de sene sonunda bunlar nasil belli olabilir? Hangi sinif kac kisi belli degil, atamalar oluyor, gelen giden belli degil. Daha 10 ay var. Sene basinda zumre toplantisinda yapilmasi daha mantikli. Bence 23 nisan da bir anda karar verilecek bir sey degil zaten.

var aslında ya.. mesela bana antibiyotik yaz diye doktoru taciz eden, yazmayınca da kapısını kıran bir hasta görmüştüm :KK53:
Son yıllarda doktorlar da çok uğraşılan saygınlığı azaltılmaya çalışılan mesleklerden biri oldu ne yazık ki ama yine de işin ucunda canını emanet etme durumu olduğundan doktorlardan cekinir insanlar. En azından öğretmene yuklendikleri kadar doktorlara yüklenemiyolar bence

Ögretmenler kadar mesleginden sikayet eden baska bir meslek grubu gormedim duymadim.

Meslekten şikayet etmiyoruz,mesleği zorlaştıran koşullardan sikayet ediyoruz.
Düşünün ki sizin evladınız da eğitim alacak.
Nasıl bir öğretmeni olsun isterdiniz?
Psikolojisi sağlam, alanında uzman,deneyimli,güleryüzlü vs..
Iste su an icinde bulunduğumuz sistem öğretmenin belini öyle büktü ki deneyimli olan güleryüzlü olamıyor mesela,psikolojimiz gittikçe bozuluyor,öğrenciler gün geçtikçe sosyal ve akademik anlamda geriye gidiyorlar ve bunun sorumlusu ebeveynlerken düzeltmesi gerekenler biz oluyoruz.
Egitimin öğretimin yanında o kadar çok evrak işimiz var ki bazen şu işler bitse de konulara konsantre olsak diye...
Dışarıdan sürekli ohhh 3 ay tatil baskısı da cabası.(ki 3 ay tatil yapan öğretmen yok bu ülkede)

Her öğretmen okul kapanınca bu çalışmaları yapıyor yazın gelecek yılın planları hazırlanıyor alt tarafı birkaç.gün hadi olsun 1 hafta tüm yaz plan hazırlamayacaksınız okullar ta eylülde açılıyor sanki size hiç.tatil yaptırmayacaklar anlamıyorum zaten 3 ay okul yokken de maaş alıyorsunuz bir seminere burun kıvırıyorsunuz yahu yıllık iznini alamayan çalışanlar var koca yaz daha az tatil yapan var hatta çoğumuz biz ne yapalım acaba?

Siz nasıl öğretmensiniz bin tane yazım yanlışı yapmışsınız
Bir öğretmen olarak çok ta yazmanız rahatsızlık verici
Ben öğretmenim ve birçok öğretmen arkadaşım bağlaçları bitişik yazma,bazı kelimeleri ayrı yazma vb.hatalar yapıyor bu bana normal geliyor branşı Türkçe değilse sorun yok abartmayalım lütfen..TDK yi sürekli takipte kalamazlar malum durmadan kural degıstiriyorlar. Mesela adam mükemmel bir matematikçi olsun ,dersini herkes iyi anlasın, varsın yazım yanlışı yapsin.
Bir de tatil 2ay 3 değil özeldekilere 2ay bile degil...Zaten 2ay olmadan olmaz evde 1 çocuga bakamazlar biz okulda yüzlerce çocuga ilgi gösteririz ilgileniriz kolay meslek degil 2ay verilsin izninizle..

Abartmayin ya, bir haftanizi bile almaz, hatta seminerdeykn bile yapabilirsinjz..2 ay tatil, 15 gun tatil ve butun resmi tatiller sence az mi ? Insanlar kamuda hak ettigi yillik izni alamiyor eleman eksik diye...bir de en sinir oldugum sey okul acilir acilmaz cevremdeki ogretmnlerin bazilarii hepsi degil tabii hemen rapor ayarlamam icin ariyorlar ya deli oluyorum ya zaten 2 aylik tatilden ciktin bir zahmet calis biraz...ayni rapor istegini seminerlerde de yapiyorlar

Bu kadar zaman tatiliniz var ama yine de şikayet ediyorsunuz. Yılda 2 hafta zar zor izin alanlar olarak ölelim. Sanırsınız çok zor bir şey....
Yanlış anlamayın beni lütfen amacım size sataşmak felan değil sadece merak ediyorum 2 ay tatili varsa 2 ay tatil hakkı da vardır ögretmenin.Neden tatilinde verilen işi elestirmesine tepki gösteriyorsunuz.Adı üstünde tatil 2 ayda olsa tatil yani.

Back
X