Lütfen objektif değerlendirin

Alla alla. Tatil bu adı üstünde. Tatil deniyorsa o kişiye iş verilmesini doğru buluyor musunuz Tamam ogretmenlerin tatilini ben de kıskanıyorum ama bizi iş hayatında mahvediyolar diye başka meslek alanlarının da içine edilmesini niye çok istiyosunuz anlamıyorum. Şartları guzellestirmeyi istemek varken niye herkesin şartları kötüye gitmeli? Sidik yarıştırmak mi lazım anlamiyorum. Ben günde en az 10 saat çalışan biri olarak(gerçi ara verdim) milletin veledleri ve o veledleri doğuran garip garip halleri olan insanlarla uğraşmak istemezdim. Eskiden bı saygı vardı öğretmenlige ya. Şimdi işler çok değişti. Vurun vurun daha ölmedi konu sahibi. Bu insanlar yillarca atama bekliyor her yil sinava hazirlaniyolar atanana kadar. Sonra saçma sapan yerlerde calismaya zorlaniyolar. Atanamayanlar asgari ücrete ozel okullarda calisiyo.atananlar evli bile olsalar eslerinden ayri kaliyolar. Dil uzatmissiniz kadının mesleğine ya. Benim mesleğime iş ahlagima laf eden insanlara çok pis cirkinlesirdim ben. İyi sabrettin konu sahibi.

Son düzenleme:
Üç ay tatil değil iki ay... karneler verildikten sonra iki hafta seminer için okula gider öğretmenler. Yani haziranın sonuna kadar okuldayız ve okul açılmadan iki hafta önce eylülün başında okula gideriz. Öğretmenlerin mesaisi on ay boyunca okulla sınırlı kalmadığından eve gidince de okul için çalıştıklarindan tatilde doğal olarak hiç bir şey yapmak istemezler.
Bütün sene haftada 1 gün izinle çalışıp yıllık 2 hafta izin alabilenler ölsün madem.

Alla alla. Tatil bu adı üstünde. Tatil deniyorsa o kişiye iş verilmesini doğru buluyor musunuz Tamam ogretmenlerin tatilini ben de kıskanıyorum ama bizi iş hayatında mahvediyolar diye başka meslek alanlarının da içine edilmesini niye çok istiyosunuz anlamıyorum. Şartları guzellestirmeyi istemek varken niye herkesin şartları kötüye gitmeli? Sidik yarıştırmak mi lazım anlamiyorum. Ben günde en az 10 saat çalışan biri olarak(gerçi ara verdim) milletin veledleri ve o veledleri doğuran garip garip halleri olan insanlarla uğraşmak istemezdim. Eskiden bı saygı vardı öğretmenlige ya. Şimdi işler çok değişti. Vurun vurun daha ölmedi konu sahibi. Bu insanlar yillarca atama bekliyor her yil sinava hazirlaniyolar atanana kadar. Sonra saçma sapan yerlerde calismaya zorlaniyolar. Atanamayanlar asgari ücrete ozel okullarda calisiyo.atananlar evli bile olsalar eslerinden ayri kaliyolar. Dil uzatmissiniz kadının mesleğine ya. Benim mesleğime iş ahlagima laf eden insanlara çok pis cirkinlesirdim ben. İyi sabrettin konu sahibi.
Kimse kimsenin mesleğine dil uzatmamış da "3 aycık tatilim var tatilimden yiyorlar" tavrı hoş değil. Herkes ne kadar zor şartlarda çalışırken bu şımarıklık gibi oluyor. Yoruluyorlardır sene boyu ama herkes çok yoruluyor hatta yazın tatil yapamayan insanlar varken bu komik bir dert bence.

Kimse kimsenin mesleğine dil uzatmamış da "3 aycık tatilim var tatilimden yiyorlar" tavrı hoş değil. Herkes ne kadar zor şartlarda çalışırken bu şımarıklık gibi oluyor. Yoruluyorlardır sene boyu ama herkes çok yoruluyor hatta yazın tatil yapamayan insanlar varken bu komik bir dert bence.
Öğretmenliğine laf edenleri görmediniz sanırım. Görüşler farklı da olsa usluplar çok sert

Öğretmenler mesleğinden şikayetçi değil herkesin kendileriyle uğraşmasından yaptığı işle ilgili ahkam kesmesinden şikayetçi... siyasetci çıkar öğretmene laf atar, velisi öğrencisi ders vermeye kalkar, idareciler öğretmenlerle uğraşır vs vs... Siz bir hastanin doktora işini öğretmeye kalktığını gördünüz mü? Ya da hasta böyle bir şey yapmaya kalksa doktorun tepkisini düşünebiliyor musunuz? Fakat kendi çocuğunu yetistiremeyen veliler bize gelip ahkam kesiyor ve biz o çocuk gibi yüzlercesiyle ilgilenirken... sizce saygıyı, anlayışı, iki ay tatili hak etmiyor muyuz?
Bizler insan yetiştiriyoruz. Hem mesleğimize hem o çocuklara hem vicdanımıza ve en önemlisi de vatanımıza karşı sorumluluklarımız var. Eğer inançlı bir öğretmenseniz, bunun bir de dini boyutu var. O çocukların hakkına girmemek için her an pür dikkat işimizi yapıyoruz. Her gün kendimizi geliştirme çabası içindeyiz. Fiziki ve psikolojik yorgunluğumuzu öğretmen olmayanlar ya da bankamatik öğretmenleri anlayamazlar. 23 nisan konusuna gelince, kusura bakmayın o konuda sizi çok da haklı bulamadım. Belki de mesleğinizde yeni olabilirsiniz. Bir sonraki 23 nisanda ne yapacağınızı geçtiğimiz 23 nisanda biliyor olmalıydınız. Bu sene bunu yaptım ama seneye de şunu yapıcam diye bir yere not almalıydınız. Biz bunu yaptık, başka okullar neler yaptı diye araştırmalıydınız. Sadece 23 nisan için konuşmuyorum, her özel gün kutlamasında seneye ne yapacağınız, A planı B planı şeklinde olması lazım. Benim size önerim, bir defter hazırlayın, özel günler takviminiz olsun yıl içinde aklınıza gelen fikirleri veya araştırdığınız etkinlikleri yazın. Yıl sonunda da seneye ne yapacağınızı bilerek kafanız rahat tatile çıkın ;)

Kızlar seminer dönemindeyiz, müdür dediki şimdiden 23 Nisan vs bayram çalışmalarını yazın ayarlayın ben tatile mi giriyorum çalışmaya mı Allah aşkına ya. Kafamı boşalmazsam nasıl işime odaklanıcam okul başlayınca. Sürekli okulla ilgili şeyleri hazırlayın dedi bir de
Kolejde çalışıyorum seni en iyi ben anlarım arkadaşım ama sizin müdür uçmuş

Allah aşkına öğretmenlerinde gozu doymuyor
Hangi meslek iki ay + somestr + kar + resmi tatilleri tatil yapiyor?
Bir cok insan cumartesi pazar dahi calisiyor
Bir cok insan geceli gunduzlu calisiyor ve siz bunu dert ediyorsunuz hey gidi heey
Ogretmenin tatiline laf etmeseniz olmaz. Ogrenciler yokken 2 ay badana boya yapalim bari de tum millet rahat etsin. Nedir bu cekememezlik anlayan beri gelsin. Buyrun egitim fakulteleri acik, cok özenen kazanir okur.

Bence bu konu yerlerde olan öğretmenlik mesleğini yerin dibine sokmak için,ellerindeki en tabii haklarını daha da ellerinden almak için ,insanlarda olumsuz algı oluşturmak için açılan konulardan sadece biri.Gerçek olduğuna inanmıyorum.Haziran seminerinde önümüzdeki senenin planlaması yapılmaz.Eylül seminerinde planlama yapılır.

Allah aşkına öğretmenlerinde gozu doymuyor
Hangi meslek iki ay + somestr + kar + resmi tatilleri tatil yapiyor?
Bir cok insan cumartesi pazar dahi calisiyor
Bir cok insan geceli gunduzlu calisiyor ve siz bunu dert ediyorsunuz hey gidi heey

Demeyim demeyim olmuyor.. Öğretmenlerin 2 ay tatiline takılmışlar yok özel sektör de haftada 1 gün izin varmış.. Eğitim fakültesini kazanmak için ders çalısmıs arkadaslar, liseden kaçıp okey atmamışlar. Okumuş öğretmen olmuşlar 2 ay tatilde yapsınlar yani.. 25 tane hatta daha fazla cocukla 6 saat 7 saat zaman gecırmek kolay mı ? Akşama kadar insan da kafa kalmaz.

Bizler insan yetiştiriyoruz. Hem mesleğimize hem o çocuklara hem vicdanımıza ve en önemlisi de vatanımıza karşı sorumluluklarımız var. Eğer inançlı bir öğretmenseniz, bunun bir de dini boyutu var. O çocukların hakkına girmemek için her an pür dikkat işimizi yapıyoruz. Her gün kendimizi geliştirme çabası içindeyiz. Fiziki ve psikolojik yorgunluğumuzu öğretmen olmayanlar ya da bankamatik öğretmenleri anlayamazlar. 23 nisan konusuna gelince, kusura bakmayın o konuda sizi çok da haklı bulamadım. Belki de mesleğinizde yeni olabilirsiniz. Bir sonraki 23 nisanda ne yapacağınızı geçtiğimiz 23 nisanda biliyor olmalıydınız. Bu sene bunu yaptım ama seneye de şunu yapıcam diye bir yere not almalıydınız. Biz bunu yaptık, başka okullar neler yaptı diye araştırmalıydınız. Sadece 23 nisan için konuşmuyorum, her özel gün kutlamasında seneye ne yapacağınız, A planı B planı şeklinde olması lazım. Benim size önerim, bir defter hazırlayın, özel günler takviminiz olsun yıl içinde aklınıza gelen fikirleri veya araştırdığınız etkinlikleri yazın. Yıl sonunda da seneye ne yapacağınızı bilerek kafanız rahat tatile çıkın :KK66:
Oglumda ogretmenden yana cok sansliyim.Ayni sansi simdi kizim icin diyorum ve umarim boyle dusunen bir ogretmene denk gelirim.
Bazi veliler gercekten ogretmeni cok yipratiyor egitimin aksamasina sebep oluyor ders akisini bile etkiliyor.Ama gel gor ki bazi ogretmenlerde velileri haddinden fazla yoruyor.Koca bi hafra sonu ardindan pazar aksami msj atip ertesi sabah icin malzeme tedarik etmemiz isteniyor.Haftanin 3 gunu odev vermeyip haftanin iki gunu onlarca odev veriliyor ve cocugun zaman ve planli calismasinin onune geciyor.Bi gun once onca zamani varken kendine ayiracagi bi gun sonra dislerini fircalamadan yattigini bilirim.
Toplantilarda tek tek cocuklarin aldigi notlar okunup cocuklar ve aileler rencide ediliyor.Ama bunun adi hirsa gelip daha iyisini yapin oluyor.
Her ogretmen degil ama bunlari yapan ogretmenler var.Bazi ogretmenler gercekten hak etmedikleri seylere maruz kalirken bazi ogretmenlerde velileri gereksiz yere yoruyor.
Herseyin hayirlisi ama icinde vicdan ve insaniyet duygusu olmayan kisiler veya cocuklar lutfen ogretmen ve doktor olmasinlar mumkunse.Lafin konu sahibinin disina.23 nisan hazirligini ister simdi yapsin ister cani isteyince yapsin beni entere etmez nasilsa her halukarda kendi yapacak...

Demeyim demeyim olmuyor.. Öğretmenlerin 2 ay tatiline takılmışlar yok özel sektör de haftada 1 gün izin varmış.. Eğitim fakültesini kazanmak için ders çalısmıs arkadaslar, liseden kaçıp okey atmamışlar. Okumuş öğretmen olmuşlar 2 ay tatilde yapsınlar yani.. 25 tane hatta daha fazla cocukla 6 saat 7 saat zaman gecırmek kolay mı ? Akşama kadar insan da kafa kalmaz.
Canım benim saol anladığın için

Ogretmenin tatiline laf etmeseniz olmaz. Ogrenciler yokken 2 ay badana boya yapalim bari de tum millet rahat etsin. Nedir bu cekememezlik anlayan beri gelsin. Buyrun egitim fakulteleri acik, cok özenen kazanir okur.
Süpersin canım aynen

Canım ben ne kadar VİCDANLI İŞİNİ İYİ YAPAN BİR ÖĞRETMEN olduğumu biliyorum nasıl emek harcadım vs vs sadece işimi yapmaktan şikayet değil şimdiden yapılmasını istenmesine sinir oluyorum. Beni anladığın için Allah razı olsun. Ha küçük bi not hani veliler daha kayıt zamanı sıraya girer ya yazdırmak için o öğretmenlerdenim. Bi yıl yatmadım adam gibi çalıştım tatil bittiğinden beri öğrencilerim ses kaydı atıyo arıyo.E tabi bilmeden yargılayın siz. Canım tekrar teşekkür ederim kıymetli cümlelerin için

Nedir bu öğretmenlerin iki ayından çektiği:) şikayet edenler de bi eğitim fakültesi okusaymis kpss deneyimi atlayıp atansaymis keşke :) anneme de hep müdür derdi aman hoca hanım yazın şunu bunu hazırlayın diye. Bide o zaman bilgisayardan hazırlama yok. Kocamaaaan kağıtlara çizelgelere yazar senelik programı masaya sererdi o kocaman kağıdı yaz ciz saatlerce günlere. Ama annem tamam derdi gelirdi Eylül'de seminer ayında yapardı ne istediyse. siz de dert etmeyin Eylül de yaparsınız. Yazın yetişmedi dersiniz.

Son düzenleme:
Üç ay tatil değil iki ay... karneler verildikten sonra iki hafta seminer için okula gider öğretmenler. Yani haziranın sonuna kadar okuldayız ve okul açılmadan iki hafta önce eylülün başında okula gideriz. Öğretmenlerin mesaisi on ay boyunca okulla sınırlı kalmadığından eve gidince de okul için çalıştıklarindan tatilde doğal olarak hiç bir şey yapmak istemezler.
bizim de mesaimiz iş saatiyle sınırlı kalmıyor ki:)
ama 8 senedir yıllık izin kullanamadım bir gün bile
sadece bayramları bekliyorum izin kullanmak için.

bizler ne yapalım
senede 1 ay tatilim olsa bu benim için mucize demek. hatta 10 gün bile...

Back
X