Lütfen objektif değerlendirin

Yanlış anlamayın beni lütfen amacım size sataşmak felan değil sadece merak ediyorum 2 ay tatili varsa 2 ay tatil hakkı da vardır ögretmenin.Neden tatilinde verilen işi elestirmesine tepki gösteriyorsunuz.Adı üstünde tatil 2 ayda olsa tatil yani.

İyi de şu anda tatilde değil. Seminer dönemindeyiz diye kendisi yazmış. Bu süreç bile nedense öğretmenlere eziyet geliyor. Seminer dönemi içinde program yapın denildi diye de şikayet ediyor. Hem bu kadar tatil yapıp hem de bu kadar basit bir şey için sızlanmak ayıp artık. Kendisinin yetersiz bir öğretmen olduğu da yazım yanlışlarından belli oluyor. Böyle insanlar nasıl öğretmen oluyor benim aklım almıyor. Devlete kapağı atalım, öğretmenlik rahat meslek diye düşünüp tercih ediyorlar. Yukarıda birisi daha takip etmiş konularını 'sürekli şikayet ediyorsunuz yapmayın bu mesleği' yazmış. Ne desem bilemedim?

Iyi de sene sonunda bunlar nasil belli olabilir? Hangi sinif kac kisi belli degil, atamalar oluyor, gelen giden belli degil. Daha 10 ay var. Sene basinda zumre toplantisinda yapilmasi daha mantikli. Bence 23 nisan da bir anda karar verilecek bir sey degil zaten.

Giden gidiyor seminer zamanina kadar. Ilisiklerini zaten karne gunu kesiyosunuz. Sadece yeni gelenler oluyor. O da zaten siz kadronuzu biliyosaniz sorun olmuyor. Misal bizim sadece 1 kadromuz bosaldi cunku ogretmenlerimizin cogu sozlesmeli zaten cakililar. Ben de sadece aklinizda birsey bulunsun zorlanmayin sene icinde yukunuz cok olacak anlaminda bunu soyledim. Yapmak zorunda degiller zaten. Ben sadece onerdim. Ben ogretmenken de boyle yapiyorum. Sene icinde yapacaklarimi planlarim. Gunluk aylik planlarimi hazirlarim evraklarim hazir olur. Sadece 1 haftami alir bu. 10 ay da rahat ederim evrak sorumlulugum kalmaz. Planli duzenli giderim. 23 nisana gelince biz gosteriyle kutlamiyoruz. Siir okuyup sarkilar soyletiyoruz yarismalar oluyor. Bayram da cocuklari strese sokmuyoruz. Bunun icin bir sayiya ihtiyacimiz yok. Yil sonu gosterisi isteyen siniflarimiz sene sonunda gosterilerini cikariyor. Ben bu gosterilerin isterlerse planlanmasini soyledim. Aklinizda birseyler olsun ne biliyim yardimlasin falan gibi. 2 ay tatilimiz var az mi cok mu ya da ne bileyim hakkimiz mi degil mi falan cok umrumda degil. Ben sadece o 2 ayin verimsiz gecmesini istemem kendi adima. Hem dinlenirim hem de bir sonraki seneye kendimi hazirlarim.

Ülkemizde 2 ay yaz tatili,15 gün kış tatili,hafta sonu 2 gün tatil,branş öğretmeniyseniz hafta içi bile tatil olan meslekte 23 nisan etkinliğimi bunalttı sizi.
Bir hemşire olsaydınız,bir polis? nöbetler,yorgunluk,aksiyon ne ararsan var.
Çok sıkıldıysanız rahattan meslek değiştirin

Kızlar seminer dönemindeyiz, müdür dediki şimdiden 23 Nisan vs bayram çalışmalarını yazın ayarlayın ben tatile mi giriyorum çalışmaya mı Allah aşkına ya. Kafamı boşalmazsam nasıl işime odaklanıcam okul başlayınca. Sürekli okulla ilgili şeyleri hazırlayın dedi bir de
boşverin. bizden de izin günümüzde rapor istiyorlar. sunum istiyorlar. gelince yapıyoruz

Giden gidiyor seminer zamanina kadar. Ilisiklerini zaten karne gunu kesiyosunuz. Sadece yeni gelenler oluyor. O da zaten siz kadronuzu biliyosaniz sorun olmuyor. Misal bizim sadece 1 kadromuz bosaldi cunku ogretmenlerimizin cogu sozlesmeli zaten cakililar. Ben de sadece aklinizda birsey bulunsun zorlanmayin sene icinde yukunuz cok olacak anlaminda bunu soyledim. Yapmak zorunda degiller zaten. Ben sadece onerdim. Ben ogretmenken de boyle yapiyorum. Sene icinde yapacaklarimi planlarim. Gunluk aylik planlarimi hazirlarim evraklarim hazir olur. Sadece 1 haftami alir bu. 10 ay da rahat ederim evrak sorumlulugum kalmaz. Planli duzenli giderim. 23 nisana gelince biz gosteriyle kutlamiyoruz. Siir okuyup sarkilar soyletiyoruz yarismalar oluyor. Bayram da cocuklari strese sokmuyoruz. Bunun icin bir sayiya ihtiyacimiz yok. Yil sonu gosterisi isteyen siniflarimiz sene sonunda gosterilerini cikariyor. Ben bu gosterilerin isterlerse planlanmasini soyledim. Aklinizda birseyler olsun ne biliyim yardimlasin falan gibi. 2 ay tatilimiz var az mi cok mu ya da ne bileyim hakkimiz mi degil mi falan cok umrumda degil. Ben sadece o 2 ayin verimsiz gecmesini istemem kendi adima. Hem dinlenirim hem de bir sonraki seneye kendimi hazirlarim.
İdareci misiniz valla söyleyin neredesiniz oraya tayin istiyesim geldi

İyi de şu anda tatilde değil. Seminer dönemindeyiz diye kendisi yazmış. Bu süreç bile nedense öğretmenlere eziyet geliyor. Seminer dönemi içinde program yapın denildi diye de şikayet ediyor. Hem bu kadar tatil yapıp hem de bu kadar basit bir şey için sızlanmak ayıp artık. Kendisinin yetersiz bir öğretmen olduğu da yazım yanlışlarından belli oluyor. Böyle insanlar nasıl öğretmen oluyor benim aklım almıyor. Devlete kapağı atalım, öğretmenlik rahat meslek diye düşünüp tercih ediyorlar. Yukarıda birisi daha takip etmiş konularını 'sürekli şikayet ediyorsunuz yapmayın bu mesleği' yazmış. Ne desem bilemedim?
Canım benim öğrenci sayım sınıfım vs vs belli değil elinde veri yok rapor yaz gibi bişey bu yoksa bişeyden şikayet ettiğim yok şimdiden ne yapayım ben seminer dönemi zaten verimli herşeyini yapan bi tek benim okulda

Devlete kapağı atalım cümlesini kendime hakaret sayıyorum

Ben öğretmenim ve birçok öğretmen arkadaşım bağlaçları bitişik yazma,bazı kelimeleri ayrı yazma vb.hatalar yapıyor bu bana normal geliyor branşı Türkçe değilse sorun yok abartmayalım lütfen..TDK yi sürekli takipte kalamazlar malum durmadan kural degıstiriyorlar. Mesela adam mükemmel bir matematikçi olsun ,dersini herkes iyi anlasın, varsın yazım yanlışı yapsin.
Bir de tatil 2ay 3 değil özeldekilere 2ay bile degil...Zaten 2ay olmadan olmaz evde 1 çocuga bakamazlar biz okulda yüzlerce çocuga ilgi gösteririz ilgileniriz kolay meslek degil 2ay verilsin izninizle..
Yazım kurallarını çok iyi bilirim nokta(.)Neden önemli olan konuya ilgi göstermek değil de (Ayrı yazılır) kusur bulma yollarına başvuruyoruz nokta (.)
Hocam lafım size değil bu arada

Ben de bir idareciyim. Ve seminerde bunu ben de dile getirdim. Erteleyince cok daha zor oluyor. Ben onlara yardimci olmak adina soyledim. Okulumuz bir anaokulu. 8 tane zumreler. Birbirinizle catismayin ayni etkinlikleriniz olmasin ne gibi calismalar yapacaginizi paylasin birbirinizle dedim. Planinizi programinizi ayarlayin sadece tatilinizin 1 haftasini alir en fazla dedim. Neticede sene boyu 10 ay rahat etmek var. Ben yardimci olmak istemistim. Bence mudurunuzde kotu niyetle dememistir. Acaba benim ogretmenlerimde boyle mi dusundu ki arkamdan? :63:
Hayır hocam tamamen farklı inanın.

Öğretmenler mesleğinden şikayetçi değil herkesin kendileriyle uğraşmasından yaptığı işle ilgili ahkam kesmesinden şikayetçi... siyasetci çıkar öğretmene laf atar, velisi öğrencisi ders vermeye kalkar, idareciler öğretmenlerle uğraşır vs vs... Siz bir hastanin doktora işini öğretmeye kalktığını gördünüz mü? Ya da hasta böyle bir şey yapmaya kalksa doktorun tepkisini düşünebiliyor musunuz? Fakat kendi çocuğunu yetistiremeyen veliler bize gelip ahkam kesiyor ve biz o çocuk gibi yüzlercesiyle ilgilenirken... sizce saygıyı, anlayışı, iki ay tatili hak etmiyor muyuz?
Aynen mükemmel özetlemişsiniz.

Ne alaka 23 nisan falan?
Bunlar sene sonunda degil sene basinda konusulur.
Ben de onu diyorum işte öğrenci sayım belli olsun hele bit tabiki yapılacak. Neymiş eylülde çalışmaya başlanacakmış. Neden süper olmalıymış. Çünkü, protokol önde beğenecek ya,çocuklarım kaç ay boyunca çalış çalış mahvolacak kimsenin umrunda değil.

Ayrıca tatili sonuna kadar hakettik tüm öğretmenler olarak, evet çok şanslıyız bol bol tatil mükemmel birşey 3 ay değil ayrıca 5 ay

Ben öğretmenim ve birçok öğretmen arkadaşım bağlaçları bitişik yazma,bazı kelimeleri ayrı yazma vb.hatalar yapıyor bu bana normal geliyor branşı Türkçe değilse sorun yok abartmayalım lütfen..TDK yi sürekli takipte kalamazlar malum durmadan kural degıstiriyorlar. Mesela adam mükemmel bir matematikçi olsun ,dersini herkes iyi anlasın, varsın yazım yanlışı yapsin.
Bir de tatil 2ay 3 değil özeldekilere 2ay bile degil...Zaten 2ay olmadan olmaz evde 1 çocuga bakamazlar biz okulda yüzlerce çocuga ilgi gösteririz ilgileniriz kolay meslek degil 2ay verilsin izninizle..

Sizin yazınız da imla hataları ile dolu olduğu için konu sahibini savunmanıza şaşırmadım. Üniversite eğitimi almış, öğretmen olmuş kişi de bir zahmet gelişmeleri takip etsin. Kaldı ki sizin sorununuz sadece gelişmeler değil. Oturmuş kalıpları da bilmiyorsunuz. Size iyi eğitim verilmediği için öğretmenleriniz suçlu. Siz de suçlusunuz çünkü işinizi hakkıyla yapmıyorsunuz. Kendi mesleğinize saygınız yok. Siz Türkçe bileceksiniz ki anlattığınızı öğrenci anlayabilsin. Öğrensin!

Burada siz 2 ay demişsiniz ama konu sahibi '5 ay tatil yapıyoruz' yazmış. Hanginiz daha dürüst ?

Ayrıca tatili sonuna kadar hakettik tüm öğretmenler olarak, evet çok şanslıyız bol bol tatil mükemmel birşey 3 ay değil ayrıca 5 ay

Bu kadar tatiliniz varsa 2 gün mesai harcayıp verilen görevi yerine getirin. Aldığımız maaşı hak edin. Kimse yattığı yerden para kazanmıyor. Kendini geliştiriyor, yeni bilgiler öğrenmeye çalışıyor. Siz okul bitince maaş geliyor diye keyfinize bakıyorsunuz. Her şeyden şikayet ediyorsunuz.

Devlete kapağı atalım cümlesini kendime hakaret sayıyorum

Kendi cevaplarınız yazdığım her yorumu ispatlar nitelikte. Hiç öyle 'hakaret sayıyorum' demeyin. Gelişmeleri takip edemem, Türkçe bilmesek de olur, tatilim gidiyor vs. diyerek emekli oluyorsunuz. Umarım birbirinizi kollamayı bırakıp eksiklerinizi kapatmaya çalışırsınız.

Sizin yazınız da imla hataları ile dolu olduğu için konu sahibini savunmanıza şaşırmadım. Üniversite eğitimi almış, öğretmen olmuş kişi de bir zahmet gelişmeleri takip etsin. Kaldı ki sizin sorununuz sadece gelişmeler değil. Oturmuş kalıpları da bilmiyorsunuz. Size iyi eğitim verilmediği için öğretmenleriniz suçlu. Siz de suçlusunuz çünkü işinizi hakkıyla yapmıyorsunuz. Kendi mesleğinize saygınız yok. Siz Türkçe bileceksiniz ki anlattığınızı öğrenci anlayabilsin. Öğrensin!

Burada siz 2 ay demişsiniz ama konu sahibi '5 ay tatil yapıyoruz' yazmış. Hanginiz daha dürüst ?

Bu kadar tatiliniz varsa 2 gün mesai harcayıp verilen görevi yerine getirin. Aldığımız maaşı hak edin. Kimse yattığı yerden para kazanmıyor. Kendini geliştiriyor, yeni bilgiler öğrenmeye çalışıyor. Siz okul bitince maaş geliyor diye keyfinize bakıyorsunuz. Her şeyden şikayet ediyorsunuz.

Kendi cevaplarınız yazdığım her yorumu ispatlar nitelikte. Hiç öyle 'kırılıyorum' demeyin. Gelişmeleri takip edemem, Türkçe bilmesek de olur, tatilim gidiyor vs. diyerek emekli oluyorsunuz. Umarım birbirinizi kollamayı bırakıp eksiklerinizi kapatmaya çalışırsınız.
Ben sizinle muhattap olmak istemiyorum hadi iyi geceler bu arada tatil konusunu bilerek öyle yazdım

Cok garip gercekten. Bir soru sormussunuz. Objektif olun demissiniz. Cogu kisi objektif bakmis ve haksizsiniz demis. Ve herkesi azarliyorsunuz. Gercekten enteresan.
Benim fikrimi sorarsaniz ogretmen bir annenim cocugu olarak mudure tamam deyin gecin. Strese girmeden tatile girin. Tatilde de gunde 1 saatinizi ayirsaniz 1 haftada bitirirsiniz.
Basarilar dilerim.

2 ay tatili olan sabah 9 akşam 5( nöbetleri saymazssak)bol Hayır dualar aldığınız sevilip sayildiginiz dünyanın en güzel mesleği sizinki
Ahh ahh ne diyelim disi olanın eline et geçmez işte!

Back
X