- Konu Sahibi Lonelypoet
Bugün seminerin konusu disiplin sorunlarına karşılık alınacak tedbirlerdi. Bir öğretmenimiz yaşadığı olayı anlatıyor: arama yapıldığında bir öğrencide sigara ve bıçak bulunmuş. Müdürün odasına almışlar oğlum bu ne diye soruyorlar. Hadi sigara niçin taşıdığın belli de sen buraya adam mı kesmeye geliyosun derken öğrenci birden bıçağı kapıyor doğarım lan sizi diye bağırarak bıçağı savurmaya başlıyor. Üç öğretmen zor tuttuk yara almamamiz büyük şanstı dediler. Bu yaşanan olaylardan sadece biri... hakkaten bu olumsuz yorumları yapanlar nasıl hayal ediyolar bu mesleği acaba?İnsanlar dışardan bakınca şöyle birşey hayal ediyor sanırım. 30 tane uslu başlı öğrenci sınıfta oturmuş, ellerinde kalem, önlerinde kitap defter açık, can kulağıyla öğretmeni dinliyorlar. Ne var ki bunda. Herkes yapar. Gelen öğretmene laf söyler, giden ogretmeni eleştirir. Hiç mi yüreğinize dokunan bir ogretmeniniz olmadı çok merak ediyorum. Bütün öğretmenleri yatiyormus gibi gösterince, aslında kendi sevmediginiz mesleklerinizin içinizde doğurduğu nefreti mı soğutmus oluyorsunuz? Bir gün demiyorum ya, sadece bir ders o sınıflarda olup deneyimlemenizi çok isterdim.