Lütfen objektif değerlendirin

İnsanlar dışardan bakınca şöyle birşey hayal ediyor sanırım. 30 tane uslu başlı öğrenci sınıfta oturmuş, ellerinde kalem, önlerinde kitap defter açık, can kulağıyla öğretmeni dinliyorlar. Ne var ki bunda. Herkes yapar. Gelen öğretmene laf söyler, giden ogretmeni eleştirir. Hiç mi yüreğinize dokunan bir ogretmeniniz olmadı çok merak ediyorum. Bütün öğretmenleri yatiyormus gibi gösterince, aslında kendi sevmediginiz mesleklerinizin içinizde doğurduğu nefreti mı soğutmus oluyorsunuz? Bir gün demiyorum ya, sadece bir ders o sınıflarda olup deneyimlemenizi çok isterdim.
Bugün seminerin konusu disiplin sorunlarına karşılık alınacak tedbirlerdi. Bir öğretmenimiz yaşadığı olayı anlatıyor: arama yapıldığında bir öğrencide sigara ve bıçak bulunmuş. Müdürün odasına almışlar oğlum bu ne diye soruyorlar. Hadi sigara niçin taşıdığın belli de sen buraya adam mı kesmeye geliyosun derken öğrenci birden bıçağı kapıyor doğarım lan sizi diye bağırarak bıçağı savurmaya başlıyor. Üç öğretmen zor tuttuk yara almamamiz büyük şanstı dediler. Bu yaşanan olaylardan sadece biri... hakkaten bu olumsuz yorumları yapanlar nasıl hayal ediyolar bu mesleği acaba?

Nisanda kuzenin düğünü var deseler, ne giyicem, kilo vermeliyim, saçımı nasıl uzatsam diye tutuşuruz ama :rolleyes:

Bugün seminerin konusu disiplin sorunlarına karşılık alınacak tedbirlerdi. Bir öğretmenimiz yaşadığı olayı anlatıyor: arama yapıldığında bir öğrencide sigara ve bıçak bulunmuş. Müdürün odasına almışlar oğlum bu ne diye soruyorlar. Hadi sigara niçin taşıdığın belli de sen buraya adam mı kesmeye geliyosun derken öğrenci birden bıçağı kapıyor doğarım lan sizi diye bağırarak bıçağı savurmaya başlıyor. Üç öğretmen zor tuttuk yara almamamiz büyük şanstı dediler. Bu yaşanan olaylardan sadece biri... hakkaten bu olumsuz yorumları yapanlar nasıl hayal ediyolar bu mesleği acaba?
Sadece öğrenci olsa yine iyi. Ben öğrenciden ziyade velilerden çok yoruldum. İki grup var: her şeyi cocugunun yerine yapıp sizden de bunu bekleyen ve bütün yıl ne arayıp ne soran, okula bile gelmeye tenezzül etmeyen. Malesef bu iki grupta da olan öğrenciye oluyor. İnsanlar sadece derse girip çıktığımızi, hiç yorulmadigimizi, geri kalan zamanda da yattığımizi dusunuyorlar öğretmenim.

Nisanda kuzenin düğünü var deseler, ne giyicem, kilo vermeliyim, saçımı nasıl uzatsam diye tutuşuruz ama :rolleyes:
Düğünde ne giyeceğini tasarlamakla bir program tasarlamak aynı şey size göre galiba! :bicak: sevinerek verdiğiniz bu örnekle bu işten hiç anlamadığınız belli. Keşke bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmasanız... ama burası sanal alem dimi sallamak serbest, atın bol keseden istediğiniz gibi :halay:

Düğünde ne giyeceğini tasarlamakla bir program tasarlamak aynı şey size göre galiba! :bicak: sevinerek verdiğiniz bu örnekle bu işten hiç anlamadığınız belli. Keşke bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmasanız... ama burası sanal alem dimi sallamak serbest, atın bol keseden istediğiniz gibi :halay:
Woooowww, altta kalmayı sevmeyen, sivri dilli öğretmen en sevdiğim.
Ah bu özgüveni velilere de yansıtsabilseniz keşke :işsiz:bakın stres yapıyor, size de yazık :KK51:

Woooowww, altta kalmayı sevmeyen, sivri dilli öğretmen en sevdiğim.
Ah bu özgüveni velilere de yansıtsabilseniz keşke :işsiz:bakın stres yapıyor, size de yazık :KK51:
Merak etmeyin burda gösterdiğim performansın çok daha iyisini gerçek hayatta velilere gösteriyorum. :KK66: alıştık biz sizin gibi insanlara!İdmanlıyız :KK76:

ya Allah askına mıllı egitimdeysenız ozel okulda calışanların canı yokmu...hem devlete gececez diye ugraıyorsunuz...semınere gidiyrosanız ekdersinizide alıyorsunuz...semınerler ayrıca yorucuda degil...hangi meslekte uc ay tatıl var...okadarda olsun...Allah askına biraz zor meslekte olup asgarı ucretı olanlara bakın..

Günde yeri geliyor 16 saat mesai yapıyorum. Ne gecem var ne gündüzüm. Ne resmi tatilim var ne bayram ne yılbaşı. Senede de 8 gunu yaz 12 gunu kış olmak üzere hepi topu 20 gün izin yapıyorum. Yeri geliyor evde bilgisayar başında online eğitim yapiyorum. 2 ayda toparlasanız 1 hafta da halledeceginiz şeyin derdine düşmüşsünüz şimdiden. Ne diyeyim kolay gele.

Birde maaşallah tüm öğretmenler eksiksiz Eğitim fakültesi bitirmesi ile övünmüş. Sizde olsaymışsınız demiş. Herkes eğitim fakültesi okuyup öğretmen mi olmalıydı çok merak ettim açıkçası. Diger fakülte mezunları sizde ne ifade ediyor? Kardesim ve 2 kuzenim de öğretmen. Öğleden sonra eve gelip her resmi tatilde izin yapıp 2 ay tatilde de bir orda bir burdalar maaşallah. Öğretmenlere tabi ki de saygım var üzerimde emeği olan onlarca öğretmenim var. Ama 2 ay tatil de bir 23 Nisan gösterisinde ne yapacaginizi düşünemeyeceğiniz kadar kısa değil. Zira ben 8 günlük yıllık iznimde bile online eğitim yapmak zorunda kalabiliyorum.

Olmasaydiniz efendim hemsire. Silah zoruyla mi hemsire oldunuz? Daha cok tatil istiyorsaniz yada daha az mesai egitim fak. okuyup turlu sacma sinav ve mulakatlardan gecip ogretmen olsaydiniz.
Tamam ben de tatilimi seviyorum 2 ay bana yeten bi tatil cunku sene icinde yoruluyorum. 10 ay bunaliyorum. O 2 ayda hem tatil yapip hem de bir sonraki egitim ogretim donemine hazirligimi yapiyorum. Ama bu kadar da kucumsemeyin ogretmenin yaptigi isi. Ana babanin evde avutamadigini 30 cocukla birlikte ogretmen avutuyor. Kolay mi saniyorsun okuma yazma ogretmeyi mesela? Ne saniyorsunuz siz igne yapmak tansiyon olcmek gibi birsey degil bu. Sizin isiniz size zorsa bizim isimiz de bize zor. 30 40 tane cocuk. Dogudaysan bir de 4 sinif birlikte. Sonra "ogretmenlerin tatili cok fazla" hihi evet oldu tamam haklisiniz.
pardon ama hangi satirim da OGRETMENLIK KOLAY yazdigini okudunuz?
Ogretmenseniz okuttugunuz cocuklar icin fazlasiyla uzgunum cunku henuz kendiniz okudugunuzu anlayamiyorsunuz..:olamaz:

Olmasaydiniz efendim hemsire. Silah zoruyla mi hemsire oldunuz? Daha cok tatil istiyorsaniz yada daha az mesai egitim fak. okuyup turlu sacma sinav ve mulakatlardan gecip ogretmen olsaydiniz.
Tamam ben de tatilimi seviyorum 2 ay bana yeten bi tatil cunku sene icinde yoruluyorum. 10 ay bunaliyorum. O 2 ayda hem tatil yapip hem de bir sonraki egitim ogretim donemine hazirligimi yapiyorum. Ama bu kadar da kucumsemeyin ogretmenin yaptigi isi. Ana babanin evde avutamadigini 30 cocukla birlikte ogretmen avutuyor. Kolay mi saniyorsun okuma yazma ogretmeyi mesela? Ne saniyorsunuz siz igne yapmak tansiyon olcmek gibi birsey degil bu. Sizin isiniz size zorsa bizim isimiz de bize zor. 30 40 tane cocuk. Dogudaysan bir de 4 sinif birlikte. Sonra "ogretmenlerin tatili cok fazla" hihi evet oldu tamam haklisiniz.
Cidden mesajimi bir kez daha okudum cok net bir bicim de INSAN YETISTIRIYORSUNUZ ELBETTE ZOR DEMISIM
Ve siz bir egitimci olarak gercekten bu kadar okudugunuzu anlayamiyorsaniz gercekten gelecek nesiller icin cok cok uzgunum..
Bir de bir egitimci olarak uslubunuz hic hos degil
Sizi tanimiyorum hicbir mesajimla senli benli konusmazken, hem meslegimi kucumseyen siz, senli benli konusan siz
Egitimci olan da siz ne hos :110:

Hanımlar lütfen konu meslek atışmasına dönmesin, polemiğe girmeyiniz, üsluplara dikkat ediniz.

Cidden mesajimi bir kez daha okudum cok net bir bicim de INSAN YETISTIRIYORSUNUZ ELBETTE ZOR DEMISIM
Ve siz bir egitimci olarak gercekten bu kadar okudugunuzu anlayamiyorsaniz gercekten gelecek nesiller icin cok cok uzgunum..
Bir de bir egitimci olarak uslubunuz hic hos degil
Sizi tanimiyorum hicbir mesajimla senli benli konusmazken, hem meslegimi kucumseyen siz, senli benli konusan siz
Egitimci olan da siz ne hos :110:

Senli benli konusmamla meslegimi ne sekilde bagdastirdiniz anlayamadim. Cok istiyosaniz siz de yazarim sorun yok. Ancak siz tatiliniz fazla yaptiginiz is diger mesleklerden zor degil demissiniz. Bi nevi tatilimizi haketmedigimizi dile getirmissiniz. Hanimefendi biz ulkenin dogusunda ne sekillerde calisiyoruz sizin haberiniz var mi? Sizin en fazla ilce merkezine atamaniz yapilirken biz dag koylerine gidiyoruz. Esim polis. Benden daha yogun calisiyor senede 20 gun izin kullaniyor ancak dedigi sey sudur ki ben bu isi yapamazdim. Size 2 ay tatil az bile diyor. Ben size sadece sunu dile getirdim eger tatiliniz cok olsun istiyorsaniz siz de ogretmen olsaydiniz cok zor bir is degil zaten degil mi?
Okudugumu da gayet iyi anliyorum merak etmeyin. Yetistirdigim cocuklarimi bir ara yolunuz duserse muşun bir dağ köyüne gelip ziyaret edersiniz. Daha fazla tartismak istemiyorum sizinle. Iyi aksamlar.

Ülkemizde 2 ay yaz tatili,15 gün kış tatili,hafta sonu 2 gün tatil,branş öğretmeniyseniz hafta içi bile tatil olan meslekte 23 nisan etkinliğimi bunalttı sizi.
Bir hemşire olsaydınız,bir polis? nöbetler,yorgunluk,aksiyon ne ararsan var.
Çok sıkıldıysanız rahattan meslek değiştirin
+10.000

Senli benli konusmamla meslegimi ne sekilde bagdastirdiniz anlayamadim. Cok istiyosaniz siz de yazarim sorun yok. Ancak siz tatiliniz fazla yaptiginiz is diger mesleklerden zor degil demissiniz. Bi nevi tatilimizi haketmedigimizi dile getirmissiniz. Hanimefendi biz ulkenin dogusunda ne sekillerde calisiyoruz sizin haberiniz var mi? Sizin en fazla ilce merkezine atamaniz yapilirken biz dag koylerine gidiyoruz. Esim polis. Benden daha yogun calisiyor senede 20 gun izin kullaniyor ancak dedigi sey sudur ki ben bu isi yapamazdim. Size 2 ay tatil az bile diyor. Ben size sadece sunu dile getirdim eger tatiliniz cok olsun istiyorsaniz siz de ogretmen olsaydiniz cok zor bir is degil zaten degil mi?
Okudugumu da gayet iyi anliyorum merak etmeyin. Yetistirdigim cocuklarimi bir ara yolunuz duserse muşun bir dağ köyüne gelip ziyaret edersiniz. Daha fazla tartismak istemiyorum sizinle. Iyi aksamlar.
Vallahi hic bana oyle gelmedi acik acik yazmama ragmen hala zor degil kismindasinjz
Evet her meslek kendine gore zor cunku birini digerinden daha az zor diye ayirmak mantiksiz
Herkesin yaptigi ise saygisi ve emegi var zira sizin kucumsediginiz tansiyon almak, enjeksiyon yapmak bir egitimciye yakismayan bir uslup
Bence de benimle tartismayin cunku pek yapabildiginizi bende pek sanmiyorum iyi aksamlar

Zorlanıyosan yapma kardeşim bu kadar basit..ayrıca ağzınız yok mu müdüre bu beklenti için erken olduğunu söyleyemediniz galiba geldiniz burada insanlardan sinirinizi çıkarıyosunuz:D haydiiii canım kib

Öğretmen değilim, öğretmenliğin kolay bir meslek olmadığını da biliyorum. Ama şu "Siz de çalışıp eğitim fakültesine girseydiniz" diyenleri gerçekten anlamıyorum. Sanki ülkenin her yeri üniversite, her üniversitenin her yeri eğitim fakültesi değilmiş gibi...
Şu ülkenin başına geçsem yapacağım ilk şey eğitim fakülteleri için ayrı bir sınav düzenlemesi yapmak ve en yüksek maaşı öğretmenlere vermek olurdu. Böylece 2 aylık tatilinde tek kitap okumaya zahmet etmeyen, yazım ve imla kurallarından bihaber öğretmenler ortalıkta fink atamaz olurdu.

Neredeyse yıl sonuna denk gelen bir etkinlik neden bir önceki yılın yıl sonu seminerinde konuşuluyor onu da anlamadım. Yapmak istemiyorsanız cevabınızı müdüre vermeliydiniz.

Üç ay tatil değil iki ay... karneler verildikten sonra iki hafta seminer için okula gider öğretmenler. Yani haziranın sonuna kadar okuldayız ve okul açılmadan iki hafta önce eylülün başında okula gideriz. Öğretmenlerin mesaisi on ay boyunca okulla sınırlı kalmadığından eve gidince de okul için çalıştıklarindan tatilde doğal olarak hiç bir şey yapmak istemezler.
Kıyamisu desem çok ayıp etmiş olmam bence.

Koni sahibi meslektasimi ben de elsestirdim. Zira bir idareci oldugumu ayni seyleri benim de belirttigimi soyledim. Yaz tatilimde plan programimi da yaptigimi bunun bana sadece yatmam veya gezmem icin verilmeyen bir tatil oldugunu da soyledim. Ama bu meslegimizi kucuk gorenlere katlanamiyorum hocam. Bu sene ben 200 tane veliyle muhatap oldum. Ilk ve son idarecilikti dedim biktirdilar anlayacaginiz. Kimse ogretmenligi kucuk gormesin. Biz kucucuk dag koylerinde calisiyoruz. Ilk gorev yerime gittigimde karsimdaki okulu goremedim. Bir bayrak olmasa orda okul demezler. 2 sene soba yaktim. Kendi elimle. Turkce konusmayi bilmeyen cocuklarla evde turjce konusmayi yasaklayan zihniyetle mucade ettim. Her gun 80 km yol gidip dondum. Beni kimse bu denli kolay yargilayamaz. Her meslegin iyisi kotusu var. Bizdeki curuk elmalar yuzunden emektar ogretmenlerimiz bu laflari haketmiyor.
Çok haklısınız. Mesleğini layıkıyla yapmayan meslektaşlarımız yüzünden böyle küçük görüldüğünüde inkar edemiyoruz maalesef.

Çok haklısınız. Mesleğini layıkıyla yapmayan meslektaşlarımız yüzünden böyle küçük görüldüğünüde inkar edemiyoruz maalesef.

Ne yazik ki oyle hocam. Tatilimiz bence ideal 2bucuk ay olsa duramazdik zaten ozlerdik cocuklarimizi bence :halay:Ben sahsen ozluyorum yani. Bulundugum yerde bakici sorunum var mecbur ucretsiz iznim uzayacak o zaman bile naparim ben diyorum alip sinifima mi gotursem cocugu diye aklimdan gecmiyor degil. Zira bransim anasinifi :KK76: Bu meslegi cocuklari sevmeyen ogretmekten bikan insanlar yapamaz hocam. Yasasin tam bagimsiz sevgi dolu ogretmenler :KK54:

Back
X