lütfen okuyun hamileler benim düştüğüm duruma sizde düşmeyin :(((

aynurum2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
41
1
36
K.K.T.C.
mrb hanımlar...bnm ılk bebegım 3 aylıkken karnımda oldu doktor ılacla dusurdu ama rahımı temızlerken canlı canlı temızledı ((( 15 aralık 2009...bebegımı kaybettıkten 25 gun sonra anıden babamı kaybettım 9 ocak 2010 ve ılk gebelıgımden 1 ay sonra ıkıncı bebegıme hamıle kaldım hatta aynı ay bıle dıyebılırım SAT 17 ocak 2010 du...ılk doktorumun canlı canlı temılemesınden sonra baska doktoru tercıh ettım hersey yolundadı ben oyle zannedıyordum ((ben torch testlerini 30, gebelik haftasında yaptırmıştım...bnm doktorum ikili testin daha önmeli olduğunu söyleyerek u testlerimin üzerine pek düşmedi..bende maddi imkansızlıkda vardı o zmn yaptıramadım...nihayet 30. gebelik haftasında TOXO IGM ve IGG pozitif çıkmıştı...tabii sunu untmadan soyleyeyım 9 gebelık haftasında kardesım askerden cıkmıstı hayatım boyunca ılk defa o gun kardesım yaptıgı cıg kofteden yemıstım...yasak oldugunu bılyıyordum ama bısey olmaz guvenıyle de olsa gerek doktorumada soylemedım tam soyluyecektımkı benı bırsey durdurdu sankı...neyse 30 gebelik haftasında yaptırdıgım teste TOXO IGM VE IGG pozıtıftı tahlllerı doktoruma goturdugumde esıme ve bana ılk soyledıgı sey su oldu gozumuzaydın hayırdır noldu behlul abı dedıgımde dedı toxo ıgm ve ıgg pozıtıfı eeeeee dedım bende, o da dedıkı kedı mıkrobu cıktı kor topal sansınıza ne dogarsa o cümleyle başımdan kaynar sular dökülmüştü. kapıdan cıkar cıkmaz aglamaya basladım...daha sonra yaptıgım arastırmalarla ultrsasonda belli olabileceğini okudum ve aynı gun doktora tekrardan gittim.. doktorumda büyük ultrason için gun aldı ve bana 3 tane ayrı ayrı antıbıyotık verdı...neyse o gunden sonra kabus dolu gunler başladı...hep internette araştırma yapıyordum sabah akşam hatta bazen hiç uyumuyodum hep araştırıyordum hastalığa dair bişey bulurum diye...her okudugum şeyden sonra birkez daha yıkılıyodum stres yaşıyordum ama bu bayaaa sürdü...birkaç defa dopplere girdim hersey yolundaydı ancak ultrason herseyı soylemıyordu bu arada belkı yalancı pozıtıf dıye test yaptırdık hatta Avıdıte testı var o mıkrobu en az 3 ay oncemı yoksa sonramı bulastıgını soyluor..bnm 3 ay onceydı yani gebeliğimin ilk 3 ayında geçirmiş olduğum çiğ köfte yediğim tarihe denk geliyordu ( cok korkuyodum hastalıgın bebeğime gecmişti beynım bunu souyluyordu aksıni ınanmıyordum...2 tane daha farklı doktora gıttım onlar benı cok rahattlattı ancak bnm doktorum ne yazıkkı temkınlı yaklasıyordu benı 1 turlu rahatlatmıyordu...hayattan tamamen kopmustumn...bebegımın kıyafetlerını baskaları hazırlıyordu...5 hafta cok kotuydu sıkıntı stres (( derken 35 gebelık haftasında bn rahatsızlandım hatsanede serum yedım atesım yukselmıstı neyse yapılan tahllerde lokosıt fazla cıktı bende arastırdım ınternetten losemıde artarmıs dıger kan degerlerıme baktım hep losemıyı gosterıyordu...bızde henatalogdan randevu aldık ve gıttım sonuc atıpık kronık mıyeloıd losemı (( losemı olmustum stres kaynaklı tedavısı yok..ve bu hastalar az yasıyormus...39 gebelık haftasına kdr hep sıkıntı stres uzuntu kavga dovus derken 39. gebelık haftasında aılemın baskısıyla sezeryan oldum..bnm memelgım cnm kzıım dogdu...kızım sımdı 3 bucuk aylık Allah a cok sukur saglıklı...ben ise ona her baktıgımda bosuna yasadıgım stresten dolayı losemının sonucunda onu bensız bırakacagım dıye ıcım acıyor erıyorum bıtıyorum tabii birde her an olumu beklemekde yoruyor benii. napalım bunu yaşamakta varmış Allah'tan umıt kesılmez (( keske daha once kaderıme razı gelıp uzulmeseydım dıyorum ((( lutfen her ne olursa olsun hamıleyken stresı cıkarın hayatınzdan, tahllerınızı zamanında yaptırın, kaderınıze razı gelin, doktorunuzu cok ama cok ıyı secın... ben bebegımın kor olma ıhtımalıne uzulup losemı oldum 30 gebelık haftasında ogrendım aldırma sansımda yoktu bunu bılıyordum ama elınden bısey gelmemesı ve yasanılan belırsızlık oldurdu benı hemde bosu bosuna doktorumun tavrı ve bnm psıkolojım yuzunden (((... sımdı bebem bensız buyuyecek :84:

yazilanlari okudum ve gercekden cok uzuldum
Allah yardimcin olsun cnm
bende hamile degilim ama cidden testler cok ama cok onemli
bunlari yazman gercekden cok guzel birsey
ama sen asla umidini yitirme ne demek bebegin sensiz buyucek !
bunu Allah dan baska kimse bilemez cnm
bunu sakin unutma
iyi dusunki iyi olsn

canım yaşadıkların hiç kolay şeyler değil ama moralini bozma sakın büyük allahım seni bebeğine bağışlasın inşallah

canım .. canım... canım .... allahım sana bır an once şifa versın ..butun kalbımle dua edıyorum .. hemen umıdını kaybetme .. bu hastalıgı bılıyorum ..daha gencsın .. tedavısını olup saglıkla yasamlarına devam eden bır suru ınsan var .. ınşallah bu kotu gunler gececek .. saglıgına kavusacaksın .
bebegınle sana uzun omurler dılıyorum .. tedavını aksatma ..her sey ıyı olacak ...

Allah hayırlı şifalar versin canım. herkesin farklı bir imtihanı var. bazen bize sunulan imtihanı anlayamıyoruz. belki bu hastalıkta senin imtihanının devamıdır canım, sabret, iyimser ol. O'ndan gelene razı ol. Rabbim inşallah şifasını da verir. Bak o kadar araştırmışsın gebeliğinde, toxo çok kötü bir parazit. bebeğe geçme ihtimali çook yüksek, helede ilk aylarda anneye bulaşmışsa.. Ama görüyorsun ki senin bebeğin tamamen sağlıklı.. bence sende sonunda çok sağlıklı olacaksın. yeterki artık kötü düşünmeyi bırak. dualarım seninle..

Hikayenden çok etkilendim...Kendime yaşadıklarıma baktım...Ben koca bir nankörüm...ama sen hiç bir zaman umudunu yitirmemelisin.Arkadaşıma Burkit Lenfoma tanısı konmuştu ki onun gidişatı daha zordur..ama çocuğu (2 yaşında) ile birlikte üstesinden geldi...şuan gayet iyi....senin kendini iyi hissetmen çok çok önemli....asla kendini bırakma...hayata tutun...
sevgilerimle

çok üzüldüm canım allah acil şifalar versin
bende çigköfteyi çok severim ama buna neden oldugunu bilmiyordum şu ana gebe kalmaya çalışıyorum hatta kalırsam en çok çigköfte aşerim diyordum eşime bunu biraz açarmısın senin mi alarjin oldu bebegin mi alerjisi oldu.

çiğ köfte yemek kanser yapmıyor çiğ köftede çiğ etten bulaşan bir kedi mikrobu var toxoplazma adında bir mikrop..bebeğe bulaşırsa bebekte anomali yapabilior bende bu mikrop çıktı..ben bebeğimin sakat doğma ihtimaline üzüldüğüm için stres yaşadım tam 5 hafta düzensiz beslenme tamamen bağışılşıl sistemim çöktü çökünce olan oldu ((

allah yardımcın olsun canım, lütfen umudunu kaybetme, allahtan asla ümidini kesme, inan çok üzüldüm,dualarım seninle, rabbim seni çocuğuna bağışlasın inşallah

çook geçmiş ol.sun Rabbim acil şifalar versin.kızın sana moral olsun.biliyorsun ki bu hastalıktan kurtulmanın en önemli yolu moral.bence her şeyi kızına odakla.aklına kötü şeyler getirme.bak kızın sağlıklı doğmuş.sakat etmeyen Allah etmiyor.demekki umut var...

allah şifalar versin inşallah diyosun ya yediklerime dikkat etmedim üzüntüden diye tam tersini yap yemene dikkat et moralini yüksek tut allah hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin inşallah umudunu kaybetme lütfen

canım öncelikle çok çok geçmiş olsunn...
lütfen kötü şeyler düşünüp daha fazla üzülmee...
bebeğini düşün ve stresten uzak durr...

bu arada seni çok iyi anlıyorum bende senin gibi 3 ayında bebeğimi kaybettim kalp atışları durdu..
ve ben düşürmeden canlı canlı kürtaj oldumm...
inanılmaz birşey dayanılacak gibi değil gerçektenn..
allah kimseye yaşatmasınn...

canım allahtan umut kesilmez nden bebeğim bensiz yaşayacak düyorsun allah koruusn
yine stres yapıyorsunnnn
bebeğini sana seni bebeğine bağışlasın allah

Benim de akrabalarimdan kanser olanlar ve kaybettiklerim var. Kanser hastaligina yakalanma olasiligim oldugu icin takip ediyorum, ve genelde atlatanlarin ortak noktasi ne biliyor musun canim? Uzuntu ve stresle gelen kanseri, olumlu dusunce ve moral ile yok etmek. Sen de yapabilirsin. Mucadele etmen gerekiyor kendini salma canim. Allaha dua et, Allah yardimcin olsun. Bebegini sana bagislayan Allah insallah seni de bebegine bagislar...

canım okuyunca çok fena oldum. bende hamileyim ve hiç yemek yiyemiyorum sadece geçen hafta çiğ köfte yedim hemde baya bir yedim eşimde sevindi bişi yiyebiliyorsun çok şükür dedi. BUrayı okuyunca şok oldum resmen yarın dr uma gidicem ondan isteyeceğim bu testleri.

Yaşadıkların bize ders oldu hem stres konusunda hem beslenme konusunda çok teşekkürler

ve allah acil şifalar versin sana bebeğini sağlıklı bir şekilde sana bağışlamış inşallah senide ona bağışlayacak.

kendine çok dikkat et dualarımız seninle

çok çok çok geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm yaşadıklarına,,,ateş düştüğü yeri yakar yasadıklarını senden daha iyi kimse bilemez ama güçlü olmalısın bebeğin için ailen için kendin için inatla savaşmalısın o illetle,bebeğin seni nasıl bırakmamış seninle kalmışsa sende bebeğini asla bırakmayacaksın.ALLAHIN izniyle atlatıcaksın işallah,RABBİM seni yavruna yavrunuda sana bağışlasın ALLAH var keder yok RABBİM yar ve yardımcın olsun

Allah bebeğinizi sağsalim kucağınıza almanızı nasip etsin...eğer bir katkım olduysa ne mutlu bana..İnşallah testleriniz temiz çıkar bu testler çok önemliymiş benim böyle bir şeyden ahebrim bile yoktu toxonun t sini bilmezdim ama o dönem öğrendikten sonra hep araştırdım ve toxonun uzmanı oldum diyebilirim..Allah yardımcınız olsun bebeğinize sağsalim kavuşursunuz İnşallah... Allah korusun siz bilirsiniz ama bunu herkes iin söylüyorum aleyhinize ters bir durum oluşmadıkça bir durum gelişmedikçe Allah korusun bütün bebişleri ve anneleri ondan vazgeçmeyi lütfen ama lütfen düşünmeyin...ben geç anladım sabrın sonunun selamet olduğunu ama yinede Allah'ıma şükrediyorum bin kere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…