lütfen okuyup yardımcı olur musunuz ?

UluTurk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
64
7
1
siteye yeni üye oldum. benden yaşca büyüksünüz. ben 14 yaşındayım. tavsiyeleriniz benim için çok önemli . yazdıklarımın bir çocuğunu aileme anlatamadım anlatsam da çare bulamıyorlar. okulumundaki sınıfta tam 3 sene zorbalık görüyorum ortaokula gidiyorum. psikolojim bozuldu bir ara intihar etmeye çalıştım. fiziksel ve duygusal zorbalık oluyordu. bu hafta psikoloğa gittim psikiyatriye yönlendirdi. psikiyatriye gittim ilaç yazdı. gitmekte geç kaldım aslında biraz. majör depresyon ve kaygı bozukluğum varmış. dün de okulda büyük bir kavga ettim. hakaretlerde bulundular ağladım kendimi tutamayıp. başarılı bir öğrenciyim ama bu haftalar okula gitmemek için aileme yalanlar söylüyorum hasta rollerine giriyorum. sebepsizce dalga geçiyorlar ve zorbalık görüyorum ortada hiçbir sebep yokken... hocalar biliyor durumu ama sadece 2-3 teselli de bulunuyorlar. anlatmadığım birçok şey vardı aslında doktorum erkekti ve ona bazı şeyleri anlatamadım rahat olamadım. ve üzüntü halinde intiharı düşünmüyorum. büyük bir kararlılıkla ve planlı olarak düşünüyorum bu haftalar. sınıfımı nasıl değiştirmem gerek bilmiyorum. hastaneye yatmak istiyordum bir ara çıldırmış gibi hissediyorum. önemsiz bir konu gibi gelebilir ama bu sadece okuldaki durumum ve ben 3 senedir böyle bir yerde eğitim görüyorum. ne yapmalıyım? ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Cok kucuk biri gibi yazilmamis ama konu gercekse

Ailenle ciddi sekilde konusup okul degistirin. İki uc laf soz ile canina da kiymaya degmez. Oku adam ol bak basariliyim diyorsun...

Cok kucuk biri gibi yazilmamis ama konu gercekse

Ailenle ciddi sekilde konusup okul degistirin. İki uc laf soz ile canina da kiymaya degmez. Oku adam ol bak basariliyim diyorsun...
okul değiştiremem ama sınıf değiştirmem gerek. müdür yardımcısı sebebini felan sorar bu sebepten değiştirir mi bilmem ama hemen sınıf değiştirilmiyormuş

Bu durumunu ailenin bilmesi lazim.Seni en iyi ailen korur boyle durumda.Okul mudurune anlatin gerekirse sana bu sekilde davrananlarin aileleriyle gorusulsun.

doktor aileni çağırmıyor mu

arkadaşımız üniversite iken psikiyatriste gitti

onun bile her seansına babasını da çağırırdı doktor

onunla görüşür arkasından da babası ile görüşürdü

sen 14 yaşındasın ailesiz bu tedavi nasıl olacak ki

Bu durumu okul idaresiyle paylaşorsan , ruh halinin etkilendiğini ve pskiyatri ye muayrne olduğunu falan yardımcı olurlar mutlaka ama aileninde , desteği şart tatlım. Neden ailene bahsetmiyorsun bu durumdan ki.
Hiçbirşey yapamıyorsan sınıfını duyma , derste öğretmeninin dedkleriyle ilgilen bırak dalga geçseler bile tepki gösterme kii , bıraksınlar bu huylarını emin ol pes edecekler sen tepki vermeyince...
Ve bu aptalca intihar olayını kafandan silerek başlayabilirsin ancak yeni nir düzene ... Unut öyle bir şey yok.

Can'ım yaa lütfen aılenle paylaş erkek doktor dıye anlatamadım demıssın ,lütfen cekınme Ailenden anlat onlara
emınım sorunların hepsı hallolacak seylerdir

ailemi de çağırmıştı doktor . aileme daha önce de bir ara bahsetmiştim umursama gibi şeyler söylemiştiler.

Nasıl bir zorbalık? Sadece dalga geçilmesi mi?
Şimdi anlayamayabilirsin ama o yaşlarda çocuklar çok saçma şeylerle, insanların zaaflarıyla dalga geçer, lakap takar. Bir çok kişi buna üzülse de güler geçer. Ama sen kendi başına başa çıkamıyorsun demek ki. Zaten antidepresan kullanacak kadar rahatsızmışsın..

Rehberlik öğretmeninle konuş sınıf değiştirmek istediğini söyle. Müdürle konuşsun. Ailenle mutlaka konuş. Bazen hayat telaşında insanlar farketmeyebilir çevresindekini.

Ama korkarım sen kafanda her şeyi bu kadar büyütürken yeni sınıfında da çok farklı olmayacak. Çünkü belli ki rahatsızlığını dışarıya da belli ediyorsun..

fiziksel zorbalık oluyor

Yavrum çekinme doktora anlatmaktan.Tam anlamıyla bilmezse yardımcı olamaz.Mutlaka ailenle de konuş.Tut kollarından gelsinler seninle doktora.Okul değiştir sınıf değiştirmekle olmaz.Uzaklaşırsan daha rahat hissedersin.Çocuklar acımasız olabiliyor malesef.Ama inan bana iki üç seneye umrunda bile olmayacaklar.Yardım almayı bırakma sakın kuzum.

ailemle görüşmelisin bu konuyu. belki okulunu ya da sınıfını değiştirirler.

Canım intiharı aklından çıkar ama. Bu yaşadığın kötü birşey ama çözülemeyecek birşey değil ki. Sen sadece çözüm bulamamışsın.
Olan biten neye ailene anlat en başından beri ve okul değiştirmek istediğini de söyle. Drun erkek bile olsa hiç bir ayrıntıyı kaçırma. Benim de küçükken başıma geldi,bende sustum ve çeşitli yalanlar söyledim ve sırf bu yüzden okulu bıraktım. Söylemediğime sonradan çok pişman oldum. Lütfen sen sakın içine atıp kendin çözmeye çalışma çok ufaksın bu yüzden psikolojin bozulmuş. Bütün çözüm herşeyi en ayrıntısına kadar anlatmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…