LÜTFEN ÖNYARGISIZ OKUYUN.Cinsellikle ilgili zihniyet.

Ya da en iyi okullarda alınan eğitim, hayat okulu lazım bazı seylerde.

Sanırım yanlış anlaşıldım ya da yanlış anlattım.Ben cinsel ilişkiye girmedim.Bu yaşta yapacağım bir şey değil bu sevgilimle tek yakınlaşmam elini tutmak sarılmak ve öpmek bahsettiğim bazı şeyler çok daha ileri ki yaşlar içindi.Bunlardan herhangi bir vicdan azabı duymadım.Ama haklısınız forumdaki çoğu kişi benden büyük daha fazla tecrübeliler ben sadece farklı bir bakış açısı sunmak istedim.

insanlar kötü erkekler çok çok daha kötü hayat öyle güllük gülistanlık değil insanlar da adil değil bunları büyüyünce tecrübe kazandıkça anlayacaksın

katılıyorum..17 yaş başında kavak yelleri esen her şeyin güzel olacağı düşünülen bir yaş..

ama aslında dünya çok da masum bir yer değil..bunu zaman geçtikçe anlıyor insan.

sözlerin güzel. ama sen bunu birde hemcinslerine anlatsan.. kadınların bu şekilde davranmasının baş suçlusu onlar değilmi..
dini konuya katmıyorum bu arada...

Dediğim gibi ilişkiye girmedim,belli bir olgunluğa erişip hazır olmadan böyle bir şeyi yapmam da ama ne olursa olsun diktirmem bunu söyleyeyim de.

Haklısınız ben tam olarak karşı olduğum düşünceyi düzgün anlatamadım çok özür dilerim

okadar küçüksün ki ılerıde bu dusuncenın degısecegınden emınım cınsellık yasın ıcın evlenmeden yasayacaksan bıle 25i bekle cunku ondan once dogruyu yanlısı ayırt etmen cok zor..

Bunları düşünmek için önünde epeeeyyce bir süre olacak.
Bence şuan ki zamanını bunlarla harcamamalısın.
Senin düşüncelerin ortada zaten

Immm nasıl derler ; Minareyi çalan kılıfını hazırlar...

birbirini seven her insan, sevdiği insanla beraber olmak, öpüşmek, koklaşmak ister, haklısın....
ama bugünün yarını da var. öncelikle kendini sonra aileni zora düşürecek hiç bir harekette bulunmamanı tavsiye ederim. nacizane fikrim budur. biz beş kız kardeşiz. her zaman kardeşlerime söylerim. kızlar gençsiniz, sizinde yüreğiniz çarpacak ama önce kendinizi, sonra ailenizi düşünün.

şimdilerde yaşın gereği bunar seni çeker, ama biraz yaş ilerledikçe bakış açın mutlaka değişecektir.

allah hakkında hayırlısını versin inşallah

ne güzel ne kibar cevaplar veriyorsun saygılı da birisin bahtın açık olsun çocuk

Peki sen neden begenmedigin zihniyeti yererek aciklama yapiyorsun?

Zihniyeti begenmemek ayri saygi duyup yermemek ayridir

O zihniyetin sana bakis acisiyla senin onlara bakis acin arasinda hic bir fark yok
Farkinda misin?

okadar küçüksün ki ılerıde bu dusuncenın degısecegınden emınım cınsellık yasın ıcın evlenmeden yasayacaksan bıle 25i bekle cunku ondan once dogruyu yanlısı ayırt etmen cok zor..

Bu konuda size katılıyorum zaten demeye çalıştığım şey ilişki için evlenmek lazım denmesini bu kadar yanlış buluyorum yoksa büyüyüp olgunlaşmadan sevdiği insan bulunmadan yapılmaması gereken bri şey.

bu anlattiklarin yasadigin ve yetistigin cevreyle alakalidir.
bu bir zihniyet degil inanc ve yasayis meselesidir.

ben mesela. almanyada dogdum büyük, gayette özgürdüm, pek sIkmadi ailem
ama gel gör ki böyle meselelerde cok katilardi.
ben evlenmeden önce iliski yasamis olsaydim
annem ve babam beni red ederdi, kesinlikle ailemi kaybederdim.
cünkü yasadigimiz cevre buna musait degil.
babam disarida baska birinden senin kizin böyle yapmis diye duysaydi
ya kendini öldürürdü ya beni.
bence burda bekaretten ve bunu önemseyen "zihniyetten" dem vurmak cok kolay,
kimsenin hayatini bilemeyiz ve herkesin cevresi bunlari kaldirabilecek kadar batilasmamistir.

senin ailen buna normal bakiyor olabilir, sende böyle görüyor olabilirsin
ama türkiyede kizlarin yüzde 90inin ailesi bu yüzden katil olabilecek kapasiteye sahip

ne kimse evlilikten önce cinsellik yasadi diye yargilanmadi,
nede bu kisiler yasamayanlara geri kafali diye bakmali.
herkesin hayati kendine....

tam yerine açmışsın konuyu burda seni taşlarlar yaşın daha küçük ne yaşamak istiyosan sen bilirsin ama birazdaha büyümelisin

Sen de bu devletin zihniyetine karşısın ben de karşıyım,anlaşamadığımız yer neresi?

Bak genç adam; kararlarımın arkasında durabildiğim zamandan beri istediğim gibi yaşıyorum, kimse karışamaz,karıştırmam

Lakin siz yaşlarda durum böyle değil, ailelerine bağımlı, gerçekten ne istediğini bilmeyen, yaşadığının anlamını kavrayamayacak olgunlukta insanların sırf hoşlarına gidiyor diye, özgürlük diye bu tip şeyler yaşamalarını doğru bulmuyorum anlaşamadığımız nokta bu.

Hadi bana daha önce hayatından 5 erkek geçmiş, hepsiyle de bir şeyler yaşamış bir kadınla evlenebileceğini söyle...

Söyleyemezsin, çünkü yaşadığın toprağın temelinde, senin bildiğin ilk öğretilerde bu yok

Yaşarken güzel, bitince kadından kötüsü yoktur ve şunu hiç unutma sevişmenin masumu olmaz, dokunmak dokunmaktır

Madem siteyi takip ediyorsun, bu konuda canı yanan onlarca kadını görmemiş olamazsın

Dediklerin çok güzel, çok hümanist ama ütopik ...

katılıyorum..17 yaş başında kavak yelleri esen her şeyin güzel olacağı düşünülen bir yaş..

ama aslında dünya çok da masum bir yer değil..bunu zaman geçtikçe anlıyor insan.

Çok haklısınız ama benim yaşımda böyle şeyler güzel geliyor insana.Sevmek sevilmek güzel şey.Bu yaşta böyle konuşmam hoş gelmiyor olabilir haklısınız.Daha hiçbir zorluk yaşamadım hayatta.Ama sadece belirtmek istedim fikrimi.Saygıyla karşılanacağını düşünmüştüm..

Dediğim gibi ilişkiye girmedim,belli bir olgunluğa erişip hazır olmadan böyle bir şeyi yapmam da ama ne olursa olsun diktirmem bunu söyleyeyim de.

Sanslısın kı bu sıte ıle erken tanıstın :) burdakı ınsanların tecrubelerınden yararlanıyorsun ınsallah allah senı caresız bırakmaz ve o durumda kalmazsın buyuk konusma sakında. Allah kınadıgın sey basına gelmedıkce canını almaz ınsanın derler. ben bazı seylerı bırak soylemeye dusunmeye korkar oldum guzelım cok gencsın coook

Peki sen neden begenmedigin zihniyeti yererek aciklama yapiyorsun?

Zihniyeti begenmemek ayri saygi duyup yermemek ayridir

O zihniyetin sana bakis acisiyla senin onlara bakis acin arasinda hic bir fark yok
Farkinda misin?

Haklısınız tekrar okuyunca bazı cümlelerimin hiç hoş olmadığını fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…