LÜTFEN ÖNYARGISIZ OKUYUN.Cinsellikle ilgili zihniyet.

sevmek sarılmak guzel ama fazlası senı cıkmaza sokar masum opucuklerede tamam ama fazlasından cok zarar gorursun burası turkıye.

Dediğim gibi ilişkiye girmedim,belli bir olgunluğa erişip hazır olmadan böyle bir şeyi yapmam da ama ne olursa olsun diktirmem bunu söyleyeyim de.

Dini veya ahlaki boyutu ele alanlar dışında burada çoğu üyenin evlilik öncesi ilişkiye karşı çıkmalarının tek sebebi de bu zaten.Kızlarımızın belli bir olgunluğa erişmeden sırf heyecanları ve sevgileri ile sonradan pişman olacakları birşeyi yapmalarını istemediğimiz için uyarıyoruz karşı çıkıyoruz...

Son düzenleme:
ki zaten senin bayan olduğunu düşünmyorum hiç bi kız burayı bukadar takip ederde göya böle bi konu açamaz

Benim de ailemin böyle şeylere ters baktığına eminim.Ben yargılamıyorum kesinlikle insan hazır hissettiği zaman yapmalı.Ben yargılayanlara çok kızgınım sadece ama sanırım anlatamadım.

Öncelikle güzel ve hümanist söylemlerde bulunduğumu düşündüğünüz için teşekkürler.Ama bir kadınım bunu da belirtmek isterim erkekler bu konuya nasıl bakıyor bilmiyorum.Ama bence hayatında insan sadece bir defa gerçekten aşık olur ve belirli bir olgunluğa eriştikten sonra yaş ve zihinsel olarak yapmasında sorun yok.Ki haklısınız bu konuda canı yanan da çok var o açıdan pek düşünemedim.

Bir erkeğin de bir kadının da kendi bireyselliginin farkına varmadan cinselliği yaşamaması gerektiğine inanıyorum. Umarım bunu o insanla yasarsın. İnsanın hadi bununla da olsun bu da olsun mantığıyla yasaması mide kaldırmaz bir durum...

söylediklerin herşey keşke bu ülkede olsa. ama düşünki bu ülkede bekareti gitti diye hala kızlar öldürülüyor. bak konulara. eşim sokağa çıkmama izin vermiyor diye kadınlar konu açıyor. ailelerine bile gidemiyor. o kadınların kızları sokağa çıkamıyor.o kızların giyimlerine bile ailesi,sevgilisi karışırken,cinselliği bu kadar rahat yaşamaları mümkünmü sence.
erkekler evet o erkekler bekaret ararken çifte standart yapıp 15 de cinselliği yaşamış rus kızlarıyla evleniyorlar.
bütün baskılar bu ülkede kadınlara yapılıyor. şiddetide unutmamak lazım.
evet yazdıkların gayet hoş. ama bu ülke için çokta boş.

Tamam haklısınız kabul ediyorum.Bu yaşta ilişkiye ben de karşıyım.Ama ben çok saygısız yaklaşımlar gördüm ilişki yaşayanlara karşı sanki ikinci sınıf insanmış gibi bir abla uyarsından çok düşman konuşması gibiydi beni bu rahatsız etti..

Ah be tatlım, ablaların şimdi seni sallandıracak k.k nın ortasında

Renklendirdiğim kısımlarla ilgili bir iki kelam etmek isterim.

Şu an ki düşüncelerin ve hormonlarınla, 30 yaşındaki düşüncelerin ve hormonların bir olmayacak. Bu nedenle hayatında "keşke" lerinin canını acıtmaması için, bu konularda bu kadar kesin yargılara varmakta acele etme.

Çünkü göreceksin ki, olay sadece bekaret ve namus olayı değil. Bütünüyle dini bir boyut ta değil.
Kendine biçtiğin değer, bedenine duyduğun saygıyla alakalı düşüncelerin bir 10 sene sonra aynı olmayacak. Ve -cinselliği bir kenara bırakıyorum- çok masum bir öpücük için bile " keşke" diyebilme ihtimalin olacak. Emin olabilirsin.

"Ahlakımıza dinimize aykırı diye yorumlar yapmazsanız sevinirim.Ya da benim olgunluğumu,yaşımı,dinimi edebimi adabımı sorgulayan.Bunlar benim düşüncelerim ve paylaşmak istedim."

hem buraya konu açıp kendi fikirlerinizi özgürce ifade etmişsiniz ve diğer üyelerle konuyu ele almak tartışmak istemişsiniz hemde şu cümlelerinizle sizin dışınızdaki herkesin fikirlerini özgürce paylaşmalarına engel olmaya çalışmışsınız .. anlam veremedim :44:

insanlar senin sandığın kadar masum deil.

sevdiğim insanla,doğru zamanda seks yapmanın neresi yanlış diyorsun..

neresi yanlış biliyormusun,(istisnalar hariç unutma)

o çok sevdiğin insan tabiri caizse önüne geleni geçeni öpüyor ama nedense evleneceği zaman el değmemiş çiçek arıyor.

bakire deilken evlenmeye kalktığında,kocan olacak adam,aman canım ne önemi var doğru zamanda doğru insanla seks yapıvermiş demiyor.en azından bizim ülkemizde,bizim kültürümüzde bu işler böyle yürümüyor..

yanlış anlama herkesin bedeni,kendine sorumludur,bunun için kimseyi yargılamam,benim öfkem bekareti gittikten sonra terkedilip ahlar vahlar çeken insanlar..çok aşıktım,gözüm kördü bahaneleri beni bağlamaz,neticede hepimiz aşık olduk,gözümüz aşktan kör oldu,kaçımız doğru zamanda bekaretini o insana verdi.

erkek tarafından hiç bahsetmiycem bile,onların zihniyetini çözen beri gelsin..

Engel olmaya çalışmadım,daha senin yaşın kaç beee,ayıp ayıp utan,allah sana akıl fikir versin tarzı yorumlar görmek istemedim sadece...

İşte o kırmızı yazıdan sonrasını üstün körü okudum. Kaç tane genç bayanın kendisinden bahsederken "Ben şunu şunu yapmakta olan bir gencim" dediğini duydun sen?

Derse ancak "genç bir bayanım" ya da "genç bir kızım" der. Ve o kırmızıdan sonra bu konu bas bas bağırır imdat diye.

Bu konuda ben de size katılıyorum çok haklısınız.Ki bu yaş cinsellik için çok erken.

kazın ayağı öyle değil işte

eğer bu ülkede bi adamla yatacaksan ömür boyu kımseyle evlenmemeyı göze alarak yatarsın.

yaşımla gelmeyin demişsin de bizler 17 yaşında olduk ama sen hiç 25 26 olmadın umarım anlatabilmişimdir

Ben sürekli arkadaş ortamında "gençler" lafını kullandığım için hiç aklıma genç bir kızım demek gelmedi.İstediğinize inanmakta özgürsünüz.

alkışş benden sana
cinsellik olmamasına ragmen keşke ilk ve son çıktıgım görüştüğüm sevgili oldugum sadece kocam olsaymış keşke hep onu bekleseymişim dediğim çoktur ...
herkes zamanında başkasına aşkımdda demiştir canımda..
ona bile pişmen oluyo yeri geliyo değilki cinsellik ..

Son düzenleme:
Bunu yazma amacını ben anlamadım şahsen.Sen bunu yazdın diye kimse düşüncelerinden vazgeçmeyecek.Benim düşüncemde herkes istediği gibi yaşasın banane yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…