Lütfen size ihtiyacım var..

Merhabalar hanımlar..

Dünden beri canım çok sıkkın..

Dün eltime mesaj attım napıyon nasılsın diye atmaz olsaydım bin dert anlattı.

Konuda kafamda çok dağınız nerden başlayacağımıda bilmiyorum. En baştan anlatayım en iyisi ben size bana bi akıl verin

Ben 10 yıllık evliyim eltim 2 yıllık benim düğünüm falan çok güzel geçmişti eşim tarafına hiç rahatsızlık vermedik hiçte bişey istemedik ama eltimler kaynanamların burnundan getirdi ne altınlar ne çeyizler neler neler istediler düğünde ne olaylar ne kavgalar çıkardılar bu yüzden kaynanamlar eltime biraz soğuk sadece bu yüzden de değil hergün bir olay çıkarıyor evlendiği günden beri ailesini yanına yerleştirdi kv görümcede sinir oluyor buna şimdi esas konuya geleyim benim sıkıntım eltimin benimle konuşma tarzı ve konuştuğu konular nişanlıyken beni aradı seninle konuşmam lazım diye bir kafede buluştuk bana bisürü şey söyledi git kayınvalidelere söyle dedi bende saf aptal anlattım kv lerde kızınca bu da benim iftira attığımı söylemiş beni öyle bir duruma düşürdü ki neyse bu konuyu uzatmadım üstünü kapattım çünkü gerçek ortaya çıktı kv deler haklılığımı gördü neyse eltim evlendi olaylı bir şekilde hemen hamile kaldı bu süreçte de evlerinde hep kavga vardı boşanmaya kadar geldiler çoğu kez bende hamileydim doğum yaptım herşey çok güzeldi eltim benden 7 ay sonra doğum yaptı malesef oğlu hasta doğdu şöyle ki ciddi bir kalp sorunuyla doğdu bu süreçte hepimiz yanında olduk bebeğe çok üzülüyoruz şimdi ciddi de bir operasyon geçirmesi lazım bebek bu problemden dolayı beslenemiyorda çok ta küçük doğdu gelişimi de geri malesef rabbim şifa versin ama bu defa eltim benim çocuğumla kıyaslıyor çocuğunu ben bebeğime mama yedirip odaya uyatmaya giderken oturup arkamdan ağlamış onun bebeği nasıl yemek yedi benim ki hasta yemiyor diye tamam biz de bebeğe üzülüyoruz bana benim çocuğuma bu şekilde konuşması beni üzüyor ya konuyu fazla uzatmayayım çok detaya girersem konudan çıkamayacağım

Şimdi çocuklarını operasyon için özel bir hastaneye götürdüler dün bende mesaj attım sormak için hergünde arıyorum bana diyor ki eşim için abi beni hiç aramıyor yiğenini merak etmiyor mu beni bir kere yanlız aramış dedim olur mu öyle şey ben konuşuyorum seninle ayrıca senin eşini hergün arıyor ayrıca senide aramasına gerek var mı bu açtı ağzını işte benim eşimin ailesi çok soğuk bize para göndermiyorlar beni hergün aramıyorlar bide eltimler kaynanamın maaşını alıyorlar ve kayınvalidem ev kiralarınıda ona veriyor üstelik eşimin babasından kalan evi ve iş yerinide ona verdiler ve biz ev kredisi ödüyoruz üstüne eşim kredi çekip kardeşine ev aldı onun kredisini de yine enayi biz ödüyoruz üstelik eşim arayıp bişey lazımmı diye soruyor hanım efendi hayır sormadan para gönderecekti diyor kaynım demiş ki herkes bana bişey lazımmı diye soracağına hemen hesabıma parayı atsın ben demem lazım diye demiş buna rağmen bide diyor ki bu arada eltim kv demin yanında oturuyor ayrı bir daha verdiler ona neyse diyor ki bütün evin masraflarını eşim karşılıyor sürekli gelen giden oluyor bizim paramız yetmiyor herkese biz bakıyoruz gelen gidende ayda bir kere biz gidiyoruz sadece açtı ağzını yumdu gözünü ya biz borcumuzun içinde bir borç daha yapıp sana araba almışız sen binip geziyorsun ben borcunu ödüyorum her yerden hakkımız alıp sana vermişler sesimiz çıkmamış maaşları kiraları yiyorsunuz eşim para göndermemiş diye dünyanın lafını ediyorsun bende dedim ki kusura bakma eşim düşüncesizlik yapmış haklısın dedim çok salağım demi cevabını veremedim korkuyorum cevap vermekten beni eziyor hep şimdi ben bu eltiyle napayım bundan sonra tavrım nasıl olsun nolur bana akıl verin
Siz ne yaparsanız yapın bişey hslledemezsiniz sorun eşinizin pasifliğinden kaynaklanıyor parasal konuları ancak eşiniz gözü açılınca çözebilirsiniz Siz şimdi müdahale etseniz eşiniz taviz vermeyecek boşu boşuna kavga edeceksiniz huzurunuz kaçacak eltinizde kına yakacak Rabbime havale edin bakın yaptığı bütün oyunlar haksızlıklarınAllah evladından çıkarmış tabi sevinmiyoruz o bir sabi melek ama insan bu kadarda aç gözlü olmamalı Allah mazlumun ahını bşr yerde ya canından ya malından ya evladından çıkarır şöyle bir gözlemleyin insanlara hile hurda düşünen durmadan katakulle çeviren insanların hayatını Rabbim bir yerden çıkartır Size tavsiyem olabildiğince mesafeni koru O kişiden ancak size maddi manevi zarar gelir merhaba merhaba o kadar

Eşim iki işte çakışıyor ek iş yapıyor
Bravo eşinize valla böyle bir kaynım olsaydı keşke bizde iki tane var yok diye
Evet çalışıyor kiralar falan hariç aylık geliri en az 5.500 oda en az eşimde o kadar kazanıyor onların durumu bizden iyi fakat kaynım çok müsrif kim ondan para istese yok demez hemen çıkarır verir sonra parasız kalıp bizlerden istiyor başımıza bela oluyor
Konunuz beni çıldırttı burada müsrif kayın aileye bakan eş nasıl bu evliliği bu şartlarda yürütebiliyirsunuz çok merak ettim.

Çocuğumun bu konuyla bir ilgisi yok onu niye karıştırdınız anlamadım bence çocuklarıma karşı gayet yumuşak huyluyum sadece ilk yıllarda düzenimi oturtamadığım için gergindim bunu çocuğuma yansıttığımı söylemiştim ve bunun üstünden 4 yıl geçti bu konuyla alakası yok çocukları mi karıştırmayın lütfen

Eşi niye diyorum çünkü babasının malını kendi hakkını yedirecek kadar aptal konu sahibi ise kendi evinin rızkını yedirecek kadar pısırık . Konu sahibi kızma bıze böyle dıyoruz ama kendine gel diye
Sabahtan beri söylemeye çalışıyorum diyemedim siz demişsiniz ağzınıza sağlık 😊

Çocuğumun bu konuyla bir ilgisi yok onu niye karıştırdınız anlamadım bence çocuklarıma karşı gayet yumuşak huyluyum sadece ilk yıllarda düzenimi oturtamadığım için gergindim bunu çocuğuma yansıttığımı söylemiştim ve bunun üstünden 4 yıl geçti bu konuyla alakası yok çocukları mi karıştırmayın lütfen
Geçmiş konularınıza baktım da ne kv, ne koca çekilecek insanlar değillermiş. Eltiniz baştan çözmüş onları, o yüzden şirretlikle sindirmiş herkesi. Bu arada tek ezilen siz olmuşsunuz hep.
Çocuklar için bu ailenin kahrını ne kadar çekersiniz bilmem ama mümkünse çalışın ve maaşınızı biriktirin, asla harcamayın. Kocanız çok tekin gelmedi bana.
Başta muhtemelen size yaşatılanlar yüzünden sinirliyken sizi sindirmişler. Şimdi elti sefa sürerken, siz çile çekiyorsunuz.

Bravo eşinize valla böyle bir kaynım olsaydı keşke bizde iki tane var yok diye

Konunuz beni çıldırttı burada müsrif kayın aileye bakan eş nasıl bu evliliği bu şartlarda yürütebiliyirsunuz çok merak ettim.
Aslında bana karşı iyiler eşim ilk yıllar beni çok zorladı kaç kez boşanmadan döndük şimdi bişeyler rayına oturdu derken kaynım kanımızı çekmeye başladı yine kaynımda bir derece iyi ama eltimin dilenci gibi kimse Bana bişey yapmadı para vermedi demesi nankörlüğü hiç çekilmiyor

Eşi niye diyorum çünkü babasının malını kendi hakkını yedirecek kadar aptal konu sahibi ise kendi evinin rızkını yedirecek kadar pısırık . Konu sahibi kızma bıze böyle dıyoruz ama kendine gel diye
Belki de kayınpederin başka malları da vardı ve bu şekilde bölüştüler. Aksi halde hiç bir şey almayıp, bütün malı mülkü ve dahası kendi kazancınıda kardeşe vermek, ne bileyim akıl karı değil, saf demek çok masum kalıyor bu durumda

Evet çalışıyor kiralar falan hariç aylık geliri en az 5.500 oda en az eşimde o kadar kazanıyor onların durumu bizden iyi fakat kaynım çok müsrif kim ondan para istese yok demez hemen çıkarır verir sonra parasız kalıp bizlerden istiyor başımıza bela oluyor
Her cevabınızda şoka giriyorum 😳 eşiniz bu parayla bunları nasıl yapıyor helal olsun ne diyeyim

5500 TL maaş ile 3 kredi ödenmesi pek mümkün değil bu devirde.
Araba için kredi çektik derken arabanın tüm bedelini değil de bir miktarı için misal 30-400000 çekip vermişsinizdir, zira ev için kredi çektik derken de aynı durum sözkonusu diye düşünüyorum. Yoksa imkansız 5500 tl maaş ile ev+araba kredisi ödenmez.
Gerçi ev+araba kredisinin ister tamamını ister bir kısmını ödeyin farketmez, kimseye bu kadar yardım etmeye mecbur değilsiniz, kendi rızkınızın nasıl başkasına verilmesine müsaade ediyorsunuz, bir de üstelik alttan alıyorsunuz, çok ilginç valla.
Ama kp ya da kv size zamanında para ya da gayrimenkul verdiyse ve bunun karşılığında eşinizin kardeşine yardım etmesini istiyorsa iş başka..

Evet. Siz başta kendini savunabilen biriymişsiniz. Ne oldu da bu hale geldiniz? Bir düşünün.
Evet hiç kimseden korkmazdım kendimi ezdirmezdim her şeye tavrımız ortaya koyardım ama şimdi sanki ağzım dilim bağlı kendimi ifade edemiyorum ya olay çıkarsa bana bişey derlerse diye çok çekiniyorum kendimi savunamamaktan haksız olmaktan hakkımda ne derler diye düşünüyorum kendimi kenara çekiyorum

5500 TL maaş ile 3 kredi ödenmesi pek mümkün değil bu devirde.
Araba için kredi çektik derken arabanın tüm bedelini değil de bir miktarı için misal 30-400000 çekip vermişsinizdir, zira ev için kredi çektik derken de aynı durum sözkonusu diye düşünüyorum. Yoksa imkansız 5500 tl maaş ile ev+araba kredisi ödenmez.
Gerçi ev+araba kredisinin ister tamamını ister bir kısmını ödeyin farketmez, kimseye bu kadar yardım etmeye mecbur değilsiniz, kendi rızkınızın nasıl başkasına verilmesine müsaade ediyorsunuz, bir de üstelik alttan alıyorsunuz, çok ilginç valla.
Ama kp ya da kv size zamanında para ya da gayrimenkul verdiyse ve bunun karşılığında eşinizin kardeşine yardım etmesini istiyorsa iş başka..
Hayır bişey vermemişler sadece eşim iş kurarken kv bir kaç tane bilezik vermiş o kadar kaynıma sadece araba için kredi çektik evide kayın babamın evini satıp onlara ev aldılar tabi evde bizim ve diğer kardeşlerinde hakkı vardı bizim ev kredimiz kaynımın araba kredisi toplam aylık 2.500 tl ödüyor eşim kalanıylada geçiniyoruz işte

Evet hiç kimseden korkmazdım kendimi ezdirmezdim her şeye tavrımız ortaya koyardım ama şimdi sanki ağzım dilim bağlı kendimi ifade edemiyorum ya olay çıkarsa bana bişey derlerse diye çok çekiniyorum kendimi savunamamaktan haksız olmaktan hakkımda ne derler diye düşünüyorum kendimi kenara çekiyorum
Aileniz yokmu size destek çıkacak onlar bu konuda ne düşünüyor?

Eski siz olun. Yoksa çocuklarınızın rızkını da elti yiyecek.

Back
X