• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen!! Tekrarlayan sebebsiz dusukler 2011

• Konu Sahibi Konu Sahibi enny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

enny

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
396
50
298
İstanbul
Merhaba! Bu başlıktan olusan bir sürü yazı var düşükleri konu alan ! Ama bakıyorum cogu eski yıllara ait .Öğünlerde dusukler yasamış insanlar şimdi bebek sahibimi veya dahala cabaliyorlarmi ?
Bende 2008 yılında kimyasal düşük ve eşimden kaynaklı bir problem sperm azlığı nedeniyle tüp bebek denemesi ve ilk denemede gebe kalıp 18 haftalık bir kayıp yasadım 29 Haziran suyum geldigi için bebeğimi kaybettim .7 .haftadan itibaren kanamalı bir gebelikti bebek normal gelişti ama sonunda kaybettik .sonrasında
- rahim yetmezligi yani dikişi gerektiren bir problem yok çünkü suyum geldigi halde açıklık olmadı hatta 2 günlük suni sancıya rağmen !
- rahim filmi
- bebek genetik
- benim esimin genetikleri
- kan pihtilasmasina
- patoloji

Hepsi negatif yani sebebsiz bir düşük hikayesi benimki ....

Benimle aynı kaderi paylaşanlar varmi ?Suyu gelerek bebeğini kaybedenler ! Sonraki gebe kaldilarmi ? Ne oldu ? Ne olursunuz ? Su anda bu durumu yaşayan onlarca insan vardır bu sayfalar onlara bir ornek olur belkide ümit belkide care!

Son düzenleme:
merhaba öncelikle geçmiş olsun seni anlıyorum gerçekten bende düşük yaptım bi kaç kez...sonrasında genetik bozukluğum ortaya çıktı daha önceden baktırdığımda 20 hücreli bakmışlar kromozomlara ve ben normal 46xx çıkmıştım....düşüklerim devam edince 100 hücreli bakıldı kromozomlara özel bi merkezde ve ben 47 XXX çıktım,eşim ise normal....daha sonra pgd tanılı tüp bebek yaptırdım doğal kalabildiğim halde Allahın izniyle tabi ve embriyolarda eksik kromzom çıktı ve transfer ipal edildi....ve 3 ay sonra normal kaldım çok şükür şuan 14 haftalık hamieyim herşey normal görünüyor şuan gerek görülürse amniyosentez yapılacak tabi kararsızım....diğer gebeliklerde kalp atışı alınamıyordu....şuan bir mucize bu Allahım hayırla ve sağlıkla herkeze nasip etsin...amin..

genetik testler yapılırken 100 hücremi bakıldı sorabilirsin....birde histeroskopi yapıldımı rahim içine ışıkla ve kamera ile bakmak,perde,yapışıklık vs varmı diye...

Merhaba! Bu başlıktan olusan bir sürü yazı var düşükleri konu alan ! Ama bakıyorum cogu eski yıllara ait .Öğünlerde dusukler yasamış insanlar şimdi bebek sahibimi veya dahala cabaliyorlarmi ?
Bende 2008 yılında kimyasal düşük ve eşimden kaynaklı bir problem sperm azlığı nedeniyle tüp bebek denemesi ve ilk denemede gebe kalıp 18 haftalık bir kayıp yasadım 29 Haziran suyum geldigi için bebeğimi kaybettim .7 .haftadan itibaren kanamalı bir gebelikti bebek normal gelişti ama sonunda kaybettik .sonrasında
- rahim yetmezligi yani dikişi gerektiren bir problem yok çünkü suyum geldigi halde açıklık olmadı hatta 2 günlük suni sancıya rağmen !
- rahim filmi
- bebek genetik
- benim esimin genetikleri
- kan pihtilasmasina
- patoloji

Hepsi negatif yani sebebsiz bir düşük hikayesi benimki ....

Benimle aynı kaderi paylaşanlar varmi ?Suyu gelerek bebeğini kaybedenler ! Sonraki gebe kaldilarmi ? Ne oldu ? Ne olursunuz ? Su anda bu durumu yaşayan onlarca insan vardır bu sayfalar onlara bir ornek olur belkide ümit belkide care!

öncelikle geçmiş olsun, tam beni ilgilendiren bir topik açmışsın. benimde 3 gebelik kaybım oldu. ilki 4 aylıktı, bebekte hidrops oluştu sonlandırılmak zorunda kalındı, 2.cisi 9 haftalık düştü, 3.cüsü de 10.haftada kalbi durdu. aynı senin gibi eşime ve bana genetik yapıldı normal, bebeklere genetik test yapıldı normal çıktı, patoloji sonuçları normal çıktı, bir yığın kan testi yapıldı, üniversite hastanesinde bile yapılmayan testler vardı özel labaratuvarda yaptırdım. kan pıhtılaşmasına bakıldı tek gen mutasyonu çıktı ama doktorlar önemli birşey değil dedi ona rağmen her ihtimale karşı son hamileliğimde iğne kullandım. gene olmadı. şimdi tüp bebek düşünüyorum ama korkuyorum tutarsa ben gene kaybedersem. kaç doktora gittim genetik uzmanı dahil, bakıyorlar herşey normal şanssızlık diyorlar toplumun %1 inde böyle olabilir, mutlaka bir nedeni vardır ama işte tıp yetersiz kalıyor.

Anggel ...Allah tamamına erdirsin, teşekkür ederim bu bilgi için genetiğin 100 hücreli mı bakıldı onu sorucam !
Laporoskopi gibi bir işlem yapılmadı. Sanırım rahim filmi yeterli geldi galiba. Sanırım PDG tanili tüp bebek de gerek duyulmicak galiba !ama bu söylediklerini danisicam!

Topraksu İnan seni nasıl iyi anlıyorum ! Tekrar aynı şeyi yasamak istemiyorum bol bol dua ediyorum.bende bu yuzdelik orana gireceğimi sanmiyordum?inşallah hepimiz kavuşuruz sağlıklı bebeklerimize! Ben hiç hamileliklerin bukadar riskli olduğunu aklımın ucuna getirmedim.bazen bir şey bulunsa daha iyi olur diyorum emasından bir önlem alınır. Ben şimdi kasım reglimde 2. Tüp bebek tedavisine başlıcam .ama akşamları yattığımda gözlerimi kapadigimda hastanedeki anlarım gözlerimin önüne geliyor .Rabbim yaşatmasın.

Anladığım kadarıyla sizin suyunuz gelip kaybetmediniz dımı?
Benim hep kanamalı gecti ama bebek sağlıklı gelişme gösterdi sadece 2 kez suyum geldi ve doğurmak zorunda kaldım.

Bizim asıl ihtiyacımız olan ,yaşadıklarımızı yaşayan ve şimdi sağlıklı bebekleri olan arkadaslarımızın hikayeleri evreleri,ornegin ben kanama ,kalp durması ,bebek anomalisi nedeniyle sonlanan hamilelik çok okudum ama benim gibi suyu gelen pek duymadım?

Son düzenleme:
Anggel ...Allah tamamına erdirsin, teşekkür ederim bu bilgi için genetiğin 100 hücreli mı bakıldı onu sorucam !
Laporoskopi gibi bir işlem yapılmadı. Sanırım rahim filmi yeterli geldi galiba. Sanırım PDG tanili tüp bebek de gerek duyulmicak galiba !ama bu söylediklerini danisicam!

Topraksu İnan seni nasıl iyi anlıyorum ! Tekrar aynı şeyi yasamak istemiyorum bol bol dua ediyorum.bende bu yuzdelik orana gireceğimi sanmiyordum?inşallah hepimiz kavuşuruz sağlıklı bebeklerimize! Ben hiç hamileliklerin bukadar riskli olduğunu aklımın ucuna getirmedim.bazen bir şey bulunsa daha iyi olur diyorum emasından bir önlem alınır. Ben şimdi kasım reglimde 2. Tüp bebek tedavisine başlıcam .ama akşamları yattığımda gözlerimi kapadigimda hastanedeki anlarım gözlerimin önüne geliyor .Rabbim yaşatmasın.

Anladığım kadarıyla sizin suyunuz gelip kaybetmediniz dımı?
Benim hep kanamalı gecti ama bebek sağlıklı gelişme gösterdi sadece 2 kez suyum geldi ve doğurmak zorunda kaldım.

Bizim asıl ihtiyacımız olan ,yaşadıklarımızı yaşayan ve şimdi sağlıklı bebekleri olan arkadaslarımızın hikayeleri evreleri,ornegin ben kanama ,kalp durması ,bebek anomalisi nedeniyle sonlanan hamilelik çok okudum ama benim gibi suyu gelen pek duymadım?

bende kasımda 2.tüp bebeği yaptıracağım. sen istanbulda mı yaptırıyorsun tüp bebeği.

benim ablamda 3 düşük yaptı okadar farklı doktorlara gitti testler falan hep sonuçlar normaldi.doktorlarda bişey demiyordu bi sebeb yok diyorlardı.biyerde bi doktor warmış çok meşhurmuş bizim buralarda zaten bebek problemi yaşayan herkes ona gidiyor.ama doktor bi çare buluyor we çoook sayıda kişinin bebeği oldu hatta başka doktorlar benim görümceme senin bebeğin olmaz tüplerin kurumuş desede bu doktora gitti we şuan hamile hemde doğal yolla.neyse ablamda en son çare bu doktora gitti we doktor rahminde tümseklik olduğunu hemen ameliyat olmasını söyledi.ardından hemen hamile kaldı we şuan 1 yaşında bir oğlu war....anlamadığım şu biçok doktor biçok şeyin farkında değil teşhis edemiyorlar...

Evet bu tip durumlarda biraz şans aslında çok çok iyi bir doktor bulup ona gitmek lazım
binbir türlü sorun var çünkü.
doktorlarınız ne diyor?
dene dene tutar birinden biri diyordur eminimki
Rabbim gönlünüze göre versin
inşallah Hayırlı sağlıklı evlatlarınız olur

Son düzenleme:
Merve Dr um yeni temiz bir sayfa açıp gözümüzü karartip tekrar denicez diyor.tekrarlamicak ben eminim diyor .önce ALLAHA sonrada ona güvenmek ten başka çarem yok .

Merve Dr um yeni temiz bir sayfa açıp gözümüzü karartip tekrar denicez diyor.tekrarlamicak ben eminim diyor .önce ALLAHA sonrada ona güvenmek ten başka çarem yok .

Nasıl eminmiş Allah allah şaşırdım doğrusu
İnşallah doktorunuzun dediği çıkarda yine aynı acıları aynı hayal kırıklığını
yaşamazsın.biliyorum çok çok çok zor bir durum.
Allah isteyen herkese versin.

İnsanlar yaşadıklarını unutuyolar sıkıntılarını unutuyolar! Ama bilinki aslında yazdıklarınızı anlatsanız kaç kisi bundan bişeyler ogrenicek ,bu topigi actım çünkü baktığımda hep eski yazılar dūsūk yasadım tekrar hamileyim? Sonrası meçhul lütfen sıkıntılarınızı anlattığınız sayfalara sonrasını da anlatın cocuk sahibi olup bizi unutmayın. Sadece ben yasamış olamam bunu diye düşünüyorum suyu gelip bebeğini ikinci trimestirde kaybeden yok galiba .umarım vakit ayırır bizi bilgilendirirsiniz

Dua ya cok ihtiyacım var arkadaslar bugün tekrar tüp bebeğe başladık ne olursunuz mübarek cuma gunü dua edin bana saglikli bir hamilelik ve saglikli bir bebeğim olsun allahım hepimizi yavrularımıza kavuştursun bir bebek görüp aglamaktan kaybettiğim kızımın nasıl olduğunu düşünmekten yoruldum ne olur bugece dua edin beni okuyan varmi bilmiyorum ama ?

Dua ya cok ihtiyacım var arkadaslar bugün tekrar tüp bebeğe başladık ne olursunuz mübarek cuma gunü dua edin bana saglikli bir hamilelik ve saglikli bir bebeğim olsun allahım hepimizi yavrularımıza kavuştursun bir bebek görüp aglamaktan kaybettiğim kızımın nasıl olduğunu düşünmekten yoruldum ne olur bugece dua edin beni okuyan varmi bilmiyorum ama ?

canım inşalah bu sefer sağlıklı birşekilde kucağına alırsın. duamdasın.

Insallah canim insallah olacak. Cok iyi dusun. Aklina kotu en ufak bir sey getirme.

Cok teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun bu sayfalarda insallah guZel yazılarımda olucak kucagimda bebegim saglikli huzurlu mutlu bir sekilde yazicam Allah o günleri yaşatsın insallah dua dua :)

Çok heycanli ve gerginim Cumartesi yumurtalarım toplandı sanırım yarın transfer olucak ,dilerim Allah'tan bu sefer aynı kabusu yasamam ,biliyormusunuz hep duyardim bilmem kim hamile ! Sonra doğurmuş diye , hamile kalmadan bu isin nekadar karmaşık olduğunu. Bilmiyordum şimdi benim için hamile kalmak sorun! kalınca sorun!okadar zor karmasikki hamileliği çok doğal bir donem zannederdim sorunsuz gecer zannederdim herkesinki ama ne zormus en azından benim için ...hem hamile kalmak istiyorum hem sonum ne olucak bilmiyorum 15 gündür sürekli disardayiz EŞİMLE eve girmek istemiyorum kafamda hep aynı düşünce 4 ay yatağa bağımlı kaldım wc ile yatak aa bide haftalarca yattığım hastane odası tabii ..sanki yine sonum aynı olucakmis gibi hazırlıyorum kendimi caddelerden geçerken hafızama kaydediyorum ,biliyorum belki kızıyorsunuz aman sağlıklı cocuğun olsun da yat nevar diyorsunuz ama doğru evet bu kadar yatmama keske sua mda bebeğim karnımda dursaydı 2 aralikta dogum yapacaktım .yani surda sayılı günlerim vardı .bebeğimin odasını hazırlicak ona eşyalar alicak bir parti planları yapicaktim ama ben şimdi nedenini bilmediğim dūsūk sonucu ki bu gercekten dogum zamanı gelmiş bir hamileyi bile soka sokucak bı sekilde suyum gelerek iki gün dogum sancısı çekerek kaybettim .baskalarin duası insanın kendi için yaptıgı duadan daha kabul olurmuş iste bugün bebeğine kavuşmayı bekleyen ,tedavide olan ,bebeğini kaybetmiş olan melek anneleri ne olur dua edin bana ben yavruma kavussamda hep aklımda siz olucaksiniz yine bu sayfaları okicam dualarım herzaman sizinle olucak çünkü sizin sayfalarınızı okudum ağladım size ihtiyacım var duanıza ihtiyacım var .....

Son düzenleme:
Çok heycanli ve gerginim Cumartesi yumurtalarım toplandı sanırım yarın transfer olucak ,dilerim Allah'tan bu sefer aynı kabusu yasamam ,biliyormusunuz hep duyardim bilmem kim hamile ! Sonra doğurmuş diye , hamile kalmadan bu isin nekadar karmaşık olduğunu. Bilmiyordum şimdi benim için hamile kalmak sorun! kalınca sorun!okadar zor karmasikki hamileliği çok doğal bir donem zannederdim sorunsuz gecer zannederdim herkesinki ama ne zormus en azından benim için ...hem hamile kalmak istiyorum hem sonum ne olucak bilmiyorum 15 gündür sürekli disardayiz EŞİMLE eve girmek istemiyorum kafamda hep aynı düşünce 4 ay yatağa bağımlı kaldım wc ile yatak aa bide haftalarca yattığım hastane odası tabii ..sanki yine sonum aynı olucakmis gibi hazırlıyorum kendimi caddelerden geçerken hafızama kaydediyorum ,biliyorum belki kızıyorsunuz aman sağlıklı cocuğun olsun da yat nevar diyorsunuz ama doğru evet bu kadar yatmama keske sua mda bebeğim karnımda dursaydı 2 aralikta dogum yapacaktım .yani surda sayılı günlerim vardı .bebeğimin odasını hazırlicak ona eşyalar alicak bir parti planları yapicaktim ama ben şimdi nedenini bilmediğim dūsūk sonucu ki bu gercekten dogum zamanı gelmiş bir hamileyi bile soka sokucak bı sekilde suyum gelerek iki gün dogum sancısı çekerek kaybettim .baskalarin duası insanın kendi için yaptıgı duadan daha kabul olurmuş iste bugün bebeğine kavuşmayı bekleyen ,tedavide olan ,bebeğini kaybetmiş olan melek anneleri ne olur dua edin bana ben yavruma kavussamda hep aklımda siz olucaksiniz yine bu sayfaları okicam dualarım herzaman sizinle olucak çünkü sizin sayfalarınızı okudum ağladım size ihtiyacım var duanıza ihtiyacım var .....

canım benim şimdiden bunları düşünme. bu düşüncelerle sadece stresini arttırırsın. eski hamileliklerini yaşadıklarını unut.belki senin nedeni bulunamadı dediğin sorunun strestir. inşallah embryoların sana tutunur ve bunu ilk hamileliğin olarak düşün. ne kadar çok düşünce o kadar çok sorun. ben bu hamileliğimde öyle yapmaya çalışıorum umarım işe yarar. eskiyi düşünmüyorum internetten araştırma yapmıorum. baksamda gzüel şeylere bakıyorum. sorun yaşamış kişilerin hikayelerini okumuyorum. moralimi bozacak hiç birşeye bakmamaya çalışıyorum. olacak zaten oluyor hiçbirşekilde kendimizi öldürsekde önüne geçemiyoruz. onun için sadece anın tadını çıkar. zaten kötü birşey olsa o zaman fazlasıyla üzülüp yıpratıyoruz kendimizi. bu süreci erkene almanın anlamı yok. canım inşalah herşey bu sefer iyi olur ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. güzel haberlerini bekliyoruz. merakta brakma. dualarım seninle.

Allah razı olsun okadar doğru soyluyorsunki .inşallah hepimiz bebeklerimize kavuşur sağlıklı güzel günler geçiririz. Benimde dualarım seninle ve diğer arkadaşlarımla ......Perşembe transferim var .3. Gün yapicaklardi vazgeçtiler onçeki düşüklerim yüzünden Rabbim bana aciyicak yavrumu bu sfer kucağıma verecek inşallah.

Back
X