lütfen yardım edin çok zor durumdayım

bence de daha fazla vakit kaybetmeden alay komutanına söylemelisin en azından lojman içerisinde bi yerde ise bulunabilir belki ve ne yapılabileceği konusunda yardımcı olur..ama vakit kaybetme daha fazla..bir de DUHA süresi ni mutlaka oku..

Son düzenleme:
bencede alay komutanına sölemelisin hemen.eşine dağdayken söleyecek halleri yokya belki o gelene kadar bulurlar.sorunda çözülmüş olur.eğer çalınmışsada bence kimlere söledin kimler biliyor ilk onlardan şüphelen.kimse bilmeden biyerden bişe aramaya almaz.

lojmanda mı kalıyorsunuz esin sürekli asker demek RABBİM yar ve yardımcınız olsun korusun gözetlesin hayin gözlerdn düşmanlardan bencede
üstlerine söyle canım kendi başına bişeyler yapma RABBİM YARDIMCINIZ GÖZETLEYİCİNİZ OLSUN İNŞALLAH AMİN,,,,,,,,,,,,,,,,,:
:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

Bizim de lojmanda kalan bir arkadaşın bayağı bir altını çalınmıştı..
Polise haber ettiler..Alan kişi evlerine çok sık girip çıkan bir arkadaşlarıydı..
Ortalık kızışınca lojmanın girişine atmıştı altınları..
Aradan çok zaman geçmeden evde olmadığından emin olduktan sonra alay komutanınızla görüş özel durumunu da söyle,
polis getir arattır yoksa zaman geçerse eğer biri almışsa hiç umrunda olmaz..Belki kurtarabilirsin erken davranırsan :(

benim anlamadığım birikimlerinizden evdeki altınınızdan neden komşularınızın haberi var ?

KAYIP BULMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Hz. Ömer (ra)'in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur: Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder:

"Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike."

ANLAMI: "Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." (Bostanu'l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi, s. 304)

Kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün yirmi beş kere, "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne …" duasını okuyabilir. Buluncaya kadar okumaya devam eder. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir. (İbni Âbidin

Cok uzuldum.

Komsularin bildigini soylemissiniz ustelik kapiniz saglam degilken.

Hic mi tv seyretmiyorsunuz? Boyle bir birikim ve de evinizde sakladiginiz halde, komsuya soylenir mi?

İnsanlar 10 tl icin cinayet islerken, 13 bilezik icin sizi kimse tanimaz, vicdan yapmaz.

Komsulardan supheleniyorum. Ancak esinize bir an evvel soylemelisiniz. Prosedur ne ise onu uygulamaya baslar.

Alan kisinin evinde sakladigini sanmiyorum ama..

Gecmis olsun..

Onlinesin suan zümra ne yaptın bulabildin mi ? bence geç kalmadan işi polise intikal ettir.

bulamadım alaykomutanı ile konustum eşime haber vermiyecek bakıyorlar ama birşey çıkmayacak galiba :(

off az buzda değil yaa 13 tane :( cidden ben de çok üzüldümm

bi de yani asker kolay kazanmıyo ki parayı canını ortaya koyuyo yeri geliyo

ama size bişey sormak istiyorum biliyorsunuz 80 gramdan fazla altının üzerinden 1 yıl geçince

nisab miktari üzerinden hesaplanıp zekat verilmesi gerekiyor zekatını vermiş miydiniz ???

zekatı verilmmeiş altınalrın çalındığına veya ortadan yok olduğuna

çok şahit oldum hatta annemin iki bileziği de esrarengiz bi biçimde ortadan yok olmuştu

hatta yanındaki diğer altınalara dokunulmamış sadece bilezikler gitmişti tabii ki bulamadık...

canım cok garıp bır durum gercekten .
eve hırsız gırmedı ıse durduk yere nereye gıttı bu bılezıkler .
uzgunum ama ,ya evınıze gırıp cıkan cok guvendıgınız bırı aldı.
kı sız komsunuza da bırıkımızden soz etmıssınız .cok yanlıs yapmıssnız .
yada esınız aldı .dırek boyle yaklasmak ıstemezdım ama
akla baska bırsey gelmıyor kı .hırsız da gırmedı ıse
kım aldı .hadı belkı hırsız gırdı desek bıle ,hırsız nasıl hıc arama
dagıtma yapmadan sak dıye altınların yerını buluyor ?
sızın evı hatta bılezıklerı sakladıgın yerı bılen bırı oldugu kesın .
ayrıca bu durumdan esını haberdar etmen gerekır .
ne olursa olsun soylemen lazım .13 bılezıgı yapacak gucun de yok ıse
ne yapacaksın esın sordugun da ne dıyeceksın .
su gun kaybolmusdu ama soylemedım desen bıle esın nasıl ınanacak
zamamnın da soyle

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun,
ama lojmanda kalıyorsunuz hemde askeri lojmanda , benim anlamadıgım bu kadar korunaklı bir alanda dışardan birisi nasıl girerde sizin evden hiç bir eşyayı dagıtmadan altınlarınızı çalar.Neticede bu lojmanları dışardan görüyoruz evlerin kapılarında sürekli askerler bekliyor. Ayrıca güvenlik kamerası falan yokmudur bu binalarda onuda anlamadım.Hem 13 bilezik demek iyide para demek .Benim başıma gelse bırak lojmanı şehri ayaga kaldırırım.Bence eşine yalan söylememliydin şimdi gerçeği ögrenince onunda aklından neler geçecektir. Ve geriye giderken daha kötü düşüncelrlede dönebilir.

konu sahibi eşine yalan söylemeyi bırakıp herşeyi olduğu gibi anlatmalı yalan işin içine girerse altından kıymetli olan eşinizin güvenini kaybedeceksiniz.sakileşin ...

konunu okuyunca bıze anlatmadığın birşey olduğunu düşündüm...

Arkadaşım,çalındıysa cok yakınında birisidir o çalan kişi,evde dağınıklık yoksa yerinide biliyordur muhtemelen,yada cocuk falan koydugun yerden alıp biyere atmış olmasın,olurmu olur.Ama askeri lojmanlarda hırsızın girme olasılığı yok yani,içerden birisi yapmıştır.Ayrıca yerini değiştirdinmi diye iyice düşün,bazen hatırlayamıyoruz.Bizim tanıdığın altınları çalınmış,hocaya gitmiş,hoca altınların kimin evinde olduğu nu ve yerinide söylemiş,altınların yerini bilen komşusuymuş sanırım.İlginç ama olabiliyor işte kimseye güvenip iş yapmayın arkadaşlar,yastık altındada altın tutmayın ..

altinlar nasil calinmis ben anlamadim hic mi fark etmediniz ?
yani nasil eliyle koymus gibi bulmuslar altinlari evde bir daginiklik birsey olmazmi ?

konu sahibi kaç gündür konunuza bakıyorum da merak ettim
son durum ne acaba?

bende merak ettım ama gercekten sonuc ne acaba bulundu mu kı konu sahıbının esıne soylemesı gerekır ne olursa olsun bızde şırnak da gorev yapıyoruz olabılır hayat sartı ama esınızden bır sey saklamamalısınız

konu sahibi gitmis reklam amacli uyelik yaziyor:26:

Back
X