- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.871
- 498
- Konu Sahibi pelin deniz
Benim anlamadığım aile bu durumu nasıl bilmez evli değilsin kütüğün değişmemiş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olayı doğru düzgün anlatmadınız ki en baştan?
Türkiye'de geçerli resmi nikahınız var da yurtdışında bulunduğunuz yerde mi geçersiz? Dini nikahtan mı bahsediyorsunuz, nedir olayınız sizin, akıl istediğiniz şey tam olarak ne?
Hayatımda birilerine güvendim de bu kadar değil.
Türkiye'de yada yurtdışında farketmiyor nikah her yerde geçerlidir Türkiye'de yapmadıysa yurtdışında konsolosluklarda nikah kıyılır nikah zaten uluslararası geçerlidir ben Londra'dayim nikahımizi türkiyede yaptık bütün dünyada geçerlidir... yani canım resmi nikahlari yok hiç yapılmamış
Ben yurtdışında yaşıyorum eşim restorant işliyor ve bana söylediği bahane ise eğer restorant batarsa senin adına bitane açarız çünkü evli olursak herhangi bir sıkıntı olursa ikimizde yeniden bir iş yeri açamayız. Ki ben restoranın birgün batacağına ihtimal veremiyorum cünkü devamlı çalışıyor ve benim adıma bişey yapacağınıda sanmıyorum çünkü beni görmüyor. Artık bu evliliği dewam ettirmek istemiyorum çünkü benim için hiçbir çabada bulunmuyor annemlerden şimdiye kadar saklıyor dum bu durumu ve en son ayrılacağımı söylemiştim kendisine oda herkesin önünde söz verdi resmi nikahı çıkaracak diye ama 6 ay geçti çıt diye bi ses yok. Eşim resmi nikâh meselesini cok hafife alıyor sadece bir kağıt parası olarak. Bana bi kağıt parçasımı bizi birbirimize bağlıyacak diyor. Ama benim için bu nikah meselesi maddî anlamda kendimi garantiye almaktan daha çok onur kırıcı ve gururur meselesi haline dönüştü. Bunu ona nasıl bendtmalıyım anlamıyor
Yaşım 22Kaç yaşındasın bu arada?
Neden kimse bana yardımcı olmuyor??
Hayır eşimle kaçmadım sadece ailem başta pek sıcak bakmıyurdu bu evliliğe sonra ben ısrar edince kabul ettiler normal bir düğün oldu ama resmi nikahı kıymadı eşim bu bahanelerden dolayı. konuyu detaylı anlattım aslında eğer okursanız. Işın maddi tarafından daha çok manevi tarafı beni incitıyor aslında mesela biyere gittiğimde filan evli değilim dost hayatı yaşiyorum çocuğumun babasıyla birlikte yaşiyorum demek zorunda kalıyorum resmi dairelerde ve çocuğum la aynı soyadı taşimadığımdan dolayı hep belgelerle ispat etmek zorundayım ama burdaki bütün türkiyelilerimiz bize karıkoca olarak görüyor bana çok ikiyüzlüce geliyor bu durum.yasal olarak evli degilsiniz siz bu şuan ki zamana kadar onur kırıcı bir durum ve eşiniz sizi degilde tamamen kazanabileceği ekmeği düşünmüş normal ama sizin eşiniz bunu abarmış ki bu işletilen yerin batmasıyla evliliğin pek alakası yok yani bahane ile sizi pekala kandırmış.ayrılmak istediğinizi söylüyorsunuz ama bu süreçe hazırmısnız ilk önce ortada 2 tane küçük çocuklarınız var ilk önce bunları gözden geçirin.yada eşinizden bir süre uzaklaşın türkiyeye gelin ailenizin yanında kalın belki daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz bu süre zarfında eşinize de bu resmi nikah olayını düşünmesini söyleyin ve bu süreçte eşinizin nabzını ölçün hala yapmamakta ısrar ediyorsa tamamen türkiyede kalmayı düşünün.
Artık bende evlenmek istemiyorum böyle bi adamla bana bunu cok gören bi insanı ne yapayım sorum şuydu ayrılmak istiyorum eşim bana karşı çıkıyor sanki durumun farkında değil kendimi ona karşı nasıl ifade etsem diye sizden yardım istiyorum.Çünkü yardımcı olabilecekleri bir durum yok.
Eşiniz? resmi nikahı kağıt parçası olarak falan görmüyor. Öyle görse 5 dk içinde evlenirdiniz ve biterdi.
Resmi nikahı çok önemsiyor. Sizinle evlenirse yurtdışında olmanızın da etkisiyle maddi ve manevi yaptırım altına girecek. Bunun altına girmek istemiyor.
Rest de çekmişsiniz, aileniz de baskı yapmış, ama adam istemiyor.
Sizinle evlenmek istemeyen bir insanın nasıl evlenmesini sağlayabileceğini soruyorsunuz.
Yani 2 çocuk da işe yaramadıysa ne yarayabilir ki?
Artık bende evlenmek istemiyorum böyle bi adamla bana bunu cok gören bi insanı ne yapayım sorum şuydu ayrılmak istiyorum eşim bana karşı çıkıyor sanki durumun farkında değil kendimi ona karşı nasıl ifade etsem diye sizden yardım istiyorum.